Video: Opel Corsa wordt beschoten op de A10 bij Amsterdam

Auteur: , 54 Reacties

Oké, WTF. Of u even mee wilt zoeken naar een grijze Opel Corsa die onlangs werd beschoten door een stel triggerhappy criminelen.

Schietincident ringweg A10

Gisteravond werden in Opsporing Verzocht beelden getoond van een ronduit bizar verkeersopstootje, dat zich afspeelde op maandagavond 12 mei rond 21.40 uur. Twee auto’s, een Ford en een Opel Corsa C, rijden op de buitenring van de A10, vlak voor de Coentunnel. Het tuig in de Ford is van mening dat de Corsa ‘een brutaliteit’ heeft uitgehaald, waarvoor ze moeten boeten. Zodra ze de kans krijgen trekken ze op naast de Corsa en steekt de passagier doodleuk een blaffer uit het raam. Door windgeruis horen we niet of er wordt geschoten, of hoe vaak, maar de popo gaat er vanuit dat er schoten zijn gelost.

Nu is de situatie als volgt: de eencellige pipazwaaiers zijn al opgepakt. Aangehouden nadat ze op hoge snelheid in een Mercedes door Amsterdam Noord reden, na een achtervolging in paniek de auto achterlieten, maar daarbij een smartphone – met daarop dit filmpje – vergaten. De politie heeft echter nog geen idee wie er in de Corsa zat. Daar willen ze graag even mee babbelen, om een zaak tegen de drive-by-shooters te kunnen beginnen. Over de inzittenden van de Corsa zegt Opsporing Verzocht:

“De slachtoffers reden in een grijze driedeurs Opel Corsa met Nederlandse kentekenplaten. Het rechterachterlicht is stuk. De bestuurder is een man, naast hem zit een vrouw met een hoofddoek en achterin zou een kind of een klein persoon gezeten kunnen hebben.”

Getuige geweest, herkent u de auto, of bent/kent u een garagist die onlangs een grijze Opel met schotwonden op de brug heeft gehad? Meldt dit dan bij de politie via 0800 6070 of anoniem op 0800 7000.

Tweede punt: de politie weet dat er geschoten is vanuit een Ford, maar zegt niet te weten welk model. Het interieur doet sterk denken aan een Focus. Ford-adepten die hier iets zinnigs over kunnen zeggen mogen zich melden!

Bizarre beelden van het incident op Autojunk.nl.
Schietincident ringweg A1054 reacties

Waarom is het interessant om te weten vanuit wat voor een auto er geschoten is?

De daders zijn gepakt, dan kan je het de daders toch gewoon vragen: hey, in wat voor auto zaten jullie? waar is die auto nu? Oh, niet meewerken? Prima. boeit ’t ons ook niet of jullie een eerlijk proces krijgen…
@stamp: vertelden ze gisteren in het programma; dan kunnen ze beter vervolgd worden. Wonderlijk rechtssysteem natuurlijk.
Bwahaha voor de Ford reclame bij deze post trouwens :-)
@stamp: Wanneer de boefjes over 30 dagen weer buiten staan zouden ze best wel eens interesse kunnen hebben in een nieuwe Focus toch?
Wilders, kom er maar in.
@mannetje: De slachtoffers waren zo te lezen niet Henk en Ingrid maar Abdul, Fatima en Abdullah (gezien de vrouw met hoofddoek).

Ik denk dus niet dat blondie er veel aandacht aan gaat besteden.
Kunnen ze niet ’n keer een bezem door dit land halen
Ziet er inderdaad uit als een Focus, een van de goedkoopste uitvoeringen aangezien hij geen climate control heeft. Aangezien hij een Start/Stop systeem heeft is het óf een 1.0 Ecoboost, óf een 1.6 TDCi (correct me if i’m wrong).
@kwatsjkop: klopt inderdaad. Vermoeden dat het een huurauto is. Dit soort types rijden vaak in huurauto’s
Wat een idioten
Wat een idioten.
Zelf ook een keer iets soortgelijks meegemaakt.
Ik haalde twee tokkies op een scooter in met mijn fiets. Even later haalde ze mij weer in. Achterste trok een pistool.
Je weet gewoon niet wat je moet doen want in een split second zie je niet dat die echt of nep is.
De daders zijn al opgepakt het enige wat ze niet weten is wie er in de Corsa reed
Aan dat taaltje te horen zijn het zeker hooggeschoolde Nederlanders!
*PANG* *PANG* doet het pistooltje. Ja.. ah ja… wat een flinke jongens!
Da’s genieten hé, eens een flinke loop in je handjes hebben… HAH!!
@f1l1p: Hooggeschoolde Nederlanders of Medelanders?
@VeniVidiVici: Zoals je zegt.. Landers! Overduidelijk ;-)
@f1l1p: is toch Def Rhymz of niet?
Lijkt Rusland wel!!
-edit: nutteloze bijdrage-
verschrikkelijk zeg ..

