Ford Mustang Shelby GT500: rijtest en video

Auteur: , 105 Reacties

Het waren twee fantastische dagen. #topspeedrun #schoolrun #tankleeg

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Herinner je je de vorige Mustang Shelby GT500 nog? Daarover schreven we en ik quote mijzelf (ja ik ben een aandachtshoer en vind mijzelf leuk): “..orgie van bandenrook en vliegende stukken rubber scheef de weg over kan schaatsen..“ Die Mustang had 540 pk. Het woord “slechts” is hier op zijn plaats, want het is slechts 540 pk. De nieuwe Mustang Shelby GT500 pompt er 662 pk uit.

Ford Mustang Shelby GT500

Honderd-en-twee-en-twintig pk meer dus, de gemiddelde leaserijder wordt al blij als er überhaupt 122 pk beschikbaar is. Dat geeft je een grof idee hoeveel sterker de Shelby GT500 is geworden. Om je nog een beter idee te geven, gaan we eens vergelijken met de concurrentie (voor zover die er is). BMW M Gmbh kan voorlopig alleen nog maar dromen van dit soort vermogens, de M5 heeft slechts 560 pk. De RS6 idem dito, Mercedes-Benz heeft met de SL65 AMG nog wel iets wat in de buurt komt. Neen, dan kan je de Shelby GT500 het best vergelijken met de Ferrari Enzo, maar die heeft helaas slechts twee zitplaatsen. In de Aventador, F12Berlinetta of Bugatti Veyron met de hele familie op pad gaat ook al niet lukken, dus dan blijft de Ferrari Four over als enige concurrent. Bizar maar waar, qua brute kracht zijn het alleen de echte exoten die een vergelijkbare hoeveelheid pk’s bieden.

Ford Mustang Shelby GT500

Dollars per pk
Dit loopt er ongetwijfeld op uit dat we met zijn allen stilletjes in een hoek gaan zitten huilen. Want %#^@#%^@ wat heeft de Shelby GT500 in de USA een scherpe prijs. We weten natuurlijk al dat we in Belgie, en laat staan in Nederland, enigszins genaaid worden qua prijzen van nieuwe auto’s. Maar dat het zo erg zou zijn… Ooit werden we nog blij van de Hyundai Genesis, die de goedkoopste nieuwe auto was met 300 pk voor zo’n 50 mille. Dat kost de Mustang Shelby GT500 ook, maar dan in dollars. Nou ja goed, om precies te zijn $ 54.650. Per pk betalen we bij Ford dus 87,86 dollar. Inderdaad, dat is vergelijkbaar met wat we hier voor een motorfiets betalen, maar dan krijg je van Ford wel vier stoelen, vier wielen, airco, een stereo en een dak erbij. En je hoeft alleen een leren broek aan als je er zin in hebt.

Voor die prijs heb je de Mustang Shelby GT500 zeker nog niet in Europa en al helemaal niet op Nederlands kenteken staan, maar het blijft een ongelooflijke bak vermogen die je voor relatief weinig geld krijgt.

Ford Mustang Shelby GT500

Is it too much for the rear wheels?
De GT500 heeft net zo veel vermogen als een Enzo, maar natuurlijk niet de onderstel technologie die Ferrari placht te gebruiken, en dat met alleen achterwielaandrijving. Dat vormt al een uitdaging onder ideale omstandigheden, maar in Nederland is het bijna altijd koud en nat. Er was dus geen sprake van, zoals in het instructieboekje beschreven, het ideale weer voor de Shelby GT500. Het was geen 20 graden en droog, maar 2 graden en nat.

Ford Mustang Shelby GT500

Zelfs als het helemaal niet je bedoeling is, laat de Mustang Shelby GT500 zijn staart kwispelen. Zoals wanneer je met volledige koude motor, met een baby-meisje in de MaxiCosi op de achterbank, wilt wegrijden uit een parkeervak. Voor dat soort ritjes geef je de GT500 dus niet mee aan je meisje (m/v) omdat de Mustang toevallig wat handiger geparkeerd staat. Het kleine meisje op de achterbank was overigens totaal niet onder de indruk van de blaffende V8, het geschraap van de neus over drempels en het nogal stevige onderstel, ze viel gewoon in slaap.

