Video: Porsche 918 Spyder in Monaco

Auteur: , 53 Reacties

Sir, can you rev a little? Uiteraard doet de aardige meneer in deze matzwarte Porsche 918 Spyder met Martini livery dat even. En wat klinkt die V8 toch lekker!

Porsche 918 Spyder in Monaco

Porsche heeft de 918 Spyder nog steeds niet officieel onthuld, maar ze maken er geen probleem van om met een ongecamoufleerd exemplaar rond te rijden.

Achterin ligt een dikke V8 die is gebaseerd op de V8 uit de RS Spyder, om er een groen tintje aan te geven zijn er ook de nodige elektromotoren aanwezig. Op papier is deze Porsche zo zuinig dat hij in aanmerking komt voor 14% bijtelling.

Naast onderstaande video hebben we op Autojunk ook nog een aantal lekkere foto’s van deze nieuwe supercar staan. Het laatste gerucht over deze auto is trouwens dat het vermogen zou zijn opgekrikt van 795 pk tot 875 pk.53 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Wat een peurno dat matzwart :)
Jammer dat ze op deze manier hun topmodel blijven tonen. Zitten nog steeds 991 lampen in en nu geraak ik er wel wat op uitgekeken. Officiele voorstelling zal niets meer inhouden nu. Totaal geen wauw effect meer.
@adyton: De kopers van de 918 zijn vast al bekend, alsof het porsche uitmaakt wat niet-kopers er van vinden. Aan hen zullen ze toch geen geld verdienen..
@flin95: True mr was dat met de LaFerrari ook niet al? En dan is het toch ook niet nodig om daar in Monaco rond te rijden. Ze mogen hem nu wel eens afwerken en even wachten met paraderen.
@adyton: inderdaad! die goedkope achterlichten die er half aanbungelen is geen gezicht! maak die bak af en stel ‘m daarna tentoon!
@adyton: helemaal eens! Het is al een jaar (?) bekend hoe dat ding eruit komt te zien. Beetje jammer, ik snap wel dat alle units al verkocht zijn en dat Porsche daar verder schijt aan heeft maar een beetje nieuwigheid en excitement is helemaal weg… En ik vind hem er stiekem al een beetje gedateerd en saai uitzien in vergelijking met de P1 en LaFerrari.
Aan de afwerking is toch nog wel te zien dat het om een proto gaat, bodypanels enz sluiten maar beroerd aan.

Als dit de concurentie is voor een P1 en een LaFerrari dan wist ik het wel. Niet deze dus :)
@Donstil: Ik ook, doe mij de Porsche maar, is tenminste een echte rijders auto …
@dawwg: ja heerlijk, 500 kilo aan elektrische meuk. Als porsche die troep er nou uit had gelaten hadden we 3jaar geleden een 700pk 1200kg sterke wagen gehad. DAT was een rijderswagen geweest. Dit is met zn 1700kg gewoon een vetzak.
@Donstil: Ik raad je aan om toch wat beter te kijken. Alles sluit prima aan.
@lemans96: Ik vind de naden tussen voorbumper en spatborden toch vrij dramatisch…
@lemans96: kijk nog een keer zou ik zeggen, let vooral op de voorkant en de achterlichten.
@Donstil:&@motoragent. Kom op nou luitjes, kijk zelf eerst nog ‘ns een keer met de leesbril op… Het is duidelijk te zien dat er nog een zij-clignoteurtje zit die natuurlijk zijn ruimte nodig heeft. Verder zitten de achterlichten er mooi zwevend in.
Zowieso, alsof Porsche een merk is wat halve maatregelen gaat nemen betreffende hun fit and finish EN dat dan naar Monaco zou laten rijden, wetende dat ze van alle kanten gefilmd en gefotografeerd gaan worden…

