Video: Mercedes SL63 AMG vs Yamaha R1, 300+ km/u

Auteur: , 60 Reacties

Een auto-/motorchase met snelheden van boven de 300 per uur, dat hebben we eerder gezien, zowel met een BMW M6 in Portugal als met een Audi RS6 in Duitsland. Maar dat was niet op een tweebaansweg, ziek!!

Mercedes SL 63 vs R1

In Zweden hebben ze geen onbegrensde Autobahn, maar wel veel geld, ruimte, een Need for Speed, en cojones van extra gehard titanium. Dit trio van twee motorfietsen en een Mercedes SL63 AMG maakt de openbare tweebaansweg ergens in het Scandinavische land onveilig.

Bij de AMG is de begrenzer er uitgeprutst, want als bij de R1 de teller bij 299 blijkt steken zien we de toerenteller nog vrolijk verder klimmen, maar de Mercedes komt niet dichterbij.

Zou het Ghostrider zijn, die zijn handschoenen weer eens van de plank heeft gehaald? En gaat het wel degelijk zo hard, of is er met het videomateriaal geknoeid en gaat het in werkelijkheid een stuk langzamer? Bekijk de VIDEO, en oordeel zelf.

Met dank aan Hdozguzel voor de tip!

Vroem60 reacties

Ik zag het filmpje gisteren al. Man wat geeft hij dat ding de sporen. Zal die SL niet getuned zijn?
Die SL loopt bij m weg boven de 300km/h!!
@tvputr: spoiler alert
@tvputr: Ik vind het maar vreemd. Vanaf 1.55 ongeveer loopt die SL wel erg snel uit terwijl hij al 300 rijdt…
@tvputr: een betere titel zou zijn: €200.000,- vs €16.000,-
Voor dat prijsverschil zou ik ook wel sneller willen zijn dan een brommert.
Wel vet om het filmpje te zien maar hebt wel stalen ballen nodig om zo hard en best lang ook nog door het verkeer te racen. Natuurlijk niet verantwoord maar ze brengen ook niet echt iemand in gevaar
@slippie101:
inderdaad bij een frontale botsing bij 300 met een tegenligger zullen er hoogstens wat krasjes op de bumper zijn. Eenvoudig verzekeringswerk…
@StijnB:
Je vergeet het plamuurmes om de restanten van de motorrijder van je bumper af te schrappen………………….
@desjonnies: Met 83 m/s is een plamuurmes wellicht ook ongeschikt… meer iets voor een hogedrukreiniger dan.
@slippie101: serieus? Ze brengen niemand in gevaar?
@sjon: Het is natuurlijk niet normaal, hoe ze de motor en de auto’s inhalen maar ik kan ergere inhaalfilmpjes bedenken. Kijk maar naar de ghostrider
@slippie101: Oh dus alles wat minder is dan Ghostrider is per definitie veilig? Man…
@phaeton: Nee, dat bedoeld hij niet. Begrijpend lezen?
@mitch306: Ik wilde hetzelfde zeggen! Begrijpend lezen inderdaad…
@mitch306: Een andere interpretatie, dat kan. Naar mijn mening breng je altíjd medeweggebruikers in gevaar als je met 300 km/h over de openbare weg knalt. Je gaat mij niet wijs maken dat je maximaal kunt reageren op een motor bij die snelheden, door een klein vizier, met zoveel wind waar je doorheen gaat. Dat iets er onschuldig uitziet op camera betekent nog niet dat dat het ook is.
Oh en het wijzen op het taalkundig inzicht… Kijk eens naar je eigen spelling.
@phaeton: begrijbend lesen is een stuk belaanryker dan spelling.. zoalz je siet is dit namelijk ook te lesen. Het word alleen een stuk lastiger wanneer je het niet meer snapt als iemand praat.
@donotfeed: Sorry, ikk niet begrijp.
@phaeton: dat begrijp ik dan weer wel
@phaeton: Dan is de auto nog veel gevaarlijker bezig. De motor kan harder remmen en als het moet door kleinere openingen heen dan de auto…