Ford Mustang Shelby GT500

“Gelukkig” is de buitenwereld meer onder de indruk. Het blijkt maar weer dat er ook in Europa echte Mustang fans zijn. Volwassen mannen, die voor je zover je dat aan de buitenkant kan beoordelen, gezegend zijn met een gezond stel hersens en vermoedelijk een leuke baan, stonden te kwijlen bij de Shelby. Meermaals kwam er een smartphone uit een zak en werd de Mustang Shelby GT500 uitgebreid op de foto gezet. Qua aanschafprijs is het geen exoot (althans in de US), maar hier rijden er weinig genoeg rond om het echt bijzonder te maken.

Topsnelheid
Ford geeft een topsnelheid van 200 mph ofwel 320 km/u op voor de Shelby GT500. Aangezien we in Nederland gezegend zijn met oosterburen, alwaar het volstrekt legaal is om dit soort snelheden te rijden, trokken we oostwaarts. Op de autobahn maakte de supercharged V8 gehakt van alles en iedereen die in de buurt reed. Zodra de snelheid hoog genoeg is om geen tractieproblemen meer te hebben, slurpt GT500 linten asfalt naar binnen alsof het spaghetti is. Ongelofelijk wat een power, maar als het echt rap gaat merk je ook dat dat in de VS niet mag. Voor de bestuurder gaat het nog, maar de passagier (die toevallig op dezelfde weg vergelijkbare snelheden had gereden) vond het een stuk minder ontspannen dan in autobahn-blazers van Duitse origine. Voor de thuismarkt is het simpelweg niet van belang of de Mustang bij 280+ nog ontspannen rijdt, het mag er toch niet.

Op echt hoge snelheid was de pit er qua acceleratie ook wel een beetje uit. Tot pakweg 270 km/u gaat het allemaal bliksemsnel, daarna begint de Mustang serieus last te krijgen van zijn blijkbaar niet optimale stroomlijn. Niet echt een groot issue, tenzij je net als ons kost wat kost de maximale uitslag van de kilometerteller wilt zien.

Ford Mustang Shelby GT500

Dat een V8 met supercharger onder belasting een aardig slokje lust, zou ons enkele momenten later ook pijnlijk duidelijk worden. Na de melding: actieradius nog 69 km en een brandstofmeter die in mijn ogen nog op een kwart stond, vond de Shelby GT500 het welletjes. Met horten en stoten maakte de V8 duidelijk dat niet alles koek-en-ei was onder die dikke motorkap. Na nog enkele startpogingen op een parkeerplaats zakte de brandstofmeter rap richting nul, maar de boardcomputer vond nog wel dat we minimaal 50 kilometer konden afleggen. Foutje. Maar van wie he, het zou immers ook kunnen dat met het vorderen van mijn leeftijd ik nu toch aan een (lees) bril moet. We laten het maar even in het midden, sowieso omdat het telkens testen van de topsnelheid niet echt meer onder normaal gebruik valt.

Ford Mustang Shelby GT500

De Mustang in Europa
Ford heeft het al aangekondigd: de volgende generatie Mustang komt ook officieel naar Europa. De Shelby GT500 zal niet de eerste zijn en gezien brandstofverbruik, CO2-uitstoot en belasting daarop ook niet de meest interessante. Over motoren heeft Ford nog geen uitspraken gedaan, maar de V6 EcoBoost lijkt een geschikte kandidaat. Ook gaan er geruchten over viercilinders die speciaal voor Europa in de Mustang zouden worden gehangen. Als we de geruchten moeten geloven, dan zou dat een 2.3 liter worden met een vermogen van zo’n 300 pk. Je mist de V8 roffel, maar prestaties en looks blijven gehandhaafd. Ik kan niet wachten en hoop dat Ford de prijs scherp weet te houden. Filmpje!105 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
voor 662pk te hebben vind ik hem wat aan de trage kant
@bmw-m: inderdaad ik dacht precies het zelfde! Vooral boven de 270 valt het tegen….
@3246cm252kw: toch iemand die begrijpt wat ik wil zeggen
@bmw-m:

“sarcasm”
Het is geen supersnel ding, maar wel echt n icoon vind ik immers
Ik neem de trein wel.
Best een heftige bak! Niet supersnel maar wel vet!
Voor alle Mustang fans; (te veel opties!)
http://www.ford.com/cars/mustang/customizer/
wat een baggerding zeg ,veel meer van verwacht
@trident:

