Video: Sébastien Loeb wint Goodwood Hillclimb

Auteur: , 23 Reacties

Sébastien Loeb was de grote afwezige op Pikes Peak. Reden: hij wilde het record pakken op Goodwood dit jaar.

Peugeot 208 T16 Sebastien Loeb Goodwood 2014

Helaas voor hem lukte dat niet, zijn 875 pk sterke Peugeot 208 T16 (waarmee hij vorig jaar het Pikes Peak record verpulverde) bleek niet snel genoeg om de tijd van Nick Heidfeld in de McLaren MP4/13 uit 1999 te verbeteren. Loeb kwam precies drie seconden tekort met zijn tijd van 44,6 seconden.

Een video van Loeb met een interview en één van zijn runs is te vinden op Autojunk.nl23 reacties

Klinkt wel errug lekker!
met een rallywagen een F1-auto verslaan op asfalt.. ? niet dat het onmogelijk is, maar je maakt het jezelf niet makkelijk natuurlijk…
@rnej: Daarom gebruikte ze ook geen rallywagen maar een hillclimb auto. Pikes Peak was al geasfalteerd toen Loeb zijn record neerzette.

Off-topic: Dat “Je reactie moet nog worden goedgekeurd.” is vet kut, vaak word je reactie nooit goedgekeurd en ik wil gewoon toelichting geven over iemand zijn commentaar op mij…
@reistje: snap ik, maar op bochtensnelheid win je het gewoon niet van een F1-wagen… kan je wel pk’s to the max hebben… maar ik vind het niet raar dat hij het record niet verbroken heeft…
@rnej: Het zou me niks verbazen als dit ding meer downforce heeft dan een 15 jaar oude f1 auto, en dat in combinatie met 4-wiel aandrijving denk ik dat het best kan lukken,
@rnej:
In die hillclimb zitten ook zoveel bochten, welgeteld 1 waar je serieus voor moet remmen.
Jammer dat het hem niet gelukt is, in principe zou het moeten kunnen alleen al omdat het een smal baantje is met weinig grip.
@jrk68: In principe is de tijd van de MP4/13 onhaalbaar, want “weight with water, oil and driver: 600 kilograms”.
Denk dat het een tegenvaller voor Peugeot is. Ze zullen het project vast hebben geanalyseerd en hebben vast gesteld dat 41.5 sec mogelijk moet zijn.
Zie verder niet of ie grove fouten maakt, maar met 44.6 zit je er toch een behoorlijk eind vanaf.
Wel hulde voor de poging.
@Nederlandse TV: geen TV event rondom the Pikes Peak. Dat moet toch vast wel wat kijkers trekken? Of zouden die Yanks te veel geld vragen om het event uit te zenden?
@gregorius: Hij weet het zelf onder andere aan een te korte gearing. Maar in het interview merk je al dat het verbeteren van de tijd geen prio heeft.
@sir_smokalot: Inderdaad, op het rechte stuk zit hij zeker 2 seconden lang in de rev. limiter.
@sir_smokalot: maar je collega claimt net in z’n artikel dat dat zijn doel was: het record.
@robnl: dat was sarcasme of niet? Anyway, 2sec in de rev-limiter resulteert in misschien max 0.3 sec verlies. (Kan t filmpje niet bekijken op mn werk).
@gregorius: Mja, was msschien een leuke bijkomstigheid geweest, maar hij wist ook wel dat zijn Pikes Peak-prestatie wel even zou blijven staan.

Dan is het voor de hudige WTCC-rijder PR-technisch handiger dit jaar zijn snuit op Goodwood te laten zien
Er staat in de titel dat Sébastien Loeb de Goodwood Hillclimb wint, maar in de tekst staat dat hij tweede is geworden. Wat is het nu???
@scott5701: Dat staat er niet hoor. Lees nog maar eens goed. Loeb heeft de 2014-editie gewonnen omdat hij de snelste tijd reed. Die snelste tijd was echter niet genoeg om het all time record van Nick Heidfeld te verbreken. Er staat overigens nergens dat hij tweede is gewordenn, want als je het lijstje op Wikipedia even erbij pakt zie je dat hij zelfs vierde op te overall ranglijst staat. Heidfeld in de McLaren MP4/13 (1999) en Justin Law in de Jaguar XJR8/9 (2008 en 2009) waren sneller dan Loeb.
@scott5701: Hij heeft dit jaar gewonnen, dus de snelste tijd van het jaar neergezet. Maar het record op de baan, dus de snelste tijd aller tijden is nog nog in handen van Heidfield.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: en @Edge: bedankt voor de uitleg, ik had het niet goed begrepen.
Goodwood is geen race.. niemand maakt het uit wie de snelste tijd heeft, gaat enkel om de show. Erg gaaf en zeker de moeite waard!
@fernie: Inderdaad, ik zou het zelfs jammer vinden als dit ook al zo’n wedstrijdje ver plassen wordt.
@motoragent:
Het probleem met professionele coureurs is dat het altijd een ver pis wedstrijdje wordt.

Je hebt wel een punt hoor en ik kan me herinneren dat Lord March helemaal niet zo blij was met de risico’s die Heidfeld destijds nam om dat record te rijden. Hij zit immers niet te wachten op een bloederig drama in zijn achtertuin.
@jrk68: Zijn boosaardige neef, Lord January, nog veel minder. Die heeft ook nog getracht de boel te saboteren door een tros bananen in de uitlaat te stoppen.
@sir_smokalot:
Lol Herman.
Ik heb even geen tijd om die uitspraak op te zoeken, als ik hem heb mail ik hem wel even.
@motoragent: de langzaamste tijden zijn vrijwel altijd de mooiste showtjes :) kan me nog wel een dragster herinneren die werkelijk wandelsnelheid door de bocht heen moest maar wel een mega show gaf.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).