Porsche 918 Spyder krijgt serieuze powerboost [875 pk]

Auteur: , 72 Reacties

Nu de McLaren P1 en LaFerrari onthuld zijn, beginnen sommige mensen zich zorgen te maken of de Porsche 918 Spyder hier nog wel aan kan tippen. 'Niet nodig', roepen insiders, die 918 gaat heus wel episch worden.

Porsche 918 Spyder prototype

Toegegeven, de lat is in Genève ontzettend hoog gelegd voor wat betreft de crème de la crème van de supercars, maar Porsche onthult de 918 pas in Frankfurt, en weet dus waartegen het moet knokken. Bovendien: het is Porsche, wiens eer het simpelweg te na zou zijn om een middelmatig product neer te zetten. De eigen trots en vrees voor imagoverlies staan dit in de weg.

Op Ferrarichat doet een gebruiker die zowel een P1 als een LaFerrari als een 918 Spyder heeft besteld (welvaart, whoo!) na een bezoek aan Weissach (waar het ontwikkelingscentrum van Porsche is gevestigd) uit de doeken dat de Porsche wat hem betreft zeker niet voor zijn concurrenten onder doet. Ik quote:

All the numbers we will be significantly better than those released to date. HP(795) WILL BE UP SUBSTANTIALLY(875?). Weight will be down. Ring time of <7m will happen (hier wordt nog over 7:14 gesproken, red.). [..] I was blown away!

De meesturende achterwielen, een systeem dat debuteert op de 911 GT3, zullen ook op de 918 Spyder toegepast worden. Verder moeten we maar bekijken als het zo ver is. Heeft Porsche verstoppertje gespeeld, en laat het pas in Frankfurt het achterste van zijn tong zien? Volgens FXEFFECTS op Ferrarichat wel:

I am in no way biased as i have ordered all 3 cars. But the big surprise will be the German car for sure.”

We wachten rustig af wat 2013, het Jaar van de Hypercar, ons nog zal brengen. (Teamspeed, via GTSpirit)

