Video: Nissan Juke R kloon crasht in Maarssen

Auteur: , 67 Reacties

De beruchte Juke R kloon is op Nederlandse bodem maar helaas niet meer in topconditie. Is 850 pk dan toch teveel in een crossover?

Nissan Juke R crash

Jep, wederom gaat de Nissan Juke R kloon superstuk. Tijdens een meeting gisteren in Maarssen ging het helaas mis met de met een GT-R aandrijflijn uitgeruste Nissan Juke. Na een kort sprintje lijkt het gas te blijven hangen en de Juke R klapt behoorlijk hard in de muur van een bedrijfspand.

Beide inzittenden zijn er naar omstandigheden goed vanaf gekomen al had de bijrijder wel een paar flinke hoofdwonden omdat hij naar eigen zeggen zo onverstandig was geen gordel te dragen. Gelukkig is erger letsel de heren bespaard gebleven.

Na contact met de eigenaar blijkt dat een klant de auto te leen had voor een testdrive. Door de heftige acceleratie trapte hij in paniek rem en gaspedaal tegelijk in. Volgens de eigenaar is de klant een handgeschakelde auto gewend en dacht hij rem en koppeling in te trappen terwijl de Juke de automatische aandrijflijn van de GT-R heeft en dus het rem en gaspedaal tegelijk werden ingetrapt. In de video op Autojunk lijk je inderdaad te horen dat de motor doorduwt terwijl de auto probeert te vertragen.

Benieuwd hoe dit ding het deed voordat hij de muur kustte? Het gerucht gaat dat Wouter deze Juke R recent reed en dat die video voor vanmiddag 16:00 in de planning staat…

UPDATE: bekijk onze rijtest HIER!

Met dank aan iedereen voor de tips!67 reacties

No one actually cares about the crash
@wolfssjrd:

Echt ja. Wat een popie jopie-figuur ook zeg die je zo in beeld ziet. En maar ‘stoer’ blijven :’)

Loser…

Overigens; wat had die – incapabele – bestuurder überhaupt in die rechterhoek zoeken? Ziet eruit als zo’n wijven schrik reactie.
@MLTB: Voorin stond een ijzeren hek, dit was een instinctief uitwijkmanoeuvre en om daarbij met bochten wat snelheid te verliezen.
Niemand gaat ook even kijken hoe het met de inzittende is….
die gast hoor je nog zeggen, “ja, dat was te verwachten”. In plaats dat ze er nu even naartoe lopen…
@pajero: Knal voor ze dikke kop.. Was immers ook te verwachten met zo’n grote muil.
Niemand gaat er naartoe ofzo…
Zeker lekker wezen spelen bij DBM Engineering?
Typisch tuning volk….no one cares.
@munich: sorry maar vind je reactie nergens op slaan. Omdat er een paar ‘sjonnies’ zijn in de tuning wereld, betekent het niet dat meteen iedereen zo is!!
@jdmlove: u voelt zich aangesproken?
@munich: aangesproken voelen is niet eens zo raar omdat tuningfreaks en petjes vaak over één kam geschoren worden. En dat is eigenlijk best wel pijnlijk.
Haha, wat een filmpje. Die gast met dat blikje in z’n hand, alsof ie al wist dat ie ging crashen. Totaal niet opkijken, gewoon blijven filmen.. Raarrr
Werd zeker wel om gegeven, alleen niet te zien op beeld. Was geen leuk gezicht ;)
De Nederlanders zijn blijkbaar niet zo hulpvaardig of de moslims bij de arbian drift van vorige week op die vrachtwagen
@freddydevadder: nutteloze reactie. Waar baseer jij dat op?
@diehard: Hij is toch juist?
@Fidenza: op een video kun je dat niet baseren. Misschien heeft die man wel gezegt: ‘het gaat fout, doe het nou niet’. weet jij veel.
En nederlanders vergelijken met driftende arabieren?
dat is appels met peren vergelijken.
@diehard: die man in de auto heeft hier niks mee te maken dude. Het gaat om die jongens met camera’s die geen hulp verlenen aan de inzittenden.
@freddydevadder: Syntaxbeul.
@freddydevadder: joh..tis een rotvolk :’)
‘Dit had je kunnen verwachten’
Wat een lul de behanger ook he “gas en rem tegelijk”
Dat leer je al in de friggin botsautos…
@6cylinder: Lees het artikel nog maar een keer door:

