Video: je Tesla Model S komt nu automatisch voorrijden

Auteur: , 42 Reacties

U bent ongelooflijk lui en houdt van elektrisch spul? Het leven is zojuist een stukje mooier geworden.

Je Tesla Model S komt voortaan automatisch voorrijden

Waar Tesla onder de noemer Autopilot al druk in de weer was met autonome functies, hebben de boys in Silicon Valley de boel wederom naar een hoger plan getild. Middels de summon-functie die bij de laatste update zit (Over The Air, geen gedoe met dealers) kan de auto bijvoorbeeld worden opgeroepen om geheel zelfstandig voor te komen rijden. Een soort valetparker die je geen fooi hoeft te geven dus!

Het systeem maakt nog steeds gebruik van de hardware en camera’s die al op de Model S zitten. Verder grappig om te vermelden is dat Tesla’s voortaan ook overweg kunnen met gesloten garagedeuren, mits deze gebruikmaken van een Homelink connectie. De auto opent de deur, parkeert zichzelf -desgewenst achteruit- in en sluit de garagedeur vervolgens.

Verder zijn de automatische parkeerfuncties verbeterd en is het autopilot-gebeuren op punt gezet. De Model S herkent het overige verkeer op de weg nu beter en voelt zich nu nog fijner op de snelweg. Check hieronder een paar videootjes met de nieuwe features van software versie 7.1. Vergeet trouwens ook zeker de parkeerfuncties van de laatste BMW 7-serie niet, want ook de Duitsers kunnen er wat van.

Dank aan @UKbob voor het tippen!42 reacties

Mooi bezig dat Tesla.
Lijkt me wel een gedoe om te instaleren als je een beetje digibeet bent
@koenigsegggone1: Hoef je letterlijk niets voor te kunnen. Gaat allemaal automatisch.
@koenigsegggone1: Of ik lees het verkeerd of jij leest eroverheen. De software is al geïnstalleerd als update en de nieuwe functies maken gebruik van huidige hardware. Enige wat jij moet doen is leren hoe je het gebruikt.

Correct me if i’m wrong.
@isn1981: had het eigenlijk over het verbinden met de garagedeuren
@koenigsegggone1: Dan zul je ook wel geen Tesla kopen, denk ik zo.
@koenigsegggone1: ik heb 800 betaald voor de elektro-motor, de zender/ontvanger en de profi installatie door een Hörmann dealer. Is netjes geinstalleerd en het werkt perfect.

Voor dat geld ga ik niet zelf lopen modderen.
Stoere gadget, hoeft van mij niet tot Tesla beperkt te worden. Ik zie de buurman al kijken als de Suzuki alto zo de oprit op komt rijden.
Dit deed hij toch al? Alleen zat er dan een taxichauffeur in.
@beefcake: klopt. Maar nu gaat het vol-automatisch op basis van GPS.
@fijnkonijn: hoe het ook mag werken, totdat je in je horloge roept dat hij moet komen en hij terug antwoordt dat hij eraan komt, is het toch net niet.
@beefcake: Nee, dat was de E-klasse
Leuk dat het kan, maar je hebt hier vrij weinig aan bij een auto waar thuis altijd een oplaadkabel aan hangt.
@knipperlichtje: Niet als je de oplaadrobotslang van tesla hebt natuurlijk. Die ontkoppelt zichzelf als deze feature ingeschakeld wordt :)
@knipperlichtje: je hoeft een tesla echt niet altijd op te laden hoof
Lekker gevaarlijk dit. Ding klapt niet eens z’n spiegels uit. Zo kun je toch niet zien wat er achter je gebeurt.
“mits deze gebruikmaken van een Homeland connectie”

Het heet “Homelink”.


