Video: verbazingwekkende Gymkhana 6 in het klein

Auteur: , 12 Reacties

De spectaculaire stunts van Ken Block doe je niet zo snel na. Naast de skills ontbreekt ook de geschikte auto, maar dit laatste kan eenvoudig en voor een stuk minder geld worden opgelost.

HPI Racing maakt Gymkhana 6 R/C

Radiografisch gestuurde (R/C) autootjes zijn geschikt om vrijwel alle vormen van autosport na te spelen. Op offroad circuits vliegen buggy’s door de lucht, op het circuit wordt er keihard gestreden om de snelste rondetijd, de meesten houden zich uitstekend op een grindpad voor de ultieme rallybeleving en zelfs driften kent ware kampioenschappen.

Het is dan maar een kleine stap om ook gymkhana aan deze lijst toe te voegen, al zal de uitvoering niet eenvoudig zijn. Hoewel je een perfect overzicht hebt op de baan, voel je niet wanneer hij gaat glijden. Dit alles gaat ook nog eens vele malen sneller dan in het echt, waardoor je een bovennatuurlijke reactietijd moet ontwikkelen.

Maakt dat de mensen van HPI Racing beter dan Ken Block? Ze weten de uitdaging wel te vinden. Met het HPI Ken Block 2013 GRC Micro RS4 chassis’tje voorzien van een Ford Fiesta H.F.H.V. kapje met custom stickers spelen zij naadloos Gymkhana 6 na. Er waren vast meerdere opnames nodig, zeker met een GoPro Hero3 op het 1:18 autootje getapet.

Bekijk de video HIER op Autojunk.12 reacties

Haha, baas. Beat that Ken Block!
Haha, leuke hobby!
Ik wilde kijken, maar Autojunk..
Dit is misschien nog wel moeilijker als in het eggie.
Hebben ze niks beters te doen?
@rob68: ………
Één woord: moddervet! Die gast heeft serieuze skills…
Heel vet! De gymkhana track klopt ook echt precies!
Zelfde manier als het maken van vroegere tekenfilms, denk aan buurman en buurman. Auto constant verplaatsen en fotograferen, uiteindelijk alle foto’s achter elkaar afspelen.

Ze hadden me bijna.
Leuk gedaan.Heeft aardig wat moeite gekost zo te zien.
Het enige dat mist is de bandenrook.
Oefening baart kunst, goede skills
Haha cool! En tenminste betaalbaar :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).