Video: Skoda wordt gebeukt door truck, reddingsactie volgt

Auteur: , 28 Reacties

Een hartverwarmend momentje voor slachtoffer èn auto.

De Skoda Octavia is niet meer te redden... of toch wel?

Een truck wisselt van weghelft, maar ziet daarbij de grijze Skoda Octavia even over het hoofd. Het zetje is genoeg om de auto over de weg te laten slingeren, die uiteindelijk tegen een reclamebord tot stilstand komt. Meteen stoppen er allerlei auto’s en stappen mensen massaal uit om hulp te verlenen. Ook de trucker zet zijn wagen meteen stil – midden op de derde rijbaan – om te kijken hoe het met het slachtoffer gaat. Alsof ze het geoefend hebben belt de één de ambulance, zet de ander de ruitenwissers uit (prioriteiten!) en sleept de rest de man uit het wrak.

Deze laatste actie is niet aan te raden, want je weet niet of er iets gebroken of geschud is. Gelukkig lijkt de bestuurder alleen een beetje duizelig en heeft hij er verder niets ernstigs aan over gehouden. Maar dan gebeurt er nog iets moois. Als de man alweer rechtop zit en beteuterd naar zijn auto kijkt, komen er rookpluimen onder de motorkap vandaan. Met hun blote handen gaan de helden direct aan het werk om een mogelijke brand te blussen, want de Octavia is net zo goed een slachtoffer van het ongeluk. Immers, in het prachtige Moeder Rusland is iedereen familie.

Bekijk het filmpje op Autojunk.28 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Volg de Skoda rijder nu maar even niet….
@jrk68: Nee dank je, als je Skoda rijdt is het inmiddels gefixed
Die zit waarschijnlijk naar een aflevering van America’s Next Top Model te kijken en doet dit even tussendoor.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
En dat is 1.
Wat een lieve mensen toch daar in Rusland, keer wat anders als elkaar helemaal in mekaar te rammen!
Ik denk dat hij niet zozeer de ruitenwissers uitzet, maar vooral de motor, wat best een goed idee is als de bestuurder niet helemaal bij kennis is.
Het gaat me niet om de schuldvraag, maar de Skoda-rijder verkeerde zeker tien seconden in de dode hoek van de vrachtwagen. Hij had even gas moeten geven of minderen om een andere positie in te nemen. De vrachtwagenchauffeur had zich af moeten vragen waar die Skoda van elf seconden geleden was gebleven voordat ‘ie van rijbaan ging wisselen.
@ezrider: als je over schuldvraag begint: onnodig linksrijden van de truckchauffeur???
K weet wel dat de octavia in de dode hoek zat, maar als de trucker al zijn spiegels deftig gebruikt had dan moet ie de octavia opgemerkt hebben. (Spiegel die dode hoek rechts voor zichtbaar maakt) als hij meer zijn spiegels gebruikt had kon hij bij logisch denken al weten dat die octavia daar ergens nog moest rijden.
@saxoke: zo’n spiegel heet een doblispiegel
@rufctr01: maakt me ni uit hoe die spiegel heet. Zolang als ie maar goed gebruikt wordt.
@saxoke: in rusland rijden alle vrachtwagens en bussen in het midden, daar is de weg nog iets beter als aan de zijkanten.
@saxoke: Ik zei al: het gaat me niet om de schuldvraag. In dit geval is het een soort van dubbele fout, of voor diegene die liever het half-volle glas zien: beiden hadden iets kunnen doen om deze aanrijding te voorkomen. En de Dobli-spiegel is vooral ontworpen om fietsers direct naast de truck te zien, een auto iets verder weg verdwijnt uit zicht. Desondanks had de truckchauffeur moeten weten dat de Skoda er had kunnen rijden, zonder meer.
Dacia Logan to the rescue! Alleen niet zo verstandig om iemand zo uit zijn auto te sleuren, alhoewel als de auto gaat branden weer wel natuurlijk.
Spijtig ongeval. Erg mooi dat iedereeen zo zn handen uit zn mouwen steekt!!!
Heeft die kerel geluk dat hij in een VAG product zat, en er daarom nog redelijk heelhuids uit gehaald kan worden. Zou hij in een koekblikje gezeten hebben, dan was het nu einde verhaal geweest …
@leasegebakje:
Gelul in de ruimte van je natuurlijk, elke auto uit die klasse geeft een vergelijkbaar resultaat.

Probeer het eens met een Citigo zou ik zeggen…, als je het na kunt vertellen mag je hier komen vertellen hoe fantastisch dat VAG product het hield….
@jrk68: He’s beating you at your own game…
Ik denk eerder dat ze die man er uit voorzorg uit haalde. Aangezien het wrak rookte/stoomde. Risico op brand.
Het ergste van dit artikel vind ik dat de hele rechterkant van m’n scherm vol staat met Skoda-filmpjes. En er staat nog “relevant” boven ook…..
@rovalo: Precies! En als je hebt besloten om het filmpje nogmaals een keer nader te willen bekijken, begint dat complete reclamecircus weer van voor af aan…
@SCscreamGT2: Er zou een optie moeten zijn om betaald reclamevrij te kunnen kijken. Voor sites die ik dagelijks raadpleeg heb ik dat wel over.
Een terechte opmerking van autoblogger maru!!

Laat iemand alsjeblieft in zijn auto zitten totdat zijn nek en rug is gestabiliseerd door de hulpdiensten! Je weet nooit of je iemand permanent een rolstoel in helpt.
De enige uitzonderingen zijn zaken waar hij anders eerder aan zou komen te overlijden. Denk aan hart/ademstilstand (reanimatie), brand, auto te water enz.
Ik dacht eerlijk gezegd dat het een cynische tekst was en dat het weer ouderwets matten zou worden…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).