*schud hoofd*
@lemans96: Dit is lang niet het definitieve model. Die 991 lampen zijn gewoon voor het testmodel erop geschroefd. Je ziet toch zelf dat die niet lekker zitten? En kijk eens naar 0:41 in het filmpje. Dat kofferdeksel vooraan zit er wel heel slecht op. Voor de rest lijkt alles wel in orde, maar het wordt echt eens tijd dat hij definitief af is. In deze vorm rijdt hij nu al een hele tijd rond met af en toe eens een ander kleurtje.
@lemans96: hahahahahaha, bagger van de bovenste plank. Beetje jammer voor een merk dat zegt te staan voor kwaliteit. Ze hebben zich wel heel snel aangepast aan de VAAG-normen.
Geniaal mooi!
Haha eerst keihard ‘revven’ en dan op t einde elektrisch wegrijden.
@j00rs: het nieuwe rijden
Nee, mat zwart staat hem niet zo goed. Auto’s met een redelijke vorm hebben dat sowieso niet nodig.
Magistraal mooie auto. Zo mooi elegant en rustig qua vormgeving. Veel smaakvoller dan die veel te drukke carrosserieën van de McLaren P1 en de LaFerrari(om over die kermisatractie van Lambo nog maar nie te spreken.).
@lemans96: De Lamborghini Veneno ga ik niet opnoemen. Er zijn er maar 3 en wellicht zullen we deze auto nooit in levende lijven kunnen beschouwen en beoordelen, laat staan dat er vergelijkingstests gemaakt zullen worden. Verder is de Veneno geen concurrent voor de LaFerrari en P1.

De Porsche 918 is inderdaad een zeer mooie auto in zijn geheel, dat rustige doet deze auto juist goed. Een tijdloze auto die jarenlang mee kan en niet snel gedateerd zal ogen.

De LaFerrari vond ik eerst lelijk zoals je weet :) , maar de LaFerrari ben ik nu gaan waarderen en mooi gaan vinden.. Oogt zeer gestroomlijnd en vooral slanker en lichter dan zijn concurrenten. Op plaatjes vond ik de Ferrari lelijk, maar ik geef toe dat ik mijn oordeel te snel gegeven heb. Na videobeelden en meer plaatjes heb ik mijn mening drastisch bijgesteld. Het design ben ik gaan begrijpen en vooral gaan waarderen.

De Porsche 918 en de LaFerrari zijn beiden prachtig, de een is een echte Porsche en de ander een echte Ferrari op het gebied van design.
integralechubasco
@agera: IK denk dat Martin Winterkorn, Ron Dennis en Luca de Montezemolo je dankbaar zijn voor je gulle geste, en dat ze het zeker geen autistisch geleuter vinden.
@agera: Good thinking. Men ziet hier op dit blog niet snel iemand zijn eventuele dwaalwegen inzien en al helemaal niet toegeven dat dat zo is.
Persoonlijk vind ik ze alledrie mooi maar zijn ze nauwelijks met elkaar te vergelijken. Alledrie zulke enorme grote verschillen in designfylosofie dat we maar het beste van de hoogstaande technologie van al deze hypercars kunnen genieten i.p.v. ze af te kraken.
Eerst maar ‘ns zien dat we ze in het wild ergens kunnen zien en horen. ;-)
Dit is waarschijnlijk de mooiste Porsche ooit gemaakt. Prachtig!
@kickass: Nope dat is de 917
@cocksdriveaudi: Nee hoor dat is de, Porsche 911 carrera RS 3.0
@quattromeister: Zeker niet. Da’s nog steeds maar een opgeleukte 964, met zo’n rechte voorruit.
Ik moet hier toch echt wel @cocksdriveaudi gelijk geven. De 917 is de mooiste Porsche aller tijden. De Langstaart versies dan natuurlijk hé, zoals de ‘hippycar’ uit 1970 of de zilveren Martini gesponsorde 917LH van Le Mans ’71. ;-)
@lemans96: euhmm…. dat is geen 964 hoor
@BananaMan: Nee? Wat is ’t dan?
@lemans96: De carrera RS 3.0 waar ik het over heb komt uit 1974, heeft niet veel met de 964 te maken.
@kickass: mijn stem krijgt nog steeds de 550 Spyder
@BananaMan: Ook een pareltje inderdaad.
Die moterruimte, uitlaten en achterlichten zijn echt pure porno
@maiik0ll: Die achterlichten zijn nog gewoon 911 exemplaren, en horen dus eigenlijk niet in deze 918 thuis. Is ook te zien aan de pasvorm ;)
@motoragent: nou ik vind het er heel vet uit zien dat ze er een soort van in zweven. Het zal me een worst zijn dat 911 lichten zijn ;)
@motoragent: Dat horen ze er dus wel. Porsche = logisch denken. Het zijn mooie achterlichten met een moderne uitstraling en ze laten nog ‘ns extra warme lucht ontsnappen.
Is overigens niet de eerste keer dat ze zoiets doen. De 911 GT1-98 had een soortgelijke achterlicht set up.
@lemans96: dus eigenlijk weer een 911-aftreksel??

