Video: snelheidstest met de Vredestein Wintrac xtreme S

Branded content, 18 Reacties

We hebben de speciale Wintrac xtreme S winterband even getest.

Kombaan testen met Vredestein

Voor deze test hadden we de kombaan in Lelystad beschikbaar en daar mocht @Wouter even wat rondjes rijden in een Jaguar F-Type, om zo de kwaliteit van het schoeisel te beoordelen. Dat ‘schoeisel’ is de Wintrac xtreme S van Vredestein, die is uitgerust met snelheidscodering Y. Een winterband die zeer geschikt is voor hoge snelheden. Dankzij Internal Sipe Locking Technology (ISLT) wordt vervorming van de lamellen in het loopvlak van de winterband tot een minimum beperkt. Resultaat: zeer goede koersvastheid en meer stuurprecisie. Dit geeft een groter veiligheidsgevoel bij hogere snelheid.

Uiteraard vertellen we daarbij dat de snelheid en rijstijl in winterse omstandigheden altijd aangepast dient te worden.

Bekijk de video hieronder:
18 reacties

Nou, mijn Wintrac Xtremes hebben na 1 seizoen al last van cupping. De achteras maakt dermate veel herrie dat het geen plezier meer is om te rijden.
@tweetyv6: ik zou de auto eens uit laten lijnen. Ik had dit ook met de eerste set pirelli p7. Na uitlijning probleem over. Zowel de p7 blue als de wintrac zijn nu gewoon goed.
@eelco74: Je zult het misschien niet geloven, maar dat heb ik bij het monteren van de nieuwe winterbanden laten doen, daar het setje zomerbanden ongelijkmatige slijtage lieten zien.
@tweetyv6: Had onder de mijne altijd een chinees rommel merk van een paar tientjes om op ski vakantie te gaan. Stukken 240+ was nooit een probleem. Bandjes bleven er strak op liggen
@kennone: zo jij durft, ik ging een keer mijn 535d verkopen en moesten voor de apk nieuwe banden onder, de aller goedkoopste Ovation uit China onder gezet. De traction control ging in de zomer aan terwijl ik op de snelweg een bocht pakte binnen snelheids limiet. Na 2 weken een lekke band….. ik ben blij dat ik nog leef. Nooit meer Chinese rommel
Leuk lekker kort
Een winterband die geschikt is voor extreem hoge snelheden… Goed idee, extra gevaar aanmoedigen! Gaan we nu parachutes verkopen die geschikt zijn voor extra heftige manouvres, of een radargestuurde cruise control die extra geschikt is voor bumperkleven?
@jochempie: Met winterse omstandigheden moet je gewoon lekker chill achter het stuur zitten, en niet proberen de 250 aan te tikken. Haal je vermaak anders uit lekker rustig de achterkant laten uitbreken op een stil bochtig weggetje nabij je wintersportlocatie, met een tiende van die snelheid…
@Jochempie: lijkt mij een goed idee, dienradargestuurde cruisecontrol voor het betere bumperkleefwerk
@Jochempie: Winterbanden zitten toch wel een aantal maanden op je auto gemonteerd.
Afhankelijk van waar je woont zal het echt niet de gehele tijd sneeuwen of ijzelen.
Als het gewoon droog en een paar graden boven nul is, is er dus niets aan de hand…
@senne: true story to that.

Ik heb met de winter het liefst de H-bandjes eronder. Geeft je een stok achter de deur om niet (vooral bij droog) boven de 200km/h te willen komen.
Cruise v.d. Volvo gaat daarentegen tot max. 200km/h. Het komt dus mooi bij elkaar. Echter rijd ik max. 170km/h op de cruise als ik in Duitsland rijd.
@jochempie:
Ben normaliter niet zo van de moralistenpraat, maar denk dat je hier 100% gelijk hebt. Die paar dagen per jaar dat jakkeren vanwege winterse omstandigheden onverantwoord is idd lekker chill doen.
wat moet die job toch vreselijk zijn … Bandjes afjassen en met een F Type rondtuffen
Ik zoek eigenlijk winterbanden die bij 8-9 graden en een hoosbui ook nog iets presteren. Op dit moment heb ik vredestein winterbandjes en die zijn in zulke situaties, en ook bij gewoon vochtig wegdek met deze temperaturen (typisch Hollandse winter) nogal ruk. Ik zit er hard over te denken m’n zomersloffen weet uit de schuur te halen….
@dutchdriftking: Ja dat is het lastige van de Nederlandse weersomstandigheden, je balanceert altijd op dat randje tussen zomer- en winterband.. Ik weet niet wat de juiste oplossing is… Ik zit bijna aan twee auto’s te denken, eentje met zomer en eentje met winterbanden, naargelang de dag.
@dutchdriftking: ik zou graag banden zien die “instelbaar” zijn. Denk aan magnetic ride schokdempers. Vaak zijn winterbanden veel soepeler qua wangen.. dus zit er meer beweging in en dat voelt niet lekker.

Overigens is de juiste bandenspanning bij winterbanden ook zeker van belang. Daar kun je zelf iets mee variëren in relatie tot stijgende/dalende temperaturen.
@dutchdriftking: Bij mij precies zo, maar heb nu 3weken Dunlop Sp-sport onder mijn BMW, met runflat, wat een fantastische band! Nog geen last gehad van aquaplanning, ook op snelheid niet.
Liever met een Jeep / Range Rover 130 op de klok naar wintersport tuffen. Veel relaxter en leuker!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).