Video: hoe een BMW E30 M3 een petrolhead creëerde

Auteur: , 27 Reacties

Vraag aan een doorgewinterd petroleumhoofd wanneer hij verslingerd raakte aan auto's, en je zal ongetwijfeld een verhaal uit zijn jongste jaren te horen krijgen. Niet bij Gabor Mester.

BMW M3 E30

In deze Petrolicious-video vertelt de eigenaar van een M3 van het eerste uur hoe hij instant verliefd werd op die maffe Beierse koningsauto, met zijn punchy 2.3-liter viercilinder. Een auto die in het bezit was van de familie van een vriend, waar hij maar als te graag zien diensten als autowasser aanbood. Al was het alleen maar om dat droogrijrondje te kunnen maken aan het einde. Om zo alvast te kunnen ruiken aan alles wat de E30 M3 was, ver voordat hij hem kocht.

Maar Rico, vanwaar dit gezever over de eigenaar, als er over de E30 M3 autotechnisch veel meer te vertellen is? Wel, dat is Petrolicous, die kijken ook graag onder de menselijke motorkap. En dat is volgens mij waarom hun producties doorgaans zo episch worden.

Enjoy.27 reacties

Prachtige auto!
Hun andere filmpjes zijn ook het bekijken waard! De E30 wat een fantastische generatie was dat toch!
Had dit type M3 geen handbak waar de 1 links onder is zoals de 2.3-16 van Mercedes ?
@Homer55: Inderdaad, de zogenaamde ‘Dog-leg’ sportbak van BMW
@Homer55: Nee, alleen de europese had dat, de Amerikaanse niet. Die dogleg bak is de Getrag 265/5, de slechtste bak die BMW ooit heeft gehad, altijd kapot die dingen. In tegenstelling tot de 265/6 niet dogleg bak, die is oerdegelijk.
@undifined1 en kogando: Merci :)
@undifined1: maar hij heeft hem geïmporteerd uit Europa he ;)
@Homer55: Niet in de VS, daar vonden ze een handbak überhaupt al spannend genoeg. ;)
RIP M3
Beetje een dromerige verhaal eerlijk gezegd. Lijkt wel een Alfa liefhebber die verteld hoeveel emotie er in een gescheurde cilinderkop zit.
@Laue: rijdt u toevallig een duitse auto?
@ruudw:
el americano
@Laue: valt mee…
@ruudw: blijkbaar wel, die snappen het woord emotie niet. Duitse merken rijders vergeten ook heel vaak dat hun Duitse merken ook last hebben: roest, elektronica problemen, kapot lopende motoren, slechte versnellingsbakken, gevaarlijke wegliggingen etc.
@rufctr01:
Haha jouw post slaat als een lul op een drumstel.
@Laue: Beter dan andersom …
@rufctr01: zeker dat je naam niet Calimero is? Mijn Duitse auto’s hebben nog nooit van zoiets last gehad. M’n 1 reeks is 8 jaar geworden zonder 1 spatje roest of elektronische problemen. M’n nieuwe 330d (F30) evenmin. Ga je echt beweren dat BMWs een slechte wegligging hebben? Haha ventje toch.
Autoblog is er altijd wel een beetje laat bij, maar zonder jullie had ik dit kanaal nooit gevonden!
Dit blijft een geweldige auto! Zelfs nu is de auto niet fout, mits hij origineel is.
Hier over de E28 M5
http://www.youtube.com/watch?v=YQKOsDi5HsU&feature=share&list=PLtoI3QrvJpTzxHu7Arw78-AgNoEu0dgL0
@Emile_Benz:

Van een E12 M535I kan ik hem zelf maken, de mazzel gehad dat ik en mijn broers dat ding overal mee naar toe mochten nemen en ik zelfs voor dat ik 18 was. Maarja de 80’s waren andere tijden, toen mocht en kon nog wat
@yerrie: Er staat nog een M535i te koop. Maar dat is volgens mij ook een E28.
@Emile_Benz: video zitten kijken, goed verhaal ook, jammer van die velgen maar de nummerplaat “FIRST M5” is dan wel weer helemaal top. Maar hij gaat hem terug naar origineel herstellen, goed plan
Nou ik deel de beste man zijn mening niet met het mooi vinden van het hoge toeren geluid. Als er er iets mooi klinkt in hoge toeren, dan zijn het wel de oldskool b16a motoren uit bijvoorbeeld de ee9! Deze m3 klinkt zo verschrikkelijk mechanisch dat het lijkt alsof hij elk moment wat onderdelen kan verliezen…..
Het verhaal doet me denken aan hoe mijn pa aan zn droom autos van toen komt .
Weet nog dat ik deze auto, toen het net uit was, voor het eerst zag bij de Duitse grens. Een witte. Wij hadden een witte 320i e30 een, voor die tijd, geen slome auto. Toen we eenmaal Duitsland binnenreden gaf de man in die M3 gas. Hij trok zonder blikken of blozen zo van ons weg. Sindsdien ook wel een beetje verliefd op deze auto. Nu, na zoveel jaar, stellen de specs van dat ding niet zo veel meer voor, maar God wat blijft het een heerlijke auto.
Mooie wagen maar een 190e 16v vind ik in mijn ogen een beter wagen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).