“Na contact met de eigenaar blijkt dat een klant de auto te leen had voor een testdrive. Door de heftige acceleratie trapte hij in paniek rem en gaspedaal tegelijk in. Volgens de eigenaar is de klant een handgeschakelde auto gewend en dacht hij rem en koppeling in te trappen terwijl de Juke de automatische aandrijflijn van de GT-R heeft en dus het rem en gaspedaal tegelijk werden ingetrapt.”

Dus…
@sirmustang: Tekst op dezelfde pagina lopen copy-pasten… Ga iemand anders zijn intelect beledigen.
Het punt blijft staan, als je niet voorbereid bent en een handbak gewend ga dan niet zo lomp van kiet in een auto met 800 PK. Simpel lijkt me.
@6cylinder: Ja, ik copy paste inderdaad de tekst van dezelfde pagina. Gewoon omdat als je het goed gelezen had, dat je dan zou begrijpen dat hij een handbak gewend was met andere pedalen.

Ik moet je wel gelijk geven dat hij wat voorzichtiger had kunnen doen in zo’n sterke auto met een automaat die hij niet gewend was.
@sirmustang: Als hij per ongeluk de pook naar achteren/voren had geschakeld tijdens het optrekken dan was het een begrijpbare fout geweest. Maar rem en gaspedaal door elkaar halen doordat je handbak gewend ben kan er bij mij niet in. Alle pedalen zitten immers op dezelfde plek, enige fout die hij dan had gemaakt was ipv koppeling intrappen in het luchtledige trappen. Denk dat het een beetje slap excuus is voor ik trok achteraf gezien toch wel lomp hard op voordat ik wist waar ik mee bezig was.
@KUYL: rem- en gaspedaal verwisselen is inderdaad onzin. Maar iedereen die voor ’t eerst in een automaat rijdt kan je vertellen dat je bij een noodstop instinctief met je linkervoet het 1e pedaal dat je tegenkomt intrapt.
Daarom hield ik bij m’n huidige auto de eerste dagen na aanschaf ook bewust mijn linkervoet volledig uit de buurt van de pedalen.
@rovalo: Dat denk ik niet want als je een noodstop wil maken ga je met je rechtervoet van gas naar rem. Je linkerbeen zoekt dan de koppelings pedaal die er dan niet is en trap je tegen het schutbord.

In de video drukt hij waarschijnlijk ook met zn hak het gaspedaal mee in tijdens het remmen.
Heb ik ook een keer gehad. Alleen bij een schakel brult de motor heel hard door de koppeling.
Frontaal op een muur knallen..precies waar de Juke (R) geschikt voor is…
Prima dat hij crasht, wordt ie gelijk een stuk mooier van.
Weer geen engine cut off beveiliging bij gelijktijdig intrappen van gas en rem… Waarom bouwen die Japanners dat niet in? Kost niks en is levensreddend (zie al die ‘vloermat’ incidenten).
@j00rs: omdat dat zuigt voor wie echt sportief wil rijden, dan is even remmen met de linkervoet soms wat je nodig hebt terwijl de rechter vol op het gas blijft.
@fortuna: Het gaat om vol remmen en vol gas geven tegelijk. Dat gebeurt niet als je sportief rijdt. Tenzij je iets fout doet denk ik. Bovendien heeft bijvoorbeeld de Alfa 156 dit wel, en daar kun je prima sportief mee rijden.
@j00rs: oh jawel, vraag maar eens aan echte piloten
@fortuna: doe dat lekker op het circuit man, met je linkervoet remmen op de openbare weg is lrvensgevaarlijk voor je mede weggebruikers
@j00rs: Omdat die Jappen er van uitgaan dat die auto’s worden gereden door naakte apen met functionerende grijze massa’s.