Wat dan precies?
360km/u?
@carmasterr: nee natuurlijk niet troll , ik doelde op dat belachelijke verbruik , een nissan gtr r35 houd het zelfs langer uit dan dit ding
@trident:

welk voertuig is dan “zuiniger” bij 320 km/u ??
@lincoln: en als je het filmpje bekeken hebt , dan weet je dat deze geen 320 gehaald heeft en bij de 190 mijl blijft steken
@trident:

welk voertuig is dan “zuiniger” bij 190 mph ??
@lincoln: de trein
@trident:

Want dat is natuurlijk waar het allemaal om draait bij sportwagens.
Hoe weinig ze verbruiken.
@trident: Er gaat dan ook 20 liter meer in een GTR.
@kp99:

14 om héél precies te zijn.
De Shelby heeft een 59 liter tank.
De GT-R 73.
@carmasterr: gast ga lekker fietsen
@trident:

Nah ik loop wel, dan verbruik ik minder.
Lijkt me echt fantastisch om er 1 te kunnen rijden. Altijd al een brute auto gevonden!!
Als je eerste reactie is dat dit wat aan de trage kant is, dan ben je hoogstwaarschijnlijk niet meer gewend als een Gazelle met retecool fietscomputertje.
@mercs:
Was het maar een Gazelle, ’t zal wel een Chinees van Halfords zijn………………….
@mercs: Ik bedoel niet dat het een trage auto is, integendeel, hij is echt wel snel. Maar ik wil gewoon even benadrukken hij even snel accelereert als een m5 en die moet het met 100pk minder doen.
@bmw-m: Lekker vergelijk ook. Een M5 kost 90.000 dollar, een Mustang 50.000 dollar. Waarom zou je dan in vredesnaam vergelijken? Die Mustang heeft meer pk’s voor minder geld, maar is wat minder verfijnd. Het prijsverschil moet ergens vandaan komen. Je reactie slaat als een tang op een varken…
@mercs: de wijze woorden van een wijze man!
@bmw-m:

Zelfs de 420pk GT doet het in 4.4 seconden.
Alleen de 1/4 mile is langzamer: 12.6
@bmw-m: Euhh nee, de E60 M5 doet 4,6 naar de 100 en de 1/4mile in 12.2. Een GT500 doet 3,5 naar de 100 en de 1/4mile in 11.2 oftewel een volle seconde sneller. Daarbij durf ik er wel 100,- op te zetten dat deze Mustang in tussenacceleraties geen spaander heel laat van de E60. Ben heus niet anti BMW of wat dan ook, vind de E60 M5 een plaatje maar daarvoor mist ie gewoon het koppel. Vergeet ook niet de 7 versnellingsbak waardoor ie wellicht beter in de powerband blijft.
@bmw-m:

Een M6 is een stuk langzamer dan een 911, die 140 pk minder heeft. Dus ook geen erg snelle auto.

http://www.dailymotion.com/video/x3pmlg_bmw-m6-vs-aston-v8-vantage-vs-porsc_auto#.UbYZuNjbGXw
Staat daar nu 92L/100km ? :O
Ja man, echt een sloom ding….

Maar goed. Wat een tussen acceleratie zeg! Is er ook wat bekend over de Nm’s die die produceert? Gave kleur ook, sowieso wel een lekker agressief ding.
Dit is dezelfde auto waar ze in Top Gear mee reden aan het kenteken te zien? :)
-=edit: check!=-… Verder wel leuke rijtest, maar een auto met net zoveel pk als een Enzo verwacht je toch meer van dan 310 km/h. Een m5 E60 haalt het met gemak met meer gewicht en 160 pk minder.
@jipino: Gewicht is niet van belang bij topsnelheid. Tevens is al in de tekst geschreven dat deze auto niet is afgesteld op topsnelheden. Hij wordt voornamelijk in de VS gekocht en daar mogen dit soort snelheden toch niet gereden worden. Je vergelijking met een Enzo gaat ook niet helemaal op. Een vrachtwagen met 660 pk haalt toch ook geen 350? Een Enzo is een gestroomlijnde auto, een Mustang niet.
@berlinetta:

Pk’s = snelheid.

