Video: Mitsubishi maait scooterrijders omver en smeert hem

Auteur: , 23 Reacties

Dit soort mensen....

Mitsubishi onderstuur

Het zal je maar gebeuren: je bent als hardwerkende Taiwanees op weg naar kantoor, nota bene op de Internationale dag van de arbeid. Het is rotweer en je hebt geen bescherming tegen de regen, want je zit op een scooter. Komt daar in ene een halve tamme in een mooie rode Mitsubishi Lancer aanzeilen, die denkt een 90 graden-bocht op nat wegdek wel even met een vaartje van pak-em-beet 40-50 per uur te kunnen doen.

Niet dus. De inzittende dame van de filmende auto ziet de bui al hangen en trekt haar slaschuur open op een manier waar Ricardo Patreses vrouw nog wat van kan leren. Gelukkig zijn er geen doden of zwaargewonden te betreuren (de klap die je tegen de voorruit hoort is niet de helm, maar de tas van de scooteraar), hoewel de scooterbestuurder flink pijn lijkt te hebben.

Dit hele tafereel geeft het begrip ‘die Mitsubishi klapt er lekker in’ een geheel nieuwe lading, en hij is niet eens blauw… De bestuurder besluit echter niet uit te stappen maar gaat er vandoor; druk, druk, druk, weetje. Zou de MINI erachter bij hem horen trouwens? Het lijkt er wel op…

Voor de politie is opsporing gelukkig verder een koud kunstje, ze hoeven alleen maar te zoeken naar (de eigenaar van) een beschadigde rode Lancer met kentekenplaat AHL 176. Thank God for dashcams. Hopelijk geeft de rechter dit figuur er flink van langs, want doorrijden is in alle gevallen volstrekt onvergeeflijk. VIDEO! (via)23 reacties

Beste klapper, de dame op de linker scooter komt er echt heel goed vanaf.

En doorrijden is natuurlijk not done. Rijbewijsje inleveren, autootje in de shredder.
Eerst een wekkend aan de schandpaal op die kruising en daarna een werkstraf van min. een jaar op een revalidatieafdeling
@asmulders: moet zijn; weekend
@asmulders: In Nederland zou het een weekendje werkstraf zijn inderdaad.
@MLTB: Hier mag je zonder rijbewijs iemand doodrijden, en vervolgens vrijuit gaan…..

http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3650697/2014/05/07/Voetganger-ongeval-Van-Woustraat-overleden.dhtml
@MARS: Gast, er staat nergens dat hij vrijuit gaat. Iets genuanceerder mag wel.
@baasbas: *zucht* voorlopig vrijuit, zo beter?
@MARS: Volgens mij gaat die meneer niet pers̩ vrijuit, hij mag waarschijnlijk gewoon zijn straf thuis afwachten. Dat gebeurt ook regelmatig bij zwaardere misdrijven (zelfs in geval van mishandeling), maar reken maar dat dit niet ongestraft blijft. Dat het een lage straf wordt Рgeen gevangenis straf Рzou me niet verbazen, het blijft tenslotte Nederland.
Die inleiding is wel echt heel droog geschreven hahaha.
Verder bestuurder opzoeken en rijbewijs laten inleveren en maar een tijd aan de schandpaal nagelen.
Je zal maar met je benen tussen die twee auto’s belanden. Dan waren het nu verlengde luciferstokjes geworden. Wat een totaal idioot die doorrijdt.
@jerry: Inderdaad, wat een geluk heeft die niet gehad dat ie nog kan rondlopen.
Kunnen we die gast niet uitnodigen om een weekje in Amsterdam te komen rondrijden. Zal heerlijk opruimen met al die kl%@#*scooters.
@Hubert: Nee, als al die scooteraars de auto zouden kiezen werd het verkeer in de stad er een stuk prettiger op…
En de voorgestelde ‘oplossing’ getuigt al helemaal van Telegraafdenken.
@baardmijt:

Nee joh, als je ze goed raakt stappen ze ook niet meer in een auto.
@baardmijt:

zou wel een hoop tweetakt walm schelen ;-)
@timberleek: Zijn we ook meteen van die kutherrie af … en de meeste auto’s wachten wel netjes op rood; scooters rijden je gegarandeerd van je sokken. Vind het nog niet zo’n slecht idee !
@timberleek: Vrijwel alle scooters die nieuw worden verkocht hebben viertakt blokjes. Tweetakt scooters sterven langzaam uit.

Zelf heb ik trouwens niet zo’n probleem met tweetaktwalm of -geluid. Sterker, ik heb meerdere voertuigen die zonder mengsmering geen lang leven beschoren zouden zijn. Daar zijn geen scooters bij, die vind ik ook verre van interessant. Maar feit is dat het in de stad een handig, snel en schoner alternatief voor de auto kan zijn.
Dat er zich veel dwazen op verplaatsen is ook een feit helaas.
Die schreeuwlelijk made-in-Taiwan stapt uit haar auto maar niet om de platgewalste motards te helpen maar om haar bumper te checken.Fookin’ cahnt!
Wauw wat n mongool zeg.. die linker leek mij met zn been tussen de auto’s te komen maar staat gewoon nog, die heeft geluk de ander zo te zien niet helemaal
Wat een rus!
Ligt het aan mij of kijkt die vrouw eerst naar haar auto en daarna naar de slachtoffers?
Blijft toch altijd kut om te horen/zien: doorrijden na een ongeval. Bah, geen respect voor die figuren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).