Video: man wil boete met stuivers betalen. Faalt.

Auteur: , 33 Reacties

Een grapjas die bijdehand dacht te zijn door een parkeerboete van $60 te betalen met muntjes van vijf en tien cent kwam van een koude kermis thuis. Op papier leek het een leuk idee, maar de praktijk is toch een stuk weerbarstiger.

Parkeerboete betalen in stuivers

Deze inwoner uit Adelaide, Australie, was nogal pissig omdat hij een parkeerboete had gekregen. Daarom ging hij naar de bank en haalde daar voor $60 aan 5 en 10 cent muntjes. Die deed hij vervolgens keurig in een zak en bracht een bezoekje aan parkeerbeheer.

Hij meldt netjes dat hij zijn openstaande bekeuring(en) wil betalen en dumpt vervolgens alle muntjes over de balie heen. De geschrokken medewerkster van parkeerbeheer laat vervolgens weten dat ze het geld niet kan accepteren. Discussiëren met de foutparkeerder heeft echter weinig zin. De man blijft volharden en loopt weg met de mededeling: “I paid. I’m out. Bye. I gave you the money.”

Deze bijgoochem heeft echter over het hoofd gezien dat volgende de Australische wet betalingen boven de $5 met muntjes van 5, 10, 20 of 50 cent geweigerd kunnen worden. Lees het zelf maar na.

Een woordvoerder van de gemeente heeft inmiddels het volgende laten weten:

“We will be sending the customer a letter to communicate the fine remains outstanding and his money is being held in the safe,”

We kunnen denk ik wel stellen dat het idee aardig was, maar wellicht had de beste man zich iets meer in de materie moeten verdiepen. Hij heeft er in elk geval wel een leuke viral video aan overgehouden. (via: news.com.au)

Bekijk de video van deze grapjanus op Autojunk.33 reacties

FAAL!
@thomcarspotter: dit is hetzelfde als een klein kind weismaken dat de korsten van je boterham gezond zijn om te eten, en als je het niet op at zoals mams dat wilde, kreeg je billenkoek.

Dit is precies hetzelfde: je wordt verplicht voor een boete te betalen (in dit geval is deze meneer het er niet mee eens) en vervolgens wordt je nog gepest ook. Voor die $ 60,- mag je op z’n minst wat service verwachten: ze hebben echt wel een tel-machine in dat man staan, het zal wat langer duren, maar dan heb je als ambtenaar (waarschijnlijk voor het eerst) iets nuttigs te doen..

Geen faal voor meneer dus, eerder een spiegel voor de werkelijkheid over het falende overheidssysteem. (Ik begin niet eens over de €7,- ‘administratiekosten’ hier in NL over de boetes)
@bigcar: Als deze meneer niet eerst het geld had gewisseld in 5 en 10 cent muntjes had je misschien een punt. Nu is deze meneer gewoon een faalhaas.
@bigcar: In Nederland mag je een betaling van bv een auto ook weigeren als hij in munten gedaan wordt hoor. Niets geks aan lijkt me. Anders kunnen we al het briefgeld wel weer weg doen…
@911GT2: Probeer uberhaubt iets contant af te rekenen met een hoog bedrag. Ik werd raar aangekeken met de keuken afrekenen en de auto moest ik pinnen. Contant aannemen deden ze nooit. -_- vage grappen hier in NL.
@911GT2: geld is geld hij heeft gelijk! Schijt aan dit soort regels..
@johannes79: Ben benieuwd hoe jij het vind als je uitbetaald zou worden in centen, dus niet stuivers, centen. Geld is geld toch?
@911GT2: als een klant die moeite zou nemen zou ik het zo aannemen hoor. Kun je zo inwisselen bij de bank hoor. Hoef je echt niet te tellen hoor wordt gewoon gewogen en klaar… Geen probleem dus. Kom maar op met die munten….
Deze bijgoochem heeft echter over het hoofd gezien dat volgende de Australische wet betalingen boven de $5 met muntjes van 5, 10, 20 of 50 cent geweigerd kunnen worden.

Geweigerd kunnen worden, dus het is niet bij wet verboden. Deze medewerker/ster hoort het volgens hun eigen wetten gewoon te accepteren.

Dus dit heeft meer iets weg van elkaar pesten.
@heidi: ze heeft het recht om te weigeren en daar maakt ze gebruik van. Ze hoeft het dus helemaal niet te accepteren.
@robbie:

Waar het is ook niet bij wet verboden.

