Rijke Chinees bestelt in één keer 30 Rolls-Royce Phantoms

Auteur: , 38 Reacties

De grootste order óóit voor de luxisten uit Goodwood.

De Chinese hoteluitbater Stephen Hung zocht statig vervoer om zijn gasten van en naar het toekomstige Louis XIII hotel in Macau, dat het meest luxe hotel ter wereld moet worden, in stijl te vervoeren. Zijn oog viel op de verlengde Phantom, het duurste model in de line-up van het merk. Met de deal is een bedrag van 20 miljoen USD gemoeid.

Wie met zulke orders aan komt zetten, wordt niet geholpen door één of ander verkopertje. Nee, die krijgt de royal treatment van CEO Torsten Müller-Ötvös zelve, die Hung deze week hoogstpersoonlijk opwachtte op het hoofdkantoor in Goodwood.

Stephen Hung (gek haar, links) en Müller-Ötvös
Stephen Hung (gek haar, links) en  Müller-Ötvös

Hungs verkooporder behelst 30 Phantoms Extended Wheelbase die allen eerst langs de Bespoke-afdeling van het merk gaan. Daar krijgen ze de logo’s van het hotel in de zetels gestikt, nieuwe klokken van Graff Luxury Watches en natuurlijk de onmisbare inbouwkoelkast. Twee modellen worden daarnaast uitgerust met gouden beplating. Volgens Rolls-Royce zijn dit de duurste auto’s uit de geschiedenis van het merk.

Vanaf 2016 gaat Hung ze inzetten bij zijn megalomane hotelproject aan de Cotai Strip in Macau, waar de duurste suites weggaan voor $130.000(!) per nacht. Maar niet voordat de chauffeurs van de vloot eerst een speciale rijtraining hebben gevolgd bij Rolls-Royce. De Britten hebben ook meegeholpen bij het ontwerpen van de oprit en de parkeerplekken van het hotel, aangezien het hier om slagschepen van 6,09 meter lengte gaat.

Eerder zagen we trouwens al een vloot van 14 Phantoms voor het Peninsula hotel in Hong Kong.38 reacties

Mooi kistje met de sleutels in!
Geen slecht order dit!
Kan me wel voorstellen dat de CEO zit hier mee bemoeide…
Ben eens benieuwd naar meer info rond dit hotel als het af is.
Ziet er wel knap uit dit.
What a strange world we live in…
Ik moet bij Otovos om de een of andere manier altijd aan Ron Perlman denken.

Anyway, tijd voor The Peninsula (H-K) om er 40 te bestellen. Dit kunnen ze natuurlijk niet over hun kant laten gaan.
@sir_smokalot: Haha ik dacht ‘hellboy ceo van rolls?” wtf?
@sir_smokalot: clay morrow met een hotel? Nahh
en dan ook nog zo’n lelijke kleur, man man man.
Jezus wat lelijk!
Efficiënte reactie: bovenstaande slaat op de Rolls, die hotel Chinees én z’n hotel..

Tof kostuum zonder stropdas altijd +1
@rotarypowah: 5 kleuren haar, altijd -1. Man met 5 kleuren haar, -10. Hotelkamers a 130K per nacht, onbetaalbaar, voor de rest Visa/Mastercard ! Oww wacht …
30 verlengde RR’s?! Doet zijn naam wel eer aan, de beste man is “hung”
@ohoogeveen: voor een aziaat misschien wel
“Louis XIII Holdings Ltd. said it will pay the automaker a $2 million deposit, $3 million more by the end of the year and the remaining $15 million when the cars are delivered in the first half of 2016.”
20 miljoen dollar, pak ‘em beet 25 miljoen euro ;)
@stephanotis: @Ricardo heeft het nog niet opgemerkt. Zit waarschijnlijk nog in de Gulden tijd :-)
@stephanotis: Als het £ zou zijn i.p.v. $ dan zou de €25.000.000 meer hout snijden inderdaad…
@stephanotis: 20 miljoen dollar lijkt me eerder 15 miljoen euro i.p.v. 25 miljoen euro
Wie wel eens in Macau geweest is begrijpt waarom dat hotel daar gebouwd wordt.
In China is gokken een “cultuur”en laat Macau nou net het Las Vegas voor China zijn.
Rijke (met name) Chinezen geven daar duizenden euro’s uit.. en als ze winnen moet dat gevierd worden.. vaak door te overnachten in een luxe hotel enz enz…Persoonlijk vind ik deze rooie Rolls echt afschuwelijk… Heb zelf wel is meegereden in een Phantom in t zwart en dat is dan wel aardig alhoewel ik zelf als ik t geld had nooit zoiets zou kopen.. maar ok ieder zijn smaak…
Was ik maar een rijke Chinees.
@mikkeloentje: Rijke Chinezen wassen?! Nee, dat lijkt mij niks. Maar er is vast een vacature bij dat hotel.
@mout: Haha made my day.
Dure taxi’s. Is er voor dat soort geld niet iets leukers te vinden?
Wel handig dat jullie even uitleggen wie de Chinees op de foto’s is. Anders had ik dat nooit geweten!
@donvincenzo: Stephen Hung 55, oorspronkelijk uit Hong Kong, maar heeft een lange tijd gewoond in Californië,daar ook gestudeerd en spreekt accentloos Engels (Amerikaans). Heeft overigens ook paar hele opvallende auto’s, waaronder een Aventador en een Ferrari Mansory Stallone.
Klassieker in die regionen kennelijk om een vloot RRs aan te schaffen bij je hotel. In die bondfilm in tokyo waar ook de Toyoda 2000 GT in zat was er ook al sprake van.

