Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car

Auteur: , 41 Reacties

Deze Chinees, met zijn coole zonnebril, heeft Bugatti een nieuw wereldrecord bezorgd. Door in een Grand Sport Vitesse (zonder dak) de duizelingwekkende snelheid van 408,84 km/u aan te tikken.

De Chinese coureur Anthony Liu (29) mocht na de nodige instructies van de officiële testcoureur van Bugatti (Pierre-Henri Raphanel) helemaal losgaan op het testcircuit van Volkswagen in Ehra-Lessien. Dat maakte de Veyron Grand Sport Vitesse officieel de snelste open productieauto ter wereld.

“When we introduced the Vitesse, we established the top speed for open-top driving to be 375 km/h. Still, we could not let go of the idea of reaching the 400 km/h mark with this car as well. The fact that we have succeeded in reaching 408.84 km/h is a thrill for me, and it reaffirms once again that Bugatti is the leader when it comes to technology in the international automotive industry”

Om het geheel uit te melken zal Bugatti een speciale serie van acht exemplaren bouwen van deze World Record Car (WRC) Edition. Die verschilt qua techniek niet van de Grand Sport Vitesse, maar heeft wel een speciaal kleurenschema. De prijs van zo’n bijzondere Veyron? Die is, schrik niet, 1,99 miljoen euro exclusief belastingen.

Eind deze maand zal deze auto gepresteerd worden tijdens de Shanghai Motor Show. Als Hennessey een beetje gemeen is gaan ze met een Venom GT Spyder ook een officiële recordpoging laten doen. Grote kans dat die auto nog sneller is.

Opvallend is dat Bugatti nog steeds rept over haar (geschrapte) wereldrecord met de dichte Veyron:

the spectacular record-breaking drive of the Bugatti Veyron 16.4 Super Sport in 2010, during which the coupé achieved a top speed of 431.072 km/h, witnessed and officially confirmed by the renowned independent German organisation for Technical Inspection and Certification TÜV, an impressive speed that remains unparalleled to this day

Het zit ze blijkbaar nog steeds dwars dat Guinness World Records dat record geschrapt heeft

PS: Het record van de dichte Hennessey Venom GT (427,6 km/u) is nooit officieel goedgekeurd.41 reacties

Bugatti doet dit puur voor het geld punt.
@sulobb: Welke autofabrikant of mens wil geen geld verdienen?
@stirling: Spyker / Victor Muller.
@RRRobert: Dat begint er wel op te lijken, maar geef hem nog een kans, misschien is zijn laatste speeltje wel een kaskraker!
@stirling:

Henrik Fisker.
@stirling: Joop Donkervoort
@sulobb: Voor wat anders? Volvo maakt geen auto’s ,vrachtwagens en bulldozers omdat ze dat leuk vinden, maar omdat ze er winst mee kunnen maken!
Zelfs zonder dak, dat is toch wel echt stoer… (Ja, ik weet dat een Veyron Grand Sport een cabrio is.)
Ik neem nog een Guinness en ga ook een record zetten.
@norge:
5cm verder pissen dan eergisteren…?
@jrk68: 2 dagen langer in coma dan de vorige keer…
@jrk68: Azijn pissen?
@autobart:
Da’s jouw record, ik denk niet dat hij daar op uit is….
@jrk68: 10 centimeter verder vandaag, alleen geen getuigen…..
-edit: check!-

Maar, ik kan buggati geen ongelijk geven, uitmelken zolang het gaat, zo gaat dat bij succesvolle producten… Kijk maar naar de Vw golf…..
@subaruian: Sowieso pittig veel foutjes in dit artikel :P ‘officiele’ is ook niet helemaal correct, als we écht mieren gaan neuken.
@subaruian: Bij een Golf praat je toch niet over “uitmelken”.
“Uitmelken” is een bestaand model eindeloos promoten om er maar vanaf te komen, omdat de verkopen stagneren.
De Golf wordt steeds vernieuwt en een enigzins veranderd, ze hoeven dit model ook niet uit te melken, hij verkoopt toch wel.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Door de snelheid is er gwn een stuk van zijn haar afgevlogen. Kzou niet heel erg op mijn gemak zitten met zon open dak en al dat lawaai.
@jordy14: zijn die spleetogen toch nog ergens goed voor;)
-edit: check!-
Verder natuurlijk niet speciaal ofzo, gewoon weer een reden om die
Bugatti uit te melken.
Hoe zit dat eigenlijk met de maximum snelheden van de Agera R? Dat ding kan toch ook opgetoverd worden tot een open top?
@xilver: Christian Von Koenigsegg heeft gewoon de plaats niet om dat te doen, want bij VW mag hij niet binnen (= concurrentie), dus hij zou al naar Amerika moeten uitwijken om het daar ergens in Nevada te moeten testen. Maar das dan weer Hennesey zijn achtertuin, waardoor de plaatselijke politie wat moeilijk kan gaan doen om de baan even af te sluiten.
& een zoutvlakte is geen asfalt, dus dat zou ook niet eerlijk zijn.
Maar waarom zou hij het doen? Koenigsegg hun auto’s verkopen als zoete broodjes(relatief gezien), pas als ze eens wat PR nodig hebben zullen ze hem testen op topsnelheid.
Is dat de broer van Matt Damon die de award mag vasthouden?
Ondertussen in Rusland zetten ze een nooit officieel goedgekeurde recordtijd van een acceleratie naar de 300 km/u in een GT-R AMS Alpha 12+.
https://www.youtube.com/watch?v=uaYTqAaPD5w
dus nu gaat hennessey het dak van de venom gt afhalen en ook dit record breken?
@henkspank: “Ook”? Hennnessey moet het eerst maar eens voor elkaar krijgen sneller te gaan dan 431 km/h.
@FelixF: Ik denk dat de veyron dat dan ook maar is moet gaan proberen..
Maar deze editie is dus ook bij de productiemodellen niet meer gelimiteerd tot 375 zonder dak?
@fant daar gaat het me niet om, maar om het te begrijpen zit er toch een groot verschil in :verschilt wel, en verschilt niet… Haha
Slim van Vag om een een chinees in te zetten, in China kunnen ze vast nog wat Veyron’s slijten, de rest van de wereld zijn de Bugatti’s al beu.
Het begint onderhand een beetje een oldtimer te worden.
Porsche Design zonnebril?
dat guinness record is toch maar een officiele bevestiging van iets dat de auto kan, het feit blijft dat de Veyron SuperSport 431 kan, ondanks het feit dat de verkochte auto’s begrensd zijn. Dus ja, daar zou ik ook wel over blijven doorgaan, Hennessey mag ook prima doorgaan over hun record van 427
Echte mannen doen het zonder helm…..
@barbro: wat precies?
@stirling dan heb ik een ruimer idee achter uitmelken denk ik.. want ik zie het uitmelken, als elke mogelijkheid tot het uiterste benutten om het product aan de man te krijgen, of het nu om een continu vernieuwd product, of een eenmalig product maakt in mijn ogen niet uit.
Yes, alweer een record gevestigd met een superieur VAG-product!
Ben ik nu de enige die bij het zien van de foto dacht ‘woppa gangnam style’ ? seriously :'(
Die chinees lijkt op Kim Jong-Un

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).