PVV wil CD-kentekens afpakken, Powned krijgt klappen

Auteur: , 67 Reacties

De diplomaten blijven de gemoederen in Nederland bezig houden. Terwijl de PVV vol op het orgel gaat tegen wanbetalende en -gedragende diplomaten, begeeft Powned-bijtertje Danny zich wederom in de frontlinies. Het kwam hem vandaag op een oorvijg van een diplomaat te staan.

CD Audi S4

Net zoals elk normaal denkend mens stoort ook de PVV zich aan de straffeloosheid van mensen met een diplomatieke status. Daarom hebben ze bij monde van kamerlid Lilian Helder vandaag aan minister Opstelten gevraagd of we het kenteken van diplomaten die drie keer een boete niet hebben betaald niet kunnen afpakken, pretty please, with sugar on top.

Dit idee wordt al toegepast in de VS (3 strikes and you’re out), en daar schijnen de diplo’s zich plotsklaps een heel stuk netter te gedragen. Hoog tijd om dit dan maar de kopiëren? We wachten het antwoord van onze minister van Veiligheid af.

En dan de Danny die nergens voor terugdeinst. Vandaag was hij weer misdragende diplomaten aan het etteren toen een sujet van de Angolese ambassade (met een *kuch* heel professioneel gmail-adres) het niet langer pikte en de kleine reporter een pak rammel verkocht. Uiteraard meteen Moniek Weensie en de rest van de roze brigade boos op de twitters, logisch. De schade: bloed, een losse tand en pijn aan kaak en oor.

Tip voor Pow: stuur de volgende keer Jan Roos, want mensen met een bril mag je niet slaan.67 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: nutteloze bijdrage-
@marokkaanseheld: inderdaad. Maar nu we toch bezig zijn… Ik had liever gelezen dat PowNews ‘vol op het orgel’ ging en de PVV de klappen kreeg. Of mag ik dat niet zeggen?
@RRRobert: Nee, de PVV is goed bezig.
@marokkaanseheld: en dat van een marrokaanse held? Ontkennen wij hier de ware aard van de marrokaanse held?
@matje140: @marrokaanseheld: ja, ik bedoelde dus ontdekken
@matje140: Je kunt zijn nickname niet eens spellen. Het is ‘Marokkaan’, niet ‘Marrokaan’.
Het wordt tijd dat de diplomaten aangepakt worden. Ik volg Danny’s actie tegen foutparkerende diplomaten al vanaf het begin en ik sta vierkant achter hem. Ja, hij is soms irritant en ja, hij valt zexermee lastig, maar die mensen hebben de aanwezigheid van Pow zelf in de hand: parkeer goed en je hebt geen last van ze. Parkeer fout, dan blijven ze terug komen. En terecht in mijn ogen.
@ej20g: mee eens! Ja ze zijn lastig die jongens van pownews.. Maar ze creëren wel aandacht voor dingen die andere media laten liggen.

En ik vind die diplomaten nonsens, nonsens..
@ej20g: Touché.
@ej20g: inderdaad. Goed dat Pow zich met dit non issue bezig houdt, kunnen ze tenminste niet onder het valse mom van journalistiek de tijd van ministers en kamerleden verdoen.
@mashell: Dat doen ze ook, dat irritante gedoe van Rutger zeker niet aangehoord.
Tom Staal maar op pad sturen, die geeft geen fuck..
Misschien kunnen we een bevriende diplomaat van een ander land even omkopen om deze diplomaat een keer flink terug te meppen… die komt daar dan blijkbaar in NL ook gewoon weer mee weg…
@kees66: Goedmakertje met Rusland, die doen niet moeilijk over wat klappen geven.
Wél voor de dashcam uiteraard!
@kees66: Zou omkoping ook onder de onschendbaarheid vallen? Want dan is het nog wel een aardige optie ook. Die Borodin heeft er zelfs nog ervaring mee naar het schijnt.
Vooropgesteld dat ze natuurlijk nooit mogen gaan meppen, zeker niet met 2 man en zo ernstig dat ie naar het ziekenhuis moet, maar man, wat een irritant ventje is dat zeg. Sowieso weinig goeds over pownews van mijn kant. Maar dat is persoonlijk. Vervelend dat foutparkeren maar laat Justitie dat opknappen. En als ze dat niet doen ga je hen lekker lastig vallen. Het publiek is inmiddels wel op de hoogte na al die berichtgeving.
@E34M5Touring: Cruciale redeneerfout die je hier maakt. Justitie laat dit juist al decennia liggen!