Dat weet toch iedereen?
@berlinetta: dat wat jij zegt is ook niet helemaal want ik denk dat s we meeste trucks begrenst zijn
@karsvdtuin:

elk voertuig is begrenst ..
@karsvdtuin: het gaat om meerdere factoren. o.a. gewicht, stroomlijning en pk’s, maar er komt echt wel meer bij kijken zoals de cilinderkop (belangrijk voor de koppelkromme), versnellingsbak etc. etc.
@bigcar: dat weet ik….
@karsvdtuin:

Dus jij denkt dat een Scania V8 320km/u kan halen zonder begrenzer?
@carmasterr: nee tuurlijk niet maar ik probeer mijn argument te onderbouwen want een vrachtwagen wordt niet tegengehouden door de wind terwijl hij harder wil… maar ik ben bezig met een autotechnische opleiding dus.ik snap het allemaal wel. ik wilde alleen even mijn argument onderbouwen:p
@karsvdtuin:

Dat onderbouwt je argument alleen helemaal niet.
Want geen van beide auto’s is begrensd.
@carmasterr: euh … een vrachtwagen is geen auto en een vrachtwagen is in heel veel gevallen wel begrensd. op verschillende manieren maar vaak gwn een softwarematig principe
@karsvdtuin:

Precies, een vrachtwagen is geen auto en is vaak begrensd.
Welk argument onderbouw je nu dan?
Want niets van dit alles heeft met wat dan ook iets te maken.
Dat was ook het hele punt van berlinetta.
Er zijn meer factoren dan alleen vermogen.
@carmasterr: … ben je nou zo dom of doe je je zo voor? als een vrachtwagen zoveel pk’s heeft en geen begrenzing betekent dat niet dat die 350 loopt wat ook al eerder gezegd werd. ik snap alleen niet waarom een vrachtwagen met een auto wordt vergeleken. een vrachtwagen heeft een heel ander type motor waar een heel andere eis aan wordt gesteld. maar goed even terug naar waar jij over zit te zeuren. (wordt gwn meer nederlands les gegeven hier dan daadwerkelijke inhoudelijk over auto’s gepraat. je hebt gelijk hoor
@karsvdtuin:

Er werd een vrachtwagen gebruikt in die vergelijking omdat dat een extreem voorbeeld is van een zeer on-aerodynamische wagen met veel vermogen.

Maar ja, als je het zo bekijkt is dit inderdaad een bloedserieuze discussie om niks.
Wat een heerlijk brute bak! Just love it! Wow!
Heerlijk dat dit soort auto’s nog gemaakt wordt.
Gewoon een brutale aanval op de zintuigen, dit apparaat.
Niks comfort, geen verfijning en prestige, geen snobistisch geneuzel over smalle naden, gebrek aan banden- (en motor-)lawaai,”elegant en tijdloos design” en “zachte” plastics.

Gewoon een monsterlijke sterke V8 voorin, een handbak in het midden, en aandrijving achter.
Heerlijk, een auto voor echte mannen.
Gewoon vet! Ik reed laatst op vakantie in Florida in die nieuwe 6 cilinder (300PK). Mooie auto, mooi geluid, stuurt voor geen meter. Doe mij ‘m dan toch maar..
het halve filmpje gaat over iemand die niet getankt heeft !!

ben totaal nix wijzer geworden ..
@lincoln: Ik had ook wel graag wat meer gezien/gehoord over hoe hij rijdt etc. Enige wat we nu hebben gezien is de topsnelheid….
@daandaan: Ik denk dat er niet veel positiefs over de stuur kwaliteiten is te vertellen, anders hadden ze het er wel in gezet. Ik miste vooral een mooie will it drift van @wouter. Dat is hij met zo’n auto toch wel aan zijn stand verplicht
@daandaan: http://www.youtube.com/watch?v=IrhW6W7eZDI Drive heeft deze auto ook gehad vorig jaar. Chris Harris gaat er mee het circuit op. Alstu.
@lincoln: Van jouw hele reactie wordt niemand wijzer, what’s the difference?
@mercs: Hij runt dan ook geen website waarvoor dit soort filmpjes gemaakt worden. Ik ben het met hem eens. We weten nu nog niet hoe de auto rijdt.
@lincoln: ze konden niet anders.
Autovisie had ook met deze auto gereden en die man vertelde dat ze
– de tractiecontrole niet uit mochten zetten
– niet dwars met de auto mochten gaat / – de achterbanden niet op mochten roken
– stabiliteitscontrole niet uit zetten
– launch control niet gebruiken
– de auto heel houden
– en waarschijnlijk de auto (en interieur) afzijken
dus echt veel kunnen ze ook weer niet doen
@bigcar:

logisch ..
tanken is nml al een hele opgave ..
@lincoln: Er is maar 1 Ford Shelby mustang GT500 in Europa, dus het is begrijpelijk dat ze daar zuinig op willen zijn..
320 is toch nog meer dan ik dacht voor een dikke Amerikaanse bak eigenlijk.
Maar wat een vet ding!