Als men oprecht pleit voor dit soort failsafes wil ik oprecht pleiten dat mensen die dat nodig hebben, helemaal niet als automobilist de weg op moeten mogen.
@bozewolf: “nodig hebben” en “dat zou nog wel eens van pas kunnen komen in een nood-situatie” liggen vrij ver uit elkaar.
@6cylinder: Je moet godverdomme gewoon weten wat de pedalen in je auto doen. Men is op pad met anderhalve ton+ aan metaal. Als je zo snel in paniek raakt dat je niet meer weet welk knopje wat doet, dan moet je er gewoon niet in gaan zitten.


Autorijden is een privilege. Geen recht. En naarmate we meer en meer en meer hulpmiddelen in die dingen stoppen kan d’r straks niemand meer autorijden, want we verwachten allemaal dat die lieve computer het wel voor ons oplost.


Nee, niet lieve computer. Je moet goddomme gewoon weten wat je doet. Punt.
Ben benieuwd naar het wouter filmpje want het nut van deze auto ontgaat mij een beetje..
@lamborgfan: Als mensen alleen auto’s mochten rijden die puur om het nut gemaakt zijn, zou iedereen in een Golf Variant rijden.
@motoragent: Ongetwijfeld.. Maar waarom veel euros in een juke stoppen ipv laten we zeggen een 370z? Of nog beter.. Neem de GTR waar de onderdelen van komen!
@lamborgfan: Daar is een hele goede reden voor: Omdat het kan.

Sommige mensen rijden liever iets anders dan de rest (zoals ik), stukje persoonlijkheid. Ik weet niet of ik een Juke R zou verkiezen boven een GTR, maar de persoon die het wel zou doen kan ik erg goed begrijpen, hij kan in ieder geval een duimpje van me verwachten als ik hem tegen kom. ;)
@motoragent: helemaal mee eens! Gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak.

Nee, ik zie mezelf ook niet in een Juke rijden, al moet ik zeggen dat ik ‘m destijds in de 1e commercial wel apart vond.

Na een paar maandjes inlezen op AB valt me een aantal zaken op:
– Er lopen hier nogal wat merk-haters en merk-fetishisten rond. OF alles van “hun” merk is fantastastisch, of alles is waardeloos. Voorbeelden: de VAG-verachters en de Lotus-lovers.
– Blijkbaar moet je verstand van auto’s hebben voordat je een model “mooi” mag vinden. Niet alleen het uiterlijk van de auto telt, maar heeft-ie te weinig PK’s of cylinders dan is ’t meteen ook een “lelijk hok”.
– Andersom geldt ook: een verschrikkelijk lelijke rallye-Alfa, met koplampen die overal als wratten op een heksenhoofd geplaatst zijn, is opeens een fantastisch mooie auto…..vanwege z’n prestatisch in een grijs verleden (of omdat de “kenners” dat vinden?).
– Het meeste aanzien hebben de lezers die aan een ventieldopje kunnen zien of ’t een M- of een R-versie is. En ik moet vooral lachen (met respect natuurlijk) om de velgenkenners en uitlaatgroupies. Dan hoor ik in gedachten weer zo’n 20 jaar oud koekblik op de A28 langskomen met een uitlaat zo dik als een Hero-groentenblik. Meer herrie dan snelheid.

Samenvattend…..natuurlijk is deze Juke niet de mooiste auto, maar 95% zou ‘m maar wát graag rijden.
;-)
@rovalo: Zo is het maar net ;)

Iedereen heeft zijn eigen smaak, dus ik ga anderen ook niet beoordelen op hun smaak qua auto’s. Een Crossfire is ook niet bepaald mijn type auto, maar als ik zie hoe enthousiast jij er over bent en er plezier aan beleeft vind ik dat mooi om te zien.

