Video: Een Lamborghini Veneno is zeer onpraktisch

Auteur: , 63 Reacties

Leuk hoor, zo'n supercar hypercar met een prijskaartje van 3 miljoen euro maar echt praktisch is het natuurlijk niet. Eventjes achteruitrijden met zo'n 750 pk sterk bakbeest doe je niet zo gemakkelijk.

Lamborghini Veneno is onpraktisch

Toen de autoshow van Genève was afgelopen moest de Veneno die daar stond natuurlijk ook afgevoerd worden. Iemand kreeg dus de taak toebedeeld om de Veneno, achteruit, over 2 smalle houten plankjes van de stand te rijden en daarna achterwaarts de hal uit.

Aan de achterruit heb je niks en de buitenspiegels zijn ook niet echt om over naar huis te schrijven. Dan kan je maar beter half uit zo’n auto gaan hangen. Gelukkig horen we wel lekker de V12 roffelen.

63 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hahah ziet er wel grappig uit zo…
Maar hij klinkt lekker!
Lekker handig van die gast even vooruit en via de paden gewoon links achteruit straatje keren en voilà dit hele geklungel niet nodig
@cocksdriveaudi: d8 ik ook, maar misschien te krap/ nog veel moeilijker?
OT: wat een mafkezen, kunnen ze niet gewoon het pad vrijmaken? die heftruck kon makkelijk weg en die schoonmaker zit ook te vegen alsof hij levensmoe is..
@bigcar: Die schoonmaker is van Lamborghini. Hij is voormalig curlingkampioen en heeft nu als taak de weg schoon te vegen waar de Veneno ook gaat.
3 miljoen euro maar een achteruitrijcamera was te veel gevraagd…
@Carreza: precies, maar met 2 iphone’s kun je ook een hele eind komen in dit geval. Als de 1 nou met de camera van buiten de boel in beeld brengt terwijl de ander in de auto de beelden bekijkt.. of zoiets..
@bigcar: een aaifoon gaat niet werken, die dingen weten de weg geen eens…
@MARS: Dat jij te arm bent om er 1 aan te schaffen, is niet mijn probleem vriend ;)
@bigcar: Dat is natuurlijk een logische reactie.. Lame..
@bigcar: owjee fanboys op ’t plassertje getrapt!
@MARS:
Wat ik dan weer heel knap van je vindt, zo groot zijn die niet dus jij kan heel goed mikken….
@jrk68: +1
@bigcar: Ga nou niet de fanboy uithangen. Het is algemeen bekend dat iPhones nogal overpriced zijn voor wat ze bieden ten opzichte van andere telefoons.

Over het algemeen is Apple nou niet zo’n fan van innoveren en kopieren ze liever. Geen probleem, maar ga dan niet over dingen als “kosten” beginnen. Dat jij 400 euro voor een logo neerlegt hoeft niet te betekenen dat andere daar ook bereid toe zouden moeten zijn.
@MARS: en waarom zouden ze de weg moeten weten om een camera app te openen?
@MARS: van horen zeggen of heb je m zelf al eens gebruikt?
@bigcar: Of met een Audi-compatible 400 euro aftermarket inbouw-setje van eBay.
@dawwg: ik denk niet dat de levertijd de mannen daar, die op dat moment de bolide moeten verplaatsen, vrolijk zal maken :)
Eindelijk een waardig opvolger van de Countach dus.. Prachtig ding trouwens. Eindelijk weer een auto die ’t goed doet als poster aan de muur.
Geen achteruitrijdlichten? Of zie ik het nou verkeerd..
Maakt niet uit of ie onpraktisch is. Als je met een Veneno rijdt, ben je baas. Niet gewoon een baas, maar dé baas.
@kapiteinaudi: Als je een Aventador rijdt ben je baar mijn mening eerder baas dan in deze verklootte versie er van.
@kapiteinaudi: Hehehe met een Veneno ben je baas boven baas :)
Ik hoop niet dat dat lullige toetertje op het einde van de lambo was. Want voor 3 miljoen verwacht je eerder een driedubbele luchthoorn
Wat gebeurd er met deze word ie verkocht?
@lamborghini: nee. Deze auto blijft in bezit van Lamborghini.