Mss wel de inspiratie geweest voor dit sujet.
Boel geld voor 30 gedateerde auto’s.
Die klokjes/meters hebben niet eens dat pijltje bij het pomp icoontje om te laten zien welke kant van de auto de vulopening is! Zou het niet kopen dus…..
Die velgen…! dat interieur…! ben benieuwd hoe ordinair dat hotel er van binnen uit gaat zien!
@mfacey:

dat zal tussen Gaudi en Hermitage hangen ..

daar begrijpen Ikea NLertjes toch geen flikker van ..
@lincoln: En bevooroordeelde Amerikaanse plastic-stinktroep-rijders/-praters die altijd generaliseren & denigeren ook niet …
Die gozer is dus al 55. Ouwe bankier van Merrill en opleiding in relatief normale uni in Californie.
Daarna zn eigen investment firm opgezet en wederom op management level bij andere investment bedrijfjes ingestroomd.
Kortom: mooi CV en zeker mooi als je met zo’n maf uiterlijk in de wereld van de pakken succes hebt (ik kan zo snel niet vinden of ie wat ‘investeerders-die-m-nooit-verlaten’ achter hem heeft staan — maakt het een stuk makkelijker in die wereld).
Maar goed, ik geloof dat ze de nummers wel in orde zullen hebben.
En voor Chinezen is het niet heel belangrijk of het de beste kwaliteit is, zolang het maar naar buiten lijkt of het het duurste en beste is (uit ervaring en bronnen). Dus ja, dan zit je goed met verlengde RR’s.
@gregorius: Ik heb nog nooit in één comment op AB zo veel onzin bij elkaar gezien! Congrats!! Jij wint een overnachting in een tophotel in Macau! Je wordt vanaf de Airport opgehaald in een echte ROLLS! Enjoy!
Mag aannemen dat je voor die 130.000 dollar per nacht er een flesje van dit spul bij krijgt?

http://www.liquorlockerla.com/wp-content/uploads/Remy-Martin-Cognac-Louis-XIII.jpg
Het is frapant te noemen, nadat de Sheikh van Dubai in 1994 het startschot hat gegeven om zijn grondgebied uit-te-laten bouwen en te groeien tot De wereldstad bij uitstek, zijn de andere super-rijken ook in actie geschoten, waarbij vooral de UAE, Qatar, en Soedi-Arabië, tot nu toe de kroon spanden ‘met vooral hun hoogbouw, en dan komt daar nu ‘bijna uit het niets, ‘ ineens deze Chinees erbij.

Echter, qua smaak zijn zowel deze Chinees als de Sheikh van Dubai in hoofdzaak kleine kinderen te noemen, en als dusdanig precies in hun kinderjaren zijn blijven steken. Maar ja, zij hebben dan wel het geld ervoor, en de kleine garnaal kan maar naar hun pijpen dansen. Alleen tegen de Grote The Rothschild Familiy kunnen ze qua kapitaal niet op.
Had die niet beter kunnen wachten op de nieuwe phantom of Bentley mulsanne ofzoiets. Want de phantom is wanneer deze in 2016 geleverd worden alweer 13 jaar oud en ik neem aan dat hij deze ook niet na een jaartje al gaat vervangen.. Maargoed das mijn mening
Nieuwe phantom is al aan het testen http://www.autogespot.nl/eerste-mule-opvolger-rolls-royce-verschijnt-op-straat

Ontopic: Naar mijn mening, had het wel iets eleganter samengesteld kunnen worden. Kijk bijv, naar het vernoemde Peninsula hotel
Stephen Hung (gek haar, links) en Müller-Ötvös……


U dont say.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).