Om dit vervolgens intern op de kaart te krijgen is zo goed als onmogelijk. Kijk alleen maar al naar de vele vormfouten die te wijten zijn aan onderbezetting.
@opabrutus: Misschien omdat er wettelijk weinig aan te doen is. Dan kun je daar talloze items over maken. Who the fuck cares dat er een paar scheef geparkeerde Mercedes Benzjes staan. Items zat hier waarbij de meest verschrikkelijke verhalen langskomen omtrent parkeerwachters. En nou krijgt een ander hem (gelukkig ook nog iemand met een beetje geld, dat doet het altijd extra goed in NL) en dan is het in eens prima en worden ze niet hard genoeg gestraft. Ik hoop dat die mensen ook niet gaan lopen zeiken de volgende keer dat zij bekeurd worden. Geen ge- ga boeven vangen etc.En wat betreft Pownews, ga is een echt nieuwitem maken. Laat Danny of Rutger is naar Syrie gaan, en laat ze gelijk is vragen wat zij ervan vinden. Dat parkeerprobleem in Den Haag. Als dit het beste stukje nieuws is wat je kan brengen kun je beter bij Shownieuws gaan werken.
@E34M5Touring: Ik ben ook niet de grootste fan van Powned, maar af en toe snijden ze wel degelijke interessante kwesties aan en stellen ze gedurfde vragen.

Uiteindelijk schudden ze de boel wat op en daar is niks mee.
@bozewolf: Ik ken Rutger nog uit zijn Rutger leert Stappen periode en daar vond ik het al een walgelijk ventje. En af en toe snijden ze inderdaad best aardige onderwerpen aan. Maar de grens tussen journalistiek en pesten met een cameraploeg is heel dun bij hen, vind ik. We weten dat men verkeerd parkeert. Maar om daar nou tot in den treure voor de ambassades te gaan leuren, hopend op zo’n reactie hoeft van mij niet. Weet zeker dat ie nooit had verwacht klappen te krijgen, maar dat ie er staat om een reactie uit te lokken staat voor mij vast. Dan kan je dat scherpe journalistiek noemen, ik vind het gewoon uitlokken en pesten. Dat die ambassadelui beginnen te meppen keur ik zeer zeker niet goed en is gewoon buitensporig. Maar we hebben het nog steeds over foutparkeren, moet daar dan zo’n ophef over gemaakt worden? In uitzending nr zoveel over dit item? En als je dan probeert de ambassade in te gaan door je een beetje met camera man door die deur te duwen, kan ik me voorstellen dat je iets serieuzer genomen wordt door de bewaking.
@E34M5Touring: Ken Rutger niet persoonlijk maar ken hem van, had ik beter kunnen zeggen…
@E34M5Touring: Kijk, ik ben het met je eens dat ie irritant is. Fuck, de hele zender is irritant.


