Video: M135i vs. S3 vs. A45, wat accelereert sneller?

Auteur: , 54 Reacties

Bij het kopen van een nieuwe hete hatch zijn de cijfertjes niet zaligmakend, maar wel erg belangrijk. Om jullie een handje te helpen trokken we drie van hen flink door, en monteerden de beelden overzichtelijk in een video.

Strijd der powerhatches

De stijd gaat tussen twee viercilinders en een zespitter: de Audi S3, Mercedes-Benz A45 AMG, en de BMW M135i; allemaal turbo-hatches, met respectievelijk 300 pk/380 Nm, 360 pk/450 Nm en 321 pk/450 Nm.

Kat in het bakkie voor de Benz, zou je zeggen op basis van de cijfers. Maar wordt dan met btrekking tot de twee Beierse hatchbacks buiten de waard gerekend? Gooit de tractie van Audi’s quattro-systeem misschien roet in het eten? En wat doen BMW’s 1.000 cc en twee cilinders extra op hogere snelheid? Daar kom je met slechts twee muisklikken achter:

Voor de liefhebbers nog even de S3 vs M135i:54 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Audi is naar mijn mening het snelst!
@leandrorb: Het scheelt niet veel, maar idd, de Audi is het snelst. Ben benieuwd wat de Bimmer gedaan had, als deze wel met xDrive is te voorzien…
@leandrorb: Audi’s lijken altijd het snelst omdat die tot de 100 een schaalverdeling van 10km/h per stap doen. Dus 10-20-30 ipv 20-40-60 bij Merc en BMW. Daardoor zwiept die naald als een malle en lijkt het superhard te gaan. Mijn Adrie heeft het ook slaat nergens op. AMG is met 360pk en 4wd puur op cijfers al sneller. Bekijk Chris Harris zn test tussen de m135i en de A45 AMG maar is. Daar is de Merc 0-100 echt sneller.
@E34M5Touring: Ook op de digitale teller is de S3 het snelst.
@Jochempie: ja das heel duidelijk, met dit soort filmpjes kunnen we echt wat, pfffff
@Jochempie:
Ja, dat zegt ook echt veel hè, mijn auto loopt op de digitale teller ook 20km/u harder dan op de GPS.
@Jochempie: Hij is zeker snel, eerlijk is eerlijk. Maar toch zie ik liever een echte head to head. En ik blijf er bij dat die analoge teller bij Audi verneukeratief is. Het lijkt optisch harder te gaan dan het werkelijk gaat.
@E34M5Touring: Niet helemaal waar natuurlijk. De 100 staat bij Audi altijd exact bovenaan. Dus tot 100 lijkt sneller, maar vanaf 100 lijkt hij dus weer langzamer te gaan. En tot 100 gaat bij alles zo snel, dat je daar het minst lang naar kijkt
@Joerek: Nee vanaf 100 begint de naald synchroon te lopen met de rest, dat lijkt een val in performance maar in feite meet ie dan pas zoals de rest. Dus lijkt het verschil ineens minder. Neemt niet weg dat het gezwiep van die naald de indruk geeft dat het veel harder gaat. Nogmaals, het verbaast me hoe goed ie mee komt. Maar die teller geeft wel een andere indruk.
@E34M5Touring: Dat kan natuurlijk niet. Bij alle 3 wordt driekwart van een cirkel gebruikt. Bij de S3 is de eerste helft voor de 0-100, de overige kwart cirkel voor de 100-280.

