Video: held doet trackday in België met een F1-wagen

Auteur: , 43 Reacties

Stel, je hebt een Arrows A22 inclusief dikke V10 in de garage staan. Dan kun je 'm maar beter gebruiken, toch?

Arrows F1 vs. Mini

Toegegeven: het is behoorlijk prijzig om 24/7 rondjes te rijden in een Formule 1-wagen, maar van dat gejank van deze V10 kunnen we maar geen genoeg krijgen. Arnold Wagner gebruikt de oranje bolide (in 2001 bestuurd door Jos Verstappen) om te racen in allerlei klasse’s voor ouder F1-materiaal, maar kan het niet laten ook buiten de raceweekends in de cockpit plaats te nemen.

Als Nederlander heb je dan een groot probleem, want je hebt meteen een stel milieuclubs op je dak als je in Zandvoort een Formule 1-motor start. In het Belgische Zolder is dat blijkbaar anders, want daar kan Wagner gewoon terecht tijdens een trackday. Dat hij zich daar vervolgens tussen de Mini’s en Radicals door moet wringen, mag de pret uiteraard niet drukken.43 reacties

Wat een baas!
@raceboy23: Nu lijkt het net alsof ik je gekopieerd heb…
@heiligehandgranaat: Hahaha, Ik zie het! We hebben het ook nog in dezelfde minuut gepost!
@raceboy23: Wat schattig
Wat een baas! Maar wat moet dat wel niet kosten om zo een dagje je Formule 1 wagen te pakken..
@heiligehandgranaat:

Minder dan een reis naar de maan?
Daar gaat je snelheidsgevoel, terwijl je alles uit je Mini aan het persen bent…
@StijnB: Of je komt naar zo’n trackday om even te laten zien hoe snel je radical is met de hoop op een leuke rondetijd om de andere aanwezigen de ogen uit te steken….nope
In vergelijking met Zolder is Zandvoort een walhalla voor petrolheads die van ” herrie” houden.
Op Zolder mag je op racedagen zelfs in de pits je motor niet laten warm draaien op straffe van een boete.
Ook hebben ze zogenaamde stiltepauzes op track en race dagen.
Goed, Zandvoort heeft ook zijn beperkte geluidsdagen maar op Zolder is het nog een tandje strenger, er staan immers ook woningen om het circuit heen.
Overigens wel cool om een oude F1 te gebruiken waarvoor hij gebouwd is.
@toniominestrone: klopt helemaal. Op 2 punten staan geluidsmeters, het rechte stuk achter de pitstraat en op het bruggetje. altijd even gas liften!
Dat moet toch wel genieten zijn zeg. Geniaal!
Dit is toch zo veel gaver dan die stofzuigers van nu..

