Lamborghini Veneno is officieel [750 pk & uitverkocht]

Auteur: , 51 Reacties

Zojuist werd tussen het muesliproject van Piëch, een Veyron met stickers en de nieuwe Flying Spur het bruutste apparaat van het VAG Event de vloer opgereden. Geniet er nog maar even van, alle exemplaren zijn namelijk al verkocht.

Het kost je een bak met geld – namelijk 3 miljoen euro, waar je ook 14,8 Gallardo’s voor zou kunnen kopen – maar dan rij je wel wat unieks en extreem uitbundig. Wát een carroseriegeweld zien we hier zeg. En dat kun je dus met 354 km/u over een willekeurige Autobahn jagen, of in 2,8 seconden (!) naar de honderd km/u katapulteren. Die V12 uit de Aventador is met 750 pk dan ook een beest te noemen. De V12 kreeg er 50 pk dankzij een aangepaste inlaat, een nieuw uitlaatsysteem en een hoger maximum toerental. Het schakelwerk komt op rekening van de zeventraps ISR-bak die vijf verschillende rijmodi kent.

Van binnen is de Veneno aangekleed met een containerlading koolstofvezel, lichtgewicht sportstoelen en in de wielkasten komen we 20 (voor) en 21 inch (achter) velgen tegen. Dergelijke CF-fratsen laten het wagengewicht (droog) uitkomen op 1.450 kilogram, waarmee hij 125 kilogram lichter is dan de Aventador.

Enfin, de drie exemplaren, allen in een verschillende kleur, zijn vergeven. Morgen een close-up fotoshoot met de stier, nu alvast de foto’s zoals hij er nu staat te shinen. Bekijk ze op Autojunk!51 reacties

Wat heb je eraan
@ravi: populair doen bij je minder rijke vriendjes?
@ravi: gas erop!
@str8six: Ik vrees dat de 3 eigenaren dat straks niet gaan doen… Deze gaan waarschijnlijk onder een car cover ergens in waarde staan verdubbelen.
@fant: Inderdaad, ff wachten totdat een van de andere total loss is en wie weet heb jij nog de enigste ter wereld!
ook met een audi console zeker ?
@Maffiazo: BETAAL JE 3.6 MILJOEN EN KRIJG JE EEN F….. AUDI CONSOLE !!!!!
@Maffiazo: waarom roep je zo? (drukletters = roepen)
Lamborghini = Audi, dus er zit Audi materiaal in.
Ze gaan geen nieuwe mulimedia-unit maken voor 3 auto’s hoor!
@vale46:
Waarom niet, als je 3,2miljoen meer uitgeeft voor een Aventador met wat extra tupperware moet dat er wel vanaf kunnen lijkt mij….
@jrk68: eens….
@vale46: 3 miljoen is het gemiddelde budget van een Chineze telefoonproducent. Deze wil best een custom multimedia apparaat voor je ontwikkelen hoor.
@ErikkNL: En dan heb je ook nog betere specs ;-)
@ErikkNL: & jij denkt dat Lamborghini hier geen enorme winst op heeft?
het gaat gewoon niet met een paar miljoen.
Wat een achterlijk apparaat.. Ben nu wel blij dat er maar 3 van gemaakt worden, dan heb ik in ieder geval héél weinig kans er ooit eentje in het echt tegen te komen..

Wat een verkrachting van een auto zeg.. doet u mij maar de Aventador of als het dan echt speciaal moet, de Reventón s.v.p.
Ik vind voor het wat ‘ie kost dat hij niet eens heel bijzonder is.
maar goed dat ie is uitverkocht
Als zo iets van een tuner komt vind iedereen het kotslelijk, komt het van Lamborghini zelf dan is het €3,5M waard… het is en blijft een (kinderachtig lelijk) getunede Aventador!
@vale46: Zeg, wil jij mij even niet nadoen… ;)
@Rick-dos: LOL!
Als het van Mansory of een soortgelijke “veredelaar” zou komen dan zouden opmerkingen niet van de lucht zijn. Maar omdat het van Lamborghini komt dan is het ineens fantastisch…

Ding is gewoon lelijk. Punt. Het is überhaupt onbegrijpelijk dat een miljarden bedrijf als VAG dit durft te presenteren. Je laat hiermee zien dat er gaten in je processen zit want hoe in godsnaam heeft men binnen VAG hier een akkoord voor kunnen geven?

Kun je wel roepen: maar mensen betalen hiervoor. Soit, toegegeven. Maar je gooit de naam Lamborghini met dit gedrocht te grabbel.
@Rick-dos: Perfect mijn mening die hier boven staat, enkel een beetje langer :)
@Rick-dos: Ik denk dat dat meevalt, althans hier in de comments vind ook bijna iedereen hem lelijk, inclusief mezelf ;)
@johann3s: Geef het wat tijd dan komen de comments vanzelf …. ;)
Waanzinnig duur, en lelijk.
Ik vind het stiekem toch wel een zéér dikke bak! Het heeft allemaal wel wat, al die hoeken en openingen. Beetje een Aventdador Sesto Elemento met een vleugje Le Mans eroverheen. Daarnaast moeten we deze wagen ook niet zien als een auto, maar eigenlijk meer als een kunstobject, het is iets zeer speciaals wat maar 2 anderen (en Lamborghini) ook in bezit hebben. Het is een showobject, net als een schilderij van tig-miljoen! Het is toch echt een echte Lamborghini en geen plaatselijk projectje van één of andere tuning-boer om de hoek.

