Video: McLaren P1 wordt gedold door BAC Mono

Auteur: , 40 Reacties

Terwijl de P1 dit eigenlijk wel zou moeten winnen.

McLaren P1 vs BAC Mono

Een BAC Mono is een onwijs potente trackdaytool maar een McLaren P1 zou er toch gehakt van moeten maken. Laten we beginnen met een vergelijking van de cijfers.

McLaren P1BAC Mono
Motor3.8l Twin Turbo2.3l Cosworth
Gewicht1395 kg540 kg
Vermogen916 pk284 pk
kg/pk1,521,90
Koppel900 Nm277 Nm
0-1002,8 sec2,9 sec
Topsnelheid350 km/u274 km/u

Wat we hieruit kunnen afleiden is dat de McLaren P1 eigenlijk de betere papieren zou moeten hebben. Natuurlijk is de P1 een stuk zwaarder maar daar staat een snellere sprint en een veel betere pk/gewichtsverhouding tegenover. Elke pk hoeft slechts 1,52 kilogram vooruit te zeulen terwijl dat in de BAC Mono 1,9 kilogram is.

Toch heeft de BAC Mono weinig moeite met de P1 en dat heeft met in ieder geval twee factoren te maken. Om te beginnen lijkt de BAC dankzij het lage gewicht een stuk hogere bochtsnelheden te kunnen realiseren. Ten tweede is de coureur van P1 MR B een stuk minder bekend met het circuit, óf hij weigert uit principe om fatsoenlijke lijnen te rijden. Check in deze video hoe de BAC Mono de McLaren P1 het leven zuur maakt.40 reacties

dat principe mag hij me dan wel uitleggen. twee fantastische wagens, dat wel!
Ik kijk hier niet echt van op, 900pk klinkt leuk op papier maar krijg het maar eens aan de straat.
Mooi bewijs dat licht altijd beter is en je aan 300pk meer dan genoeg hebt.

Iets dat ik de reaguurders hier al jaren aan hun verstand probeer te peuteren..
@tupperware: dat en het verhaal dat de P1 bestuurder echt waardeloze lijnen rijdt. Met de 135R reed ik ook snellere tijden dan auto’s met 500pk tijdens de Time Attack.
@stephane8200:
Same here, reed op CPZ met de standaard mk1 Elise (120pk) 10 sec sneller dan een Jaguar XKR (400pk).
Laatste minuut.. volgens mij drift hij behoorlijk de bochten door, of lijkt dat alleen zo? Die kerel heeft ieder geval behoorlijk veel lef en skills!
De P1 rijdt de BAC op rechte stukken zoek? De BAC bestuurder is alleen meer ervaren, waarom koop je anders zo’n ding.
De BAC is voor liefhebbers en de Mclaren voor geldhebbers..Liefhebbers rijden gewoonlijk iets beter..
@norge: Precies, of zoals het spreekwoord zegt: “A fool with a tool is still a fool.”
Zelfde filmpje, maar niet op PixelJunk:

https://www.youtube.com/watch?v=LLt9jakRd5A
Redenen waarom die BAC mono sneller is:
* Die McLaren rijdt echt een ziek waardeloze lijn.. Echt heel erg.
Alle cijfers staan mooi genoteerd.. Maar hebben jullie ook de cijfers van het remmen? Die bac komt namelijk elke keer bij het remmen dichterbij dus of die McLaren bestuurder is gwn een slechte coureur of de bac mono remt gwn sneller.. Ik denk een combinatie van
@karsvdtuin: de banden kunnen ook een enorm verschil maken. Zou me niets verbazen als er semi-slicks onder die BAC liggen en straatnamen onder die P1…
Mr B, is dat niet rowan atkinson? Grote McLaren liefhebber, maar niet al te groot coureur?
@MDA: Ok ok… Mr B is Paul Bailey. Een engelse zakenman. En de bestuurder van de Mono is Oliver Webb, een professionele coureur.
@MDA: Rowan Atkinson weet anders verdomd goed hoe hij een auto het circuit over moet sturen. Racet met klassiekers en heeft eens de snelste ronde neergezet als ‘Star in a reasonably-priced car’ in Top Gear
@motoragent: Dat is waar ook… Maar het is dus niet Rowan Atkinson, het is Paul Bailey. :)
@MDA:
Paul Bailey heeft het kenteken P4UL B, ook een oranje P1 trouwens.
Zie hier zijn auto.
http://www.supercardriver.com/features/afternoon-mclaren-p1/
@tupperware: Een genot om te kijken naar de video en foto’s van de auto zelf. Wat een zalige, indrukwekkende auto is de P1. Dit type oranje met zwart staat hem als gegoten.
@tupperware: Ja maar, ja maar… de bestuurder van de BAC zegt het zelf: https://www.youtube.com/watch?v=LLt9jakRd5A … let vooral op het onderschrift (McLaren P1 VS BAC Mono on track with Oliver James Webb and Paul Bailey at the Silverstone international GP track). Dus toch echt Paul Bailey.
@MDA: ik moet ook toegeven dat ik de mindere coureur was die dag, toch lastig de eerste keer op het circuit.