Sinds deze update hoef ik niet meer zelf op de knop te drukken. De auto doet dat zelf als ik aan kom rijden. Totaal wouws ;-)
Met al die afwerking en kwaliteit problemen sta ik er niet van te kijken als je Tesla je hele gezin aanrijd bij je voordeur. Laat ze eerst daar maar eens wat aan doen.
@schellekens006: Nou inderdaad zeg !!
@fijnkonijn: moet ik binnenkort even opletten als de buurman zijn Model S uitlaat. Ze hebben gelukkig geen hond.
@schellekens006: Moet jij geen olie bijvullen ofzo?
Perfect voor lui volk dus.
@dutchdriftking: ja. Typische klote EV rijders. Man man man…
Verbijsterend knap hoe zo’n jong bedrijf dit soort dingen (tot nu toe) zonder problemen en moeiteloos uitrolt. En de klanten hoeven er niks voor te doen en niets voor te betalen. Kom daar maar eens om met al die ouderwetse fabrikanten….
@fit4fun: Eens! En gaaf om te zien dat je gekochte auto kan blijven updaten, net als je smartphone bijv.
@pindakoning: smartphone? Bedoel je die van Apple die met elke update steeds langzamer worden of die van Samsung waar het met 1 update ook wel voorbij is met de updates?
@mashell: haha je hebt gelijk, maar het gaat om het principe (‘productverbetering’ na aankoop). Dat ik mijn iPhone bewust niet update zegt genoeg:p
@fit4fun: “zonder problemen” is niet helemaal de werkelijkheid…
Tesla geeft de gevestigde orde weer eens het nakijken!

Allereerst staan ze weer vooraan met het het introduceren van nieuwe technologie…

En ze komen tenminste met iets wat echt cool is. Iets wat nog niemand heeft en waarmee je de show steelt. Als ik een auto met zo’n gadget zou hebben zou binnen de kortste keren de accu leeg zijn, ik zou er geen genoeg van kunnen krijgen om telkens de auto voor te laten rijden.
Homelink ipv homeland in deze context denk ik.
En dan kun je 5 minuten in de kou staan tot dat ding eindelijk naar binnen of naar buiten is gereden. Lijkt me makkelijker om het zelf te doen, maar goed.
@hzr: Ik denk dat je na verloop van rijd gewoon uit kunt stappen en naar binnen kunt gaan terwijl je tesla zichzelf parkeert. Aangezien die toch automatisch de garagedeur weer sluit.
Pfff automatisch komen voorrijden. Mmmm. Zet Dookie van Green Day nog eens op en mijmert terug over de periode waarin een 6 jaar oude Ford Siërra XR4i zo’n beetje t stoerste ding was wat ik mij als destijds 20 jarige kon veroorloven. Opent een ome Hertog Jan en wenst u allen nog een fijne zondagavond! Automatisch voorrijden m’n reet ….
Een beetje nutteloos, maar wel gaaf! Je moet hem dan wel in het zwart nemen. Met rode lichtbalk in de motorkap.
Tesla. Ik begin steeds meer van dat merk te houden. Ik vind die Model S echt een prachtauto. Maarja, ik ben ook altijd al een limousine-fan geweest. Goed, het is een hatchback, maar dat kan ik hem best vergeven.
Echter, hij verwart me ook. Ik moet gaan omdenken. Niet meer morgenvroeg naar de Lukoil om te gaan tanken. Nee, vanavond aan de stekker en dan morgenvroeg gewoon die auto voor laten rijden als ik wil vertrekken. Met volle “tank”. En dan bijna geluidloos wegzoeven. Niet eerst warmrijden om hem daarna op zijn donder te geven. Nee, meteen. Het kan immers toch geen kwaad.
Oh, heerlijke 8-cylinders van mijn Chevies, mijn Pontiacs, mijn Buicks en Oldsmobiles van weleer. Wat waren jullie toch heerlijkheden! Voor die tijd. Maar jullie zijn nu ingehaald
door de nieuwerwetsigheden van dit tijdperk. En ik verwelkom ze met respect, verbazing en zelfs blijdschap.
Net zoals mijn smart-phone in vergelijking met de bakelieten telefoon, waarmee ik kennismaakte als ik draadloos contact zocht met iemand ver van mij vandaan en waarbij ik eerst aan een centrale moest vragen om een verbinding tot stand te brengen, waarop de telefoniste door middel van stekkertjes in een voor mij onbegrijpelijk “dashboard” te steken het spreken verder mogelijk maakte.
Nee, dan Tesla! Dat merk laat mij als geboren auto-enthousiasteling voelen, dat er een nieuw tijdperk is aangebroken. En ik ben er niet rouwig over. In tegendeel! Zij laten mij zien, dat veranderingen ook verbeteringen kunnen zijn. En één ding weet ik zeker: Die hele techniek zal in de komende jaren verder verbeterd worden en er uiteindelijk toe bijdragen, dat die miljarden auto’s van nu in de toekomst vervangen zullen worden door dit soort auto’s. En zo kunnen ook zij ertoe bijdragen, dat de wereld na mij leefbaar zal blijven. Iets wat ik de generaties na mij van harte gun.
Was getekend: 9000cse, bijna 68 jaar JONG!
@9000cse: Goed voorbeeld doet volgen, en hopelijk geldt dat ook voor deze reactie. Waar een hoop mensen meteen moord en brand schreeuwen op ieder bericht dat er ook maar naar hint dat auto’s eventueel dingen zouden kunnen zonder dat wij dat hoeven te initieren, omarmt u de nieuwe techniek in plaats van er bang voor te zijn.

