Video: diplomatenchauffeur vs Danny, v2

Auteur: , 50 Reacties

Danny stelt een aantal kritische vragen aan een foutparkerende diplomatenchauffeur. Meneer is daar niet van gediend en gaat over tot armworstelen.

Round one, fight!

Hij is irritant, lokt verkeerde reacties uit en haalt het bloed onder je nagels vandaan. Toch weet Danny Ghosen ook dit keer weer vermakelijke televisie te brengen. In de PowNed-uitzending van gisteren krijgt hij het aan de stok met een diplomatenchauffeur.

De commotie rond foutparkerende diplomaten heeft blijkbaar weinig indruk op het onschendbare schorem gemaakt. In Den Haag laat Danny zien dat The Untouchables wederom met bosjes op de stoep staan geparkeerd en niemand die er iets tegen doet.

Tijd voor de kleine pitbull om de eerste diplomatenchauffeur aan de tand te voelen. Echter geeft deze jongeman geen blijk van behoefte aan een dialoog. Hij maakt duidelijk dat Danny niet aan de auto moet komen en zet deze uitspraak op repeat.

Het gevolg is een vermakelijke krachtmeting waarbij de linkerpols van Danny het helaas moet ontgelden:50 reacties

Wat een agressief chauffeurtje zeg!

Graag auto incl. chauffeur wegtakelen a.u.b.
@autogedrocht:

We kunnen ze in principe niets maken, maar het leven zuur maken (bij misdraging) mag toch wel?!

Kunnen we geen gironr. oprichten om bijvoorbeeld van die betonen barricades te plaatsen om die door ons betaalde auto’s? ;)
@autogedrocht: Land uitzetten , klaar.
@autogedrocht: aan de ene kant hebben jullie allemaal gelijk, maar aan de andere kant: diplomaten zijn gewoon onschendbaar! Klaar. Is gewoon een regel. Ik ben het ook met genoeg dingen niet eens.

Je kan maar een ding doen en dat is accepteren en gebruik maken van de wet.
@maxx1: Maar onschendbaar zijn houdt niet in dat je zomaar alles moet gaan doen wat niet mag. Het is meer in de trant van als je iets doet wat niet mag (per ongeluk, eenmalig) vooruit je wordt niet vervolgd. Dat is meer de gedachte erachter.. (ofja was.)

Dit is gewoon ronduit asociaal…
Gewoon wegslepen die handel….
Wegtakelen en tankpas afnemen voor een bepaalde tijd
Schandalig, de diplomaten voelen zich verheven boven het normale volk en stralen dit maar weer eens goed uit. En de politiek zich maar afvragen waarom we geen vertrouwen meer in regeringen en Europese Parlementen hebben. Prachtig om te zien tijdens het filmpje, is dat ondanks de hele lading foutief geparkeerde diplomaten er wel een auto wordt afgesleept, maar dat is er eentje van jan modaal. Dan nog de reactie van de berijder, kansloos natuurlijk en hij wordt slechts aangesproken op zijn overtreding. Maar als wij wat te gerirriteert reageren richting oom agent wannneer er een buiten proportioneel boetebedrag wordt uitgedeeld voor een dergelijke overtreding, dan ben je een zomaar een boete rijker wegens agresssief gedrag richting een ambtenaar in functie, want dat wil meneer Teeven wel hard aanpakken. Wat een land.
Is zo’n chauffeur van een diplomaat dan ook onschendbaar? Dat bekeuringen hier in Nederland op kenteken uitgeschreven worden dat is bekend. Maar m’neer de chauffeur zit NIET in de auto op het moment dat ‘ie de reporter aanraakt. Is op dat moment dan toch gewoon een eikel die opgepakt kan worden voor mishandeling?
Pow moet gewoon een busje van hun voor die auto’s parkeren zodat ze niet meer weg kunnen rijden. Kijken hoe de chauffeurtjes dan reageren :P
@FelixF: en dan liefst met diplomaten kenteken ;-)
@FelixF: ze zijn ontschendbaar dus desnoods pakken ze het fietspad.
@casperfcb: dan pak je 2 busjes met diplomaten kenteken en sluit ze in ;)
Geacteerde zooi van pownews. Simpele sensatie nieuws is het. ‘Danny’ had allang de politie gebeld met een klacht als jij of ik zoiets bij hem zou flikken.
@yomamma: jij snapt m niet helemaal geloof ik, kan t je moeilijk kwalijk nemen met zo’n userid..
– edit, nutteloze bijdrage –
Wat een arrogante klootzak die chauffeur. Wel roepen dat hij van de auto moet ablijven, terwijl hij hem niet aangeraakt heeft, en dan wel zijn handjes laten wapperen.