Ik was wel benieuwd naar de prijs in Nederland, maar die was waarschijnlijk zo hoog dat je hem niet eens wou noemen?
@reistje: Men neme de Amerikaanse verkoopprijs, in dollars. Vermenigvuldigd het met 2 en het bedrag dat daar uitkomt ben je kwijt in euro’s..
Yummie!
De Corvette (ZR1), Camaro ZL1 of misschien zelfs de Viper zijn in mijn ogen nog concurrenten, alhoewel de Camaro de enige is met 4 zitplaatsen. Niet dat je met gemak achterin gaat zitten bij de Mustang of de Camaro, maar goed.
@Yeelen: In de Camaro is het achterin niet veel. Buiten het feit dat er 0 ruimte is ben je omringt door erg dikke raamstijlen. Die achterruitjes zijn echt verwaarloosbaar. Geeft een erg benauwd idee achterin. Als ik de stoel in de juiste positie heb zit ik tegen de achterbank aan.
Gave kar hoor. Die topsnelheid is idd niet echt relevant. Maat van me heeft een GT500 van voor de facelift, getuned naar 620pk(andere pullies en mapping) maar die wilde op Bruntingthorpe niet boven de 300 uitkomen…
Doet er verder niet echt veel toe, zo’n ding heeft zoveel ‘roadprecense’ en geeft zulke klappen aan acceleratie, dat dat alles goed maakt.
Jammer dat er geen laag brandstof niveau waarschuwingslampje in zit? Nul tot 100 in 3,5 seconde lijkt mij erg onwaarschijnlijk: daarvoor heb je normaal gesproken 4WD nodig en een supersnel schakelende automatische versnellingsbak, denk nieuwe E-klasse AMG en dergelijke.
Gek dat ze geen eigen meetapparatuur mee hadden genomen, die snelheidsmeter lijkt mij niet erg betrouwbaar…
@fit4fun: “Nul tot 100 in 3,5 seconde lijkt mij erg onwaarschijnlijk: daarvoor heb je normaal gesproken 4WD nodig en een supersnel schakelende automatische versnellingsbak, denk nieuwe E-klasse AMG en dergelijke.”

Bullshit. McLaren F1: 3,2s achterwielaandrijvert, zonder gekke electronische nanny’s.

Het gigakoppel van deze GT500 maakt een hoop goed.
Woehoeeee, disco pornooo !!
Echt zo’n zalige bak! Hoop ooit zo eentje te bezitten, onpraktisch, zuipt als een duitser op het oktoberfest maar oo zo lekker !
Tsja, I dunno…volgens mij ben je knettergek als je in NL een nieuwe Amerikaanse auto op kenteken laat zetten. Of je bent echt een hele grote liefhebber of je hebt geld teveel.
@bozewolf: Iemand die geen schaap is ? boze wolf of zo …
@bozewolf: Tsja, U.S. auto’s importeren in een auto- en V.S.haatland als Nederland, daar laten de rooie honden in Den Haag de musclecarliefhebber extreem voor bloeden…
@bozewolf: Als je de mogelijkheid hebt dr een jaar te gaan studeren of werken mag je hem taxfree meenemen als deel van je inboedel.
@E34M5Touring: Dan wordt het aantrekkelijk ja, maar het prijsverschil tussen wat je als klant betaald in de States en hier, da’s bizar gewoon. Bijna een dief van je eigen portomonee om er één aan te schaffen.