Maar aan de andere kant zijn zij de enigen die iets durven te roepen over dat diplomatieke foutparkeren. Want niemand anders doet dat.Ik zie Geenstijl een beetje net als Wilders. Het zijn de kanaries in de kooi, zoals vroegere mijnwerkers hadden. Als ze praatjes beginnen te krijgen, moeten wij gaan opletten want dan is er iets mis.
Dit is gewoon een probleem van de kleinzieligheid van Nederlanders. ‘Ja maar hij doet iets wat ik niet mag, das niet eerlijk!! huilie huilie’
Die mensen geven hier genoeg geld uit en andersom zijn onze diplomaten ook niet de heiligste.
@FelixF: Wat is dat nou weer voor een kortzichtige reactie… het gaat om het principe. Nu zijn het lullige overtredingen, maar ik wil jou die reactie nog wel een keer horen geven nadat zo’n diplomaat in een dronken bui je dochter verkracht en er gewoon mee weg komt.
@kees66: haha wat een onzin. We hebben het hier over fout parkeren en snelheidsovertredinkjes. Je doet nu alsof er bosjes diplomaten naar hartelust aan het verkrachten en vermoorden zijn. Jij bent zeker zo eentje van de pvv.
@FelixF: En die Russische diplomaat die onlangs zijn kinderen aan het mishandelen was vind jij dus blijkbaar ook een non-issue… het hele principe dat een diplomaat onschendbaar is, is gewoon per definitie fout. En nee, ik ben geen PVV stemmer
@kees66: Dat jij in een discussie over CD-kentekens en foutparkeerders deze mensen gelijk stelt aan gewelddadige moordenaars betekend dat ik ook zo denk. Maar wat ik wel weer typisch vind is welke van deze twee problemen nu in de discussie geraken. Schijnbaar vinden onze vriendjes van de PVV foutparkeerders toch iets kwalijker dan mishandelaars, want daar maken ze geen probleem van.
@FelixF: Toevallig was laatst iemand zijn Apple laptop gestolen. Maakte weer contact met internet vanuit een gebouw van de russische ambassade. Daaag laptop want de politie kan niet binnenvallen. Wat te denken van de dronken vrouw die een serie auto’s ramde (waarna de hele toestand met de russische ambassade begon). Het zal je auto maar wezen die er geparkeerd stond. De verzekering kan niets uithalen tegen de Russen. Stel dat je was aangereden door deze dronken vrouw, in de ziektewet kwam en je baan kwijtraakte. Verhaal halen is onmogelijk.
Vandaar dat ik het een goed idee vind dat de diplomatieke onschendbaarheid eens kritisch tegen het licht wordt gehouden.
@midasracer: Again, deze discussie gaat over het afpakken van nummerborden nav. verkeersovertredingen. Gestolen laptops en what if’s hebben daar niets mee te maken en geven me alleen maar verder het idee dat er voor deze kwestie an zich geen steekhoudende argumenten te geven zijn, behalve dan het ‘het is nie eerlijk!’.
@FelixF: Het heeft er van alles mee te maken, omdat dit incident op zich de bredere discussie over diplomatieke onschendbaarheid in de huidige vorm met zich meebrengt.


Dat snap je toch wel, hoop ik?
@FelixF: Naar hartelust wellicht niet, maar het gebeurt wel. En dan kun je er geen reet tegen doen, tenzij het andere land volledig meewerkt, de onschendbaarheid opheft en de verdachte uitlevert.

En ja, het gebeurt. Genoeg. Fatale ongelukken dankzij drank. Zelfs moord en seksueel geweld.

http://en.wikipedia.org/wiki/Diplomatic_immunity#Diplomatic_incidents
@FelixF: onzin. Het is waar dat die mensen hier genoeg geld uitgeven. Maar dat doen andere rijke mensen (om het in die hoek te zoeken) ook en die krijgen wél gewoon een boete voor foutparkeren. Maar dat is niet het grootste knelpunt. Het ergste is namelijk nog dat die mensen als vertegenwoordiger van een vreemd land een gigantische voorbeeldfunctie hebben. En daar houden ze zich ook niet aan.
@ej20g: Dan nog zijn wij niet degene om ze daarop aan te spreken, dat moeten die landen zelf maar doen als ze het idee hebben een slecht imago te krijgen.

Daarbij woon ik overigens zelf in Den Haag, midden tussen de ambassades, dus ik weet wat voor een non-issue dit is.
@FelixF: Als je in Den Haag tussen de ambassades woont, dan ben je (of zijn je ouders) in het bezit van een dik huis met eigen parkeerplaats/oprijlaan en dan snap ik heel goed dat je het een non-issue vindt ;)
@FelixF:
U is bijzonder simpel, in ieder geval is uw reactie bijzonder simpel.
Misschien dat u zich eens iets beter gaat verdiepen in bepaalde materies, diplomaten zijn namelijk vrijgesteld van belastingen betalen in het land waar ze resideren.
En huilie huilie is niet des Nederlanders, wij zijn een natie met een eeuwenoude traditie van handel drijven over de gehele wereld met helden als ene Michiel de Ruyter, Peter Stuyvesant en Abel Tasman, om er enkele te noemen.

