Video: doe een onboard-rondje Bilster Berg met Wouter

Auteur: , 31 Reacties

Onlangs liet Mercedes de pers met de A45 AMG rijden, en koos ervoor de introductie op het gloednieuwe Bilster Berg Resort plaats te laten vinden. Is het een alternatief voor de Nürburgring? Wouter neemt je een rondje mee.

Bilster Berg komt van de hand van de welbekende Hermann Tilke, die menig F1-circuit boetseerde. Hoewel beduidend korter dan de Nordschleife is het wel een aardig technisch circuit, met de nodige hoogteverschillen.

Om de baan en de juiste lijnen wat te leren kennen, stuurde Mercedes het journovolk in een karavaan het asfalt op, geleid door een SLS AMG. Wouter, immer haantje de voorste, sloot met een draaiende camera in zijn Edition 1 direct achter de AMG-V8 aan. Het resultaat hiervan kan je bekijken op autojunk!

KLIK!31 reacties

Kreeg je nou op je kop voor te hard rijden ?
En daar bedoel ik Wouter mee.
@norge: ja volgens mij ook.. er piepte iets en toen zei die please don’t push to hard.. werden de G krachten of wat gecheckt?
@Freewarefreak: Nee de eerste 2 bochten en de laatste stuurt Wouter te vroeg in waardoor de auto onderstuurt. Maar ze zeggen het wat aardiger….
@Wouter Die SLS lijkt meer onderstuurd te zijn dan die A-klasse, klopt dat?
Een schitterende auto, toch de mooiste van de Duitse 2. De BMW 1 serie blijft ook schitterend alleen vind ik deze net iets mooier.
@rufctr01: Ik zie dat je al lang aan het wachten bent op een reactie. Hier krijg je ze: ik ga zonder schroom voor de RS3 met zijn prachtige vijfcilinder. Ik zou eerder de BMW achterwege laten met zijn imo lelijk uiterlijk. Bovendien duurt het een halve seconde langer voor hij aan de honderd zit. Bij de mercedes ben ik al uitgekeken op die achterkant.
@rufctr01: “De Duitse twee”, dat vind ik toch wel erg triest. De RS3 is ook een hot hatch hoor. En die 1-serie is niet schitterend, die is belachelijk lelijk. De A45 AMG is een bijzonder fraaie auto, net als de nieuwe audi S3.
@rufctr01:
Ze kunnen het weer eens niet laten, gelijk heb je die fanboys weer 3 hoog op de kast.
Je hebt overigens volledig gelijk met die stelling, Mercedes en BMW zijn toch van een ander kaliber dan die veredelde Volkswagens….

Zo, nu zal ik de meute ook wel op mijn dak krijgen….
@jrk68: Ik? Een audi-fanboy? Wat jij zegt dan maar zeker…
@bogey: Zodra je iets zegt van dat zinloze gehaat op Audi dan ben je meteen een Audi fanboy. Zielig zijn ze hé.
@reventon: Redelijk ‘sneu’ zoals ze dat in Nederland zouden zeggen ja.
Voor de duidelijkheid: ik kan alle merken wel appreciëren. Als je een merk door het slijk wil halen zonder degelijke argumenten ben je gewoonweg intriest of jaloers dat anderen er gelukkig mee zijn.
Hahaha,.. please don’t push to hard please?! You naughty boy!
Die laatste bocht onderstuurd de A45 toch wel een beetje.
@kraakensmaak: Dat ligt aan Wouters rijkunsten.
veel onderstuur (5-tal bochten) lijkt mij ?! Telkens als de banden piepen, glijdt ie naar buiten toe… Maar dik is ie wel, en razendsnel !!!
Lekker achter een SLS aanhobbelen met z’n allen… Laat ze PLEASE op het circuit blijven. Man wat zien die dingen eruit… Mja iets met persoonlijk ofzo :-)
Wat een zalige en snelle auto die A45AMG !!
Leuk technisch baantje met veel blinde en offcamber bochten, als je daar geen last van onderstuur krijgt, krijg je het nooit meer.
Het haalt het natuurlijk niet bij de ring maar het is wel een mooi baantje om je rijvaardigheden eens flink bij te schaven.
@jrk68: Helemaal eens. Wat een mooi baantje is dit. Maar eens een trackday daar gaan regelen.
@jrk68:

Wat is een offcamber bocht eigenlijk? (just curious)
@jack_abarth:
Een bocht waarbij het wegdek naar buiten naar beneden loopt, het omgekeerde van een kom bocht dus.
Zeker zoals ze in dit circuit liggen (blind en over een heuvel) maakt het heel listig. De auto komt dan uit de veren wat het nog lastiger maakt omdat onderstuur dan haast niet te vermijden is.
@jrk68:

Ah, duidelijk.
Thnx!
Het circuit ziet er overigens erg leuk/uitdagend uit
Jeempie, rijdt liever met een Hummer zo vaak en hard over die kerbs.
Maar ik doe je bij lange niet na op zo’n moeilijk circuit.
Dat AMG ding zal me worst wezen.. maar dat is me een partijtje mooi asfalt daar!
Veel offcamber en blinde bochten, hoogte verschillen… nice!
Ok, als W haantje de voorste zijnde, als ie bij mij op les was, zou hij onder zijn voeten krijgen door consequent te vroeg in te sturen en/of te snel in de bocht gaan waarbij hij zijn apexen mist en zicht al ondersturend de bocht rond moet krijgen. Aan de andere kant is het erg representatief voor de toevallige circuitrijder…

Dat gezegd en ondergetekende stuurman is van zijn hoog paard gesukkeld: leuk circuitje, en als je toch maar een rondje mag kan je ook gewoon schijt hebben aan de ideale lijnen en gewoon lol hebben: gas! Want daar gaat het uiteindelijk om…

PS: ben wel benieuwd hoe zo een A45 het op SS, AD08R of Maxx R zou doen, daarmee rij je alles hatchbak aan het snot vermoed ik…
@Onehp: best goed als je B’berg zonder baankennis in één keer wel goed zou rijden. http://youtu.be/JXGKhUsfUiI

Ik rijd zelf bijna 15 jaar op de Ring, Zandvoort, Franchorchamps, Assen en met Lotus-on-Track op diverse banen in Frankrijk als referentiemateriaal en ik vind dit persoonlijk een van Tilkes best ontworpen circuits. Beter dan die F1 circuits.
@stephane8200: bedankt voor de link. Ja niemand rijdt dat perfect op het eerste rondje dat verwachte ik ook niet, wel zou ik persoonlijk zou wat meer bij de les zijn en opletten op de leidende auto en de markeringen en rustig aan beginnen en wat opbouwen over de ronden ter beschikking… Maar ja, zolang die A45 niet in de grindbak zit of tegen de vangrail staat heeft ie dus “goed” gereden eigenlijk, en fun had ie zeker ook dus ik ben vast gewoon jaloers :)
@Onehp: ik snap wat je zegt. Ik vond het best hard gaan voor een rit met een volgauto er voor dus wellicht was Wouter (die 250m hier vandaan woont) ook beetje zijn best aan het doen de SLS te volgen en minder op de baan aan het letten :) Hoe dan ook, leuk baantje en hopelijk kan ik er zelf dit jaar nog paar rondjes doen :)
@stephane8200: ja de SLS begon rustig maar dan is er zo een haantje de voorste die in je koffer zit dan gaat het tempo iets omhoog blijf je rustig voorrijden met wat veiligheidsafstand. Het nut van de voorrijder voor de overige deelnemers was toch al om zeep dankzij de “filter” op positie nr.2 dus… Toys for boys :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).