Video: Hyundai stunt met zelfrijdende Genesis

Auteur: , 16 Reacties

Nog even en we kunnen niet meer om zelfrijdende auto's heen. Maar zou jij het aandurven om tijdens het rijden uit te stappen en je auto écht zelf te laten rijden?

Als doodgewone sterveling klinkt uitstappen tijdens het rijden wellicht wat spannend, maar voor een stel stuntmannen is dat allerminst een probleem. Om de nieuwe Genesis te promoten stuurde Hyundai dan ook een stel van deze waaghalzen naar Californië, waar zij een voor een uit een rijdende auto stapten.

De Genesis beschikt over adaptive cruise control en lane-keep assist, waardoor de auto zijn snelheid automatisch aanpast als een voorganger afremt en zelf op de goede rijbaan blijft. Dat het systeem uitstekend werkt, blijkt wel als alle bestuurders hun auto’s verlaten hebben: de Hyundai’s rijden probleemloos door.

Overigens is het niet aan te raden om tijdens het rijden allemaal door het dakraam van de nieuwe Genesis te klimmen en het systeem zo op de proef te stellen. Hyundai gebruikte namelijk aangepaste auto’s voor de promo. De lane-keep assist schakelt zichzelf normaal gesproken uit als je het stuur te lang los laat.

Benieuwd naar de video? Klik dan snel door naar Autojunk.16 reacties

Zelfrijzend is saai en niet nuttig vind ik ik zou dat niet nemen
@koenigseggccxr: Zelfrijzend is juist heerlijk..
@koenigseggccxr: ideaal voor bomaanslagen. Echt, de mensen worden steeds ongezond dikker door al dat onzingemak en ik vraag me werkelijk af of zo’n wagen ooit te verzekeren valt.
Vreselijk! Voor mij hoeft een zelf-rijdende auto absoluut niet. Steek aub je R&D geld in iets anders!
Zelfrijdend met de mogelijkheid om zelf te rijden kan wel lekker zijn met lange reizen lijkt mij…. wel mooi uitgevoerd trouwens
via Android app
Waarom geen camera de ogen van de bestuurder in de gaten laten houden? Dan weet de elektronica dat de bestuurder nog actief is en kan de bestuurder z’n handen van het stuur halen.
Gave reclame en een wel heel erg mooie auto trouwens.
Die noodstop ging goed, maar ik ben wel benieuwd hoe de auto het eraf zou brengen in een rit door ons land. Met bumperklevers, medeweggebruikers die zomaar de auto ervoor gooien en noem maar op.

Trouwens, zelf sturen in zo’n Genesis lijkt me ook geen straf! Ik vind het wel een chique verschijning met zijn ingetogen buitenkant en dat sfeervolle interieur.
Snap die ophef niet helemaal. Dit bestaat toch al langer? Ik heb een Passat CC gehad met diezelfde opties, werkte prima. Ook daarbij stuurde en remde de auto zelf en moest je je handen aan het stuur laten.
ik zou nooit tijdens het rijden uitstappen…..
Nadeel van alle veilligheidssnufjes in auto’s is dat mensen zich gaan aanpassen.Ze voelen zich zo veilig in hun auto dat ze vreemde dingen uit gaan halen.
Leuk, maar het grootste praktische probleem van autonome auto’s is wagenziekte. Google heeft aangegeven al honderdduizenden kilometers te hebben gereden zonder schade, maar de auto’s zijn niet in staat om de smoothness van een chauffeur te evenaren. Correcties worden lomp weergegeven en lijnen worden te strikt gevolgd.

Ben best een autoliefhebber, maar niemand haalt lol uit 100km/u op de A2 rijden in een regenachtige spits. Zie daarom veel kansen voor autonome auto’s. Niemand verwacht dat je op zondag autonoom over de IJsseldijk crost.
Dit bestaat inderdaad allemaal lang, nogal zwak van Hiejoendaaj om daar zo druk over te doen als je 8 jaar na dato ook eindelijk eens met deze opties komt. Verder: als je deze beide systemen eenmaal hebt gehad wil je nooit meer zonder: ik vind het een verademing op onze wegen..
@parker: lane assist kan ik echt zonder, adaptive cc niet meer
@haroldv: lane assist die ook zelf stuurt is toch echt top
@parker: bestaat er ook lane assist die niet zelf stuurt? Ik had iig eentje die zelf stuurde, gebruikte het weinig/nooit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).