Video: nog even vlammen met een F12berlinetta op Monza

Auteur: , 16 Reacties

Hallo, stap in en geniet van 12 cilinders die er samen onder luid gejoel 740 pk uit peuren. Het mogen dan pooierbakken zijn, met een F12berlinetta het circuit op is feest.

Zit en rij de Ferrari F12b

Lichter, sneller en beter dan een 599. Zo hoort het. Veel fabrikanten maken auto’s nog steeds groter, sterker en zwaarder. Ferrari lijkt het wat dat betreft beter te begrijpen. Ook klopt de ‘inhoud’ helemaal. Voorin is een joekel van een V12 aanwezig die onnoemelijk graag het rood van de toerenteller ingejaagd wordt. Daarachter een 7-versnellingsbak met dubbele koppeling omdat je het schakelen met de hand echt niet bij zou houden.

Dat is meteen het minpunt van de auto. De pure snelheid in dit soort machines maakt het rijden toch vrij klinisch. Te veel computers, te weinig schrapende tanden in de versnellingsbak omdat je aandacht net iets verslapt. Helaas pindakaas. Gelukkig vergeten we dat klein leed snel bij het horen brullen van deze Ferrari.16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Imola? Volgens mij is dit Monza.
@vali1992nl: reeds aangepast en inderdaad.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Veel fabrikanten maken hun auto’s nogsteeds groter sterker en zwaarder.. “kuch” bmw “kuch”
@lambo4all: ”kuch” Mercedes ”kuch” Audi”.
@spellingscontrole: sl is gewoon 100kg lichter dan de vorige. De komende S is dat ook. Sls is (droog) nagenoeg even zwaar als een 458. Cls is veel lichter dan de grancoupe en de a klasse is ook zeker niet zwaar. Mercedes gaat gewoon de goede kant op?
@lambo4all: Hun M-wagens anders niet? M3 gaat lichter zijn dan de vorige en BMW heeft duidelijk gemaakt dat ze hun niet gaan bezig houden met de eindeloze PK race…

Snap je punt niet echt. Ff nood om BMW te bashen? Wees dan op de hoogte aub.
Dat de gewone 3-reeksen of 5-reeksen 50kg lichter of zwaarder zijn, daar geeft niemand om, het gaat om de high end cars of de performance cars.
@voytekbe: en de m5 is een lichtgewicht geworden! De m6 is ook een pluimke!

De high end’s bij Mercedes worden ook bijna allemaal lichter, bij de bimmers wordt enkel de m3 lichter…

Ik snap jouw nood niet om nodeloos de BMW fanboy uit te hangen (lees dit met de nodige ironie als ondertoon, geen flame :p!)
@voytekbe: precies, en die high en performance cars zijn allemaal zwaarder geworden. Zoek maar op. Vindt het gewoon jammer dat bmw steeds meer van zijn waarden weggooit en alleen nog maar logge grote bakken op de markt zet. Als een E klasse amg lichtvoetiger en wendbaarder voelt dan een m5 zijn ze bij bmw toch flink de wegkwijt! Freude am fahren me reet.
@lambo4all: Nog nooit in een 1M gereden dan zeker? Volgens mij één van de weinige, betaalbare auto’s waar het echte Freude am Fahren-gevoel nog heerscht ;-) Niet voor niets één de meest begeerlijke auto’s op dit moment…
Het geluid van een Ferrari motor is zo ongelofelijk mooi. Het opschakelen klinkt zo zuiver.. Schitterend!
Wat een suf rot rondje joh, op het gas met dat apparaat. Hij schakelt niet eens zelf omhoog.
@Donstil: Edit: Soms schakelt hij weer wel zelf omhoog. Nou ja blijft suf.
Aan die snelheid kan iedereen een rondje Monza doen.
Tja, NM2255.
geweldige filmpjes heeft hij altijd!
On topic: grappig.
Off topic: is hier geen aandacht voor de DTM?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).