72 reacties

Maar wat gaat tie in de lease doen?
@norge: 7% bijtelling? Koopje!
@sir_smokalot:
7% bijtelling over, wat kost dat ding, 8 ton?
Waar is mijn zakjapanner?
@ramshoek: Zoiets, miljoentje lijkt me ook niet ondenkbaar. Hey, maar dan rij je wel premium ;)
Was ook wel nodig, gezien de concurrentie van Ferrari en McLaren. Verder zal het mij benieuwen of deze Porsche de strijd met deze twee, qua downforce, wel aan zal kunnen.
@lemans96: Persoonlijk denk ik van wel, want je hoeft Porsche toch niet te vertellen hoe ze een auto moeten bouwen.
@agera: Ah, nee, je hebt gelijk. Wat dat betreft moeten ze bij Ferrari en McLaren nog een hoop leren……..
@lemans96: Is begrijpend lezen nou echt zo moeilijk? Lees het nog een keer en je begrijpt hem misschien nu wel. Sommige mensen moeten nu eenmaal bepaalde dingen 2x lezen.
@agera: Je kunt wel een denigrerend toontje aan slaan maar je kunt natuurlijk ook een duidelijk onderbouwd argument poneren i.p.v. een kortzin waar je alle kanten mee op kunt…
@lemans96: Nergens zeg ik dat McLaren en Ferrari geen auto’s kunnen bouwen of nog veel te leren hebben. Jij trekt in twijfel of Porsche het lukt de strijd aan te kunnen gaan met die andere twee merken. Daarop zei ik dat Porsche wel weet hoe ze zo’n apparaat moeten bouwen.
@agera: Dat weten ze dus niet want het is voor alle drie van deze merken nieuw terrein. Vandaar ook de totaal verschillende uitvoeringen.
Maar toch bedankt dat je er even op wijst dat Porsche dat, volgens jou, wel kan.
Weer wat geleerd over Porsche… ;-)
@lemans96: het is voor de drie metken inderdaad nieuwe terrein qua elektronica, maar alle drie de merken hebben wel ontzettend veel ervaring met supersportwagens. McLaren nog van ruim 20 jaar terug, Ferrari en Porsche van wat korter geleden met de Enzo en Carrera GT. Maar je kunt niet ontkennen dat het verwerken van (halve) hybride techniek in hun auto’s gewoon nieuw voor ze is. De rest kennen ze echter als geen ander.
@ej20g: 100% Mee eens.
@lemans96: Is nochtans jouw sarcastische reactie die de aanzet gaf en dan ga je op iemand anders gaan zeiken… This guy
Wat een baas! Even de 3 nieuwe Super/Hyper cars besteld.. De 918 gaat billenkoek uitdelen..
@sebasjuhh: aan wie? Deze 918 weegt 1700+ kg en is dus vrijwel zeker een paar honderd kilo zwaarder, heeft minder vermogen (zelfs als die gup geen jokkebrok is en ik geloof er geen zak van dat hij 4miljoen stukslaat op 3 van dit soort auto’s in 1 jaar) dan de McLaren P1 en de F70 en zeker de P1 heeft VEEL meer downforce… forget about it, dit ding wordt afgeslacht door die twee.
@w0o0dy: Maak je niet zo druk! Porsche kennende is daar allemaal rekening mee gehouden.
@sebasjuhh: tuurlijk.. 3jaar ontwikkelen en dan opeens weegt het ding na de onthulling van twee concurenten die veel extremer zijn binnen een paar maanden honderden kilo’s minder, gaat het vermogen 25%omhoog en wordt de downforce verdubbelt… in your dreams. Porsche has to take a bow to the F70 and the McLaren P1.. different league.
@w0o0dy: Ja, und? Wat is er zo gek aan het feit dat ze de auto minstens zo goed als de concurrentie willen maken? Nu de auto nog niet gelanceerd is kan ’t nog! …
Vestoppertje = verstoppertje
verreweg het mooist vergeleken met de McLaren P1 en de LaFerrari, en dat zeg ik niet vaak voor een Porsche,, pracht wagen!
Porsche moet vooral gewoon zichzelf blijven!
@MARS:
Ik vind het niet zo interessant of hij nu wel of niet onder de 7 min. de ring kan doen, geen eigenaar die dat ooit gaat halen. De mooiste is het wel van die 3.
@jrk68: Ja, sinds wanneer is die ring zo belangrijk.. En inderdaad, in GT silver ziet dit er stukken beter uit dan die schreeuwers int rood en oranje!
@MARS:
Die ring tijd is alleen belangrijk voor de “braggingrights”. Geen normale sterveling die zulke tijden ook maar kan benaderen.
Ik kan me nog een interview herinneren met dhr W. Rohrl waarin hij zij dat hij met samengeknepen billen die tijd met de Carrera GT had gezet.
@jrk68: en wát heeft die man gelijk. De Carrera GT bijt je hoofd eraf bij elk minimaal foutje, zelfs bij normaal gebruikt. Alle gecrashte Carrera GT’s op de straat zijn het bewijs.
Verreweg het minst geinspireerde ontwerp van de 3. Hij moet het echt wel van zijn techniek en inspiratie hebben. Eigenlijk zijn het alle drie geen schoonheden, maar deze is zo, uhm, saai. En dat voor zo’n bedrag.
Als je over een auto hebt die niet kan tippen aan z’n voorganger dan is het deze 918 wel. De CGT zag en ziet er gewoon prachtig uit. Dit ziet er gewoon tam uit in vergelijking met CGT laat staan de P1 en LaFerrari. Vraag mij af of dit ding zich staande kan houden tegen het geweld van de Mac en Ferrari.
@Rick-dos: dat gevoel heb ik bij mclaren veel sterker, die P1 kan echt niet tippen aan de F1
@undifined1: Het is ook vrij moeilijk om een auto die de huidige supercar gedefinieerd heeft te evenaren laat staan te overtreffen. Zegt heel veel over de F1 aangezien dat toen al zo goed uitgedacht is dat het vandaag de dag nog steeds geen verkeerd figuur zou slaan tussen deze drie.

Ik zeg niet dat de P1 de F1 evenaart of overtreft maar ik vind het een betere job doen dan de 918 tov de CGT. De CGT vind ik nog steeds mooi en denk dat het ook wel een tijdloze schoonheid zal zijn. Ik betwijfel het of het in dit geval ook zal zijn. Ben er eerlijk gezegd nu al op uitgekeken en dan moet het nog in productie worden genomen….
@Rick-dos: Ik heb juist het tegenovergestelde, de F1 was en is nog steeds tijdloos zoals jij ook zegt en zou nu nog steeds makkelijk mee kunnen met de rest. De P1 vind ik bijzonder en geslaagd, alleen is het de vraag of het de P1 lukt om dit jarenlang vol te blijven houden.