Laat Max eens in de auto van z’n pa rijden, kijken welke van de twee nu daadwerkelijk sneller is!
Kennen jullie die ervaring dat er maanden na je auto inbraak nog glas onder de stoel vandaan komt? Dat schijnt deze ook te hebben, maar dan met grind :p
@Donstil: hahaha!
@jaguarjunk: oké mijn reactie was niet als reactie op jou bedoeld.
Ik heb er een dubbel gevoel bij, aan de een kant is dit beter dan de wagen in de woonkamer zetten aan de andere kant ben je wel de ultieme streber als je hier op een trackday mee aan komt zetten.
Wonderlijk dat die Peugeot motor nog loopt joh…(asiatech was stiekem een Peug).
@jaapiyo: hier ligt een HART blok in. 3.5 V10.
@rotarypowah: Ah. Uit een oudere Jordan misschien dan? Zal wel iets minder toeren draaien en iets meer koppel hebben, wel zo goed voor de levensduur en driveability. Die Peugeot F1 motoren uit de 90s waren namelijk eigenlijk gewoon slecht, zowel in de McLaren als in de Jordan als in de Prost en uiteindelijk onder de noemer Asiatech ook weer in de Arrows. Teveel plofjes en te weinig PK tov de concurrentie, alleen door de teams financieel aantrekkelijke deals te geven sleepten ze dat ding van team naar team. Niet dat een handjevol PKs meer of minder nu nog het allerbelangrijkste is (denk ik) als je zo’n auto privé over een circuit jaagt maar toch…het is wel fijn als ‘ie niet meteen stuk gaat.
@jaapiyo: klopt precies wat je zegt, ouder blok, minder toeren. Dit is het bedrijf achter de auto uit het filmpje: http://www.stevegrayracing.com
@jaapiyo: Peugeot heeft aan het einde van het tijdperk Prost eens de prestaties gepresenteerd. Die waren vrijwel op hetzelfde niveau als dat van Ferrari. De Arrows kwamen in die tijd relatief vaak aan de finish (Monza 2001) en waren relatief competitief. Het waren echter enkele teambazen (zoals nu ook bij Renault) die niet konden toegeven dat hun auto knudde was en dus de schuld gaven aan de motorleverancier (wetende dat deze wou vertrekken en er niks te verliezen was)
Heb met onze circuitauto op Zolder gereden, maar dat gaf een hele andere snelheidsbeleving! Ongelofelijk hoe hard dit gaat. Erg goede stuurmanskunsten btw.
Deze man heeft een bolide die beter klinkt dan de huidige f1…..Rare wereld…
Haha denk je dat je heel hard rond gaat word je door zo,n gast voorbij geblazen
Wat vet! Lijkt mij alleen wel een beetje link met allemaal auto’s die veel langzamer rijden en wellicht de snelheid van een aanstormemde formule 1 auto slecht inschatten.
Heel vet dat deze man dit doet! Opvallend hoe erg zijn nek beweegt bij schakelmomenten t.o.v. professionele coureurs. Laat maar blijken wat de acceleratie krachten zo’n bolide genegeerd. (niks ten nadele van deze held)
@rob911carrera: Zou dat te maken kunnen hebben met het HANS-systeem wat de coureurs tegenwoordig hebben?
@rob911carrera: zou dat schokkerige hoofd te maken kunnen hebben met heel veel vleugel wat ie heeft staan? Is een luchtrem he, en downforce heb je wel nodig daar.
ps; ik kan dat circuit dromen, zoveel rondjes gedraaid daar
@rob911carrera: Je ziet het ook later in het filmpje steeds erger worden. Vermoeidheid natuurlijk, maar ik vond het ook opvallen! Zieke krachten!
Zijn hoofd krijgt nogal een forse snok bij het veranderen van versnelling.
Ik ga vlug even een droge broek aantrekken. Damn…
Hij rijdt in ieder geval beter dan Jos ‘7 WK punten in 10 jaar’ Verstappen.
@bitethepillowimgoingindry: Jos was een goeie coureur, hij had alleen niet altijd de beste auto. In Maleisië 2001 en Canada 2000 heeft die zeker heel wat moois laten zien wat hij kan ;)
@bitethepillowimgoingindry:

Nog steeds geen sappig met eau de cologne besprenkeld briefje van ‘m terug gekregen neem ik aan?
Het geeft niet, als je ‘m maar genoeg afkraakt draait ie wel bij.
Het ligt niet aan jou, het ligt aan hem.
Toch denk ik dat die gast in die Mini het leuker heeft op het circuit.
Voor die F1 coureur is het alleen maar frustrerend om opgehouden te worden, en véél sneller te zijn dan het overige verkeer
Geweldig en dat heerlijke klapperende geluid.
Scherp zicht is wel noodzakelijk met zulke snelheidsverschillen.
Heb dus eerder geld over voor historische F1-racedagen dan voor de huidige milieu-F1 ,waarbij ze onzichtbaar en onhoorbaar achter hoge reclameboarding langszoeven.
Ik krijg het bijna m’n bek niet uit maarrr……Respect! Je weet toch G?!?

Die man is een zogenaamde eindbaas denk ik.
Volgens mij kunnen zijn nek spieren wel wat meer training hebben. Klinkt goed zo’n V10
Alleen al knap dat hij een F1 auto op de baan weet te houden, schijnt niet eenvoudig te zijn.
Die gozer is geen baas, wij hebben hier te maken met een definitie van een bovenbaas. Was al bijna vergeten hoe bruut zo’n v10 klinkt.
Kan me het filmpje nog herinneren van Richard Hammond.Die heeft toch van alles gereden maar met de Formule 1 wagen kwam hij bijna niet weg.Toen hij eindelijk weg was durfde hij hem niet in z’n 3 te zetten omdat het al zo hard ging.Deze hobby coureur geeft gewoon gas.99.9 % van ons komt niet weg met zo’n auto.Ik heb respect voor deze milionair.
Fantastisch! Alsof de rest stil staat… en dan gaat deze wagen nog niet eens voluit.
filmpje komt wel uit 2012, tegenwoordig is enkel met de 24u van zolder het nog zonder geluidslimiet
Hoe vet is dat!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).