Moet ik wel zeggen dat ik een zwak heb voor bepaalde merken, maar dat betekend niet dat ik alles verafgood wat ze uit de productiehal laten rollen…
@motoragent: hiervoor heb ik bijna 10 jaar een Ford Cougar gereden, maar toen ik m’n huidige auto zag was ik compleet verliefd. Ja, hij is totaal onpraktisch (ik pas er met m’n 1.98 maar net in en hij heeft NUL bagageruimte) maar ik rijd ‘m nu 4 jaar en heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ook al zijn er genoeg sportievere. Maar laten we eerlijk zijn, vrouwen gaan toch voor de looks van een auto en niet voor de inhoud.

Niet bij hun keuze voor mannen natuurlijk, want dan gaat het ze “alleen om de inhoud”……..duhhh.
Heb ik nou echt net “prestatisch” geschreven????
Hahahaha!!! Sukkel!
Nu maar hopen dat die muur en die garagedeur niet al te erg beschadigd zijn.
Inderdaad wat een sukkel.
En eikels naast de kant.
Jongens allemaal blijven toekijken en vooral niks doen.
Wouter achter ’t stuur? Dit zelfde filmpje om 16uur!
Haha, ik woon daarachter. De filmer zegt ongeduldig “nou toe maar” en 5 seconden later ramt ie dat ding tegen een muur aan. Hilarisch!
Tja zonde van de wagen voor de eigenaar, prachtige techniek.
Maar damn wat een lelijk ding, dus kan er niet meezitten.
Hollander achter het stuur, bloed aan de muur
Only in Holland
@fortuna: Gefrustreerde belg die iets tegen nederlanders heeft ofzo?
@bozewolf: ik refereer naar een mongolenpost in een ander artikel eerder vandaag
Dus die halve tamme heeft niet de tegenwoordigheid van geest om te blijven beseffen waar hij in rijdt, maar wel lekker die 850pk willen loslaten? En als ’t em dan allemaal iets te hard gaat en te eng wordt, gewoon stampen op de pedalen en hopen dat de rem er ook tussen zit?


For fucks sake…sommige mensen zijn gewoon [X] Ongeschikt…laat deze mongol alsjeblieft zich beperken tot fiat panda’s of zo…
Als je drank op hebt maakt het niet uit hoeveel pedalen er staan, crashen doe je toch.
*petje aan* De testrijder was ook zijn golfje gewoon. Dat beest heeft wel 110pk gesjipt en trekt de stenen uit de grond jonguh ! Zo’n 800pk nissan is gewoon een iets snellere golf. *petje terug af*
@Bartholomeo: lol.. je zou eens moeten weten
Russische auto en geen dashcambeelden?
Lekker kansloos! Remmen doe je toch altijd met je rechtervoet. Alsof je dan niet doorhebt dat je op het gas aan het hengsten bent. Pak zn rijbewijs maar af, knuppel.
@loekie125:
Nope, ik rem altijd met mijn linker, anders heeft die met slechts 2 pedalen geen moer te doen.
Coureurs remmen trouwens ook voornamelijk met links, wil je die ook allemaal hun rijbewijs afpakken…?
@jrk68: Hang jij lekker de coureur uit dan. Dit is toch de openbare weg waar het over gaat. Normaal gesproken rem je gewoon met rechts. En doe je dat om een bepaalde reden niet doet zoals jij aangeeft lijkt het mij nog onwaarschijnlijker dat je de boel door mekaar haalt.

En over de coureurs……….het gaat hier niet om een coureur toch?
Kansloos figuur. Wie trapt er nou gas en rem tegelijk in? Dat merk je toch…..pak zn rijbewijs maar gelijk af.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).