In totaal zullen er dus 4 Veneno’s zijn.
Deze + 3 exemplaren voor klanten.
Echt een dikke wagen onpraktisch en duur
Dit is niet het enige lambo model of McLaren F1 met dit probleem.
@toroloco: McLaren F1? die is verassend praktisch met de drie zitplaatsen en de verschillende opbergruimtes die de auto heeft.
@jrmpower24: Niet in het achteruit rijden, en de grote draaicirkel niet vergeten.
Waarvoor denk je dat die lambo-deuren zijn? ;)
Ach, wat maakt dat allemaal uit. Die Veneno’s verdwijnen toch in de showroom van drie biljonairs die er waarschijnlijk nooit mee gaan rijden. Had niet eens een motor in gehoeven eigenlijk.
Die knakker heeft met dit stukje waarschijnlijk meer meters gemaakt dan dt de echte eigenaren ooit zullen doen.
Krijg je die twee gasten met een plank op de schouder erbij voor die 4,3 miljoen?
LET OP: Water is vochtig. Ik herhaal: Water is vochtig.
Dank u wel.
Wat een machine!
Ik blijf het zeggen in de categorie duurste hypercars blijf ik de Veneno de meest brute en meest extreme supercar vinden, dit heeft zoveel meer uitstraling dan een LaFerrari of P1.

Graag zou ik willen weten hoe die 3 kopers hun Veneno zullen gaan behandelen in hun luxe garages :)
@agera: “dit heeft zoveel meer uitstraling dan een LaFerrari of P1. ”

