Video: knaapje (14) plankt in papa’s Ferrari 458 Italia

Auteur: , 44 Reacties

Stel je bent geboren petrolhead en je pa heeft ook nog eens een Ferrari 458 in de garage staan, maar je bent pas veertien lentes jong. Wat dan? De sleutels pakken en scheuren. Toch?

Kind rijd in Ferrari 458 Italia

Niet mis, om in je prille pubercarri√®re even achter het stuur te kruipen van een 458 Italia. Het kereltje doet het voorzichtig aan, maar, zo zegt ‘ie zelf, iets zelfverzekerder dan de vorige keer. En ietsje harder, want voor zijn tweede rit kiest hij een langere route.

Moet gezegd, hij doet het allemaal op privéterrein en kleurt qua snelheid redelijk binnen de lijntjes van wat veilig moet zijn. Maar toch, op je veertiende een 570 pk sterke 4,5 liter V8 in een paar tellen even tot boven de 100 km/u trekken, is niet verkeerd.

Wij zijn benieuwd hoe het de vader van de jongen vergaat. Want de Indiase papa die zijn kindje in zijn F430 liet rondcrossen, kon zich mooi even melden op het politiebureau. Maar er zijn meer kindertjes die zo nu en dan in Italiaanse paardjes rondcrossen, denk aan deze 13-jarige sultanszoon die de sleutels van een Enzo kreeg, of aan deze rijbewijsloze lucky bastard die -legaal- een heel wagenpark mocht gaan testen.44 reacties

Goei leven
vindt dat ie aardig verantwoordelijk aan het ‘rondcrossen’ is, mooi dat het kan! ACAB ;D
De bofkont. En hij heeft de Manettino niet eens op het meest linker standje staan, maar op RACE…
Behoorlijke lap ‘private land’ daar.
@tievdz: dat wou ik ook zeggen..!!
Huh, is dit die Paul Walker maar dan 20 jaar geleden?
@flippiez06: Ja, de 458 is namelijk al 20 jaar in productie.
@berlinetta: wilde ik net zeggen :p
Het is dat mijn vader geen 458 heeft, maar ik mag wel in zn C klasse rijden. Hij zit er natuurlijk wel naast en dan rond industerieterreinen. Ben zelf ook 14 en het is natuurlijk helemaal geweldig :D
@rsvbf1: Niet te hopen voor je vader dat er dan wat gebeurd, industrie terrein is ook openbare weg. Als er wat gebeurd plukken ze je vader kaal.
Jong geleerd is oud gedaan.
Of het nu een privaat stuk land is of niet, als je je 14 jarige zoon met je Ferrari laat rijden ben je niet goed wijs.
@kapiteinaudi: Stel je niet aan.
@imba: idd, heb op mn zevende un een Ferraei Testarossa gereden :P
@jensgib: Ik heb op mn 7de in een Ferrari Testarossa gereden (les auto)
@imba: Of stel jij je niet aan.
@kapiteinaudi: niks gewend.
Maakt z’n papa toevallig filmpjes waarbij hij met Rolls Royces, Ferrari’s F40, F50, 288GTO, Jaguars XJ220, en Bugatti’s EB110 over hetzelfde ‘Private Land’ rondscheurt?
@Vincegail: dacht ik ook al aan! Lijkt er erg op namelijk haha
@Vincegail: Zo te zien maken zijn kinderen die filmpjes stiekem. Je zal die vader maar zijn en op Youtube zien hoe je eigen wagens over het Private Land worden afgetrapt…
@Vincegail: MIjn eerste gedachte ook!
Ik ben 3 en kan nog niet lezen of schrijven, maar ik mag al wel in mijn vader’s Aventador rijden :D en ik kan het al heeeeeeel goed.
@littledevil9: Leuk he? zo’n trapauto..;)
@EFB: Jaaa, puur genieten, hij gaat echt rijden als je trapt :)
Zo zie je maar hoe toegankelijk supercars zijn geworden, door al die electro hulpmiddelen en dubbele koppelingen. moest die jonge denk ik in de jare 80 niet proberen met een Countach bv =p
@Redline:
Ja en nee, ik ken de achtergrond van dit kereltje niet maar ik ken wel 14jarige die probleemloos een oude Lambo of Ferrari een circuit rond kunnen jagen.
Jong geleerd is immers oud gedaan, dus als je nu eens op je 7de begonnen was met karten..
@tupperware: Zal ik het gwn in het algemeen houden dan, voor de gewoone mens.
Had ik dat maar. Ik vind die Ferrari nog steeds geweldig:D
Zo, ik dat wil ik ook wel..
Vroeger had m’n vader een Honda NSX. Die parkeerde ik als 14-jarige wel in de garage en zo, maar echt rijden kwam pas later.
@Rohrl-fan: NSX… kwijl..
Insane accelerations? Zoals 0-60 mph in een halve minuut?
Mhe, ik reed op mijn 12e al rond met 145 pk en ruim 600Nm onder mijn rechtervoet. Alleen zo jammer dat die dingen niet harder dan 40km/h gaan.
@robert110: tractor ni ?;)
Jaloers..
Lijkt op dat terreintje waar die gasten van tax the rich filmen
kereltje komt nauwelijks boven het stuur uit… Righthanddrive is for pussies EN met een stickshift zou het veel minder zijn…
Damn, ik mocht dat niet… Wel nippen aan Lafite-Rothschild (of Lafleur, we deden niet moeilijk) en stiekem een hijsje aan een goeie sigaar. Was toen ook leuk.
Hij kan het wel beter dan afrojas besturen ahahahah.
Spannend… NOT! Jongetje rijdt in een Ferrari over een rechte weg met max 100km/h. Totaal niet boeiend dus. Waarom filmt hij dit?
Revven dat ding!!
Nou zo insane zijn de acceleratie’s niet voor een 458, ik vind dat hij het vrij netjes en beschaafd doet. Damn ben jaloers op dit jochie, zo’n landgoed en wagenpark.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).