Het staat op beeld, lijkt me heel handig bij het doen van een aangifte. Deze persoon maakt niet deel uit van het Corps Diplomatique en wordt dus niet beschermd door internationale wetgeving/afspraken.
Goed inhoudelijk stukje nieuws weer. Waarom sta je hier? Blijf van m’n auto af! Auw auw. Je bent irritant. Ja maar dat heeft er niks mee te maken…. CNN had het niet beter gekund.
Ja het is foutparkeren. Maar laten we alsjeblieft de diplomaten aanspreken op de zaken die er toe doen en dit soort beschamende acties achterwegen laten. Een chauffeur die zijn werk doet zo lopen te etteren. Van mij had ze die reporter op de kop in de vijver mogen houden. pistventje.
@Laue:
“Maar laten we alsjeblieft de diplomaten aanspreken op de zaken die er toe doen …”

Volgens mij is dit best een zaak die er toe doet. Namelijk de zaak dat diplomaten zich verheven wanen (en het ook zijn) boven burgers en de wet.
En, ja, dat uit zich in onbenulligheden als foutparkeren.

Het massale foutparkeren en vooral de absurde reacties van deze mafketels zijn gewoon direct zichtbare symptomen van de TOTALE minachting en lak wat dit volk heeft aan alles en iedereen.

Het spreekwoordelijke “topje van de ijsberg”.
” je hebt gezien wat er met je is gebeurd, toch?”

Nou beste chauffeurtje, denk dat ie dat ook wel gevoeld heeft en niet alleen gezien…. Irritante vent. Hij zit niet aan “je” auto. Dus blijf ook van hem af alstublieft.
Arrgg TUIG! Dit soort volk haalt echt het bloed onder mijn nagels vandaan. Een beetje denken dat je alles kan en mag, met je vervelende tongval “Kom niet aan die auto.” Danny is natuurlijk een irritant ventje, maar in dit geval heeft hij gewoon gelijk (bovendien de auto niet 1X aangeraakt). En dan zo’n vervelend chauffeurtje met zijn s350 van twee modellen terug die zo’n agressieve houding aanneemt.. Jakkes.
Buiten het feit dat deze meneer niet correct reageert snap ik alle ophef t.o.v. diplomaten en foutparkeren niet. Eerlijk gezegd belemmeren ze de weg niet echt (voetpad is duidelijk breed genoeg) en voor zover ik weet hebben het recht om daar te parkeren. Iedereen heeft daar altijd zo’n uitgesproken en negatieve mening over, maar dit lijkt mij meer een geval van afgunst (“zij mogen meer dan mij en daarom haat ik hen”). Ik kies zeker geen partij, ik zal nooit diplomaat oid worden en ik ken er ook geen in persoon, maar zolang ze mijn weg niet blokkeren (zoals hier ook niet) vind ik dat allemaal niks om druk over te worden. Belangrijker is dat ze hun job goed doen, maar dat is niet deze kwestie.
@Captain: Wat wel opvalt is dat pownews heel veel agressieve types tegenkomt en die zijn niet goed te praten natuurlijk. Maar dat wordt ook altijd uitgelokt en ze laten uiteraard enkel de arrogantste types zien. De vriendelijkere diplomaten worden natuurlijk niet getoond, pow wilt graag een punt maken uiteraard.
@Captain:
Het gaat niet direct om het foutparkeren, maar om “het grotere geheel”

Zo kun je als Russische diplomaat dronken je kinderen mishandelen en je vrouw bezopen een ongeluk laten veroorzaken. Ome Putin lost het wel op….

Dacht je als politieagent het juiste te doen door een dronken kindermishandelende mafketel/vader weg te houden van zijn kinderen, krijg je als dank een lading stront en kots over je heen, mag je vrezen voor je baan en moet je sorry zeggen tegen een nog grotere mafketel….

En dan zijn er nog veel schrijnender voorbeelden te noemen als dit “akkefietje”
Bizar.
@Captain:Wat ik niet snap is dat zoveel mensen hier wakker van liggen………
Als diplomaat heb je gewoon een aantal privileges, punt uit, dus mensen “let_ it_ go” zij mogen lekker op de stoep parkeren , en jij en ik niet.

Twee weken geleden een visum opgehaald in Den Haag, vond het ook moeilijk om te parkeren, als ik een CD kenteken had , had ik hem ook lekker midden op de stoep gezet.

Dit heeft echt veels te veel media aandacht gehad, er zijn wel belangrijkere issues in de wereld en in Nederland….
ik zou Danny vervangen door een interviewer van ruim 2 meter 130kg, 7e dan in wat dan ook, eens kijken, wat zo’n chauffeurtje dan als antwoord zou geven. Of misschien met hem een bewaker van voornoemd caliber mee sturen.
Ik denk dat het chauffeurtje op z’n flikker krijgt als ie niet binnen paar minuten klaar staat met de auto, dus dat ze daarom daar parkeren.

