Politie Dubai houdt het straat met One-77, SLS en Bentley

Auteur: , 41 Reacties

Stinkchagrijnig omdat wij ze in 2006 nog uitlachten met een lullige Golf GTI geeft de politie in Dubai haar wagenpark nu steeds meer vorm. Na de Aventador en Ferrari FF haalden ze nog even een Aston Martin One-77, Mercedes SLS AMG en Bentley Continental GT op. Leuk.

Boeven vangen of gewoon flaneren door de stad? Want een heel groot probleem is criminaliteit in Dubai niet. Op wat foutparkeerders, hardrijders en drempelvliegers na heeft de politie het rustig. Rust die genoeg tijd geeft om uit shoppen te gaan voor nieuwe auto’s.

Wat voor autohobby de @DubaiPoliceHQ er precies op nahoudt is nog niet duidelijk. Blijkbaar stond de Aston Martin One-77 al even te koop elders in de stad. Dit lijkt dus niet om in beslag genomen auto’s te gaan. Willen ze dan goed voor de dag komen tegenover toeristen? Dat of de duurste supercars zijn écht doorsnee vervoermiddelen in de Golf-regio.

Eén nu al historische quote van ‘expert uit de regio’ R. de Boer vat het in ieder geval mooi samen: “In Qatar reden ze op kamelen, nu in Ferrari’s”. En zo is het. Ferrari’s, Lamborghini’s, Bentleys, Aston Martins en AMG’s. Ze zijn zo lekker gewoon gebleven. (via gtspirit.com)

UPDATE 06-05: Inmiddels is er ook een Chevrolet Camaro SS aan de vloot toegevoegd.41 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Is dat nieuwe turbo taal ” houdt het straat”, nog nooit van gehoord, wat bedoel je daarmee?
@stirling: Ken het ook niet.. Populisme op AB.. Komt kinderlijk over vind ik.. Beetje jammer. AB mag zichzelf wel wat serieuzer gaan nemen.
What the…
Zelfspot?

@DubaiPoliceHQ 4 May
Speeding is one of the top causes of car accidents.
#Speed_Kills #UAE #Dubai #Dubai_Police
Een van de 77 astons gaat dus als politie auto fungeren in dubai… ik vind dat een shame.
@stefanos: heiligschennis
@stefanos: Je was me voor.
Het is inderdaad zeer ernstig.
Daar in Dubai slaan ze steeds verder door. Als een malle is daar alles uit de grond gestampt en vervolgens staat er nu van alles leeg omdat het hoogtepunt wel bereikt is. Mocht het (rijke) toerisme minder worden dan klapt deze grote zeepbel plots uit elkaar!
@ablogjunk: amen !
@ablogjunk: welke leegstand? In tegenstelling tot hier in NL is in Dubai de crisis al sinds begin van t jaar volledig over en verkopen de bestaande en nieuwe vastgoedprojecten prima. Tourisme staat nog in de kinderschoenen en de minder rijke ontdekken Dubai nu ook, Egypte is uit, Dubai is in. Dubai is momenteel zelfs de op 8 na meest bezochte stad van de wereld. Voorlopig kan de politie dus nog genoeg dure exclusieve supercars kopen;)
@Rice09: maar echt dol op Arabische landen zijn we ook steeds minder met dat gedonder in het midde oosten en de islam. Ben benieuwd hoe dat in VE afloopt.
@mightymike: ik zou zeggen ga een keer naar Dubai dan kijk je zeker weten heel anders naar moslims uit het midden oosten. En je kijkt ook je ogen uit naar de vele dure bolides op elke hoek van de straat;) In de VAE wonen moslims die heel erg westers zijn ingesteld en bv vrouwen hebben er veel meer rechten tov andere moslim landen. En ze niet geheel onbelangrijk, Dubai is bondgenoot van Amerika en ze hebben er een hekel aan terroristen van Al Quada etc. Situaties als in andere moslim landen zal je in Dubai dan ook niet snel zien, de sjiek en zn familie is extreem populair
@Rice09: Goed gezegd!
@Rice09: maar tijdens de ramadan een drankje nemen in een taxi is ook geen succes, gewoon uit de auto getrokken en geattendeerd dat het ramadan is. Momenteel Zitten daar vrienden die steeds vragen of we langs komen , dus zal zeker een keertje gaan kijken.
@Rice09: Tuurlijk, iedereen daar heeft zogenaamd een hekel aan extremisten..
Nou als ze zelfs al een one77 gaan gebruiken kunnen we binnenkort zeker pagani’s, bugatti’s en koeningsegg’s verwachten?
Dafuq…dus de meest eenvoudige kans om in een one-77 rond te toeren is gewoonweg flik worden in de UAE…
@xilver:
Een ovetreding begaan en jezelf laten arresteren is ook een optie!
Nou… zolang ze hier in NL een Avontador met 180 staande kunnen houden met een Golfje GTI of 2.0l Volvo V50 dan is het in Dubai behoorlijk overdreven allemaal en One big show!!
Gallery werkt via app niet?

