Video: Renault Clio helpt getunede Corvette de vernieling in

Auteur: , 71 Reacties

'Als u op de Nordschleife in Adeanauer Forst van de baan raakt, kijk dan altijd even naar rechts. Er kan nog een Clio aankomen.'

Krak

De eerder behandelde 3 Serie-driftsjakies waren niet de eige slachtoffers van Carfreitag. De bestuurder van een door TIKT getunede Corvette ging eerst zelf de fout in, en werd vervolgens verrast door een langszij komende Clio III. Dat levert nog een interessante schuldvraag op…

Check vooral onderstaande video, want hij zit vol met eindbazen! Mocht je volgend jaar niks te doen hebben: pak een kratje bier en ga lekker langs de Nordschleife auto’s kijken. Of ga er zelf rijden, als je tegen drukte kunt.

Spassvögel

Onze favorieten: een E46 3 Serie met ironische achtervleugel en stortkokers, twee gasten die hun E36 Cabrio als een sultan corrigeren, en een Zwitser in een Golf die na een uitstapje een gekke bek trekt richting het publiek. Maar het mooiste is nog wel de afgetrapte Fiesta met GoPro op een selfiestick. Ik moet mijn eigen uitspraak ‘selfie sticks zijn in geen enkel geval cool. Ever.’ nodig aanpassen… (Corvette vs Clio v.a. 3:00 minuten)

