BMW M235i krijgt meer power dan M135i

Auteur: , 36 Reacties

Woensdag, BMW-dag. Na de 4 Serie Cabrio hebben we nu ook specs van de te lanceren 2 Serie, voorheen bekend als 1 Serie Coupé/Cabrio. In M235i-uitmonstering krijgt deze nog meer vermogen mee dan zijn hatchback-broertje, de M135i.

BMW M235i Coupe

Als de specs, zoals deze bij 2Addicts opdoken, kloppen, dan krijgt de M235i (sneller dan een 1M Coupé!) 326 pk (240 kW) en 450 Nm op een gewicht van 1.455/1.470 kg. De M135i heeft 320 paarden. De afmetingen bedragen 4.454 x 1.774 x 1.408 mm, met een voor BMW zo typische flinke wielbasis van 2.690 mm.

Hiermee is de auto iets korter, breder en hoger dan de E46 3 Serie Coupé, die 4.488 x 1.757 x 1.369 mm mat, met een wielbasis van 2.725 mm (als 330Ci woog deze auto 1.405 kg). In andere woorden, als je de E46 fijn vond dan moet je nu voor een 2 Serie gaan.

Sowieso, het voorwielaandrijvingsspook hangt als een donker wolkendek boven München. De aankomende 1 Sedan en volgende generatie 1 Serie (ca. 2018) krijgen FWD, en wie weet de 2 dan ook wel. Als er ooit een tijd is om een snelle RWD-coupe met met zescilinder te kopen bij het concern, dan is het nu.

Ben je wat minder van het dromen, maar meer van wat de meeste mensen daadwerkelijk kopen? Dan is er ook een spec sheet van de 220i en 220d. Check ze in de gallery!
36 reacties

NEE BMW.. Doe het jezelf niet aan..
Keep it oldskool RWD..
En als je toch de voorste 2 wielen wilt laten aandrijven dan liever via AWD xDrive.
@Ash: deze is ook RWD tog?
@r32turbo: Ja.. ik verwees eigenlijk naar de 4e alinea..
@Ash: oow my baddd heb er over heen gelezen.
@Ash: Een FWD BMW die is er toch al. Die heet MINI. Fijn zo laten, niks anders met FWD aan toevoegen aub.
Super mooie wagen! de 1M is fantastisch dus ben benieuwd.
@jrmpower24: De goede oude tijd toen veiligheid nog voor losers was.
@reistje: Ehm reactie op de verkeerde… my bad.
1,408m hoogte voor een coupé… waar is de tijd van de lage en sierlijke tweedeursjes gebleven…
Ik dacht dat BMW vanaf heden lichtere wagens ging bouwen, de 220i & 220d wegen nog steeds meer dan 1315 Kg. BTW, FWD sucks, blijf RWD wagens bouwen!
Het zal gewoon achterwiel worden nog voor deze 2 serie deze video zegt genoeg http://www.youtube.com/watch?v=ERCetcmZiy0
Zie ik daar alu-spiegelbehuizingen?
FWD en AWD?

Zei iemand Audi ?
@jonee: Verschil is dat het bij Audi enkel show is, maar hier (nog) gewoon show én go.
@kaasboerin: Owja bij audi draaien de achterwieltjes alleen voor de grap mee, als je het wiel demonteerd zie je dat er voor de show een klein electromotortje van een tandenborstel achter zit -_-‘
@kaasboerin: een Audi S model (niet te verwarren met S line) met de zilver spiegeltjes is echt we snel. Mijn Volvo C30 D2 R-design heeft ook zilveren spiegelkapjes (is eigenlijk helemaal niet mooi) maar is toch net iets minder snel dan een Audi S3… ;)
@mashell: Tsja, ieder z’n ding. Ik wil hard een bocht doorgaan met zo min mogelijk onderstuur.
Als ik hard op wil trekken monteer ik wel een turbo op m’n skelter.
Ben toch wel benieuwd of er nog een echte M2 / 2M komt.