Bij de andere auto’s is de afstand in de cirkel van 100-280 langer. Het loopt dus ook niet pas vanaf 100 synchroon.
@Joerek: Ik doel op de schaalverdeling (dus de stappen in 20km/h ipv 10km/h) niet synchroon qua snelheid in absolute km’s.
@Jochempie: Zou best kunnen, maar de start is nooit helemaal gelijk, de teller klopt misschien wel niet en naar mijn idee gaat alles redelijk gelijk op. op de eerste meters is denk ik de Audi het snelst vanwege quattro. Maar daarna niet meer eindigt allemaal redelijk gelijk. Dus voor keuze hier tussen zou je op uiterlijk af moeten gaan en rijeigenschappen. Rijeigenschappen zal ik zeggen moet je voor BMW gaan maar dat uiterlijk is toch een stuk minder dan de Mercedes. Audi zal ik niet nemen omdat het gewoon allemaal net niet is…
@leandrorb: Jammer alleen dat de BMW nog een snellere variant heeft en de S3 niet. De M135i xDrive is sneller als de hier gebruikte…
Moeilijk te zien zo wie er nu echt sneller is daar de fimpjes bij de start al niet synchroon lopen.
Qua looks zou ik voor de A45AMG gaan, qua rijeigenschappen voor de M135i, als die nou niet zo hondslelijk was zou het zonder twijfel de BMW worden.
Hoe snel zou de nieuwe Rs3 (die nog niet uit is) wel niet zijn dan…
‘Overzichtelijk’ is niet het eerste waar ik bij die montage aan moet denken. In elk geval lijken de verschillen me zo klein dat voor mij iets anders de doorslag zou geven.
Die S3 is wel heel erg snel weg, niet zo vreemd met Quattro. De andere twee lopen later wel weer in.
@Original_Arnoud: waar zie jij ze inlopen?? S3 zit op 160 en die andere nog niet op 150. Zie ze alleen maar uitlopen!
@dtm01: Ze zitten allemaal gelijk op de 200.
@Original_Arnoud: Ja inderdaad! De S3 gaat al zo’n 28 km/u voor de anderen ook maar over de 5 per uur gaan, raketje dus..
@Stan van der Nat: Of terwijl die start eerder, rijdt eerder weg. En de teller is anders waardoor Audi’s op de teller altijd heel snel lijken. Naar mijn mening is de Audi ook het snelst in het begin vanwege de quattro maar daarna niet meer. Het eindigt allemaal gelijk en dan ga je dus naar andere eigenschappen van een auto kijken en zal je nooit de Audi kopen…
@drivingpleasure: Nou, de Audi accelereert in het begin het snelst (<160). Hoe lager de snelheid, des te groter is de acceleratie/g-krachten. Met de Audi heb je wat betreft voorwaartse kracht de meeste fun.
@Joerek: Ja scheelt niet veel met de andere maar in de filmpje is hij volgens de teller het snelste weg. Je moet nog maar zien of dit echt zo is als ze daadwerkelijk naast elkaar staan. Overigens kan je ook de M135i xdrive kopen als je echt snel op een recht stuk wil want die is net iets sneller rechtdoor dan de Audi S3…
@drivingpleasure: “en dan ga je dus naar andere eigenschappen van een auto kijken en zal je nooit de Audi kopen…”

