De 6 dikste auto’s van de Dubai Motor Show

Auteur: , 18 Reacties

Bezoekers van de Dubai Motor Show zitten niet te wachten op doorsnee auto's. Nope, onze vrienden in witte gewaden willen brute supercars en heel veel pk's. Gelukkig waren die in overvloed aanwezig.

GTA Spano @ Dubai Motor Show 2013

Speciaal voor jullie zetten we een zestal van deze supercars op een rijtje. We trappen af met een Deens product.

Zenvo ST1
In Dubai presenteerde Zenvo de productieversie van de ST1. Deze 1.100 pk sterke supercar kennen we al een aantal jaar, maar blijkbaar is hij nu ‘echt’ gereed om in productie te gaan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er maximaal 15 stuks gebouwd worden.

Spania GTA GTA Spano
Hoe dit ding precies heet? Wie het weet mag het zeggen. De autobouwer noemt zichzelf ‘Spania GTA’ (voorheen ‘GTA Motor’) en het model dat we hier zien noemen ze GTA Spano. Als je dat achter elkaar zet krijg je Spania GTA GTA Spano, dat klinkt een beetje raar. Mara goed, achterin ligt in elk geval een dikke V10 uit de Dodge Viper met 925 pk/1.220 Nm. Daarmee haal je een topsnelheid van 350+ km/u.

Devel Sixteen
Over deze auto is eigenlijk vrij weinig zinnigs te zeggen. Volgens de makers ligt er een V16 in die 5.000 pk levert en zou de topsnelheid op 560 km/u liggen. Alleemaal onzin natuurlijk. Iedereen weet dat deze auto nooit in productie zal gaan of die prestaties waar zal maken.

W Motors Lykan HyperSport
Dit is de eerste echte Arabische supercar. Bij de ontwikkeling zijn grote namen als Ruf en Magna-Steyr betrokken, dus dat maakt het geheel iets betrouwbaarder. Vandaag werden door W Motors ook de eerste details onthuld van de Lykan SuperSport. Die nog heftiger moet worden.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse “Meo Costantini”
Uiteraard kan Bugatti op zo’n feestje in Dubai niet ontbreken. Voor de gelegenheid waren drie Veyron’s met 1.200 pk meegenomen, waaronder de gloednieuwe Grand Sport Vitesse “Meo Costantini”.

McLaren P1
Het nieuwe topmodel van McLaren is al uitverkocht, maar toch was het Britse merk aanwezig in Dubai. Een mooie kans om wat zieltjes te winnen voor de gewone MP4-12C of wellicht om te polsen of er animo is voor een P1 Spider.18 reacties

Heb die Zenvo 5 jaar geleden al gespot! Onwijs dikke wagen was dat
@itsme38: dat is inderdaad een gave wagen! Uitbrengen en gauw !
@itsme38: Konings
En de devel sixteen lijkt verdomd veel op een veneno, wie is hier mee eens ?
@reggie-boy_rood: ik dacht ook al meteen aan de Veneno, ben het er mee eens.
@reggie-boy_rood: jup, alleen jammer van die zogenaamde specs.
@reggie-boy_rood: ik, dacht er meteen aan..
@reggie-boy_rood: Ik! Behoorlijk schaamteloze en onrealistische kopie.
@reggie-boy_rood: Maar… Maar… De Veneno heeft geen wannabe straaljager uitlaten!!
@reggie-boy_rood: Wat dacht je van de Egoista?
@reggie-boy_rood: Batman belde net, hij wilt zijn auto terug.
Zelfs als die Devel Sixteen die praatjes waarmaakt zou ik het niet durven om dat soort snelheden met die auto te rijden. Merken als Bugatti en Koenigsegg hebben tenminste een goed stabiliteitssysteem aan boord en dat lijkt me bij dat soort snelheden geen overbodige luxe. Bovendien zien een Bugatti en Koenigsegg er ook een stuk degelijker en steviger uit. Deze oogt nogal fragiel en lijkt me daarom ook niet echt geweldig door crashtests en dergelijke te komen.
Maar goed, je moet ze wel kudo’s geven voor het feit dat ze met een prototype (denk ik?) naar een autoshow komen. Veel van dit soort creaties komen niet eens verder dan de digitale tekentafel.
Die Spania GTA GTA Spano lijkt van de achterkant precies op een Cheetah uit GTA5.
En de voorkant best veel op een Vacca (ook uit GTA5)
Misschien dat de naam daar op slaat.
Ik kan helaas geen foto’s toevoegen via de tablet ter vergelijking
Oei, wat kijkt die Zenvo heerlijk gemeen.
Was de Savage Royale niet aanwezig?
Die zenvo lijkt wel wat op de lexus lfa, of ligt dat aan mij?
Die zenvo is zo onwijs dik!
Beetje kinderachtige beeltenissen van auto’s. Daarbij zijn het, en in het bijzonder de Devel Sixteen, toch wel eersteklas penisverlengers. Wat is er mis met een ‘gewone’ snelle auto…. zoals een Aston Martin,MB, Ferrari, Porsche, Nissan (GT-R).


http://www.youtube.com/watch?v=3WCvULMRUq8

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).