Mocht u Vlaming zijn, de enige bekende die wij hier kennen is de heer Sjef van Oekel, frituur uitbater uit het plaatsje Reet.

http://www.youtube.com/watch?v=y7yxoeXZC-U
@desjonnies: Gozer waar heb jij het allemaal over? Leuk geprobeerd though ;)
@FelixF: Daar heb je een sterk punt! Diplomaten geven hier ook heel veel geld uit. Die van de Angolese ambassade zullen daar geen uitzondering op zijn. Allemaal geld dat afkomstig is van ontwikkelingshulp en eigenlijk bestemd was om getraumatiseerde kindsoldaten en jonge meisjes die als sekslavin gebruikt zijn te helpen. Maar dat doet niet ter zake.
Vind dat toch maar irritant mannetje die Danny. Goed Zo!
@schellekens006: Ik vind jouw commentaar ook irritant. Mag ik nu langskomen om je op je neus te meppen of vind je dat toch ietwat te gortig?


Tenzij mensen je in je gezicht gaan lopen uitmaken voor de meest verschrikkelijke dingen, is ‘irritant zijn’ nooit een reden om tanden eruit te slaan.


Nouja, onder beschaafde mensen in ieder geval niet. Misschien val jij daar niet onder. Zou kunnen.
Opmerkelijke reacties hier en daar.

Diplomaten overtreden wetten, reporter wijst de desbetreffende diplomaten hier op (ja, op indringende wijze), reporter krijgt beuken van een paar Angolese diplomaten die dat niet kunnen verhapstukken, en vervolgens gaan mensen het geweld goedpraten, “want hij is zo irritant”.

Beschamende cultuur die helaas waar te nemen is bij meerdere mensen in de “weg met ons” categorie.
Whahaha dat gmail adres :P
Lekker belangrijk dat ze fout parkeren, zou ik ook doen met een CD kenteken.
Zolang ze niet dubbel staan, voor een uitrit of op een zebra vind ik het prima, anders wegslepen.

Er zijn hier heel veel mensen die het niet kunnen verkroppen dat andere mensen in onze samenleving privileges hebben, focus je aandacht op echte misstanden, en niet op een klein groepje diplomaten die niemand kwaad doen (behalve hun eigen kinderen misschien :)
@slickrick: Inderdaad, daarbij is het voor de PVV weer een leuk excuus om op buitenlanders te bashen. Het blijft de kracht van populisme, de meeste mensen trappen er met open ogen in.
Die laatste V in PVV stond toch voor vrijheid? Dan niet zeiken en zeuren en ze gewoon hun diplomatieke gang laten gaan, dat is immers vrijheid!
Voor mensen die de privileges verdedigen: wanneer een diplomaat jouw dochter verkracht, is hij net zo goed onschendbaar.
@topless: Wedden dat tie net zo hard klappen krijgt als een ander?
@rob68:

Dan moet je wel eerst langs de beveiliging zien te komen.

Maar juridisch gezien kan hij in ieder geval zijn gang gaan. Toch vreemd dat er mensen zijn die een vrijbrief hebben om alle wetten te overtreden, niet alleen de onbenullige. En dat er mensen zijn die dit normaal vinden en vinden dat er niet over gezeurd moet worden.
@topless: Ik denk niet dat verkrachting zo een ontzettend populaire bezigheid is onder diplomaten…

Kun je je misschien voorstellen dat internationale betrekkingen tussen landen het soms noodzakelijk maken om wetten te overtreden? Ik noem maar snel op een vergadering aanwezig zijn en daardoor misschien zo af en toe door rood rijden/te hard rijden. En zou het misschien soms nodig zijn om het eigen diplomatieke personeel te beschermen tegen arbitraire vervolging in een ander land? Ik kan me zomaar voorstellen dat het ook voor de Nederlandse regering een voordeel heeft om de zekerheid te hebben dat haar diplomaten niet arbitrair vervolgd kunnen worden in het land waarin zij werkzaam zijn. Als je een beetje nadenkt kun je vast nog een paar redenen verzinnen waarom deze privileges bestaan. Zoals bijvoorbeeld belastingvrij auto’s te kunnen kopen/invoeren. Als je om de vier jaar van post moet veranderen lijkt het me een beetje onhandig om elke keer een nieuwe auto te moeten kopen en daar het volle bedrag aan belasting over te moeten betalen. Toch?