Wat een rare reactie. Welke andere eigenschappen maken de audi “onverkoopbaar” ? Volgens mij verkoopt audi prima.
@RobertJ: Ach ja, die beste meneer kijkt met een BMW danwel Mercedes-Benz bril naar het leven…
@autobart: Helemaal niet, ik duidt erop dat de mensen hier zeggen dat de Audi ‘sneller’ is terwijl je dat eigenlijk niet goed kan opmaken uit dit filmpje. Je moet ze gewoon naast elkaar zetten. Wat ik probeer te zeggen is dat de verschillen zo dichtbij elkaar liggen dat andere eigenschappen een rol gaan spelen en niet het stukje rechtdoor. Overigens hadden ze hier beter de M135i xdrive kunnen pakken als ze rechtdoor testen want die is sneller op het rechtstuk (dan de normale 135i en de S3). Als er naar mijn mening goed getest word zal de AMG het snelste zijn en niet 1 van de andere 2. Maar de Mercedes zou het eigenlijk tegen de RS en de M2 moeten opnemen…
@RobertJ: Rijeigenschappen met name, qua comfort zit je bij alle 3 de merken goed. Nou dan kan je kijken naar looks, vind ik (mijn mening) Audi toch gewoon saai en niet gedurfd en zal ik eerder voor de Mercedes gaan. Qua rijeigenschappen moet je natuurlijk bij BMW zijn.
Duidelijk de S3
De BMW verliest weliswaar maar dat komt omdat die geen vierwielaandrijving heeft, maar toch heeft de BMW het beste geluid op deze filmpjes
Audii powerrrr ! Maareh.. als de S3 ze al afmaakt, ben ik benieuwt naar hoe de RS3 het zou doen !
@st3fan: Iemand enig idee wanneer de nieuwe rs3 op de markt komt eigenlijk? Ben érg benieuwd moet ik zeggen.
Die s3 is wel godvergeten snel weg!
Maar inderdaad wat doet de rs3 dan wel als die nu al het topmodel van de a klasse en die bmw compleet zoek trekt!
@mischa94: topklasse? Dit is gewoon een goede vergelijking deze auto’s moet je tegenover elkaar zetten. Je moet niet een geen M BMW tegenover een RS gaan meten. Hoewel deze niet M de Audi RS wel helemaal zoekt rijdt maarja dat is leeftijd verschil..
@drivingpleasure: *Oude Audi RS
@drivingpleasure: Ik zei topmodel, niet topklasse.
Dit is toch op dit moment het topmodel van de a klasse en de 1 serie?
En heb nog nergens gezien dat er een nieuwe 1M komt.
Tot nu toe is de audi toch echt het snelste.
@mischa94: Komt er volgens mij ook niet, maar een M2 kan je wel verwachten…
Oke dit vind ik wel echt top van audi maar dit zou niet een reden moeten zijn om een van de auto’s te kopen.
@MAB:
Je bedoelt dat hij in deze montage veruit het eerste vertrekt?
Als ze met zijn drieën naast elkaar op een startbaan hadden gestaan, dan had je conclusies kunnen trekken.
De enige conclusie die je nu kan trekken is dat de BMW op papier de andere 2 niet kan bijhouden.
Dat alleen een sprintje niet de rede is om een auto te kopen ben ik wel helemaal met je eens.
de merc is misschien het sneltste, maar op je M135i kan je ook xdrive hebben, maar zonder deze keuze zou ik nog steeds voor de BMW gaan!
@loonie:
Zonder X-drive is die veel leuker.
De S3 duidelijk het snelst naar 100, duidelijk het snelst naar 160,200 en zelfs 220, De 135i komt vanaf zo’n 160km in de buurt van de Audi. daarna zie je de AMG wat terugkrabbelen, niet geheel onlogisch met 70nm en 60pk meer.
Tot de 200 is de Audi vrij duidelijk de snelste maar het zal wel geneuzel achter de komma zijn. Na de 200 loopt de Mercedes in. Nou niet echt een reden om dit als keus mee te laten wegen bij aanschaf ;-)
Dat… Had ik niet gedacht… De S3 is en blijft gewoon tot de hoge snelheden de Merc en Beamer (net) iets voor… Hoewel ik het een gave auto vind, wel een lichtelijke afgang voor Mercedes. Tot vandaag vond ik dit echt een redelijk non-vergelijk. A45 hoort vergeleken te worden met de nog uit te komen nieuwe M2 en RS3. Maar dan zie je weer de meerwaarde van de kennis van anderen. Bizar dit. Toch een een goede, eerlijke test. Wordt steeds leuker in hot hatch-, short coupe-land! :)
Hè net als dat filmpje op autojunk denk ik weer dat jullie eindelijk een gelijkwaardige test hebben, maar nee: ik zit naar een paar snelheidsmetertjes te kijken.
De S3 is dus niet alleen de mooiste, maar ook nog de snelste van de drie.

Al zou ik zelf nooit voor een auto uit dit segment kiezen.
Ze zijn alledrie eigenlijk wel retesnel!
Elke keer als Autoblog dus weer een rijtest heeft en ze filmen de kilometerteller tijdens het accelereren, weet je dus dat er weer zo’n gemonteerde video aan zit te komen.
Wordt het niet eens tijd voor echte vergelijkingen Autoblog?
Sorry hoor maar Opa hier kan het niet bijbenen/zien, zet ze all edrie eens naast elkaar in een sprint.Ook veel leuker ;)
Wat ploft en knalt die A-klasse toch heerlijk tijdens de schakelmomenten. :D Ach en die snelheid zal me een worst wezen, ze gaan alle drie als de brandweer.
100 blijft 100. Ook op de teller. Ongeacht schaalverdeling.

De 8.000€ goedkopere S3 vaagt de op papier veel sterkere Mercedes weg. Net als geconstateerd werd door de meting van AutoVisie enkele weken terug.

Beide merken maken gebruik van dezelfde Boeg Warner Haldex aandrijving
*borg Warner
Heb je voor je voor dit geld wat zo’n hot jarch tegenwoordig kost ook geen gebruikte GT-R? Als acceleratie belangrijk is…
Minste pk’s en toch het snelst en dan is de S3 eigenlijk nog geen eens een vergelijking in deze test waarbij het een Rs3 moet zijn. Moet je nagaan wat hij overlaat van die 2 ;)
Pff ! Idd wat een beest is de S3! En echt super mooi! Tja! En kun je nagaan wat de Rs3 straks gaat doen!Audi is echt goed bezig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).