Maar waarom reageert ie niet met: “Danny, ik krijg opdracht van mijn werkgever (red: diplomaat) om hier te parkeren en heb daar verder niks over te zeggen.” Dan ben je zo klaar.
Waardeloos..

Kom niet aan die auto., kom niet aan die auto..
Hoe word ik diplomaat.?
Je zou ze spontaan zelf weg gaan slepen.
Danny is gewoon een massogist. Hij vindt het gewoon lekker dus die ophef is nergens voor nodig.
gewoon een keertje voor de lol waar ze geparkeerd staan, paar tegels eruit trekken en stenen ankers eromheen plaatsen
Tsja het mag natuurlijk niet…maar ik zou me gruwelijk ergeren aan die methodes van POWNed en vind het jammer dat ze deels gefinancierd worden met belastinggeld.

Ongeveer 5% wat ze doen is nuttig en de andere 95% is gewoon nodeloos irriterend gedrag, IMO.
Ben ik de enige die voor de chauffeur is?
Reporters met roze mic’s zijn minstens zo irritant als de ‘misdragende’ diplomaten. Bovendien hebben dit soort rapportages enkel een beperkte entertainment waarde en ontbreekt veelal de objectieve informatie, staat Pownews niet bekend om het gebrek aan respect. Je krijgt wat je verdient.
Het parkeerprobleem kan toch ook opgelost worden door, op plekken waar het absoluut ongewenst is, met 1 baans rijstroken met opgehoogde stoepranden.
Gelukkig hebben diplomaten onschendbaarheid, onze expats hebben de Nederlandse diplomaten toch geregeld nodig (zonder gezeik).
Ben voorstander dat je in welke functie dan ook,je,je moet houden aan de regels van het land.Diplomaten kunnen anders zo hard rijden als ze willen,waar ze maar willen.Parkeren waar ze maar willen zoals hier in dit filmpje.Zo creeer je een chaos
Ik heb ontzettend zin om die chauffeur in elkaar te slaan.
Ik zou die irritante opdonder van pownews met alle plezier alle hoeken laten zien. Ongelofelijk. Ff late zien wat je allemaal nog meer kan met een microfoon haha minkukel
Ik bak een taart voor de persoon die een paar van deze auto’s (per ongeluk) compleet in de prak rijd omdat hij/zij toevallig langs kwam met een enorme bullbar op zijn auto zonder kenteken platen.
Hoe zit het in Nederland eigenlijk met het filmen van een persoon terwijl deze uitdrukkelijk zegt hem niet te filmen? Ik snap als je van de ‘pers’ bent dat je mag filmen, maar deze beelden zonder toestemming openbaar maken is toch ook niet helemaal correct. Lijkt me juridisch gezien een zwaardere overtreding als verkeerd parkeren… Of is dat in Nederland anders en mag je zomaar filmen en openbaar maken wat je wil?
Tja de chauffeur is in dienst bij een ambassade. Vertegenwoordigers van een land en te gast in het onze. Daar past een bepaald gedrag bij. Je houd je aan de Lokale wet en regelgeving. Je hoeft van mij echt niet opeens met een oranje pruik op op klompen alleen maar Heineken drinkend over straat, maar je aan een parkeerverbod houden kun je toch echt wel van diplomaten vragen. Dit schijnt overigens in andere landen ook een probleem te zijn. Er is vast wel een filmpje op YouTube te vinden van een Nederlandse diplomaat die zijn boekje te buiten gaat…
Deze chauffeur is natuurlijk geen jongen om bonje mee te krijgen.
Is echt niet alleen aangenomen omdat’ie zo goed is in het poetsen van een Mercedes, eerder een getrainde body guard
Hij gedraagt zich niet echt netjes.

Maar ligt dat gehele parkeer probleem niet veel dieper?
Ik bedoel, onze fijne (lokale) overheden zijn al decennia van mening dat zij bepalen hoe wij ons naar de stad toe begeven.
Wij willen ALLEMAAL met de auto.
Dus halen lokale overheden en masse parkeerplaatsen weg, maken ze van vierbaans wegen tweebaans wegen en worden wij gejend met absurd hoge parkeer tarieven.

Leden van deze overheden gaan namelijk zelf NOOIT met hun auto de stad in, zij nemen hun zojuist aangeschafte breedbeeldtelevisie of wasmachine graag mee in hun zielige bakfietsje.

Zo reed ik vorig jaar weer eens door Parijs heen -na jaren- en ik was verbaasd dat de grandeur van de boulevards, waar je eerst 6 of 8 dik op het volgende verkeerslicht afstormde geheel verdwenen was, maar dat daar voor in de plaats een wegindeling was gekomen die nog een steeg onwaardig zou zijn.

Socialistisch gerunde steden, socialisten houden namelijk van de mensheid, maar absoluut NIET van mensen.