Het is ook een achterlijke taxatie. Alsof iemand met zo’n Shelby elke dag er mee in de file gaat staan. En zelfs dan, dan brengt zo iemand een fortuin een peut-taks binnen.
@bozewolf: Ik heb even gekeken maar zelfs in de prijs ex ex zit nog 10k verschil met US (prijs in Euro’s). Zeg maar 27k in de States tegen 38,5k hier (prijs in Euro’s) Die heb je al gewonnen als je hem zelf haalt, ook al nemen ze de belasting 1 op1 over van de NL versie. Dus daar is wel iets te winnen. Toch heb je een goed punt. De verschillen zijn echt schokkend. Maar met een beetje sterk onderhandel werk en een beetje gokken met de stand van de Dollar kun je toch nog een aardige besparing realiseren.
Doe mij er maar een zonder supercharger. Geluid staat me wat meer aan. En de 0-100 of 150 zal niet veel verschillen. Verder natuurlijk een geweldige musthave.
Mooi filmpje weer heren! Ik blijf het tof vinden, zo’n Mustang!
@wouter: Wat verwacht je anders van een (mini) 50 liter brandstof tank :)
Je hebt minstens het dubbele nodig, iets waar de Duitsers al ruime tijd hebben ontdekt.. Desondans is het toch een awesome wagen!
op autogespot schreef RobbySpotter het volgende op 22-03-2013 om 20:05:
“Deze auto was gisteren op bezoek bij Ford Nederland. Journalisten hebben hem mee voor een verslag van deze auto te maken. Gistermiddag is deze auto op de A31 met pech blijven staan. Heen geweest en bij aankomst bleek dat de brandstoftank leeg was. ”
http://www.autogespot.nl/ford-mustang-shelby-gt500-2013/2013/03/22

Hilarisch als je erachter komt dat het waarschijnlijk de Autoblog crew was :)
Voor een Amerikaan best een aardig ding. Ziet er niet slecht uit, interieur kan er zeker mee door. Maar dan die pk’s. Wat moet je ermee? Ik verwacht dat ik mezelf binnen 200 meter om een boom heen zou vouwen… Niks voor mij dus ;-)
Maar dan het filmpje…Tja, eigenlijk wordt er niet zo veel interessants verteld .. En dan die overdaad aan effecten en filters, niet mijn ding. Maar dat is persoonlijk.
Anyway: niet het beste filmpje ooit, maar het kan niet altijd feest zijn he ;-)
@Rob: Een gaspedaal is traploos he, geen aan/uit schakelaar ;) Is prima te rijden met zulk vermogen. Hoe gek je er mee doet bepaal je zelf.
@E34M5Touring:
Klopt zeker, maar ik heb niet echt veel ervaring met onbenullig veel pk’s. En als ik de tekst zo lees is het ook nog een best listige wagen…
Dan lijkt mij de stap van een kleine 90 pk naar ruim 600 pk iets te veel van het goede ;-)
@Rob:

je kan werkelijk geen kloot met die peekaas ..
leuk voor in de kroeg ..
gewoon pure overdaad ..

ik zou op zeker ook voor de V6 Mustang gaan ..
@lincoln:
Zo denk ik er ook beetje over. Ik rij zo af en toe in een BMW 535i F10, ding heeft 300pk ofzo, en ik heb eigenlijk nooit de behoefte gehad om sneller te gaan. Vind het rap zat.
En daarbij, zo gauw ik boven de 200 km/u kom zit ik niet meer op me gemak achter het stuur. De lol is er dan snel af voor mij.
@Rob: Ja goed, als je zonder de tractioncontrol gaat sturen wordt ie wel wat gemener. Maar met is er prima mee te rijden. We hebben de Camaro op 600pk nu en dat gaat eigenlijk prima. Op droog asfalt kan je er redelijk goed vol op gaan staan. Bij nat wordt het wel een ander verhaal maar dat was met de stock motor ook al zo. T’is zeker de moeite waard een keer te proberen als je de kans krijgt. Je blijft lachen met zo’n ding.
@E34M5Touring:
Er zal best goed te rijden zijn in een 600pk auto, maar als ik zo’n auto ga rijden wil ik er niet 80 op de cruise-control mee gaan rijden. Als je begrijpt wat ik bedoel ;-)
En dan is zoveel power i.c.m. een jonge onervaren bestuurder gewoon niet zo slim.
Maar ik zal het best een keer willen mee maken, zo veel brute power.
Dus als ik je Camaro een keer mag lenen..? Kan zijn dat je hem van een boom moet peuteren haha ;-)
@Rob: Tik me een keer aan mocht je hem ergens zien staan straks. Doen we ff een blokkie om :)
@E34M5Touring:
Hmmm, Lochem is vlak bij, kwartiertje rijden en ik kom er regelmatig.
Ik zal het onthouden, mocht ik de Camaro zien ;-)
@Rob:
Over de shots van het fillempie : ’t zijn waarschijnlijk fans van de TG crew.
Die doen dat ook.
Maar roken dan wel je banden op en trappen je krukaslagers eruit.
Als Wouter zo doorgaat en nog twee kinnen laat groeien, zit Clarkson gewoon zonder werk !
“Om je nog een beter idee te geven, gaan we eens vergelijken met de concurrentie (voor zover die er is). BMW M Gmbh kan voorlopig alleen nog maar dromen van dit soort vermogens, de M5 heeft slechts 560 pk. De RS6 idem dito, Mercedes-Benz heeft met de SL65 AMG nog wel iets wat in de buurt komt. Neen, dan kan je de Shelby GT500 het best vergelijken met de Ferrari Enzo, maar die heeft helaas slechts twee zitplaatsen. In de Aventador, F12Berlinetta of Bugatti Veyron met de hele familie op pad gaat ook al niet lukken, dus dan blijft de Ferrari Four over als enige concurrent.”

