Video: sterkste Mitsubishi Evo X heeft 908 pk!

Auteur: , 34 Reacties

Hallo wereld. Wij hebben een 2 liter viercilinder turbo met 908 pk. Dan is downsizen opeens zo'n probleem niet meer he?

Veyron for breakfast?

Standaard specificaties van een Mitsubishi Lancer Evo X zijn anno 2013 niet zo spannend meer. Hard gaan 300 pk Evo’s natuurlijk nog steeds. Rond de 300 of zelfs 360 pk uit een 2 liter turbo is echter steeds meer gebruikelijk. Zelfs Mercedes doet het.

Lang niet alles laat zich echter zo makkelijk tunen als een Evo. Bij Mitsubishi zelf bedachten ze al eens de illustere FQ400, er zit nog veel meer rek in het blok. Dat bewijst dit zwarte kanon. Slechts wat kleine spoilers om hem aan de grond te houden en 908 pk onder de kap. Aan de wielen!

Hoe Chad aan zijn 908 pk komt? In het filmpje verklapt hij dat de Evo op bijna 3 bar boost rijdt. (via carscoop.blogspot.com)34 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Lekker lineaire vermogensafgifte ook… Geef mij die 4-rotor van een paar posts geleden maar met 1000pk!
@CBR600rr: Heb je ook niet nodig op de dragstrip, je turbo staat altijd te blazen. Op straat is dit inderdaad compleet zinloos en zonde van je geld.
@fernie: Dragstrips zijn voor luie mensen tenzij het een top-fuel dragster betreft ;-)
@CBR600rr: ooit, voor ik dood ga, heb ik in zo’n nitro gestookte dragracer gezeten/gereden/gestuurd/klaargekomen van genot
@Soulmaster: Op die manier wil ik ook nog een keer in een F1 rijden: http://www.circuitpaulricard.com/en/driving_experiences_f1-experience
@Soulmaster: West Palm Beach dragstrip. Kost je $130,-. Doe je 0- een heleboel in ong. 3,5-4sec. Met burnout en al.
@E34M5Touring: weet het. Maar dat is geen nitrostoker dacht ik
@Soulmaster: om klaar te komen, adviseer ik je een vrouw. Dat is echt een stuk natuurlijker dan klaarkomen in een emotieloze mix van staal en plastik……
@ropbp:

Ja maar die kosten flink meer als $130 en je krijgt er een heel ander soort burnout van.
@GOD: ja gelukkig wel!
Dit kan niet goed zijn voor de motor.
@e550: Het is een Jap :) Die kunnen dat makkelijk aan. Stiekem zijn die daar voor gemaakt :3
En dan roepen dat de 360 paarden in de a45 amg teveel zouden zijn..

Ben benieuwd hoeveel minuten/meter dit blok in de evo het volhoud! Een petje erin.. Rev limit bam bam bam bam bam… Boem!!
@lamborgfan: petje, lol. Omdat iemand een pet draagt is hij een petje. Zwak hoor. Een man met verstand van zaken als je zijn auto ziet.
Pfoeh wat een beest!
@lamborgfan:
Wat moet er anders in zo’n auto zitten? Een opa met opvouwbare rollator?
908pk op de wielen… Krukas pk’s zijn stoerder want die zijn hoger! :D
Lekkere Evo!
454 PK per liter. Knap hoor. Hou altijd wel van dit soort projectjes.
Beetje of topic, maar wel nieuws!
http://www.nu.nl/economie/3230290/bmw-haalt-meer-autos-terug.html
@MARS: bmw krijgt toyota neigingen?
@Soulmaster: Was dat maar zo… dan zou het gratis gefixt worden ;)
Zal lekker lang meegaan dat blokkie! Als het wel heel blijft heeft het veels teveel gekost. Dan had er vast wat anders ingehangen kunnen worden voor die centen…
Man, wat klapt dat ding er vandoor zeg! Die FQ400’s moesten elke 5000km (of zoiets) een beurt hebben toch? Dan zul je met deze toch ook wel regelmatig moeten peilen. Ik zou een magneetje aan het einde van de peilstok maken. Kan je gelijk zien hoeveel van je motor al in het carter ligt. Al moet ik wel zeggen, hij houdt het aardig vol op de dyno.
Dat kan nooit lang goed gaan.
Bruut ding zeg. Het rookt wel wat teveel…… Meestal is dat niet goed voor de gezondheid
Nu nog 908 pk in een mooie auto en dan gaan we praten.
@awesome: waarover gaan we dan praten?
@betonstaal:

passie en emotie natuurlijk ..
nergens over dus ..
Staat hem goed, alles zwart!
Niet de EVO X met de meeste pk Ab ;) ga maar beter zoeken want rijd al 1 rond met over de 1000 op de wielen.
Het zal je niets verbazen dat dit soort wagens langer blijven rijden dat de meeste mensen denken.Dat geld ook bij flink aangepakte Honda motoren ( noem Bisimoto die al paar jaar rond rijd met 800 pk civic shuttle met Sohc motor, Sneakytuning uit Nederland 935 pk civic waar dagelijks mee gereden word)
Je moet niet hele tijd gaan trappen en goed onderhoud plegen.En normale wagen waar je hele tijd mee gaat trappen gaat eerder kapot.
@dahlback: precies. Al dat geneuzel altijd over opgevoerde motoren dat jet niet heel blijft. Indien goed gedaan blijft het netjes heel.
@dahlback: kan het kloppen dat die civic wel eens bij een bedrijf in Amersfoort stond die motoren reviseert?
Hé toevallig! Ik kwam deze toevallig gisteravond tegen. Fantastisch dat die Evo’s zich bewijzen, steeds verder. Een nadeel wat bijna elke Evo in mijn ogen heeft is het geluid, dat klinkt vaak als een normale 4-cilinder turbo. En dat terwijl de blokken uit de Evo’s verre van normaal zijn. Er bestaat wel een Evo, een 8 geloof ik, met 860 pk die 11.000 rpm draait. Die klinkt wel bovengemiddeld fantastisch.
Overigens is de intercooler wel aan de kleine kant, zo wou dikker en groter doen.Nu kan de turbo niet al te lang full boost draaien.
Maar geluid klinkt goed en ben altijd wel een fan geweest van Evo’s tot aan de 6,5 en dan vanaf de X weer.Daartussen vind.ik het niets.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).