Video: Ford Fiesta ST Rallycross promoot Detroit

Auteur: , 13 Reacties

Ford wil Detroit een handje helpen de X Games voor 2014 die kant op te halen. Met een Fiesta ST dwars door Detroit roken, glijden en bulderen moet daarbij helpen, lijkt ons.

Ford Fiesta ST racing Detroit

We kijken in de video naar de OlsbersMSE Ford Fiesta ST Rallycross auto. Een Fiesta ST die zodanig verbouwd is (549 pk uit een 2.0 liter viercilinder turbo, vierwielaandrijving) dat sprintjes naar de honderd in 2 seconden afgelegd worden, het moet niet geiler gekker worden. Als chauffeur voor dit Gymkhana-achtige filmpje is gekozen voor Andreas Eriksson, die ons meeneemt langs enkele iconische plekken in Detroit waaronder Belle Isle and the Michigan Central Station.

Detroit kan wel wat publiciteit gebruiken, heel goed gaat het er niet namelijk. Zeker niet met de auto-industrie, zoals Wouter in 2011 nog liet zien. Als Ford Nederland voor ons wil regelen dat er zo’n Fiesta klaarstaat en de straten in Amsterdam een paar uurtjes afgesloten zijn dan kunnen we er best over praten om iets vergelijkbaars te maken hoor! Check de video op fiestajunk.nl!13 reacties

Ford zou straatlegale bommetjes als deze moeten verkopen. Lijkt mij wel leuk om een Fiesta een Ferrari zoek te zien rijden.
@italia007: Vet! En dan 2,5 ton betalen voor een Fiesta en na drie rondjes Utrecht-Amsterdam een nieuw motorblok/versnellingsbak en een setje nieuwe banden monteren!
@Gulli: Waarom als ik vragen mag?

Deze blokken worden met de hand gemaakt. Met veel minder toleranties en hoogwaardigere materialen dan een normaal bok. Gaat daarom net zo lang mee.

Alleen de bandjes niet:P
@Gulli: Kijk deze mini-docu eens

http://www.youtube.com/watch?v=3Hu9d03IElU

Gaat een wereld voor je open.
Cool, maar wie gaat die zwarte strepen uitwissen?
@toroloco:
Ach er stonden er al voor ie voorbij kwam… Zo jammer om duidelijk te merken dat het om take 2 gaat…
Ah prachtig, de door mij geliefde spookstad Detroit. Ik zou graag weer eens door de lege straten van Detroit rijden, waarschijnlijk krijg ik eind dit jaar mijn volgende kans.
@papa:
Je wenst 2014 niet te halen?
@StijnB: gewoon deuren op slot houden, niet onnodig stilstaan en een kuisheidsgordel aan.
@papa:
Good luck! *en de sleutel niet verliezen*
De ultieme drive-by shooting auto!
Kijk ‘m snel in wél goede kwaliteit op YouTube-JUNK!! :

http://youtu.be/sK-wQa39Smk
Sodeju 2 seconden naar de 100? Je ballen vliegen spontaan uit je zak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).