Nissan Juke R: rijtest en video

Auteur: , 42 Reacties

Een mini-SUV met het blok van Godzilla. Zevenhonderd pk in een auto die standaard slechts 116 makke paardjes heeft: het werd een ruige middag.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Shpilli Villi Engineering flikte het huzarenstukje wat Nissan zelf ook al eens deed. De ingrediënten zijn simpel: men neme een Nissan GT-R en een Nissan Juke. Het recept is uiteindelijk veel ingewikkelder, want de Juke is een voorwielaangedreven auto met een motor dwars voorin. De GT-R heeft vierwielaandrijving, een motor in de lengterichting en is ook nog eens breder, langer en heeft een grotere wielbasis. Kortom: het zijn geen Lego-blokjes die je in elkaar klikt.

Nissan Juke R by SV Engineering

Nissan Juke R by SV Engineering

Meer power is altijd beter
Mijn lijfspreuk heeft de Russische eigenaar in de praktijk gebracht. Een GT-R kwam ooit op de markt met 485 pk en heeft voor het huidige bouwjaar al weer 550 paardjes. Het was nog niet wild genoeg en dus kreeg het 3,8 liter grote V6 nog een krachtkuurtje. Het tuningspotentieel van de GT-R kennen we en de Juke R schopt het op race-brandstof tot ongeveer 850 pk. Op normale brandstof ontsnappen er wat pony’s, maar in de configuratie waar ik mee reed zou ongeveer 700 pk beschikbaar moeten zijn.

Nissan Juke R by SV Engineering

Voor diegenen die twijfelen aan dit soort claims: op droog, op semi-slicks en in de tweede versnelling kreeg de Juke R wielspin. Met vier wielen tegelijk, met achterbanden in maatje 315 en in dusdanige mate dat er mij niets restte om van het gas te gaan. Deze Juke R meegeven aan een onervaren bestuurder is dan ook alsof je een kleuter een kettingzaag geeft om mee te spelen. Je weet zeker dat het mis gaat en als het mis gaat dan levert het heel spectaculair, maar niet perse prettig ogend beeld om naar te kijken op. Helaas bleek deze tekst voorspellende gaven te hebben, want inmiddels weten we dat deze Juke R geprobeerd heeft een gebouw plat te rijden. Het is geen auto voor beginners dus.

Nissan Juke R by SV Engineering

De prestaties dan: zie hierboven. Tenzij je rauwe cijfers wilt, want ook die zijn er. Op race-brandstof met octaan 108 sprint de Juke R op het juiste asfalt en met lijm op de banden in 1.6 seconden naar de 100. Inderdaad daar staat één-punt-zes seconde. Sneller dan een Veyron. Als je daaraan twijfelt: in deze video doen ze een dragrace. Inderdaad de Juke verslaat de Veyron. Nog meer cijfers: de kwart mijl doet de Juke R (met lichtere wielen en ja dat scheelt) in 10.15 seconden. De hele mijl is in 27 seconden rond gepiept en de Juke R rijdt dan 287,53 km/u. Tweehonderdtachtig in een Juke, dat verzin je toch niet. Een standaard Veyron verslaat de Juke R op deze afstand overigens met 0,88 seconden, vooral door de betere stroomlijn.

Nissan Juke R by SV Engineering

Op Nederlandse benzine levert de Juke R van de Russen iets minder vermogen, maar tam is de kleine SUV dan zeker nog niet te noemen. In een seconde of drie staat er 100 op de klok, zodat je praktisch alles wat je op de weg komt het snot voor de ogen rijdt. Alleen een Veyron en door tuners aangepakte GT-Rs en 911 Turbo’s maken een kans, maar dan nog niet eens allemaal. Driehonderd kilometer schijnt ook haalbaar te zijn, maar ik was te gehecht aan lijf, leden en mijn rijbewijs om dat voor jullie te verifiëren.

Nissan Juke R by SV Engineering

Gebouwd voor de dragstrip en circuit
Het is makkelijk kritiek te hebben op deze Juke R. Voor de openbare weg is het geen hele lekkere auto door rolkooi, racekuipen met vierpuntsgordels en het ontbreken van airco. Nu is het een hardcore race vermomd als de auto van de buurvrouw, maar dat was ook de opzet. Deze Juke R is gebouwd voor het circuit en de dragstrip. SV Engineering is inmiddels al bezig met de assemblage van een straatversie waarin wel wat meer comfort is te vinden.

Nissan Juke R by SV Engineering

De keuze is geheel aan de klant en dat geldt ook voor hoeveel vermogen gewenst is. Het mag geen verrassing zijn dat het GT-R blok van Nissan op te peppen is naar grote hoogte. In Stage 1 krijgt de klant de standaard 550 pk in de Juke R, in Stage 2 stijgt het vermogen naar 680 pk, Stage 3 880 pk en de klapper is Stage R met 1000+ pk. Alleen voor de eerste twee stages biedt SV Engineering een City package aan met alle luxe die we tegenwoordig gewend zijn.