Van mij mag alles elektrisch en autonoom, dan betaal ik graag een paar tientjes om tegen die tijd mijn oude benzineslurper op een circuit of benzinereservaat te mogen rijden.
@9000cse: over 30% van de Tesla klanten zijn senioren. Reden: de auto is simpel te bedienen.

Sta je dan met je spaarcenten bij de Audi, Mercedes of BMW dealer, klaar om het spaarvarken stuk te slaan op een fully-loaded 5- of 7-serie, A6 of A7 / A8 of een E / S Klasse. Kruip je in de auto, wachten 1000000 knoppen op je. Of een Infotainment-systeem met 600000 menu’s en sub-menu’s 5 lagen diep. Zweet zweet…

Daarna stap je in een Tesla en denk je: tsja, zo kan het dus ook. It’s all there but S I M P L E

Een Tesla verkoper die ik ken, heeft altijd bij Mercedes gewerkt. Ben je letterlijk uren bezig uit te leggen wat alle knoppen doen aan iemand die op leeftijd is en helemaal niet met moderne techniek is opgegroeid en daar ook een bepaalde angst/weerstand tegen heeft (begrijpelijk).
Nu werkt hij bij Tesla en is met een half uurtje a drie kwartier klaar (max.) en ze rijden de showroom uit. Het wijst zich allemaal vanzelf en zelfs mensen die nog geen computer kunnen bedienen. snappen prima waarop ze moeten drukken voor functie X.
Ik snap prima waarom Tesla populair is bij oudere mensen. Ik ben zelf ook niet meer de jongste maar heb precies 0 pagina’s handleiding gelezen.
@fijnkonijn: 2 dingen die ik me afvraag wanneer een “senior” een Merc/Audi/BMW gaat kopen:
– Waarom zou je je door een verkoper laten vertellen waar alle knoppen voor zijn? Dat vindt je zelf toch lekker uit?
– Waarom zou je de functies van alle knoppen willen weten? Kom je toch wel achter als je de auto eenmaal hebt?

Denk dat je redelijk eenvoudig kan concluderen dat een Tesla vooral zo populair is door de fiscale voordelen voor ondernemers. Doordat de auto nu nog zo waardevast is, is het als particulier een dure aankoop en dus niet lucratief.
via Android app
Ik heb ook 7.1 gekregen en er zijn meer veranderingen. De hele tripplanner is verbeterd, hij gaf al de auto voor mij aan, nu ook wat op andere banen rijdt. Maakt nu ook onderscheid tussen auto’s, motoren en vrachtwagens (qua symbool). Scherm dimt nu automatisch. Kan instellen dat nu alleen 1 deurgreep open gaat en zo nog meer dingen. Dat inparkeren kan ik bij mij thuis helaas niet testen, maar geloof dat het alleen nog voor de US is.
@stfu: ik heb em nu ook binnen. Gave update. Weet je hoeveel keren ik al weg ben gereden, alleen maar om te zien hoe de garage-deur vol-automatisch geopend word, X meter voor ik daar ben. Wohooo so cool !!!!!!

Er zitten idd. meer coole goodies in deze update. Spotify is ook gaaf gedaan. Ben weer helemaal blij :-)

(maar volgens de haterz is het een kut-auto dus tsja, ze hebben vast en zeker gelijk…)
En nu wachten op de eerste mensen die thuis verbouwereerd naar een lege oprit staan te kijken met de bammetjes in de hand om erachter te komen dat hun auto alvast naar het werk is gereden om de files voor te zijn.
@Gulli: LOL !

On a serious note. Tesla heeft het volgende gezegd “at one point, if you enable the calender-sync function (bestaan al, red.), it will see you have an appointment somewhere, and the car will driive itself and meet you there”.

De techniek is er in principe al (bijna).
Wetgeving en het verzekeringswezen is een ander puntje… (die schijten zeven kleuren want ze weten (nog) niet wat ze met autonome autos aanmoeten).

Het op deze manier “oproepen” van je auto mag al in de USA, maar alleen op privé grondgebied.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).