En klein vizier klopt niet, weet niet of je ooit een helm op hebt gehad maar je hebt prima zicht en als je je hoofd draait geen stijlen (of andere passagiers) in de weg die je zicht blokeren
@darkpluisje: nou laat ik je even uit de droom halen dan. De motorrijder staat alleen eerder stil dan de auto als hij bv een muur/auto/vrachtwagen als stopobject gebruikt. Anders heeft hij vele tientallen meter meer nodig bij dit soort snelheden
@phaeton: Naar mijn mening kun je (en moet je) beter en sneller reageren met 300 km p/u dan wanneer je met 100 km p/u over de A2 sukkelt. Zulke snelheden vragen het maximale van je aandacht en concentratie. Maar, wat ik wel met je eens ben is dat voor anderen op de weg erg gevaarlijk kan zijn, afhankelijk van de omstandigheden.
@phaeton: man man man man man man…..
@slippie101: Dan nog, overantwoord dit…
@chimaera: ja klopt heb je helemaal gelijk in!
balls of steel! dammit ik word jaloerss!!
Gekkenwerk, wat is die SL snel!
Ja in het laatste stuk zie je die Mercedes behoorlijk snel kleiner worden, ook al hangt de teller bij de motor op 299
Ik kreeg ook het idee dat er met de opnames (en vooral de snelheidsmeter) was geknoeid.. Enfin als deze gasten hun leven willen riskeren voor ons vermaak dan is het prima.. Lijkt me namelijk niet de meest veilige weg om 300 op te rijden. Zelf een keer 301 gereden op een 3 baans Autobahn en dat was al met zweethandjes aan het stuur.
@audir8v10: inderdaad dat is precies wat ik ook dacht! Idioot hard daar en dan hou ik nog wel van heel hard rijden…. Mist de omstandigheden voor zover veilig zijn….
@audir8v10: kilometer teller is tot daar aan toe maar die toerenteller die fake je niet. 12k toeren in z’n 6 zegt genoeg.
@Kvgorp: Niet als er een andere eindverhouding op die moto zit, wat snel gebeurd is.
Ik heb mijn twijfels of de R1 (en dus ook de Mercedes) effectief 300+ doet op zo’n korte tijden.
@Mee: Van de mercedes vraag ik me ook af zeker gezien hij nog erg makkelijk wegloopt bij 300+ maar van de R1 is dit een normale snelheid van accelereren voor zover ik kan zien. Een andere eindoverbrenging kan wel maar erg veel zal je het niet laten schelen omdat hij anders in de eerste versnellingen echt onbruikbaar word
@audir8v10: Japanse motoren zijn afgegrendeld op 299 vanwege een herenakkoord tussen de 4 grote japanse fabrikanten (yamaha, honda, kawasaki, suzuki). Dit is gewoon normaal hoor, hier is niet mee geknoeid.
OT: die lui zijn gek.
tijden veranderen, in de 80’s gingen auto’s en motoren geen 300+ maar met 250 (e12 m535i) over de provinciale weg met bomen links en rechts in de alblasserwaard was een dagelijkse oefening bij ons in het gezin.
Een buurman verderop op de dijk had er ook geen problemen met zijn sierra Cosworth
Op dit soort wegen in Zweden kun je zomaar een paar kinderen op de fiets tegenkomen….. dan komen er 2 eikels aangeknald met 300 km/h (ca 83 m/s)…. ’t is te hopen dat deze eikels gauw onder de groene zoden liggen.
Belachelijk… Elke idioot die dit verantwoord vindt snapt het leven niet helemaal.. Al die in en uitritten van de huizen waar ze langs racen.. Dan de kans op een lekke band, die toch echt aanwezig is met zulke snelheden. Elk hobbeltje kan fataal zijn.. De kleinste stuurbeweging kan direct lijden tot een ernstig ongeval..
Dat ze zichzelf stuk rijden kan me weinig tot niets schelen, maar voor hun familie etc. de mensen die ze meenemen de dood in.. blegh!
Pffff bizar echt gekkenwerk! dit soort gedrag in niet aanvaardbaar op de openbare weg naar mijn mening, rijbewijs voor een jaartje afpakken zodat ze eens kunnen nadenken.

