Video: hier rijdt de nieuwe Ford Focus RS (2016)

Auteur: , 26 Reacties

Waarschijnlijk gaat het nog een tijdje duren voordat we hem op de redactie hebben voor een rijtest. Maar Ford is op de Nurburgring al druk bezig de nieuwe Focus RS klaar te maken voor het betere scheurwerk. Voorwielaandrijving to the max.

Ford Focus RS 2016

Dat testen doen ze wel met een flink beplakte neus, daardoor kunnen we niet precies zien hoe de RS gaat smoelen. Veel interessanter is echter wat er onderhuids schuil gaat. Volgens de laatste geruchten ligt daar het 2.3 Ecoboost blok dat het Duits-Amerikaanse merk ook in de Mustang lepelt. De motor is in dit geval dwars geplaatst en zal net zoals bij zijn voorganger enkel de voorwielen aandrijven.

En aandrijven dat kan-ie wel! Reken op circa 330 pk’s. Ongetwijfeld zullen daar later nog wat cowboypaardjes bijkomen in de vorm van een RS500-achtige uitzwaai-editie. We hebben er alle vertrouwen in dat de voorwielen prima om kunnen gaan met al dat vermogen. Met het vorige model heeft Ford dat meer dan bewezen. Dankzij de Revoknuckle voorwielophanging van het merk zal torquestuur wederom schitteren van afwezigheid.

De 2.3 Ecoboost motor moet helaas wel een cilindertje missen ten opzichte van zijn oudere vijfcilinder broer. Van wat we op de video kunnen horen, valt het geluid desondanks niet tegen. Toch zal Ford wel heel geniaal moeten zijn, wil het met deze motor de waanzinnige roffel van de 2.5T benaderen.

De nieuwe generatie Focus verwachten we in 2017, dat zal moeten betekenen dat een jaar daarvoor de RS van de huidige generatie de markt betreedt. Laat maar komen! Of hebben we liever een Mégane RS, Golf R of Astra OPC?26 reacties

Dat wordt weer feest! Maar als ik moest kiezen tussen de focus st, megan, opc, en al die andere zou toch m’n keuze naar de opc gaan, ziet er gewoon heerlijk uit en in een race tussen ze allemaal zal het toch niet veel uitmaken, ze zitten allemaal bij elkaar in de nek te hijgen.
De looks van de Astra OPC, rijeigenschappen van de Focus en kwaliteit van de Golf voor de prijs van de Renault graag.
@alcantara: Niet om de VAG-hater uit te hangen hoor, maar ik heb meer vertrouwen in de techniek van de RS, dan die van de Golf. En nu ik me bedenk hoe de vorige RS eruitzag: laat de looks van de OPC ook maar zitten, dit gaat er ook goed uitzien.
Voor de geïnteresseerden, hier nog een video van een 2e prototype waar Ford mee test:

http://youtu.be/fGJUU6TGnPo
@MullerG: Putje!
Te gek!
Leuk om te rijden een Focus(los kontje), ziet er met spoilers alleen zo beroerd uit vind ik.
Waarom moet er zoooooo veel tijd zitten tussen het lanceren van dit model als normale variant of st variant en het rs model?.. Serieus dit model is er al 3 jaar als st tegen de tijd dat de rs uit komt… Echt debiel vind ik dat
@karsvdtuin: doen ze bewust, dan komt de “oude” Focus nog even positief in het nieuws. Het is immers niet dat ze er veel op verdienen of er veel van verkopen waardoor het loont de RS vroeg in het programma te hebben.
Als ik zou moeten kiezen uit het gegeven rijtje (Europeanen) dan:
1 Focus
2 Megane
3 Opel
4 Golf
als ik de poen voor een nieuwe (Hot Hatch) had werd het geen van deze trouwens.
@Sracerr:
Je maakt me wel nieuwsgierig naar wat het dan zou moeten worden, een 135i?
Zal wel veel ontwikkelings tijd kosten denk…
Ik denk niet dat de volgende Focus al in 2017 gaat komen. De facelift van de huidige Focus komt namelijk eind 2014/begin 2015 en zal wel weer drie á vier jaar meegaan (net zoals de Focus 2 fase 2 (eind 2007- begin 2011). Ford kennende gaat het wel weer een gave RS worden.

En als de lieve mensen van Ford meelezen, en toevallig nog ideeen nodig hebben voor de volgende Focus:
Maak alsjeblieft een drie-deurs versie van de Focus!
@Rene95: hoezo niet? Nu na 3 jaar is de facelift en de periode tot nieuw model is altijd iets korter dan tot de facelift. In 2017 zou de nieuwe Focus moeten komen. Als Ford tenminste niet op het laatste moment besluit een fabriek te sluiten.
@mashell: Ja, dat weet ik ook. Maar ik heb het ook over de periode dat de Focus 2 fase 2 is verkocht. Dat is namelijk het facelift model van de Focus 2 fase 1. Ik denk dat jij mijn reactie verkeerd interpreteert.
Nou… Ben een Ford-fan, maar dit geluid klinkt als een Civic met een Raceland demper… Ziet er wel rap uit!
Klink een beetje als de huidige F0, wat natte scheten die afgeschoten worden haha
Had laatst een stoplicht sprintje met een Guilietta QV (turbo), had ook al zo’n vreemd “gorgelend” geluid. ik liet de auto de eerste meters even voor gaan (voordat men gekke dingen gaat denken).
Doe mij dan toch maar dit geluidje:
https://www.youtube.com/watch?v=aO9LYepgRq0
@Donder: Dat zijn geen einddempers, dat zijn eindmegafoons! Meer van dit idd :)
Wat een lelijke geluid.. Alsof er geen uitlaat onder zit.. Denk dat dit veel minder gaat verkopen zo
Laat ons zeggen dat er nogal wat foute info in staat…

waaronder de pk’s, de aandrijving en de lanceringsdatum :D
De nieuwe Civic Type R alstublieft. De vorige Focus RS zag eruit als een beest, deze heeft, net zoals de huidige Focus (ST) die vreemde lijnen zoals bij de achterlichten enz. Niks voor mij.
de peugeot 308 R komt eraan en met de RCZ R heeft peugeot bewezen toch nog sportieve auto’s te kunnen bouwen.
Verder verwacht ik ook dat de civic type R weer een hele goede hot-hatch wordt.

Ik zie al een leuke multitest aankomen.
“We hebben er alle vertrouwen in dat de voorwielen prima om kunnen gaan met al dat vermogen.” Ik zou nochtans niet verbaasd zijn moesten die achterwielen ook mee spelen.
Als pleister op de wonde: is de nieuwe viercilinder significant lichter dan de oude vijf?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).