Maar ik kan het wel waarderen dit uiterlijk, lekker agressief en komt niet zo sexy over als bijvoorbeeld een Ferrari, of gestroomlijnd als een P1, nee, dit straalt nu echt kracht uit!
Vroeger, toen KITT een turbomodus had, drukte the Hoff op een knopje en ineens schoven overal spoilers en vleugels uit de carrosserie. Zo te zien is KITT vernieuwd…
Over 2 jaar komt er een upgrade voor de Aventador naar 750 pk
net zoals murcielago 6.2 (580pk) naar de murcielago 6.5 (640pk)
Droomauto! Geweldig! Helaas kon ik het geld niet op tijd bij mekaar krijgen..
@audifreak: ja klote he! Was de 4e beller..
Mansory heeft er wel werk van gemaakt dit keer.
Toch wel een heel vette auto!
Ik ben er over uit dat ik hem opzich nog niet lelijk vind; achterkant is best wel vet en en profil is die ook nog best aardig. Maar hij heeft wel een heel druk en overdreven lijnenspel, en niet te vergeten: Wat een godsgruwelijk lelijke voorkant… Die verpest voor mij de auto compleet. Achterlijk koplampdesign ook.
Viel die Aventador J nog mee.. Vind ‘m niet echt mooi geworden..
En Veyron is in alle opzichten sneller. Een stuk minder duur en ook nog eens mooier. Wat geeft dit gedrocht bestaansrecht? Arabieren die sneller geld verdienen dan ze kunnen uitgeven.
Sinds wanneer hebben petjes 3 miljoen?
Vind al die haatreacties altijd wel lachen bij zulke extreme auto’s. Het is niet mijn ding, maar om nou te zeggen dat hij lelijk is.. nee. Je kunt het altijd nog slechter treffen en een Veyron bezitten.
Ik zie de meerwaarde ervan ten opzichte van een normale Aventador niet echt.. Hij is slechts marginaal sneller en ik vind het echt een lelijk ding. Bruut en extreem is hij wel, het past ook wel bij Lambo. Het doet me een beetje denken aan het trucje dat ze met de Reventon flikten. Een andere carrosserie en wat veranderen aan de motor en dan een belachelijke prijs ervoor durven te vragen.
Ve… Nee! No!
Zal wel een bochtenridder worden!
Mooie wagen dat zeker, maar 3 mil? Haha geniaal dat mensen dat uberhaupt kopen.
Een kilo stront voor de prijs van goud verkopen als je het mij vraagt. Zou je het zelf niet doen? VAG flikt het hem wel weer eventjes, en ja.. de kopers hebben inderdaad iets ”exclusiefs” ROFL.

Groetjes!
Dit krijg je toch enkel aan een patser verkocht. Voor dit geld koop je de Enzo-opvolger én de P1, die beiden lichter, sneller en technisch geavanceerder zullen zijn. En hou je nog geld over voor een buitenverblijfje ergens ten lande.
Drie oenen laten zich kennen.
@Supreem: lol @ drie oenen laten zich kennen…
This isn’t even my final form
Ik zeg, rondje Top Gear track… Daar moet een 1:15-16 in kunnen zitten.
die lampen van dat ding zijn echt oerlelijk dat is geen echte lambo meer.
Veel te druk design, lelijke neus, overdreven ‘heftige’ achterzijde en ook nog ‘ns zo’n stomme LMP-fin. Nee. Laat maar zitten.
Echt voor drie mensen die alles al hebben en bovendien smaak ontberen. Ik zou m’n 3,5 miljoen beter besteden.
Ik weet wel betere manieren om me genaaid te voelen na inlevering van ruim 3.5 miljoen euro!
De naam van dit monster doet mij heel erg denken aan een mindere krachtpatser…. en hoewel ik het niet zou zeggen, misschien wel een mooier apparaat naar mijn idee..

http://cars-database.com/data_images/models/mercedes-benz-vaneo/mercedes-benz-vaneo-07.jpg
Met zo’n lange neus komt ‘ie bij mij de straat niet in.
Mocht ik het geld hebben zou ik hem zeker weten kopen, alleen is ie al uitverkocht. Zolang je met genoeg geld smijt zullen ze bij Lamborghini misschien wel meer modellen maken van de Veneno.
Met afstand de bruutste en extreemste supercar van het moment. De Veneno heeft het begrip hypercar een nieuwe betekenis gegeven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).