die mensen zijn al gedeporteerd uit hun moederland Suriname ..
en mogen alleen terugkomen om bolletjes te slikken ..

en nu worden er ook nog brutaliteiten met ze uitgehaald ..

slachtoffers zijn het ..
die moet je niet nog eens de zwarte piet toespelen ..
Jup, heel duidelijk een Fiesta van voor de facelift
Tering, wat bizar… Mooi dat ze in ieder geval de daders al hebben ipv de slachtoffers, meestal is het andersom.
Heb niet echt het gevoel dat ze hebben geschoten
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik denk dat de politie enkel opzoek is naar deze Corsa om de boete voor het kapotte achterlicht alsnog te kunnen uitschrijven. Zo rollen we in NL anno 2014.
@sketcher:

+ 10.000 ..
schaam me diep dat het niet eens in me opkwam ..
Die hele weg hangt vol met camera’s.
Maar de beelden met daarop het kenteken kunnen niet meer gevonden worden?
@Dino2400: nee, dan begint half nederland te zeiken over privacy
@draadloos:

camera,s staan er voor de belastingsdienst ..
en echt niet voor de veiligheid ..

en privacy is een totaal fictief begrip in NL ..
Afmaken die handel. Weg ermee.
Oke, een straf of boete gaat natuurlijk niks meer worden. Deze knapen zijn permanent in hun hoofd geschoffeld. Als keurige belastingbetalende Nederlander ga ik deze jongens tot ze dood zijn moeten verzorgen? Of ze nou in de bak zitten of in de bijstand.. Daar ben ik niet zo blij mee. Ik stel een spuitje voor.
@baasbas:

Of nuja het afschaffen van de bijstand en het betalend maken van een gevangenisstraf?
Castreren en uitzenden naar Afrika om waterputten te bouwen.
Ik snap de ophef niet zo. Als iemand een brutaliteit met je maakt is het toch volkomen logisch dat je ze dan gaat beschieten? Want jij bent macho weet je! En je laat niet met je fokken mattie!
Als ik Marokkaan was geweest zou ik nu een racistische opmerking hebben gemaakt dat het altijd ‘die negers’ zijn. Gewoon, omdat het kan.
@camber24: Hoofddoek=Marokkaan(se). Je bent net zo dom als die idioten die zichzelf en anderen in gevaar brengen.
@drugsrunner:

jij kan dan weer net zo goed lezen als dat diezelfde debielen praten ..
@lincoln: Gewoon, omdat het kan!
@drugsrunner: Iemand die zichzelf ‘drugrunner’ noemt en de (bedoelde) humor niet uit een reactie haalt kan ik niet bepaald serieus nemen.
@camber24: Is het nodig dat je mij serieus neemt? Nee toch meid?
Volgens mij hoor ik toch echt een hele duidelijke klik. Dat klappertjespistool is ok een echt klappertjespistool of doet het gewoon niet…
En wij maar denken dat Rusland erg is …
Wat leven wij toch in een voortreffelijktastisch mooi land. Jammer dat we in de gouden eeuw kolonies gesticht hebben!!! Ik ben in eens voor Duitse tolwegen met controle aan de grens. Waar dat gevoel toch vandaan komt ?? Geen idee.
@soes750:

wanna pay peanuts .. you get monkeys ..
Het is sowieso geen Fiesta, dit kun je zien aan het begin, je ziet daar duidelijk een boordcomputer en die heeft de fiesta niet. Ik durf voor vrijwel 100% te zeggen dat het een Focus EcoBoost Edition is. Standaard airco, navi en boordcomputer.
De Ford is een fiesta van na 2008, het huidige model dus. @tvl1995, de onderzijde van het dashboard (waar de airco en dergelijke zit) komt voor zover ik kan zien niet over met een focus, wel met een fiesta
@bazzelijn: ik ben verkoper bij Ford, de fiesta heeft geen boordcomputer, de airco is gebaseerd op de trend uitvoering, maar deze is met navigatie, sync e.d, dat is dus een ecoboost edition ;)
Snap trouwens niet dat de politie met de beelden niet bijvoorbeeld langs een Ford-dealer rijdt, die zou dat toch zo moeten zien
schiet piet
Only in Ru… Holland.
Yo ab off-topic maar maak nou eens een Windows Phone app of een competente mobiele website. Kan geen enkel filmpje zien tenzij k op een eipad of eifoon ben, lijkt wel alsof jullie door ze gesponsord worden. :S
Het is zo irritant als iemand niet opschiet in het verkeer…
Ik ben niet discriminerend maar het zijn wel weer buitenlanders. En waarom die stemmen verdraaien?? Het zijn de daders!! Wake up. Die hebben geen privacy nodig.
@littledevil9: ”Ik ben niet discriminerend”. Man. Dat je dit nog moet zeggen.
Laat die zelfcensuur en correctheid toch achterwege.
@imba: Achja, je hebt eigenlijk nog ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).