Dat er misbruik van deze status plaatsvindt kan niemand ontkennen, ook niet dat dit soms ook op hele erge manieren gedaan wordt. Maar is het nou echt terecht om alle diplomaten als verkrachtende, wetsovertredende, moordende, stelende en ordinaire mensen af te schilderen? En is het het waard om op een site voor autonieuws tig artikelen te schrijven over wat “ze nu toch weer doen?”
Dit begint wel een beetje kansloos te worden nu…
Hoeveel mensen die hierop reageren hebben daadwerkelijk een diplomaat iets asociaals zien doen? Hoeveel mensen weten überhaupt hoe het exact zit met de diplomatieke status in Nederland? Er worden in die filmpjes met die diep trieste vent uitsluitend ambassadeurs en ander ambassadepersoneel getoond, maar bijna alle foto’s van “dikke diplomatuhbakkuh” die hier op autoblog langskomen hebben “CD” in het midden staan, en zijn dus geen ambassade auto’s. Is personeel van internationale organisaties met CD op het kenteken dan ook zo asociaal en arrogant? Of weten we dat eigenlijk en kletsen we er maar gewoon op los?

Iedereen hoort zich te gedragen, diplomaat of niet, en wie dat niet doet moet wat mij betreft gewoon gestraft worden. Maar houd eens op met deze hetze op autoblog. Begint hier sowieso een Geestijl bolwerk te worden, ook duidelijk te zien aan het feit dat “sommige” auteurs hier de schrijfstijl gewoon volledig hebben overgenomen…
@cookies:

“Iedereen hoort zich te gedragen, diplomaat of niet, en wie dat niet doet moet wat mij betreft gewoon gestraft worden.”

Maar onze wetgever vindt dit niet. Dat is nu juist het probleem.
@cookies: Beetje flauw. Er is in het verleden flinke kritiek geweest op de vergeenstijlisering en dat hebben ze onderhand wel aardig afgezwakt.


Daarnaast is dit stukje nieuws in het hele land een hot item aan het worden.


Tenslotte kun je nou ook niet bepaald zeggen dat het AB stukje overstroomt met sympathie en steun voor de ‘roze brigade’.
Volgende soortgelijke interview wordt danny fataal
Aangezien ik zelf bij een ambassade werk ken ik het jullie wel kort uitleggen.
Fout parkeren;
Weleens geeft een ambassade een receptie ( feestje ) op plekken waar je geen 30 auto’s kwijt ken.
Dan zijn wij genoodzaakt om op de stoep te parkeren want als de ambassadeur belt moet je binnen 2 minuten verschijnen en niet in 20 minuten.
De fout ligt niet bij ons maar bij die gene die de lokaties uitkiezen voor de recepties
@izz00: heb je een punt. Echter als ik ergens moet zijn waar de parkeervoorzieningen niet toereikend zijn, en ik besluit tot foutparkeren, krijg ik – mits gesnapt door de parkeerwachters – ook een bon. En ik kan dan hoog en laag gaan springen, bezwaar maken tot in het oneindige, ik zal die boete dan gewoon moeten betalen…
vooral zo door blijven gaan kunnen we nou met geen enkel land fatsoenlijk een relatie beheren . 1973 heeft weinig geleerd denk ik .
Diplomatieke onschendbaarheid zorgt ervoor dat ambassadeurs en anderen die status hebben zonder belemmering hun werk kunnen uitvoeren. Het zorgt er ook voor dat ze niet door het gastland onder druk gezet kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan Assange die beschermd wordt door de ambassade van Ecuador in Londen.
Dit alles dient ter bescherming van de soevereiniteit.