Vrij bizar hoe die SL nog wegloopt boven de 300 van die R1.
Dus R1 rijder zal flink balen dat hij een keer verliest ;)
Als dit als dat. Altijd weer dat huile huile in dit soort topics. Heel triest.
@imba: Vind het triester dat je dit soort gedrag normaal vind op de openbare weg.
Jammer dat we de crash op het eind niet zien op dit filmpje
@imba: inderdaad, als dit of dat. Dat heet risico inschatten. Ieder jaar sterven 28000 mensen in het verkeer in europa en velen honderdduizenden worden zwaar gewond, het merendeel omdat iemand zoals jij het niet nodig vonden om te denken wat er gebeurt ALS….
Is je leventje maar saai, zoek dan spanning op een manier waar je geen onschuldigen hun leven in gevaar zet. En ja ik woon in Zweden dus videootjes als deze (en de 50 andere ritjes door deze idioten die niet gepubliceerd worden x een paar duizend idioten) vind ik NIET leuk.
@Onehp: + veel!
Hmm moet je wel veel vetrouwen hebben in de wegbeheerder…
Steken daar niet regelmatig elanden de weg over…?
Teller van de R1 lijkt me gewoon ligit. Boven de 260 -270 is de fut er aardig uit op een motor zonder turbo. Door het “herenakkoord” stopt die teller bij 299 maar in de zog van zo’n wagen gaat ie duidelijk door voor het wasmasjien…

Bedenk overigens dat je bij zo’n snelheid makkelijk 10 a 15km/h wielspin hebt op het achterwiel.
@turbotoll: om bij die snelheden wielspin te hebben moet je wel HEEL VEEL vermogensoverschot en dat heeft zo’n motor nu toch net.
@fortuna: net niet.
Shiiiiiiiit!!! Hoe levensmoe ben je?

Heftig man…
Alle voor(oor)delen van de R1 zijn zojuist achter gelaten door de SL63
Het lijkt of het filmpje echt is.
Ik heb alleen mijn twijfels bij +/- 25 seconden. Er wordt daar een Volvo ingehaald als de motor +/- 245 rijd. De Volvo word met niet zo’n groot snelheidsverschil ingehaald, dus deze moet toch ook rond de 200 rijden. Dat geloof ik niet.
@peugedo: Had hetzelfde in de gaten. Snelheidsverschil is net iets te klein in mijn ogen.
@peugedo: Die Volvo kan je als je goed kijkt van in het begin zien voorrijden en er vol vandoor gaan. Alleen is ie niet zo snel als de rest van het gezelschap en wordt ie dus onherroepelijk voorbijgereden…
Filmpje is nep inderdaad, zie peugedo, die motorrijder die rechts wordt ingehaald zit heel relaxed op zijn motor terwijl hij op zijn minst 250 zou moeten rijden als de teller correct is. Ook zitten er vreemde versnellingen / vertragingen in het filmpje.
Ik moet ook zeggen dat ik het filmpje er soms raar uit vind zien en de snelheid van het overige verkeer soms laag vind lijken. Maar een r1 rijd gewoon 300+ in zijn 6. Dus wat er dan precies aangepast is snap ik niet, want met een andere tandwieloverbrenging schiet je niks op. Dus daarom denk ik toch dat het echt is. Verder is 300+ rijden op die weg met dit verkeer gekkenwerk. Verbaas mme erover hoevaak dit goed gaat.
@wynand: Het lijkt wel echt te zijn. Ik heb even de paaltjes geteld aan de zijkant van de weg en ik begon bij 1 minuut. Ik stopte bij 1:32 en dan tel ik 44 paaltjes die de brommer voorbij rijdt. Als de paaltjes op 50 meter afstand van elkaar staan (althans, zoiets) 44×50=2200 meter per 32 seconde, ofwel, 247 km/u.
Mr Ghostrider schijnt dood te zijn.
Hahahaha 14,000toeren top en niet inlopen op de 63er:)
Ride it like you stole it!
Stel je eens even voor dat er een auto uit een zijweg of van een oprit komt gereden, of dat een tegenligger wat te veel naar het midden komt… Dit is onverantwoord, op een gewone weg… Op de Autobahn no problem at all, maar hier ? Neen, dit is gewoon death wish…
Dat filmpje deed mij denken aan een racegame uit de jaren 90 waarin je altijd dezelfde auto’s moet inhalen. Om de paar km rijdt er zo’n Volvo 850 :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).