Eindelijk samen: (Ferrari) P4/5 & P4/5 Competizione [video]

Auteur: , 17 Reacties

Iedere petrolhead kent James Glickenhaus, en zijn reputatie om heel veel geld stuk te slaan op Ferrari-projecten. De Nürburgringracende P4/5 Competizione werd onlangs teruggevlogen naar New York, waar hij voor het eerst kennis maakte met de P4/5, het schitterende Enzo-gebaseerde project van The Glick.

Het P4/5-verhaal begon in 2006, toen Glickenhaus zijn Ferrari Enzo door het designhuis Pininfarina tot een uniek project liet ombouwen. Velen beschouwden de styling van deze P4/5 als geslaagder dan die van de Enzo.

Terecht trots toonde de eigenaar zijn project op het Pebble Beach Concours d’Elegance. Ferrari’s reactie hierop werd nooit officieel bekend, maar ik kan me voorstellen dat ze liever hadden gezien dat Glickenhaus zich tot hun One-Off Programme had gewend. Off the record is het wel duidelijk dat ze in Maranello niet altijd even content zijn met The Glick.

Dat body...

Drie jaar na de P4/5 werd het tijd voor een nieuw project, een racer dit keer, op basis van een 430 Scuderia en 430 GT2, die de naam P4/5 Competizione (zonder Ferrari) kreeg.

Dankzij een combinatie van bakken met beschikbaar geld (dat o.a. goede coureurs koopt) en heel veel hard werk werd de deelname aan de 2012-editie van de 24 uur van de Nürburgring een klinkend succes. De P4/5C werd de snelste ‘Ferrari’ die een rondje Groene Hel heeft afgelegd, hoewel het geen Ferrari genoemd mag worden.

De deelname aan de 24-uursrace was een eenmalige, want de P4/5C ontbrak dit jaar, en is inmiddels weer omgebouwd naar een straatspecificatie, zoals te zien is aan het aanwezige kenteken.

Onlangs zette het zwarte carbonmonster voet op Amerikaanse bodem, en mocht hij voor het eerst kennis maken met zijn bijna-naamsgenoot. Het leverde een mooie serie foto’s uit Glickenhaus’ goedgevulde garage op, die je in de gallery kunt vinden. Wil je er meer zien, klik dan HIER.

Video op Glickenjunk!

Drool..

PS: Glickenhaus is alweer bezig met een nieuw project: een lichtgewicht wagen op basis van de Alfa-Romeo 4C, zowel in race- als straatlegale trim. Maar daarover later meer.17 reacties

Dit is gewoon porno. Ik zou nog altijd liever een P4/5 willen hebben dan de LaFerrari.
@midasracer: je ziet dat Ferrari sterk heeft gekekennaar het design van deze P4/5 .. toen ze de LaFerrari tekenden..
Allebei erg en erg mooi..!
Ik denk dat Ferrari deze man liever kwijt dan rijk is.
Leonard Cohen, altijd +10
Zou ik die garage mogen hebben ?
Wat een garage heeft die man! Veel beter wordt het niet.
Ferrari moet deze man op een voetstuk plaatsen. Beste reclame voor je merk.
Man man man, check de rest wat er allemaal staat…
staan nog wel wat lekkere ledgends
Ja dit is echt wat de enzo had moeten zijn!
Het grappige is dat de Enzo een lelijk ding was en deze P4/5 bloedmooi. Nu komt de LaFerrari uit en het was Glickenhaus al opgevallen dat er opvallende overeenkomsten zijn tussen zijn auto en de nieuwe Ferrari. Zijn ontwerp is dus gewoon gejat. Maar een bedankje zal er wel niet afgekund hebben.
@midasracer: precies wat ik ook dacht, vooral de achterkant..
@2800cc: ps. De LaFerrari is volgens mij ook niet meer getekend door Pininfarina, maar door Ferrari zelf.. zal er ook vast mee te maken hebben.
@midasracer: Ontwerp gejat? Volgens mij is Glickenhaus’s wagen een moderne interpretatie van de P3/P4. Dus als je iemand moet beschuldigen van jatten…
Gaaf! Die man besteedt zijn geld goed. Ben benieuwd naar het 4C project.
Kijk, deze wagens zijn nog eens echte Italiaanse schoonheden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).