Maar zonder dolle, die bac momo is niet bepaald de goedkoopste van track day car die er is en de bestuurder weer goed waar hij moet remmen en in sturen, die komt er vaker.
Altijd geweldig die kleine Engelse kitcars, zo snel maar ook gewoon hartstikke goedkoop: Arial atom v8, caterham 620r, lotus exige LF1, lotus elise 340R (wie Kent hem nog ;) ) en er zullen er geheid meer zijn maar wat zijn ze geweldig
@henkhupelschoten: Zo’n atom V8 kost 180k, heeft niet eens een dak. Maar als jij dat hartstikke goedkoop vindt…
@spotu2: Bij de arial krijg je waar voor je geld vandaar, een caterham 620r kost ook 60.000 geloof ik maar van 0-100 rijdt ie gewoon een f12 berlinetta en een aventador onderuit,
@henkhupelschoten: Waar voor je geld? Ik zal het nog eens langzaam herhalen: 180.000 euro… Geen dak. Voor dat geld heb je een huis, en dat heeft wel een dak :)
@henkhupelschoten:
Ik, het is trouwens gewoon 340R, zonder Elise. De naam verwijst naar het aantal dat er gebouwd zijn.

Lotus had ook nog de 2-eleven
http://static.autoblog.nl/images/wp2013/Lotus-2-Eleven-oranje.jpg
Beetje vergelijkbaar met de BAC Mono al kan het meisje wel mee, als ze dat tenminste durft..
@tupperware: die is van Hans (geweest). Vriend van me die ook 2 340Rs heeft gehad.
Nogal logisch dat die BAC MONO de P1 kan bijhouden. Je koopt geen BAC Mono als je niet kan rijden.
Ik denk de prijs als je m total lossrijdt een miljoen scheelt
Wat is die BAC Mono toch een gaaf ding!
De P1 houdt zich meerdere keren heel erg in in de bocht. Alleen dan komt de BAC in de buurt.
Heeft niet zozeer met de P1 te maken, meer met wie deze in handen heeft.
Zet Ben Collins maar in de P1 ;) dan komt het wel goed.
@rolov: Zet hem in de BAC dan gaat het nog beter..
@norge: hahaha daar heb je gelijk in. Maar we zochten een bestuurder voor de P1 ;)
Echt een gaaf ding die BAC!
Zo de knetter de P1 vliegt er vandoor op rechte stukken.
Circuitfilmpjes zeggen mij eigenlijk niks, de ene bestuurder kan zich inhouden of durft minder, dit filmpje zegt dus alleen dat zo’n P1 rechtuit heel hard gaat vergeleken een BAC mono.
@tupperware: geniaal apparaat die Lotus 2-eleven! Speciale traction controle met 11(!) standen om steeds een beetje minder hulp te selecteren als je steeds een beetje beter gaat rijden… De 340R is wat extremer maar eigenlijk minder briljant als ik de verhalen mag geloven.l
Je bent gek als je gelooft dat de MONO sneller dan een P1 is op circuit. Dat is namelijk vrijwel geen een andere straatlegale auto.
Begrijpelijk dat die P1 niet helemaal tot de limiet gaat en knap dat hij zich niet compleet laat opfokken door die BAC. Op het circuit kom je nu eenmaal snel je meerdere tegen. Schade aan de P1 zal niet worden gedekt en loopt gauw in de tienduizenden Euro’s. Zo’n BAC koop je enkel en alleen voor circuitgebruik en meneer lijkt veel ervaring te hebben op dit circuit. In zijn wanhopige poging om de 911 voorbij te gaan overschat hij zo te zien de mogelijkheden van de BAC ook een beetje. Dit was op het randje. Goed opgevangen, maar wellicht lukt hem dat de volgende keer niet meer.
Ik weet niet hoor maar zodra die P1 op gas gaat vliegt deze er werkelijk vandoor. Die gast in de p1 loopt gewoon beetje te spelen..vreemde lijnen rijden en zodra die andere er weer naast zit schiet hij er als een komeet vandoor.

Als hij dit 10’rondjes echt gas geeft dan lapt tie hem zeker op een ronde..
Ik denk dat hij naderhand nog met zijn p1 naar huis wil rijden.dat hij daarom wat inhoud in de bochten want als het gas erop gaat mist de bac toch de aansluiting

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).