Video: kan de Agera One:1 1.360 pk kwijt op een hillclimb?

Auteur: , 17 Reacties

Zo veel vermogen onder je rechtervoet, maar tegelijkertijd ook zo'n verraderlijk, smal parcours. Nogal wiedes dat de coureur zijn zeldzame Koenigsegg One:1 niet tot het uiterste drijft.

Van Koenigseggs nieuwe huzaerenstukje op basis van de Agera, de One:1, wordt slechts een handvol exemplaren gebouwd. Hierbij is het overbodig te zeggen dat de Megacar een prijskaartje heeft die zelfs de meest frivole big spender even doet knipperen met de ogen.

In dat licht is het niet heel raar dat de bestuurder in de volgende video niet het onderste uit de kan haalt tijdens de hillclimb op Goodwood. Hij had al diverse andere coureurs de fout in zien gaan. Toch gaat het niet zo ‘langzaam’ als je naar aanleiding van de onboard beelden zou denken, in werkelijkheid knalt hij nog redelijk vlot langs de stenen muurtjes en hooibalen. Wel kunnen we zien dat de turbo er aardig agressief in komt bij volgas.

Bekijk de beelden van het rijdende debuut van Koenigseggs nieuwste, die overigens niet in de timings is opgenomen:

Update: kijk hie de One:1 even een paar donuts draait. Restcp:17 reacties

Klint brutt
Het lijkt wel of hij bij de start zijn pk’s niet kwijt kan op het asfalt. geen launchcontrol ? Of hoor ik dit verkeerd ?
@Corrado16v: Ja ik hoor ook hetzelfde. Bruut veel power maar bij de start kan hij er niets mee.
1 ste slippen. (logisch) 2de terug slip en je hoort duidelijk dat het vermogen wordt afgeknepen. Pas in zijn drie gaat hij weer vol.
@Corrado16v: joh maak je geen zorgen.
0 naar 400 km/u in 20 sec. is pittig snel.
@jrmpower24: allemaal eigen claims, geen behoorlijke (vergelijkende) test gezien in 10 jaar, veel praatjes weinig tot geen daaden (of verkopen bytheway)
@thierryvth: Agera r doet een veyron vitesse redelijk simpel, moet met die one nog wel beter gaan.
Zou me niet verbazen als het wel klopt.
http://youtu.be/qj3Oo-_jecg
@thierryvth: verkopen gaan precies zoals christian dat wil. Prestaties zijn buitenaards, precies zoals christian dat zegt. Ga maar even bekijken hoe de 100 andere wagens wegrijden, wielspin en bandenrook. Ze geven tenslotte een showtje weg en rijden geen time trail.
@Corrado16v: Misschien reed Wouter, je weet hoe goed hij is met launch control.
Hier een filmpje van buiten de auto: https://www.youtube.com/watch?v=Wq6y7DGKiFE
@rotarypowah: dude! Zonder moderatie! :-) :-) :-) Bedankt autoblog moderators.
@rotarypowah: aan het filmpje kan je goed zien dat de koenigsegg mijlen ver achter ligt op de P1, Laferrari en 918, dat ding duikt met de neus en vice versa met accelereren alsof hij in de 90’s gebouwd is
@thierryvth: Ik weet het niet hoor, maar 1, zit er een mega verschil in vermogen, 2 zit hier geen formule1 of andere moderne race technologie in, 3 die zogenaamde achterstand die jij benoemd valt reuze mee voor een merk dat pas een jaar of 15 op de markt is. Ik zeg hulde aan Christiaan von Koenigsegg.
@thierryvth: wat een bullshit zeg, kijk en oordeel:
http://youtu.be/qp_qxKWMsVw
Dat geluid is briljant.
Ik hou van de Agera.
zeg nou gewoon dat die dragracer niet gemaakt is voor bochten
@thierryvth: Ik denk nog altijd dat deze dragracer sneller door de bocht gaat dan zijn amerikaanse opponenten!!
@thierryvth: zie nou gewoon in dat meneer de track niet 100% kent en dat hij de auto liever heel laat.. Is niet heel moeilijk toch? Ga maar is eventjes wat docu’s kijken over koenigseggs en praatdan verder over het bochtengedrag. Dan weet je teminste waar je het over hebt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).