Dank voor de tip, Benaouf!71 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
That Skyline R32!
@rb26dett: Die gele R34 is ook lekker trouwens!
Had die 200sx dan wel graag driftend de bocht zien nemen
@jackass266: Inderdaad!
Met dit soorten gasten op de baan, zou ik er geeneens op durven met mijn eigen auto
@pindakoning: Ik ben er laatst geweest op zondagochtend, welgeteld 3 auto’s tegengekomen! Ik stond van te voren ook eerst langs de baan te kijken, anders had ik het ook niet gedurfd met de eigen auto.
@SCscreamGT2: gaaf! Met wat voor auto ging jij erop?
@pudi: ’10 Polo 1.4 met vijf-EN-tachtig trappelende frikandellen. Veel onderstuur, kokende remmen, snorrende bandjes, maar een smile van oor tot oor die er die dag niet meer vanaf ging. Was mijn eerste keer :) (en dankzij de spelcomputer kende ik iedere bocht)
@SCscreamGT2: ja ik ben ook al vaak geweest maar nog nooit erover heen. Geweest. Zelf rijdend dan. Precies om die remmen. Je moet ook nog naar huis hè. ;)
@rolov: de remmen zijn best wel belangrijk. Zo bleken nieuwe remblokken van een fastfitter op een 300CE niet ring bestendig. Een rondje en toen ging de slijtageindicator al klagen.
@SCscreamGT2: Ontzettend gaaf he. Ik ben ook geweest. Ik wilde die dag nog een keer, maar mocht niet van mijn vriendin. Ze vond het eng, waarschijnlijk doordat wij over de curbstones schoten en in het gras terecht kwam bij het uitkomen van de carrousel.
@xxxheidi: Had je last van overstuur bij t uitkomen van de carrousel of wat gebeurde er?
Ik zag het voorbij komen, wat zuur zeg. Houvje hem heel. rijd zo’n clio m stuk. ;(
@casperfcb: Het blijkt maar weer dat je op zo’n circuit op zo’n dag altijd je ogen op steeltjes moet hebben staan. Als hij even had gewacht was er niks gebeurt, zal vast in z’n dode hoek gezeten hebben. Vraag me wel af welke tint wit de bestuurder in de Clio had na die tik haha.
@frietjemet op zo’n dag kan je beter kijken. dan zelf rijden teveel risico. Als je youtube kijkt van afgelopen vrijdag :p
oewwwwwww oe oe oe oe oe
Jammer dat t z’n pleuris eind lopen is naar Adenauer Forst.. Wel erg leuk om er te zitten inderdaad, zeker met dit soort dagen
@silenro: met een beetje mazzel is de slagboom gewoon open en kan je omhoog rijden. Dat is mij tot nu toe 4/5x gelukt.
@joel_d: mij niet, helaas. Heb het 2x gelopen en kan je vertellen dat je er niet blij van word ;)
@silenro: Hah idd ik heb ook nog nooit het geluk gehad dat hij openstond.
Is natuurlijk een Clio 2 phase 2, smoke!
@MARS: Correct.
@mars:
Indeed
@mars: tevens juist
@mars: ik geef de whiskey de schuld
Als ik filmpjes zoals dit zie krijg ik spijt dat ik mijn mustang heb verkocht, heb weinig kunnen genieten van de 380 peekaas, de volgende auto gaat zeker een keer over de ring! Zijn er mensen hier die vaker bijv. op de nurburgring zijn geweest?
@isobmw: Mustang op een circuit???
@dutchdriftking: Welkom in de 21ste eeuw.
@dutchdriftking: ouwe afgetrapte golfjes die de bochten nauwelijks halen of 316i 318i bmws vind je niet vreemd maar een supercharged mustang gt “98 vind je niet op een circuit horen?
@isobmw: mustang is voor een Dragstrip
@isobmw: yes, in mijn Elise met 325pk. Is geweldig!
@rijnounsdoor: moet er toch een keer heen
@isobmw: ik heb het met mijn mazda rx-8 tot nu toe 1 keer gedaan en het was fantastisch! Ik was er wel op een rustige dag en werd zoek gereden door een smart fortwo brabus maar heb me prima vermaakt! Kan het aanraden!
@mazdarx: misschien een keer een autoblogmembersmeetnurburgring organiseren iemand!
@isobmw: In totaal 10 rondjes tot nu toe. 1xtje met een standaard gezinswagen, de overige rondjes met huurwagens. 250 pk lijkt niet superveel, maar heb er die dagen toch iedereen mee naar huis gereden. Die huurwagens zijn overigens uitgerust met echt goede banden, remmen en ophanging, je krijg er echt een gerust gevoel bij. Met dat Golfje een rondetijd van 8min45, Topervaring!
@bogey: geen filmpjes gemaakt?
@isobmw: Jawel hoor, maar met een geleend go-pro. Niet echt goede beelden, wel leuk omdat ik een app had gedownload die je snelheid en positie bijhoudt. Hou me niet echt bezig om ze op internet te zetten.
Probeer zeker op een ‘random’ zondag te gaan, als het een hele dag open is. En dan maar hopen op goed weer. Bij mij was het wisselvallig en de laatste ronde moest ik in de regen rijden. Dan is de pret toch een stuk minder en is het echt veel gevaarlijker.
De nederlandse afgetrapte-bmw bende is goed vertegenwoordigd! Die Fiesta is dan weer heerlijk om te zien, die maakt gelijk die go-pro op stick cool inderdaad! Jammer dat ik de link niet heb van de ring video waar o.a. een tourbus met dubbele achteras het circuit rijdt :(
@frietjemet: die video bestaat wel inderdaad.
Ik ben van plan maandag een dagje ‘Ring te doen. Iemand ervaring of 2de paasdag net zo druk is als afgelopen vrijdag?
@rubenpriest: Gewoon niet doen, dit soort dagen zijn gewoon te druk om normaal te kunnen rijden. Beste is door de weeks een dag prikken, ff kijken wanneer ze open zijn en wat het weer is. Prettigste is begin van de avond of in de middag, dan hebben ze ’s morgens alvast mooi de lijnen erop gezet met testrijden :)
@silenro: ik hoef niet persee de baan op. Kijken en mooie foto’s maken vind ik ook leuk. Dus als het druk is, is ook prima :)
@rubenpriest: je kan ook wachten op pinksterweekend dan komen al die engelsen ook weer. Een groot feest.
@rolov: of gewoon 2 keer gaan haha
@rolov: Dat soort weekenden zijn leuk om te kijken, maar met een doorsnee auto sta je doodsangsten uit tussen al die mongolen..
@rubenpriest: de meeste Engelsen gaan in de loop van de middag terug. Daar ben je blij mee dan. Het gaat wel regenen maandag, dus geen ideale dag voor een (eerste) ronde.
Mooie stek hebben die mensen daar. Biertje erbij en wachten tot er weer iemand de bocht mist, prima vermaak.
Weet iemand welke bocht dit is?
Daar ga ik dan zeker een keertje kijken
@agera: adenauerfrost
Lijkt wel dat die beamer met vleugel een kleine achterin heeft zitten… lekker verantwoord -_-
@lowrider: Een projector met vleugel? ( sorry, kon het niet laten )
@lowrider: Daar lijkt het inderdaad erg veel op ja. Raar van de organisatie dat ze dat toestaan.
Op circuit is toch alles eigen risico? Gewoon zelf betalen of niet?
@mrrallycross: De Ring is geen circuit, maar een openbare tolweg.
@baardmijt: maar je verzekering heeft meestal kleine lettertjes met betrekking tot de ring. En dat Is onverzekerd…
U verleent geen voorrang aan verkeer van rechts, mag dat?
Ik blijf me hierover verbazen. Heel YouTube staat vol met AF filmpjes en toch blijft het maar doorgaan. Ik kom al 15 jaar op de Ring en het is onveranderd hetzelfde, misschien zelfs wel erger. Paasweekend vermijd ik liever om zelf te rijden.
Mooi plekje geweest om te kijken!
Één van de leukste verslagen wat mij betreft en met een mooi divers veld.

