Video: Dierenarts waarschuwt voor dieren in hete auto’s

Auteur: , 35 Reacties

Omdat we het blijkbaar niet vaak genoeg kunnen herhalen.

Deze hond kan ontsnappen aan de hitte.

“Laat geen kinderen of dieren achter in je hete auto!” Vandaag heeft weer eens bewezen dat dit advies moeilijk op te volgen blijft. In Roermond zat gisteren een hond uren lang opgesloten in een snikhete auto. Een bezorgde voorbijganger vond ‘m op de parkeerplaats van het Outlet Center. Terwijl het baasje lekker aan het shoppen was, werd het arme beest langzaam gebakken. De politie werd erbij gehaald. Zij tikten een ruit in om de hond, die inmiddels op sterven na dood was, uit zijn benarde situatie te bevrijden. De agenten namen het stakkertje mee naar het bureau en lapten ‘m weer een beetje op. De eigenaren kwamen de hond ophalen, samen met een boete van 500 euro wegens dierenmishandeling.

Het leven van een hond is volgens de wet blijkbaar slechts 500 euro waard. Het leven van een kind zal ongetwijfeld iets meer opbrengen, maar de Nederlandse knuffelstaat zal er nog steeds geen vetpot voor vragen. Dit is natuurlijk geen reden om een levend wezen een langzame, zeer onaangename dood te bezorgen. Zelfs met de ramen op een kiertje en voldoende water aan boord lopen de temperaturen binnen no time op tot dodelijke waardes.

Om dit te demonstreren sloot dierenarts Ernie Ward zich tijdens een warme dag als “America’s Pet Advocate” op in een auto. Gewapend met een timer, thermometer en videocamera’s laat hij zien dat de temperatuur binnen een paar minuten begint te stijgen. Na 30 minuten stond er maar liefst 117 graden Fahrenheit (47 graden Celsius) op de teller. Ook al staan de ramen op een kier, is er geen luchtcirculatie om de boel af te koelen.

Honden, die in tegenstelling tot de dierenarts niet kunnen zweten, zullen het flink warm krijgen. Dit leidt tot hersenbeschadigingen en uiteindelijk de dood. Het witte hondje in Roermond is er nog goed vanaf gekomen, maar geef alle andere dieren en kinderen eens de kost die met dit warme weer in een auto moeten wachten. Schakel daarom direct de politie in als je ziet dat een levend wezen zit opgesloten in een auto. Onderstaande hond is zijn redder in ieder geval zeer dankbaar.

Bekijk de video van dokter Ernie op dierenjunk.

Het hondje in Roermond is gered!35 reacties

En mag je als burger ook het raampje intikken als je dit ziet? Blij dat er i.i.g. een goed einde aan is gekomen
@lennyv87: Ja. Eerst het beestje (of kind) redden, daarná pas de politie bellen. Gewoon een zijruit ingooien met een baksteen of gebruik een lifehammer uit je eigen auto.
@lennyv87: Ik zou me niet afvragen of dat mag, maar gewoon dat dier redden. Welke idioot laat z’n hond nou zo achter? Ik zou als agent die hond niet mee terug geven.
@gop1: Uiteraard, dat zou ik ook doen. De vraag was meer bedoeld om te kijken of je dan bijv een boete zou krijgen in dit heerlijk “eerlijke” land :)
Ook een keer zoiets meegemaakt bij een meubelboulevard, daar liepen toevallig een paar brandweermannen. Die hebben toen laten omroepen dat als de eigenaar zich niet binnen 5 minuten meldde, een van de ramen er aan zou gaan, binnen een minuut stond dat figuur bij de auto. Toen voorgenomen dat als ik ooit nog zoiets zie, ramen gaan sneuvelen.
Dus als je wilt voorkomen dat ze (die vandalen hierboven) je auto vernielen en de politie je een boete geeft, moet je je hond dus eigenlijk onder een lekker warme deken verstoppen…
@mashell:
Of je doopt de kattebak om tot hondebak.
Is ook uit het zicht.
@mashell: misschien dat ze jou even een poosje op moeten sluiten in een stalen vuilcontainer en die lekker in het zonnetje zetten…
@mashell: ga zelf eens. In een auto zitten domkop
@mashell: spring van een brug
Snap het nog steeds niet dat bovenstaande goede artikelieder jaar weer nodig zijn, potdikkeme je zou dit toch onderhand moeten begrijpen,maar helaas ieder jaar weer onnodig….

Wel een heel gave foto bij het artikel, humor! wij hebben er zo ook nog een paar van onze Duitse dog (in de volksmond beter bekend als Deens dog alleen die bestaan niet)
@cocksdriveaudi: ergens een spatie en zijn = moet zijn
Ongelofelijk wat sommige mensen hun ‘geliefde’ huisdier aan kunnen doen!
En ook graag celtstraffen voor mensen op de fiets die door rood licht rijden!!! GVD!!!!
@john4545:
Nou nou… Voor de rest een goede dag gehad?
@john4545: klinkt een beetje als een reactie van iemand die net zijn hond van het bureau gehaald heeft, en zodanig gefrustreerd is dat hij dit soort onzin uitkraamt.
@awesome: Heb je enig idee hoeveel mensen er per week in het ziekenhuis belanden door umfallen bij door rood licht rijden? Het is een ware pest! Er zou veel harder tegen opgetreden moeten worden.
@john4545: maar ook heel relevant aan dit artikel…
@awesome: Niet als het argument is: hard optreden tegen wetsovertredingen die letsel veroorzaken.
@john4545:
Als je er maar genoeg plat rijdt, lost dit probleem zich vanzelf op.
Geen hot dogs dus. Duidelijk!
Was het iemand uit de ‘bible-belt’ of zo? Je zou denken dat iemand met een TV en/of Internetverbinding nu toch wel zou weten dat je je hond niet achter kunt laten? met alle voorbeelden die voorbij komen?
Afgelopen week in de US toch ook nog een kind overleden, omdat moeders hem/haar vergeten was?
@awesome: Misschien is het nog nooit op SBS6 geweest.
@awesome:
GTST schenkt daar geen aandacht aan vermoed ik….
Begrijp sowieso niet wat mensen met een hond moeten…
@norge: dan is er nog altijd iemand blij als je thuiskomt
@tprius: Iets wat kan kwispelen en blij is …….nee dank je.
Ja, honden zijn overrated
een kip in de diepvries kost 6 euro ..

dat is pas schofterig ..
@lincoln: Moet je voor de grap eens die kleine docu kijken over hoe ze bij KFC aan hun kip komen..
@MLTB:

moet je eens kijken wat voor een volk die bagger eet ..
allemaal van dat hondindeautoiszielug figuren ..
@lincoln: Moet je opletten hoe ingevroren huisdieren zich ontwikkelen als je ze in een hete afgesloten auto achterlaat!
@lincoln:
iphones worden gemaakt in een fabriek met antizelfmoordnetten, kleding en schoenen door kinderen in bangladesh, kip komt uit een vernietigingskamp, groente uit een machine, olie komt uit nigera. Maar… een hond die het te warm heeft, ja dat is pas schandalig….
Resumé: de junk die je ruit intikt en je smartfoon snaakt is gewoon een goedhartige dierenvriend!
Als kleine reminder gewoon even álle ruitjes intikken bij een reddingsactie?
“Tja, die hond bleef maar van links naar rechts en van voor naar achter rennen, telkens als ik er eentje intikte schoof-ie weer weg.”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).