Romain Dumas wint Pikes Peak 2014

Auteur: , 2 Reacties

De winnaar van de 24 uur van Le Mans heeft nu ook de legendarische Pikes Peak hillclimb op zijn naam staan.

Romain Dumas wint Pikes Peak 2014

Romain Dumas is een verzamelaar van legendarische trofeeën. De beste man won in het verleden onder meer de 24 uur van Le Mans (LMP1 én GTE Pro, dit jaar vierde in de LMP1 klasse met de Porsche 919), de 24 uur van de Nürburgring, de 24 uur van Spa Francorchamps en de 12 uur van Sebring. Sinds dit weekend kan hij de Pikes Peak Hill Climb daaraan toevoegen.

De op één na oudste race van de Verenigde Staten werd gisteren door Dumas gewonnen, nadat hij ook al de snelste was in alle trainingen en de kwalificatie. In 2012 was Dumas de snelste rookie en werd hij tweede. Dit jaar liet hij Greg Tracy en Hiroshi Masuoka van Mitsubishi net achter zich, het verschil met de nummer 2 was nog geen 2,4 seconden op het 156 bochten tellende parcours van bijna 20 kilometer lang. Met een totale tijd van 9:05:801 bleef het record van zijn landgenoot Sébastien Loeb wel buiten bereik. Dumas won in een speciaal voor de hillclimb ontwikkelde auto, de Norma M20 RD Limited.

De hillclimb werd helaas ontsierd door een tragisch ongeval. De 54-jarige motorrijder Bobby Goodin overleed tragisch genoeg net na de finishlijn.2 reacties

Pikes Peak is niet meer magisch zoals vroeger, nu het hele parcours geasfalteerd is.
Het gaat er nu om een zo snel mogelijk asfalt racer te bouwen.
Toen Walter Röhrl met de 600 pk sterke Audi Sport quattro S1 won, was het parcours nog magisch met grote delen gravel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).