Porsche heeft altijd een tijdloos design gehad en dat geldt bijna voor elk model. Deze 918 zal ook jaren later hetzelfde ogen en dit is juist de kracht van Porsche. Voor de P1 is het nog maar de vraag.
@agera: Van deze drie staat de P1 op één. Vind het een redelijk vooruitstrevend design hebben en daarom denk ik dat dit wel een lange tijd mee kan gaan.

Porsche heeft feitelijk met de 911, CGT, 550, speedster en misschien nog de 959 een tijdloos design te pakken. Als je de 928, 944, 924, 914, Cayenne en Panamera ziet dan zie je dat ze de eerste 4 gedateerd ogen en de laatste twee geen tijdloze klassiekers worden.
Ik denk dat de 918 niet uit de schaduw van de CGT zal geraken. Maar goed, tijd zal het leren.
Ik hoop dat het interieur van het productiemodel, nagenoeg hetzelfdezal zijn als die van het prototype!
Je kunt nu dus 3 epic hypercars kopen.. Een heel erg leuk auto jaar dit 2013.
Ik vind het ontwerp ondertussen al aardig gedateerd uit zien. Bovendien vind ik de auto al een stuk minder interessant nu ik weet hoe die eruit ziet. De officiele release is dan toch wel minder spannend. Sowieso duurt het voor mij nu ook al te lang.
Ik ben benieuwd of de Porsche met 875 mee kan doen met de concurrentie. Porsche kennende zal dit wel goed komen.
Qua uiterlijk is hij toch wel understated vergeleken met de P1 en LaFerrari. Toch kan dit een aantal heel gave trio-tests opleveren wanneer ze alle 3 op de markt zijn!
@remkov: Daar kijk ik ook naar uit. Ik zou zeggen: ‘EVO, kom er maar in!’ . Verder vrees ik wel dat die Porsche het af gaat leggen tegenover de P1 en F70. Volgens mij is ie namelijk een stuk zwaarder…
Best mooi
Ik ben een GT-R fan in hart en nieren. maar deze Porsche vind ik super. Je kan hem mooi of lelijk vinden, maar de basis is er al bij Porsche.
Ben er heilig van overtuigd dat dit een succes gaat worden, Porsche heeft nooit last van gebrek aan klanten. Dit is natuurlijk zeker creme voor een Porsche liefhebber die een ultieme Porsche wil hebben. Mensen die in deze klasse gaan shoppen, kijken niet zo snel naar cijfers of rondetijden. De auto moet als eerste mooi bevonden worden, want als de klant een circuitbeest zou willen dan zou hij een GT2 RS kopen.
@agera:
Ik ga er toch vanuit dat deze 918 meer circuitbeest zal worden dan de GT2 RS hoor. Of de GT3 RS, for that matter.
@remkov:
Keep dreaming, de 918 wordt vooral een museum/collectie tijger die zo nu en dan over de plaatselijke boulavards mag rollen. Helaas is dat de realiteit bij dit soort kunstwerkjes.
@jrk68: Ja dat vrees ik helaas ook…
@remkov: Ik doel te zeggen welke eigenaar van een 918, P1 of de LaFerrari gaat ook daadwerkelijk het circuit op. Mensen die een 918 gaan kopen of een LaFerrari in hun stal hebben staan, hebben doorgaans al een GT2, GT3 of een 458 bijvoorbeeld. Natuurlijk mag de 918 beter zijn, maar de kans dat iemand deze auto gaan rijden op de Nürburgring is des te kleiner.
@agera: Ik ben een GT-R fan… Snap niet hoe dat relevant is voor dit? Moet er nu bij elke Porsche related post iemand over een GTR beginnen?

