GroenLinks en D66: parkeren in A’dam wordt 2x zo duur

Auteur: , 20 Reacties

D66 en GroenLinks hebben Amsterdam weer wat dichter bij de titel 'Grootste autohater van Nederland' gebracht.

Groen Links en D66: parkeren in A'dam wordt 2x zo duur

In een hoofdlijnenakkoord is D66 gezwicht voor de terreur van GroenLinks. Ze hebben samen besloten dat parkeren in Amsterdam nog duurder gaat worden. Het zou zomaar kunnen dat vergunninghouders 2 euro per dag gaan betalen.

Om verguninninghouders enigszins tegemoet te komen zouden zij een alternatief kunnen krijgen in de vorm van een parkeerplaats aan de ring of een P+R (Park & Ride) parkeerplaats. Vergunninghouders die woonachtig zijn in een gebied met een lage parkeerdruk zouden een tweede vergunning voor een elektrische auto kunnen krijgen.

De duivelse plannen kunnen de hoofdstad per jaar zo’n 23 miljoen euro opleveren. Een bedrag dat GroenLinks het liefst gebruikt om nog meer milieu-maatregelen te treffen. Zo wil de partij ook de maximum snelheid binnen de ring van Amsterdam terugdringen naar 30 km/u. Met uitzondering van de hoofdwegen.

Met die laatste maatregel is GroenLinks-leider Rutger Groot Wassink meteen af van die vervelende Vespa’s op het fietspad. Amsterdam moet namelijk weer de ‘fietshoofdstad’ van Nederland worden, aldus Groot Wassink.

Met dank aan AS voor de foto van de Rolls!20 reacties

Volgensmij wordt een parkeerboete dan serieus een geodkopere optie.
@robert110: Tuurlijk niet. Een parkeerboete bestaat uit een naheffing + de boete.
@plankgas: maar die krijg je niet elke dag. Hoe duurder de dagelijkse fee, hoe interessanter de boete. Tenzij de frequentie of het bedrag van de boetes stijgt
Ach, ze hebben er zelf op gestemd, dus krijgen ze waar ze om gevraagd hebben..
Willen ze wat groens doen? Laten ze maar al die klote drempels weg halen!
Waarom altijd maar die drang om alle auto’s te weren? Veel mensen hebben nu eenmaal een auto (nodig) en wie wil er nou eerst nog 15 min met de schijttram om je auto te kunnen ophalen?!
Gadverdamme, door al die onnadenkende geen-auto-bezittende schorsvretende GroenLinks stemmers zitten wij Amsterdammers zo met de gebakken peren. Laten ze liever wat doen aan die schijtirritante bakfietsen en die vervelende oost-Europeanen met die fietstaxi’s die werkelijk het hele fietspad blokkeren. Groeten, een wijze VVD-stemmer.
@krokant: I wilde je eigenlijk een plusje geven, maar bij “Groeten, een wijze VVD-stemmer” haakte ik af…
En zo prijzen ze zichzelf steeds meer de markt uit. Amsterdam is al een linkse klotenstad, dit is wat de Amsterdammers zelf willen. Niet piepen, jullie zijn al tientalken jaren zo rood als kreeften. Nu gaan ze echt het geld uit jullie zakken kloppen, veel plezier met je auto!
@rufctr01:
Ik wil een baby van jou !
Haha, je zou maar in Amsterdam wonen en recent op deze partijen gestemd hebben. D66 is ook landelijk vrij populair geworden, nu weet je wat er gaat gebeuren als ze het ook landelijk voor het zeggen krijgen. Worden automobilisten nóg meer uitgeknepen…
Ja ik ga het weer zeggen. Lang leven de (grotere)dorpen. Gratis parkeren (blauwe zone) en ook de winks die je in de “Grote” stad hebt heerlijk.
nog heel even en het is goedkoper om je te laten bekeuren, dan om je parkeerbelasting te betalen.
Goh wonen er mensen in Amsterdam??? Ik dacht dat dat net zoiets was als de Efteling, maar dan met socialisten en communisten ipv elfjes.
Mooi, weer een reden om er niet te komen.
@norge: als je met de Norge komt niet. Motoren parkeer je in Amsterdam gratis op de stoep!
@nielsvanderweiden: Ha, dat kan je toch in heel NL ?
Als ze die 23 miljoen voor een goed alternatief gebruiken vind ik het prima, maar dat zie ik niet snel gebeuren…
Straks weer huilie, huilie van de heren wethouders wanneer winkelbedrijven de binnensteden gaan mijden en er nog meer leegstand komt.
Ik vraag mij tevens af in hoeverre er rekening is gehouden met eventuele gedragveranderingen t.a.v de 23 miljoen, kans is groot dat mensen naar randgemeenten als Amstelveen trekken.
Denk je dat we eindelijk van die typhus PvdA af zijn is het weer dat lamlendige GroenLinks-tuig die de linkse honneurs waarneemt. Houdt het dan nooit op?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).