Video: is een Rimac Concept_One sneller dan de 458 Spider?

Auteur: , 33 Reacties

Volgens deze video van Rimac wel. Wij van WC Eend....

Gassss.. of, eh.. stroom!

Tsja, als je 1.088 pk en 1.600 direct beschikbare Newtonmeters naast 570 pk en 540 Nm zet, dan is de strijd misschien niet heel eerlijk. De fascinerend vlugge Ferrari moet het dan ook afleggen tegen de kloeke Kroatische krachtpatser, maar het gaat redelijk gelijk op.

Het valt dan ook niet mee om al die power recht te houden, zoals het uitbrekende, schuddende, Kroatische kontje zeer treffend demonstreert. Het wedstrijdje werd gedaan tijdens de Rimac-promotour door het Midden-Oosten (na eerder oa Barcelona aangedaan te hebben). Benieuwd hoeveel Mate en zijn maten er al verkocht hebben… VIDEO! (via Groen7)33 reacties

Hoelang rijdt zoiets op één acculading?
@stoicka: 600km
@melkkoe: Maar vast niet als je zoals in deze video rijdt :)
Nou, naast het feit dat de Rimac 0% grip heeft, en de Ferrari later op het gas trapt… De Rimac zou onder betere omstandigheden sneller moeten zijn lijkt me dus!
@sebasjuhh: lekker warm weer, dus warm asfalt, droog… ik zou niet weten welke omstandigheden idealer zijn.

vind het verder niet gek dat dat ding begint te slippen, met 1600Nm opeens op de achterwielen. Geen enkele band zou kunnen voorkomen dat hij grip verliest.
Ook echt een ideale weg om zo’n sprintje te trekken….
Het is ook duidelijk te horen dat de Ferrari later op het gas gaat en dat is ook vrij logisch. Anders heeft hij die Rimac op schoot liggen dalijk. Desondanks geloof ik graag dat de Rimac sneller is. Mag ook wel met dat vermogen.
twee losers ..

appels met appels dus ..
Wat is zo’n 458 toch een pareltje! Zeker de Spider!
@kapiteinaudi: zeker weten!
kansloos
lekkere test zeg op een veredeld voetgangerspad met bloembak ernaast!
Die Rimac is niet te controleren en ligt al een auto-lengte voor wanneer hij gas geeft.
Daarnaast zwalkt dat ding zo over de weg dat de Ferrari er nooit langs zou kunnen.
Hoe staat het eigenlijk met die Nederlandse supercar die ze aan et bouwen zijn? Was een hele tijd terug een artikel toen was dat ding in Monaco.
@rufctr01: Je bedoelt de Savage Rivale Roadyacht? Ze spammen nog regelmatig wat plaatjes op hun facebook pagina, maar verder hoor ik er weinig van.
@fant: klopt, even gegoogled, die bedoel ik.
@fant: en ook geen nieuws van de Bikkel sportscar. Hoe zou dat nou komen?
@midasracer: Hahaha, was dat niet dat merk wat een gigantisch bedrijfspand had om een paar afgrijselijke kitcars vanuit te verkopen? :’) Nee, als Savage al geen klanten kan krijgen, dan zal het hun al helemaal niet lukken.
@fant: Ja maar ze verkopen ook andere spullen, overalls en zo. Dus ik hoopdat ze het nog een tijdje volhouden en wie weet komen ze met iets leuks. Echter bij hen is het op Facebook ook akelig stil.
Wat wel een geslaagd project lijkt is deze: http://www.mrvkitcar.nl/index.html
ook op basis van een Kever.
@rufctr01: auto voor de weg is een flop, geen kopers. Nu een raceauto waarvan een stuk of 2 verkocht schijnen te zijn. Ik weet niet voor welke races deze gebruikt mogen worden.Fifth Gear heeft de auto getest en is de grond in geboord door Jason. Volgens Rivale ligt dat meer aan Jason dan aan hun auto. Te bekijken op Youtube als je het boeit.
@midasracer: ga ik inderdaad even naar kijken. Ik had er wel hoge verwachtingen van. Dank je!
@midasracer: Haha dit had ik nooit gezien, ik geloofde al nooit in het Project maar dd Savage Rivale GTR wordt hier wel echt enorm ontmaskerd. Leuk filmpje
@Donstil: Het probleem wordt door Jason aardig blootgelegd. De Rivale is ontstaan door een aantal design studenten, overigens respekt voor hun doorzettingsvermogen en contactuele vermogens. Echter een auto draait toch om techniek en blijkbaar hebben ze de expertise gemist binnen hun team om een goede wielophanging te ontwikkelen. Overigens een veel voorkomend probleem, toen Spyker voor het eerst bij Top Gear verscheen op het circuit is de auto ook flink bekritiseerd. Niet voor niets wordt Lotus vaak gecontracteerd voor de ontwikkeling van de wielophanging om dergelijke missers te voorkomen. Alleen moet je dan wel een flinke zak duiten meenemen.
Werd dat ding niet in Nijverdal ofzo gebouwd?
@rufctr01: Nee dat is weer een nieuw project.
Hij ging een beetje in de weg rijden voor de Ferrari…
heb het nooit zo op deze video’s. bij m5board op youtube kan je precies horen of ze vol gas geven of zich expres inhouden.
Ze mogen hun elektrische brol houden. Een supercar uit Kroatië??? Zulke firma heeft nog niets bewezen. Nee, ik zal m’n geld wel uitgeven in Italië of andere westeuropese fabrikant welke een pak meer technologie in huis heeft.
Als Rimac dat ding 4WD en launch control kan meegeven, zie ik het nog gebeuren dat ‘ie onder de 2 seconden op de 100km/u zit. Zoveel koppel, direct beschikbaar en met 4WD en launch control? Please please please
@Edge: Launch Control heb je dus niet nodig in een Elektrische auto. Koppel en vermogen zijn immers altijd beschikbaar.
@Edge: het ding heeft 4wd
Hoezo gelijk opgaan rimac is behoorlijk veel sneller.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).