Maar nee wat doen de Nederlanders? Die willen daar aan gaan tornen omdat er een paar blijkbaar verkeerd parkeren en niet betlen. Schande dat die ambassadeurs dat doen!
Rot alsjeblieft op met dat kleinburgerlijkheid. Echt rot op met dom gezeik.
Ik ben er zo klaar mee met die kutmentaliteit die er nu in Nederland is.
Hou toch eens op met een non-issue een grote issue maken. Begin toch eens na te denken en stop met het blindelings volgen van dit populistisch gezeur. Ik woon in Den Haag en ik heb nooit iets gemerkt van overlast van die mensen. En als zij zich niet aan de verkeersregels houden dan doen ze dat niet excessief meer dan de gemiddelde hagenees.
@Rick-dos:
Ik kom vaak in Den Haag en de manier waarop de gemiddelde Hagenees de verkeersregels aan zijn laars lapt is inderdaad van de zotte.
Nu ben ik wel voor een bepaalde vorm van diplomatieke onschendbaarheid maar in sommige gevallen moet je ze wel op hun wangedrag kunnen aanspreken. Zoals laatst met die Russen (dronken een ongeluk veroorzaken en kindermishandeling), dat kan geen fatsoenlijk denkend mens tolereren.
@Rick-dos: Mag ik even weten wat de voorwaarden zijn om een “Je reactie moet nog worden goedgekeurd” te krijgen?
@tupperware: De ambassadeur op het matje roepen of met het land van de ambassadeur overleg hebben moet je zeker doen. Je kunt zelfs de ambassadeur als persona non grata verklaren in extreme gevallen, maar diplomatieke onschendbaarheid is absoluut. Daar kan en mag niet aan getoornd worden. Als je dat wel doet dan kom je op een glijdende schaal te staan. Want hoe nobel het ook lijkt of klinkt in de situatie van die Russische ambassadeur feit blijft dat dat ver strekkende gevolgen kan hebben. Want stel nou dat de Russen de Nederlandse ambassadeur gaan lastig vallen omdat hij homo is ((voorbeeld)? Of hem arresteren omdat hij homo is (voorbeeld)? Dat tast de soevereiniteit van een land aan en ook de uitvoering van zijn functie. Nu kun je wel zeggen dat dat niet zo snel zal gebeuren maar wie geeft die garantie? Niemand. Tenzij die diplomatieke onschendbaarheid absoluut is.
@Rick-dos: valt mij ook al enige tijd op… Was eerst nooit.
@Rick-dos: Je kan echter niet ontkennen dat het huidige systeem van diplomatieke onschendbaarheid ernstig aan modernisering toe is.
@bozewolf: In welk opzicht? En als er al een argument te vinden is is er daar niet een ander juridisch instrument in het arsenaal voor om het probleem te verhelpen zonder de diplomatieke onschendbaarheid te doen verwateren?

Daarnaast kun je je afvragen of het moderniseren überhaupt haalbare kaart is gezien het feit dat je dan het verdrag (dacht het verdrag van Wenen maar weet het niet zeker) moet openbreken. Een verdrag dat (bijna (weet ik ook niet zeker)) alle landen hebben ondertekend. Volgens mij trek je dan een put open die je liever niet wilt openen.
@Rick-dos: Om te beginnen zou je kunnen aftrappen met een soort wederzijdsheidsverklaring, waarin het gastland verklaart niet zomaar binnen te vallen etc, alle shit die onder de ouwe immunuteit vielen, waarintegen het ambassadeland verklaart zich aan de wetten van het gastland te houden, de parkeerboetes netjes te betalen, geen vervelende verslaggevers in elkaar te slaan en niet straalbezopen het ruime wegsop te kiezen.


Om te beginnen. Het huidige diplomatieke immuniteitsstelsel voorziet in alle uitzonderlijke rechten voor iemand met die status, maar in geen enkele van de plichten.


In mijn ogen is het een verouderd stelsel, opgesteld in een tijd waarin een ambassade het gastland nauwelijks kon vertrouwen.

Die tijden zijn veranderd en het is in mijns inziens hoog tijd dat de immuniteitswetten meeveranderen.
Diplomatieke onschendbaarheid als bescherming tegen (mogelijke) strafvervolging. Een parkeerboete (of andere Mulder-gedraging) is dat natuurlijk niet. Dat is een bestuurlijke/fiscale naheffing. Het wordt pas een criminal charge als men die naheffing niet betaalt…
Goed punt m.b.t. Jan Roos. Dat je mensen met een bril niet mag slaan weet zelfs Kabouter Wesley…
http://www.youtube.com/watch?v=_iXorRxYCt8
Mijn sympathie voor Powned is niet enorm, maar verslaggevers gaan klappen omdat ze iets zeggen wat je niet bevalt?

Zo doen ze dat misschien in Angola, maar godverdomme niet in Nederland.


Persona non grata en z’n bodyguards ook. Weg ermee. Onmiddelijk.Maar NLse overheid zal wel de lafheidspet opzetten. Ze zijn alleen dapper tegen de eigen burgers.
http://frontpage.fok.nl/nieuws/626668/1/1/100/mishandelaar-pownews-geen-diplomaat.htmlNou, da’s lekker makkelijk dan. Die kun je oppakken.


Ivo, Fred, heb een klusje voor jullie!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).