Het is typisch een gevalletje van klant pesten.
@heidi: gevalletje medewerker pesten. Hoe simpel ben je als je zoiets met kleingeld gaat betalen…
@robbie: het is een geldig en wettelijk betaalmiddel uitgegeven door de overheid.
Niet slim..
net zo als ze in nederland bij winkels of benzine pomp briefjes van 100 200 0f 500 kunnen weigeren. Het is leuk zo sticker maar het blijft en wettig betaal middel. In oostenrijk komen er gewoon briefjes van 100 uit de pin automaat. Kwam terug van vakantie had getankt in nederland had ik nog 2 van die briefjes van 100. Dus betaalde met 1 daar van zegt de pomp medewerker sorry dat mag niet daar kan u niet mee betalen. Dus mijn reactie was oke tot ziens en liep weg. Toen kon ik er ineens wel mee betalen
@gerton: Door de absurde brandstof prijzen gooi je je tank al snel vol voor €90 en dan zou je niet mogen betalen met een briefje van 100..absurd toch…
@NesQ: Wie betaald er tegenwoordig nog met briefjes? Giraal geld is veel makkelijker, daarenboven veiliger. Tenzij het over zwart geld gaat natuurlijk, die briefjes moeten natuurlijk wel opgebruikt worden..
@jensdm: ik denk dat er nog genoeg mensen met “chartaal” geld betalen , aangezien je dan beter in de hand hebt hoeveel je uitgeeft
@NesQ: ik tank elke week 160 euro, briefje van 100 is dan nooit een probleem
@draadloos: dat klinkt als een leuke korting :)
@gerton: als je als winkelier aangeeft dat je bij hem/haar alleen op een bepaalde manier kunt betalen, dan mag je dat gewoon doen hoor. Je kunt zo “eisen” dat klanten moeten pinnen, creditcards niet accepteren, briefjes van 500 niet accepteren enz. Of het slim is, hangt af van de voordelen en eventuele gemiste omzet. Een voorwaarde: je moet het duudelijk maken aam je klanten, vandaar dat je zo vaak stickers ziet op bijv. de deur.
@gerton: Er is geen wet die je verplicht alles aan te nemen, dus als een pomphouder het niet accepteert dan heb je toch echt een probleem.
Ieder bedrijf mag eigen voorwaarden stellen, er zijn legio van zaken die je helemaal niet cash mag of kan betalen, kan je je muntjes of briefjes van 200 neer gooien maar er is geen enkele wettelijke verplichting om dat aan te nemen.
@yerrie: ja hoor natuurlijk! Nou ik weiger niets! Alleen als een oude vent in natura betalen wil….
Kinderachtig
Wat een hansworst zeg. Als ik haar was geweest dan was ik op mijn gemak dat geld gaan tellen en dan een paar keer als je bijna bij het eind bent zogenaamd de tel kwijtraken. Kijken of hij het dan nog een leuk idee vindt.

Al die moeite voor een parkeerboete…als hij nou gewoon goed geparkeerd had of de parkeerautomaat had gevuld dan was hij en genoeg andere mensen minder tijd en moeite kwijt geweest.
Een grap is toch iets waar je om kan lachen?
Groot liefhebber van practical jokes en die mogen best een moralistisch randje hebben maar dit komt eerder bedreigend over. En dat terwijl deze caissière gewoon keurig haar werk doet (zij heeft tenslotte die ‘onterechte’ bon niet geschreven).
Dit soort sneue types, die een parkeerboete krijgen, waarvan zij altijd vinden, dat het onterecht is en dan proberen via een pesterige manier van betalen, de boete te voldoen. Ik vind dit altijd slappe hap, zo kinderachtig.
Wie begint er met pesten? Is het de rede van de boete, of de manier van betalen, of de weigering van het klein geld?

Als je een boete krijgt en hij is hoofdzakelijk terecht, dan gewoon betalen, via een bankoverschrijving. Anders gewoon bezwaar maken en het op die manier oplossen.
Want je zult je verantwoording eens nemen, in deze wereld!
Eerder maakte ik wel is te veel geld over bij een te betalen boete. Ze waren dan verplicht het te veel betaalde bedrag weer terug te storten. ook al ging het om 5 cent. Ik kreeg het wel weer! Misschien dat we daarom nu die 7 euro moeten betalen. Sorry daar voor
Hahaha ik lig helemaal dubbel om dat filmpje!
Australië ziet er zo mooi uit!
zijn geld word zolang bewaard in een safe? Rente vragen :)
wat is het ook een kinderachtige bedoening, ze hadden in 1965 waarschijnlijk nogal luie ambtenaren (en geen telmachine)

Briefjes van €200 en €500 weigeren kan ik nog inkomen, aangezien je wisselgeld op voorraad moet houden, met alle veiligheidsaspecten vandien.
Lekker voor hem, hekel aan zulke mensen die dan de medewerkers op kantoor proberen te zieken terwijl die er niks aan kunnen doen, helemaal aangezien het zijn eigen stomme fout is haha.
zag het gisteren en dacht meteen, munten dat is toch als geldig betaal middel geacepteerd niet waar, even wat zoekwerk en voila;

A payment of coins is a legal tender throughout Australia if it is made in Australian coins, but this is subject to some restrictions about how much can be paid in coin. According to the Currency Act 1965 (section 16) coins are legal tender for payment of amounts which are limited as follows:

not exceeding 20c if 1c and/or 2c coins are offered (these coins have been withdrawn from circulation, but are still legal tender);
not exceeding $5 if any combination of 5c, 10c, 20c and 50c coins are offered; and
not exceeding 10 times the face value of the coin if $1 or $2 coins are offered.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).