Ten opzichte van de 1M ziet dit er toch echt te lief uit naar mijn mening!
Dat deze M235i sneller is, is natuurlijk al zeer netjes.
Denk ook dat een “echte” M2 te dicht in de buurt komt van een M4
Qua gewicht scheelt het ook nog maar 100kg trouwens met de M4
Helaas geen 20% bijtelling. Dan wordt de nieuwe 2 serie het zeker niet voor mij, maar moet ook nog bijna 2 jaar wachten :(
E46 blijft toch nog steeds een mooie verschijning. Niet dat deze op mijn netvlies brandt, maar het is toch maar zus en zo, te gedrongen naar mijn mening.
Nee, die 6 pk’s maken een wereld van verschil! NOT..
Bayerische Mitt Woch dus…
Lol, scherp!
gedwongenleaser
Zo’n 220d heeft prima specs en ziet er toch wel prima uit, wat een verademing tov de 1serie waar mijn inziens die neus gewoon niet in proportie is. Kont ziet er zo op de foto’s wel aan de dikke kant uit, maar eens in het echt bekijken.
Qua prestaties is hij 0.1 sec sneller naar de 100 dan de 1M, maar dan alleen als je de automaat neemt. Zou het hem dan in het weggedrag liggen? Lijkt me stug.

Ik ben ook heel erg benieuwd of hier een echte M van komt. Ik denk dat deze te goed wordt, zelfs zo goed dat een M4 overbodig wordt.
Uit een vorig bericht bleek dat er in de M235i een ECHTE sperdiff zou komen. Laten we hopen van wel wat dat is toch echt wel het grootste gebrek van de M135i.
Die kleine powerdome vind ik wel iets hebben.
Maar persoonlijk zou ik wel twijfelen tussen een 2 en 4serie, het zal ook afhangen van hoe ze rijden. Door de korte wielbasis was de huidige 1 coupé ook al speelser dan een vergelijkbare 3 coupé, misschien wordt het deze keer ook het geval!
@roadrebel123d: Blijkbaar zijn er nog mensen die dezelfde mening delen: http://www.youtube.com/watch?v=9ZGwpifULe4
E46 is tegenwoordig wel klein hoor.. Valt me steeds op als ik in een nieuwere generatie auto heb gezeten. Maar goed de 2 is breder en hoger dat is wel okay.
Kunnen jullie de 1,2,3,4,5,6 en 7 serie allemaal nog uit elkaar houden?Knap hoor.Ik bedoel ook zonder dat de typeaanduiding achterop staat.
300+ PK met FWD gaat nooit gebeuren. Zal altijd RWD of – om vooruit te lopen met de FWD-geruchten omtrent de 1-serie – AWD zijn.
@Emile_Benz: Hoezo niet die focus RS kon het makkelijk
@sjeppie156: nou de sprinttijden van die RS waren nou ook niet bijzonder. 5,9 sec waar een Golf 6 R het met 35 pk minder in 5,5 deed. Die RS had gewoon 4WD moeten hebben en dan was het echt een feest op wielen geweest.
lijkt me logisch?
Voorlopig dus nog genieten van RWD op de F22. Lekker op bochtige bergwegen! Zie hier voor de 2-Serie Coupé (en de 1 GT) in de Sierra Nevada: https://www.youtube.com/watch?v=BSIf7ok81FI
Woooow 6 pk meer!! Het is echt fantastisch! :P
@kaasboerin: Quattro alleen voor show, haha.. Jammer.. RWD blijft erg gaaf zeker op die kleinere BMWtjes! Hoop inderdaad als autoliefhebber dat ze hier geen FWD van gaan maken al zie ik dat bij deze niet gebeuren! Eerder bij de lease toppers
De 220d met 184pk die 0-100 doet in 7,1s (automaat)? Dat is wel heel snel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).