En mocht ik ooit aangesteld worden als ambassadeur voor Andorra, dan kunnen jullie mijn Rode Alfa, gesierd door een CD nummerplaat ook overal fout geparkeerd zien staan !
Dit louter en alleen als stil protest tegen het zgn ‘parkeerbeleid’ in de grote steden.

Kleine länder, kleine leute.
Zie een Duits keizer ooit eens over ons.
En in dit geval geldt dit voor onze bestuurders.
Hij zit niet eens aan de auto..
Die chauffeur doet ook enkel maar zijn werk. Vraag me af waarom er daar dan geen parkeer plaatsen voorzien zijn en als het moet enkel voor diplomaten.
He idee achter onschendbaarheid is dat een politieker//diplomaat na zijn loopbaan, al is die maar 4 jaar, geen 10jaar voor de rechtbank staat voor alle mogelijke beslissingen die hij neemt.
Fout parkeren is een verkeerssituatie en zou niet mogen liggen onder het onschendbaarheid.
Dat zo’n neanderthaler heeft heeft kunnen ‘schoppen’ tot ‘chauffeur’. Knap hoor! Zou hij echt kunnen lezen en schrijven? Knap hoor!
Deze auto’s hebben meer pk’s dan deze man actieve hersencellen heeft.
Ik zou gewoon onmiddelijk politie erbij roepen. Er is niks dat iemand verbied om op 1meter afstand van een auto te staan of te filmen.
Zolang deze auto zich in het openbaar begeeft.
“Diplomatieke onschendbaarheid is een bij internationaal recht geregelde bescherming tegen rechtsvervolging voor diplomaten, buitenlandse staatshoofden, regeringsleiders, ministers van Buitenlandse Zaken -tijdens de periode waarin zij die functie uitoefenen – en bij uitbreiding bepaalde ambtenaren van internationale organisaties. Deze bescherming heeft alles te maken met de bijzondere aard van hun functie. De belangrijkste bedoeling is om functionarissen ervan te verzekeren dat zij taken zonder belemmeringen kunnen uitvoeren.”

Zonder belemmeringen houdt onder andere in dat buitenlandse diplomaten niet onder bijv valse voorwendselen kunnen worden gearresteerd omdat één of andere faal-staat even een issue heeft met het thuisland van de betreffende diplomaat. Foutparkeren hoort daar ook bij, om alle mogelijkheden van ‘lastig vallen’ van een diplomaat te kunnen voorkomen. Ze hebben dus werkelijk een juridische vrijbrief om te doen wat ze willen… wat niet wil zeggen dat zij zich voor misdragingen niet hoeven te verantwoorden bij hun eigen overheid. Dat dit soms een schijnvertoning is, blijkt wel uit de bekende kindermishandelende Rus, maar geen enkel systeem is helemaal fail-safe en soms komen foute lui ermee weg. De positieve aspecten van diplomatieke onschendbaarheid wegen desondanks ruimschoots op tegen de negatieve kanten en die ‘veiligheid’ maakt het mogelijk dat landen toch met elkaar in gesprek kunnen blijven, ondanks grote onderlinge spanningen. Het is tenslotte niet voor niets bedacht… en niet voor niets hebben 190 staten het verdrag van Wenen sinds 1961 ondertekend.

En dat parkeren… Willem Alexander, Rutte of welke ambassadeur, consul en andere hoogwaardigheidsbekleder dan ook die op een plek moeten zijn die met de auto lastig te bereiken is, laat je, en gaan, geen blokje omlopen. Die worden gewoon voor de deur afgezet, basta. Kunnen we lekker moeilijk over gaan doen: zoek een hobby… hoort gewoon bij hun functie en ook Rutte komt er privé (voor zover hij een privé-leven heeft) niet mee weg om op een invalidenparkeerplaats te parkeren.

En deze chauffeur/persoonsbeveiliger doet inderdaad gewoon zijn werk, persoon en het vervoersmiddel afschermen… en tja… dat had hij wellicht wat diplomatieker kunnen aanpakken (…)
Nog als aanvulling… ook deze chauffeur/beveiliger kan een zekere mate van diplomatieke onschendbaarheid hebben om zijn werk (beveiligen van VIP) zonder strafrechtelijke consequenties uit te kunnen voeren. Als hij bijvoorbeeld iemand die z’n VIP de doorgang wil belemmeren (bijv een Danny Ghosen) een duw geeft die vervolgens z’n kop stoot, kan hij bij een eventuele aangifte in NL een beroep doen op zijn ambts/geweldsinstructie. In het buitenland is die niet geldig en dan wordt gebruik gemaakt van diplomatieke onschendbaarheid.
Allebei moeten overgereden worden, klaar
Wat een stelletje eikelbijters denken zeker dat ze god zelf zijn jonge jonge jonge.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).