Nu als iedereen er zo over denkt als Wouter dan hebben ze er bij ford een mooi marketing truckje uitgehaald. Kan je de mustang vergelijken met spul dat stukken duurder is. Ik zou die eerder vergelijken met een getunde wagen. Mansory, brabus, rinspeed,… als het maar luid, snel en lawaaierig is. En dan blijf je ver weg uit het enzo teritorium.

Maar zelfs dan is het nog een enorm goedkoop ding, dat moet ik toegeven. Mij zal je er anders wel nooit in vinden.
@Hupke:

tuurlijk kan je geen tyfus met die peekaas zonder dat je de hele auto volpropt met computers 4wheelmeuk en een flipperautomaatje ..

daarom worden veruit de meeste Mustangs met minder peekaas verkocht ..
gemaakt tijdens pinksterweekend?? kwam namelijk tijdens dat weekend precies dezelfde shelby tegen op de snelweg bij dusseldorf.
zelfde Mustang waar Jeremy Clarkson op top gear mee gereden heeft
echt een Bruut Monster!
Dat ding is ook zo slecht gestroomlijnd dat de weerstand zo hoog word dat het lijkt alsof je door water rijdt
@porschekiller: Grappig detail: op hoge snelheid gebeurt dat ook min of meer.
Droom auto! Hebbe hebbe!
Ooit een Laguna Seca gereden, 440 pk ofzo. Snel in rechte lijn maar absoluut geen fun bij het bochtenwerk, ESP kon niet eens volledig af. Ik heb geen zin in een raket waarbij je in elke bocht in je broek doet tenzij die als een bomma neemt. Geef mij maar een auto met wat chassis engineering.
@fortuna: zelfs een Audi stuurt leuker…
vraag me af hoeveel pk er verloren gaat voordat het naar de wielen gaat, zou ford niet wat enthusiast geweest zijn met de nummertjes? het is echt niet normaal veel he 662 pk
Wordt de snelheid gemeten aan de achterwielen? Op 1:19 zie je de snelheid drastisch dalen terwijl er niet geremd wordt?!
Nog even… Maar hij gaat er komen :)
Beetje warrig filmpje inderdaad..

De vorige versie van de GT500 was al een ordinaire zuipschuit ( eigenlijk elke ford waar dit blok in ligt.. ) dus echt nieuws is het ook weer niet..
Benieuwd hoe snel de SuperSnake z’n tank weet leeg te zuipen met nog eens dik 100 pk meer ( 820 dacht ik .. )

Deze auto is een legende , echt iets wat je koopt om de emotie en de ervaring.
Als je verwacht een goede auto te kopen kom je er inderdaad heel bedrogen uit.
Caroll is er niet meer natuurlijk maar z’n naam staat wel voor iets speciaals.

Ik zou het zelf nooit willen hebben maar toch heb ik er iets mee.
Je krijgt een beetje dat musclecar gevoel , dan dat lekkere supercharger snerpje er bij.. ( dat kan harder ! .. :P )
Benieuwd hoe het is om zo’n beest een weekendje tot je beschikking te hebben ;)
Niet echt een boeiend filmpje!
lekker filmpje! lekker rammen! geen geneuzel, gewoon wegfikken die peut! top filmpje wouter!
Musclecar…je maakt er nog een paard mee aan het lachen.
Voor een overzicht van alle 10 Ford Mustang modellen kun je hier terecht: http://365deluxe.com/10-ford-mustang-models-celebrating-50-years-ford-mustang/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).