Een auto in de klasse moet geen 911 lampjes hebben…en mensen maar zeiken over VAG…pfff!
@ckaka: Alsof het zo’n slechte zaak zou zijn om ergens een hint van de 911 terug te zien. U weet wel, de beste sportwagen ter wereld.
@lemans96: inderdaad een slechte zaak ja! verwijzingen ok, maar doe dan de achterlichten uit de eerste 911, dit is gewoon goedkoop en lelijk!

voor de rest wel een mooie bak overigens!
“Shjurr, ken joe rev a littel?” Wel echt een bruut ding, zou ik ook wel eens willen tegenkomen.
Welnu: Het lukt Porsche om na de CGT weer eens een mooie Porsche te maken! Petje af heur!
Porsche vond het tijd om de belangrijkste test van de 918 door te voeren. Geen enkele productie 918 zal proberen het ronde record op de Nurburgring te verbreken maar stapvoets rijden over boulevards zullen ze bijna allemaal doen.
@mashell: Eèèn deze nonsense opmerking vind zijn oorsprong waar?
ik vind dat het verplicht moet worden voor auto’s om uitlaten bovenop te hebben, super cool is dat ^^ sowieso heerlijke auto die 918
@salberts93: had de neiging om er een ei in te gooien
@betonstaal: die komt er dan vast met een hoop geweld weer uit xD
@salberts93: of aangebakken ;-)
@salberts93: Ja super, elke Suzuki Alto blaast bij het voorbijkomen een lekkere pluf uitlaatgas in je gezicht…
Wat leuk om mijn filmpje en de foto’s hier te zien staan.

I know, mijn Engels was een beetje bagger. Maar ik denk dat elke autoliefhebber
in deze situatie iets minder uit zijn of haar woorden komt.
Ik had dit echt totaal niet verwacht. 10 minuten hiervoor kwam er een Enzo op Frans kenteken
langsgereden, dus ik dacht dat ik het beste al had gehad, maar niet dus.

Over de 918 zelf, hij is nog niet helemaal af, als je naar de achterlichten kijkt zie je de schroeven zitten (bovenop de achterlichten).
Het is voor de meeste mensen die in de deze klasse auto’s kopen geen keuzen tussen verschillende auto’s. Ik heb daar met een aantal prominenten gesproken en ook zij zeggen dat de meeste mensen meerdere hypercars bezitten. Dus een LaFerrari, P1 en een 918 (als het spul straks allemaal uit is).
@replicant:
joh, trek je niks aan van die taalfetisjisten hier..
mooi filmpje, en jij hebt het lekker zelf mogen filmen in Monaco!
maw. wie het laatst lacht….
Ik vind het een plaatje. Vooral de uitlaten boven op. Alleen ik vind de P1 en LaFerrari toch wel een tikkeltje agressiever in design..
Eigenlijk is dit toch wel geniaal. Even de luidruchtige motor kunnen uitzetten in een woonwijk en daarna met zo’n heerlijke motor vol over de snelweg blaffen. Ik houd niet van elektrisch, maar dit is leuk!
Dit is wel veel beter dan een Nissan GTR

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).