Video: Mercedes AMG GT krijgt nieuwe 4.0 V8 met 510 pk [updated]

Auteur: , 24 Reacties

De Mercedes AMG GT wordt stukje bij beetje meer tastbaar en nu is het belangrijkste onderdeel onthuld: de motor.

Mercedes AMG GT V8

Het gaat om een 4.0 liter grote V8 met twee turbo’s die bij een optimale samenwerking een vermogen leveren van 510 pk en 650 Nm koppel. De motor krijgt de typenaam M178 en de cilinderwanden hebben een specifieke “nano-slide coating” die ervoor moet zorgen dat er zo min mogelijk weerstand is voor de zuigers. Dankzij dry-sump technologie is geen oliecarter nodig waardoor het zwaartepunt van de motor 55mm omlaag gebracht kon worden.

En met de onthulling van het motorvermogen is er geen twijfel meer mogelijk: de Mercedes AMG GT is klaar voor de strijd met auto’s als de Porsche 911 Turbo en Jaguar F-Type R.

De auto wordt eind van de zomer voor het eerst aan het publiek getoond op de beursvloer van de autoshow van Parijs. Check de video hier.

Update: het genoemde vermogen van 510 pk ligt in de AMG GT S, het topmodel. Daarnaast komt de GT er eveneens in een ‘basistrim’, met 462 pk.24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Klinkt erg goed,

Wel jammer dat de brute rauwe 6.2 geluid niet meer is, maar aan de andere kant is zo een turbo motor wel veel krachtiger/efficiënter. Aangezien hij twee turbo’s heeft zullen tuners zich wel flink kunnen uitleven. Ben benieuwd wat Brabus hiervan gaat maken.

800pk moet wel lukken ;)
@exotic: die motor van de GT klinkt aardig goed hoor. AMG heeft video’s van het geluid van de GT op de website staan, luister maar eens.
@m550d: Het klinkt OK inderdaad, maar die machtige 6.2 overstijgt hij niet.

Dat is echter wel altijd een puntje van kritiek bij turbo motoren.
@exotic: Als je goed oplet hoor je aan het einde van de video wanneer de wagen weg rijd nog net de turbo’s blazen.
@gijzert: Waste gates bedoel je ;)
@vale46: Die maken inderdaad dat geluid ja.
Toch best raar dat ze hem 50pk minder geven dan zijn directe concurrenten. PK’s zijn natuurlijk niet alles qua prestaties, maar als het op autoverkopen aan komt doet het er toch wel toe vermoed ik. Torque wins races, horsepower sells cars.
@fejjie:

“Torque wins races, horsepower sells cars.”

Niet helemaal waar, zie F1.
@jack_abarth: Verklaar…
De mercedes motor is krachtiger door de gesplitste turbo lay-out en daardoor een korter intercooler systeem. Meer power = meer torque want de toerentallen zijn ruwweg hetzelfde door de brandstoflimieten.
@vale46:

Omdat je afhankelijk bent van diverse factoren, zoals gewicht, versnellingsbakratio en eindoverbrenging.
@jack_abarth: Natuurlijk, maar het is duidelijk dat de Mercedes PU er met kop en schouders boven steekt, ook al heb je zoals Williams volledig andere verhoudingen in de versnellingsbak.
@jack_abarth: Het is een quote van Enzo Ferrari nochtans
@fejjie: Die lulde weleens vaker domme dingen:

“aerodynamics are for people who can’t build engines”.

Uhu…Waarschijnlijk is hij nu onderhand triljoen keer omgedraaid in zijn aerodynamische carbon-fibre grafkist.
@fejjie: de GT wordt iets onder de sls geplaatst en moet meer met de 911 gaan concurreren. Voor de toekomst sluit ik natuurlijk niet uit dat ze het 5.5 blok erin hangen om naar de 600pk te gaan op de r8 gt een (drift)lesje te leren.
“Krijgt nieuw 4.0 V8”, Je weet :P
Jatog. Thanks ;)
Dus ook 510pk voor de nieuwe c63 AMG? Of gaan ze dan weer flauw doen?
@w0o0dy: Ik hoop het. Komt deze nu ook in de Aston Martin?
Mooi blok. Ook beter voor de landen waar belasting is naar cc (Zwi bijvoorbeeld); scheelt een slok op een borrel!

Weet iemand of dit blok iets gelijk heeft met het 2.0 AMG blok?
@gregorius:

Het zijn twee 2.0 blokken op één krukas.
@gregorius: Je kan wel zeggen dat het twee 2liter blokken aan elkaar zijn, maar het filmpje toont een crossplane V8. Dat maakt het meer een kleinere variant van de 5.5 biturbo met de typische V8 roffel. Als het werkelijk twee 2liter blokken aan elkaar zou zijn dan was het een flatplane V8 met een hoogtoerige karakter en veel minder tot geen V8 roffel.
@Homer55:
Leuke theorie hoor maar rekenkundig blijft 2X4 8.
Flatplane of crossplane doet daar niets aan af, ook is het dan nog steeds mogelijk om de cilinderbanken en koppen van de A45 te gebruiken.
Oe ben erg benieuwd. Heb hoge verwachtingen van de GT
Het is wel een beetje een oude school ding als je zo deze video kijkt…Ik bedoel ze hebben het over ‘innovative’ en ‘next generation’ maar misschien moet iemand ze even vertellen dat dry sump en piezo injectoren als best lang bestaan en dat BMW en 0000 nu al weer een paar jaar biturbo V8-en bouwen met de turbo’s binnen de ‘V’. Ik moest een paar keer aan de i8 denken die toch wel lichtjaren vooruit lijkt te zijn qua moderne techniek in vergelijking met deze Merc…

Dat alles wil trouwens zeker niet meteen zeggen dat ik voor de BMW zou gaan ipv deze AMG, maar dat terzijde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).