On: te gek voor woorden daar… whats next?
Ik denk dat ik maar eens een kraak ga zetten daar. Beste kans in m’n leven om in een One-77 te rijden…
Leuke promotiestunt.
Zal mij benieuwen wanneer de wrapjes er weer vanaf zijn en ze gewoon weer in de showroom van Alain Class staan.
Die wouten daarzo hebben het goed voor elkaar.
Een one77 als politieauto? Ongelofelijk
Gezien de “betrouwbaarheid” van zo’n one-77 gaan ze er niet veel misdadigers mee pakken :-)
One-77?!..
dit is echt Gestoord.
En t meest bizarre is nog dat het een q series is volgens mij vanwege de rode gedeelte onder de grill
@Rice09 Het is nog steeds een grote bubble hier, Ik woon in Dubai in een gebouw met 700 appartementen, en 8 parkeer lagen, als er 1,5 parkeer laag bezet is met auto’s dan is het veel. opportunisme zorgt er voor dat ze inderdaad projecten waar niet meer aan werd gebouwd nu weer worden opgestart, maar er is nog steeds een ruim aanbod overschot. Anyways, ontopic: ik zie dit liever in m’n straat voorbij rijden dan een golf 5 diesel :)
@rednallo: Gebeurt hier ook hoor, de gemeentes blijven ook maar doorbouwen..
@rednallo: Het ligt er een beetje aan waar je woont. De wat mooiere villa- en appartementen wijken zitten ondertussen goed vol. Probeer nog maar eens een apartement in The Greens of een villa in de Arabian Ranches te vinden. Het aanbod is het laatste jaar meer dan gehalveerd en de prijzen zijn +/- 20% omhoog gegaan. Ik betaal nu echt belachelijk veel geld voor mijn 2 slaapkamer huis.

De crisis is nu echt voorbij in Dubai. De hoeveelheid projecten die we doen in oil and gas, petrochemicals, storage terminals (Fujairah) en in de utilities is echt gigantisch. De verdeling van de GDP van Dubai over de verschillende markten laat zien dat de meeste omzet in financial products, commodities, toerisme en consumer products zit. Dit zijn tekenen van een volwassen economie.

Ik ben het eens dat Dubai voor 2008 een giant bubble was, maar dat kun je van de huidige economie in Dubai niet meer zeggen.
@stnectaire: Ik woon in de Marina, in een van de nieuwe gebouwen van het “tallest block” met de toepasselijke Dubaise naam “Elite Residences”, niet bepaald een slechte plek ;) Ik heb het met je eens dat het in de Greens lastig is een appartment te vinden, same for Lakes en AR.

Jones Lang LaSalle heeft onlangs ook een raport gepresenteerd dat prijzen in de Dubaise onroerendgoed markt te hoog zijn ivm met de enorme bouw drift die er nog steeds heerst, denk maar aan Mohamed Bin Rashid City dat voor 2020 uit de grond gestampt moet zijn :)

Anyways, genoeg mooie auto’s hier, wordt ik toch wel blij van :)
Het lijkt me best wel rot; ben je een rijke olieboer, en probeer je de snelle jongen uit te hangen met je one-77, staat bromsnor naast je, in dezelfde bak…
Het begint er nu wel op te lijkeb dat het gewoon een promotiestunt is. Waarom zouden ze anders allemaal verschillende auto’s kopen? Als het puur om snelheid ging, konden ze beter een dozijn gt-r’s aanschaffen.
@berlinetta: Het is de bijdrage van Dubai Police voor de campagne voor EXPO2020. En onder het mom van: “Waarom niet? Het is toch leuk!”; een motto wat erg vaak gebruikt wordt in Dubai.
@berlinetta: Dat denk ik dus ook!
Zitten hier ook geen peperdure kentekens onder?

http://www.autoblog.nl/bizar-de-tien-duurste-kentekenplaten-ooit
Ze hebben ook nog een best zeldzame One 77 namelijk de Q-series. Kijk maar naar dat rode stukje onder de grille. Best zonde dat die niet gewoon bij een liefhebber terecht is gekomen.

Zou idd best wel kunnen dat het om in beslag genomen auto’s gaat.
dat is natuurlijk leuk, maar wat is het nut ervan?
Nu nog een dikke Dodge ram met hemi hart of een ford F-150 voor PIT-manoeuvres.

Geld moet rollen
Tsjaah dan zou ik ook wel bij de politie willen werken..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).