Ja, de uitstraling van de macho poser die vervolgens, als ie ooit het lef zou hebben om met dat ding op een circuit/trackday te komen, volledig zoek word gereden door de P1, F70, Huayra, Veyron, McF1, etc., etc.
@lemans96:
http://www.youtube.com/watch?v=_MKyZ8Y6E6w
Kijk dit filmpje eerst en bekijk dan je mening nog eens en voor luisteren naar wat deze man te vertellen heeft met name het einde van het filmpje.
Dit gaat dan over zijn voorganger kuch voorganger de Aventador dus ik wil het geweld van deze auto al niet eens weten.
@hanzel: Oowkee….dus jij bepaalt de prestatrie van elke auto op het feit of ze de stoplichtrace winnen of niet….
In de echte wereld gaat het er meer om of je een rondje circuit ook rap kan afleggen of niet en dan staat die Venono snel in z’n hemd tegenover P1’s, F70’s, 991 GT3’s, etc.
@lemans96: prestatie. oops. ;-)
@lemans96:
Waaraan bepaal jij dan waardoor een auto met een andere auto de baan aanveegt, ik qua rondetijden en inderdaad wie er het snelst aan de 100 of 200 of desnoods 300kmh zit.
Of zie ik dit verkeerd of gaan we ook comfort meerekenen dan ben ik nog simpeler van ziel, dan is voor mij het summum de Bentley of een dikke Rolls of dikke Mercedes o i d, dan staan supersnelle sportwagens in de schuur waar ze van mij mogen wegrotten.
En kan mij het niet boeien of ik nu 4 sec of een half uur erover doet om aan de 100 te komen dan gaat het comfort.
Verklaar je nader a u b dan een loze kreet te gillen…
@hanzel: Jeezus, ga eerst ff je nederlandse taalbeheersing wat bijspijkeren vent, dit is gewoon te triest om te lezen en dat zeg ik niet snel…
Verders is het uiteraard nog al onbelangrijk hoe snel je auto van uit stilstand naar de 100, 200 of 300 sprint. Hoe vaak komt het nou voor dat je dat doet? Als je je koppeling eert, dan laat je het zowieso al uit je hoofd om dat vaak te doen.
Verders hebben we het hier over een auto wiens eigenaren waarschijnlijk toch te bang zullen zijn om ‘m ooit het circuit mee op te nemen, dus die zullen zich over z’n circuitgedrag niet zo druk maken. De Veneno is een auto voor de pronk, meer niet.
@lemans96:
Je weet dus niks concreets meer toe te voegen dan alleen de taalpurist uit te hangen.
Pffff nah und ( dat is Duits voor het geval dat je weer de taalpurist uit gaat hangen), maar als je zo’n auto koop en je kan de reparatie van de koppeling niet betalen dan ben helemaal een kneus (ieder zijn meug van mij mag tie).
Maar ik vroeg je dus om jou versie te geven over wat jij dan wel belangrijk vindt aan een auto, ik zal je helpen misschien krijg je wel een strakke plasser van een dikke supwoefer of twieters en twatters twetters.
Dus gaarne een antwoord is wel zo beleefd, je durft wel de taalpurist uit te hangen en mij op mijn taalgebruik te wijzen, dan moet je een vent zijn en ook jouw mening geven over wat jij belangrijk vindt, of wat volgens jou de eisen zijn wat een betere snellere comfortabele auto maakt.
( tussen 2 () ik sla wel meer woorden over is sneller met typen) altijd nog beter dan die msntaal of tweettaal, ik schrijf/typ meestal vrij bondig)
Ik had nu bijvoorbeeld alleen kunnen typen
Beleefd
Taalpurist
Antwoord.
Ieder zijn meug.
Ik had wat meer tijd nu dus vandaar mijn ietwat lange relaas.
Groetjes Hanzel ow wacht moet natuurlijk Hans zijn sorry alvast.
@hanzel: Beste kerel, ik ben alles behalve een taalpurist omdat ik zelf ook aardig wat vouten maak, maar serieus, neem van mij aan dat als je er zo’n zooitje van maakt als jij doet, mensen je gewoon niet serieus nemen. Dus dit is echt niet om je af te zeiken maar zie het als opbouwende kritiek. ;-)
Verders, wat maakt voor mij een auto echt goed. Om te beginnen moet het niet te veel onnodige onzin zijn. Linke sideskirts en dikke paintjobs bijvoorbeeld, op een straatauto, mogen ze voor mij houden. Dikke ‘ICE’ systemen maak je mij al helemaal niet hitsig mee. Ik heb wel een stereo in m’n auto maar die staat meestal uit of ik draai ‘ns David Bowie of The Prodigy op reis.
Een auto mag er van mij dik uit zien, met spoilers en dikke intercoolers enzo, maar dan moet het wel functioneel zijn. Verder moet ie enigzins praktisch zijn(ik moet wat bagage mee op vakantie kunnen nemen) en comfortabele en goed ondersteunende stoelen hebben zodat ik niet als gebroken uit stap als ik op m’n bestemming aan kom.
Uiteraard moet het een leuke auto zijn om mee te rijden, dus bij voorkeur AWD of achterwiel aangedreven en minimaal tweehonderd pk hebben. Daarbij wil ik graag dat het een mooi koetswerk heeft(het oog wil ook wat) en, als ’t even kan, racegeschiedenis hebben. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat ik ook wil dat ie het gewoon doet. Niet zo’n ouwe italiaanse klassieker of nieuwe Audi waar je nooit zeker van bent of ze heel blijven.
Duidelijk? ;-)
@lemans96:
Zeer duidelijk uw antwoord
ik zou haast zeggen dat u een Italiaanse auto liefhebber bent.
Ik wel in hart en nieren heb diverse Alfa’s gereden en toch ook wel wat wolven in schaapskledij.