De prijs: reken op ongeveer 3,5 ton en dan moet je voor een paar mooie Nederlandse gele platen nog wel wat CO2 heffing afdragen. De aanbieding van de week is de SV Engineering Juke R niet, maar uniek, dat is ie wel: filmpje!42 reacties

dus, dat waren jullie die tegen die muur reden? Aha…
Fuck, normaal fiets (wielren) ik bijna elke dag op die dijk langs de Eem, ben ik er niet omdat ik in Italië zit (vakantie) komen jullie daro met een Juke-R… :-( #fml
1,6 seconde met een mini-suv pff…
Ben je wel de snelste in het stadspark!
3,5 ton! Pffieewww, dat wordt flink geld uit de muur halen voor ik er een Juke kan inrijden…
Als benzine-hoofd kan ik dit soort projecten alleen maar toejuichen.
Vindt vooral heel netjes gedaan hoe ver het blok naar achteren is gelegd, zijn geen standaard huis tuin en keuken sjonnies dit.
Maar hoe rijdt nou die GT-R carrosserie met de 1.6 die over is van de Juke?
Lol! Heel zuinig, denk ik.
@mout:
Hard genoeg voor de boulevard….
Geef mij maar een GT-R en een R8 voor dat geld.
@thomcarspotter: Die zullen ze al hebben.
@thomcarspotter: Wat moet je met een R8 als je een GT-R hebt.
Haal er dan als tweede een Infiniti FX50 Vettel bij.
@imba: dat zijn mijn fav. auto’s :)
Je moet een Juke en een GT-R kopen. De motor van de GT-R wordt in de Juke gelepeld. Wat gebeurd er dan met de overgebleven GT-R?
@ingloriousleon: verkopen in onderdelen?
Enige wat overblijft is een interieur en plaatwerk en wat losse onderdelen, gok ik zo
@g40freak: Het GTR interieur zal niet overblijven, het van de Juke echter wel… Al denk ik niet dat daar veel vraag naar zal zijn. Alhoewel, oostblok…
@ingloriousleon: de motor van de juke wordt in de GT-R gelegd. En verkocht, kijken hoe lang het duurt voordat diegene iets in de gaten heeft
Echt een hele toffe swap! En die prestaties: de tering, wat rap. Ik zelf zou al genoegen nemen met de stage 1 versie. 550pk in een Juke, mjammie!
Maar de prijs :( Te ver uit mijkn bereik. Naja dan maar een Juke Nismo. Ook zeker niet verkeerd. En met het wisselgeld een ‘gewone’ GT-R. Toptest!
@toyotafortuner: hmm een juke Nismo is het niet.. Het is een lelijke bak, maar omdat hij met de gt-r motor snel is, is hij wel cool.. Die Nismo is niet zo snel, dus niet cool en gewoon kei lelijk!
Ultieme getaway auto….
Dat Wouter daar volgas durft op dat hobbelweggetje, daar met die molens in de hoek van de polder. Reed er laatst ca. 100, stuiterde constant.
Wouter geflitst op 3:02 ??
@ixtreme: d’r staan daar geen flitsers! Daarom is het ook de ideale plek om een rijtest te doen!
@matje140: ‘T zou mij verbazen dat Wouter zich door een “flitspaal” wordt geflitst.
Maar ik neem aan, een goed verstopte mobiele flitser (transporter) OF ook al gezien in NL, een onbemande camera langs of op de vangrail…
@ixtreme: who cares, dat ding staat toch op USSR plates….
-=edit: ja, die hadden we dus al…=-
Die verschillende Juke-R’s vind ik zo vet! Die normale Juke’s zijn mooi doordat ze zo niet kloppen qua uiterlijk (nooit van binnen gezeten overigens). Doe er wat ‘R’ op en ze zijn echt heel vet. Als Nissan er met eentje komt (4×4, vanaf 300pk, mooi geluid is al zat) ben ik er misschien wel voor te porren!
Buitenkant zoveel mogelijk standaard houden, mmm, dan heb je de zeer geslaagde sleeper..
damn, je= een
@schedel1: Dan heb een de?
Sta je dan met je Golfje na een stoplichtsprint met een ‘burgerbak’.
sjees dat is dus met dit ding echt in 1.8 seconden van nul naar een onderbroek vol bruine strepen
Wat een lelijke auto is het ook, de fik er in!
@a3aan: Al heeft een Juke een heel gaaf blok, het is en blijft een lelijk hok.
Grappig……de commentaren op de Juke zijn hier opeens een stuk positiever dan een paar uurtjes geleden in die andere thread.
:-)
Ik heb de airco laten zitten maar verder heb ik ook een volledige kooi en diepe sparco kuipen. Zo oncomfortabel is dat toch niet? Hoewel ik niet m’n oma hoef op te halen met die auto want ze komt nooit meer uit zon stoel gekropen :P
Echt bizar dit, kan dit soort projecten wel waarderen….Lijkt me geweldig om een keer te ervaren, zoveel power..
Lelijke wagen die Juke-R, Nissan had hem beter de Nissan Joke kunnen noemen… Maar met een V6, wauw, dat maakt hem écht perfect!
Zag nog laatst in Zijtaart (bij Veghel) een Nissan Juke Nismo staan, ook wel gaaf. Maar geen mooie auto.. Absoluut geen mooie auto.
Gewoon gaaf omdat het kan.

En de juke R is toch wel echt de gaafste om te nemen als het zo’n Juke moet worden.. Echt vet!
Ja jongens! Het is uit met de pret. Het gedrocht is gemolt.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gDh6pHEth_I
Vet ding hoor. Waar in het filmpje wordt eigenlijk over de 1.6 sec naar de 100 gesproken? Kan het zo snel niet vinden.
..in dusdanige mate dat er mij niets restte om van het gas te gaan…..>> DAN van het gas te gaan…
dat ding is ondertussen standaard in “nismo” trim te krijgen en had vanaf de lancering ook een 150pk diesel. just sayin’

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).