Knap lullig dat bumperkusje van de Clio met de Vette. Lijkt me dat de Clio het had kunnen voorkomen als hij grip had, maar het lijkt er op dat beide bestuurders dit niet zagen aankomen en de Clio misschien ook wel even niet echt bestuurbaar was.
Cutting off the track. Lap will not count.
Wel grappig… Al die BMW fans roepen over onderstuur in allerlei andere auto’s en wat zien we hier?? Stapels bmwtjes die ondersturend het gras in moeten..

Die vent met de rode rx8 deed het wel aardig trouwens.. Leek een foutje maar “nicely held”.
@w0o0dy: Idd, vond de witte Transporter (T3?) wel knap gestuurd…
Veel VAG wat door het gras gaat he.Beste is lekker kijken hoe een ander z’n auto in puin rijdt.Geen verzekering die uitbetaald als je daar je auto in de prak rijdt.
Alleen maar Duitse en Japanse meuk wat dwars gaat. Alle Italiaanse merken stonden uiteraard nog in de garage, en de bestuurders langs de kant te filmen. ;)
Duidelijk dat sommige lui hun prioriteiten is moeten leggen bij een fatsoenlijke circuit training of cursus ipv 19″ velgen met goedkope Jingjang bandjes. (trol intended) :P
@Specht: meerderheid franse meuk had pech onderweg, die zijn er niet geraakt.
Dit is precies de reden waarom ik nooit meer in het weekend of vakantiedagen naar de Nordschleife ga. Heh is er onderhand zo druk dat je meer moet opletten op anderen dan je eigen lijn. Daarnaast stikt het van de mensen die totaal geen idee hebben wat ze doen, maar wel in een snelle autp rijden. Recept voor ongelukken, en die gebeuren dan ook vaak.

Ik neem meestal een of twee vrije dagen op wanneer het weer goed is, de baan open en iedereen moet werken. Dan is het relatief rustig, en de mensen die er dan rijden, zijn vaak erg goede locals, waar je nog veel van kan leren.
OMG zit daar echt een golf met een reserve wiel (max 80km/h) te racen? Op 1m15sec
@w0ut: en er afschiet idd.
Heeft de Corvette bestuurder aan zichzelf te danken…

Stil gaan staan op een plek waar veel mensen er af gaan is niet verstandig.
Dat toont de rest van het filmpje ook aan, alle auto’s die direct door reden nadat ze er af gingen waren al weer weg voordat de volgende er af ging. Hij bleef rustig staan wachten zodat hij de volgende op kon vangen.

Eigen schuld dikke bult!
Je zult er maar rijden, tussen al die debielen – sorry – coureurs.
En RWD forever natuurlijk, wordt hier bewezen – not- FWD sucks forever.
Zo, happy pays days !
@desjonnies: Rwd -> sarcasme
Fwd -> sucks forever

4WD fan?
Dat T3 busje ligt aardig strak op de weg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).