Even een zijspoor
Of ik serieus genomen wordt op het internet zal mij weinig boeien als ik in reallife maar wel serieus genomen wordt dat boeit mij namelijk veel meer.
Ik geef zo hier en daar op div fora mijn mening je de lezer kijkt maar wat zij met die mening doet, en soms kan ik wel eens gewoon leuk een discussie uitlokken zoals deze, kan zeer vermakelijk zijn.
No hardfeelings hoop ik
;)
@hanzel: No hartfeelings. ;-) Leuk trouwens, Alfa’s. Ik moet er zelf ook nog ‘ns één hebben. Zo’n 155 Q4 lijkt me gaaf, bijvoorbeeld.
@lemans96:
Helaas zijn die bewuste Q4’s zeer zeldzaam en als er een te koop staat is deze schreeuwend duur voor een hele goeie moet je al gauw een dikke 6 to 8000 euro neer tikken soms wel 10.000. (staat ook hoog op mijn verlanglijstje)
Als ik je een advies mag geven ik heb zelf een 155 2.0 16.V TS WB super gehad en dit brok geweld is met recht een wolf in schaapskleren, 150 pk standaard beetje laten chippen uitlaatje veranderen, en een ander luchtfiltertje en de 200 pk is in zicht.
Dit is, al zeg ik het zelf, goedkoop om te rijden ik reed er gemiddeld 1 op 14 mee en dan ben ik geen rustige rijder en zeker met deze auto niet, kruissnelheden van boven de toegestane max snelheid, en deze auto is redelijk te betalen beetje goede rond de 2000 euro, maar vanaf wat de gek er voor geeft, ben er ook al eens tegengekomen voor 700 euro.
O nog een tip en ik zeg dit niet graag, de Alfa Romeo 146 TI heeft het zelfde blok 2.0 16 V TS ook 150 pk, alleen is de auto een tikkie lichter, dus sneller, en niet geheel onbelangrijk ook best comfortabel.( deze 146 TI is nog zeldzamer en zeker in een goede staat )
O en nog 1 zeer belangrijkere tip ik had alle type aanduidingen verwijderd ik adverteer nooit met wat er onder de kap ligt dan is de verrassing des te leuker, moet je die koppen zien en zeker die VAGjes. ( zelfs ik (middelbare leeftijd) vind dit nog steeds geweldig).
Zelfs nu met de Panda Twinair 85 is dit een leuke gewaarwording niemand verwacht het dat zo’n hoedendoos op wielen er vandoor gaat alsof zijn kont in de fik staat.
Mocht je ooit een Q4 bezitten bescherm hem/haar beter dan je vrouw, dit is toch wel een gewild object zeker onder de Alfisten.
@hanzel: Haha, ik weet inderdaad dat die 155 Q4’s maar heel dun gezaaid zijn. Verders is het onderhoud van zo’n apparaat natuurlijk ook torenhoog, want eigenlijk een Integrale onderhuids…
Dat van die 2.0 TI en TS is inderdaad een goeie tip. Ik moet eerdaags weer een praktische ,vrij kleine auto aanschaffen, dus ik zal er eens voor snuffelen. We rijden momenteel een Celica 4×4 turbo uit ´91, topauto hoor, daar niet van maar coupé en da’s met een hond en kleine met z’n kinderstoel best onhandig… ;-)
@lemans96:
Succes met zoeken ik hoor het wel als je een goede gevonden heb.
@hanzel: Thnx. ;-)
3.6 miljoen maar een klein cameratje ho maar -.-
Heerlijke bak. De aventador is veel te tam voor een Lamborghini. Dit is een auto voor mannen met een snor en borsthaar. Wat een beest.
@baklava: Ik wed dat dit apparaat vol elektronica zit, net als de Ferrari en P1. Auto’s voor mannen met borsthaar worden al tijden niet meer gemaakt.
@Vanquish:

Dat klopt. Ik doelde meer op het uiterlijk.
@baklava: Dan zou ik eerder zeggen dat ie voor sjeiks is zonder smaak^^.
@baklava: Helemaal met je eens cevizli baklava :p Dit is een absolute beest.
@agera: Eerder een onhandelbare hond in het jasje van een schurftige rog…
@lemans96: Over de prestaties kan ik niet spreken aangezien we die toch nooit gaan zien, maar dit is voor mij het toppunt van extreem design en wat is ie goed gelukt.
@agera: Gelukkig verschillen smaken. ;-)

Voor wat de prestaties betreft, die zullen grotendeels met de Aventador vergelijkbaar zijn.
Die 50pk extra zullen ‘m niet erg veel doen veranderen denk ik en al dat extra kunststog er op/er aan zullen ‘m ook niet bepaald sneller maken. Sterker nog, ik vermoed dat de Aventador een hogere Vmax heeft omdat die nu eenmaal een lagere dragfactor zal hebben…
Jezza style!
Dat is toch een oude truc…
Zo hoor je een Lambo achteruit te rijden…net als een Countach ;-)
De Veneo is duidelijk de nieuwe auto voor Batman.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).