911 vs GT-R, is nog altijd appels met peren vergelijken. Boyracer vs Gentleman’s sportscar.
Enige die een reet geven om het feit dat een GT-R sneller is dan een 911 voor minder geld, zijn nog altijd de pubers die nooit in die prijsklasse gaan kunnen shoppen.
Effectief wel de enige van het stel met 4WD (ook al is de aandrijving op de voorwielen beperkt), geen overbodige luxe met deze vermogens….
Sorry maar was dat ding al bijna weer vergeten.. HALLO PORSCHE KOMT ER NOG WAT VAN?? Ze lopen echt al jaren met dat ding te teasen en had zelfs een idee dat ie al in productie was/of hier en daar al rondreed. Snap niks meer van dit project eerlijk gezegd :)
@MLTB: Voordeel van al dat testen is dat ze niet zo gauw afbranden… daar schijnen sommige merken meer moeite mee te hebben.
@911GT2: Ferrari grapjes zijn zoooo not done meer :(
Het is in ieder geval de mooiste hypercar. Ik ben Ferrari fan maar het uiterlijk van de LaFerrari vind ik niet erg mooi. Net als de lelijke McLaren.
Wow, dat is toch wel een dream coming true. Als klein jochie (of jongvolwassene, afhankelijk van zijn leeftijd) posters van de 959, F40 en F1 aan de muur hebben hangen en dan nu in 2013 genoeg geld hebben om de opvolgers van die auto (Oke, bij Ferrari zat er nog een Enzo en F50 tussen en Porsche had nog de Carrera GT, maar je snapt het punt) te kopen. En dan niet één van de drie, nee gewoon alle drie.
Het belangrijkste verschil is zelfs nog niet genoemd, de porsche heeft een afneembaar dakje.
@primer: HET verschil is de prijs.
Dat Martini jurkje staat m wel heeel erg goed
Mijn favorite van de drie.
Wat een plaatje!!
Misschien nog wel de mooiste van het stel…
hmm ik vond t eigenlijk wel prima 700 zoveel pk .. nu word t weer onnodig veel net als bij die andere 2 kutauto’s.. nou goed, oke, de Porsche is een stuk mooier
@salberts93: Jij bent een petrolhead in hart en nieren zo te zien.
@berlinetta: ik ben een petrolhead in hart en nieren inderdaad, maar mij gaat het er meer om dat een auto een beetje mooi is en dat ie mooi klinkt en dat ie iets met me doet, dat doet deze auto zeker weten maar met 875 pk lijkt het weer alsof we zo’n zinloze pk-oorlog aan het voeren zijn waar niemand iets bij wint. ik zou t leuk vinden als dit onwaar bleek en Porsche niet mee deed aan die onzin
@salberts93:
Sterker, de klant is eerder de verliezer. Die krijgt een auto die geen normale sterveling in de hand kan houden en noodgedwongen zijn dagen slijt in een of andere supercarloods.
@jrk68: helaas wel inderdaad, dat terwijl de 918 juist een veelbelovende bruikbare supercar was, met zijn vol-elektrische functie en alles
@salberts93: Dus bij Porsche zijn ze achterlijk, nee natuurlijk niet.
Ze komen gewoon hun belofte’s na.
1 iemand in de wereld roept iets, en het is gelijk waarheid.
@salberts93: Het is dan ook een uitspraak van iemand op een blogje, de beste man kan het ook allemaal verzinnen.
Tuurlijk, kan je na aankoop, het motorvermogen nog een beetje laten upgraden, door de plaatselijke tuningboer.
@berlinetta: petrolhead = zoveel mogelijk pk?
@voytekbe:
Deze petrolhead heeft liever bruikbare PK’s.
@jrk68: Elke pk is bruikbaar, maar je moet wel een beetje kunnen sturen.
@stirling: uuh false.. niet elke pk is bruikbaar op een gegeven moment boeit het niet meer hoe goed je kan sturen dan maakt elke pk extra op een gegeven moment het leven moeilijker voor de auto zelf
@salberts93:
Ach, het is nieuw hier. Lekker onzin uitkramen met mattie speed.
Het weet geen eens zijn eigen geslacht, dat kan je toch niet serieus nemen….
@salberts93: Spreek voor jezelf.
@stirling: Misschien eens met iets anders rijden dan een 1400 benzine of een dieselstoof?
Wunderbar!
Hier in Nederland, komt de prijs van de Porsche, ongeveer op de helft uit van de Ferrari!
Dus waar hebben we het over!
Porsche, kijkt de kat uit de boom, eerst kijken wat de concurrent doet, en vervolgens de auto aanpassen.
Porsche is ook als enige met de co2 uitstoot bezig, circa 70g/km, de andere twee kunnen daar niet aan tippen.
Daar is het hybride concept, toch ook voor bedoelt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).