Video: Volvo C30 Polestar op de Nürburgring

Auteur: , 39 Reacties

Even lekker met een 405 pk sterke Volvo over de 'Ring knallen.

Toen in 2010 de smurfblauwe C30 Polestar werd onthuld konden bepaalde personen op de redactie niet stoppen met kwijlen. Wouter was zelfs blij dat hij deze auto persoonlijk aan de tand mocht voelen.

Coureur Robert Dahlgren had echter nog meer geluk, hij mocht namelijk met de C30 Polestar over de legendarische Nürburgring scheuren. De beelden werden al geschoten, maar de video is nu eindelijk vrijgegeven door Polestar.

Wil je Robert over een mistige ‘Ring zien blazen in een opgevoerde C30? Dan kan je de video op Autojunk bekijken.39 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Nice!
Ik zag gisteren nog een nieuwe V40 Polestar op de A27 richting Gorinchem rijden, ook een prachtige auto.
@Henk_he: volgens mij zijn die nog niet in productie hoor.
@thomcarspotter: ja je hebt gelijk, ik lul uit mijn nek en verzin gewoon wat om interessant te kunnen doen… Ik weet toch wel wat ik gezien heb? Misschien was het een auto van de dealer, of een geïmporteerde uit Zweden, maar wat ik zag rijden was een V40 T5 Polestar. Punt.
@Henk_he: rustig aan… Ik denk dat het een gewone V40 is met alleen Polestar kleur.
@Henk_he: vergissen kan altijd gebeuren, maar mischien heb je wel gelijk, hij geeft alleen aan dat hij denkt dat je jezelf mischien vergist.

Het is mogelijk als je iets leest, er eerst even rustig over na te denken, voordat je je frustraties er meteen uitgooit.
@Henk_he: t. Was waarschijnlijk een. R design in polestar blaauw
@Henk_he: je lult inderdaad uit je nek en bent blijkbaar erg nieuw op automotive gebied.

OF of of of gewoon met een kleurtje wat in dit geval zo is.

Nou niet zo agressief en gewoon niet reageren als je niet tegen kritiek kan. PUNT!
echt een smurfenauto
Jammer dat die niet in productie gaat…
@mikehks: Denk dat de animo daar ook gewoon te klein voor is.
Heerlijk!
Die gaat hard, in 2:37 minuten is het filmpje al afgelopen!
http://www.autojunk.nl/2010/10/wie-heeft-er-een-kwijl-teiltje-binnen-handbereik

Wat een geluk dat ik hier bij was! Video komt dus uit 2010..
Echt een heerlijke wagen met dito kleur, jammie!
Ziet er goed uit, loopt lekker volgens mij
Zo kan die, in mijn ogen, lelijke C30 er toch uitdagend en mooi uitzien. Toch maar niet te lang naar die achterkant kijken.
“met een 405 pk sterke Volvo over de ring knallen” klinkt inderdaad erg leuk, maar eerlijk gezegd zou ik dat toch liever met een 405 pk sterke (anything but a Volvo) doen.
@Mairsil:

Duidelijk nog nooit in een Volvo C30 gereden, laat staan een 5 cilinder.
Standaard C30 is al een heerlijke stuur auto en het wordt alleen maar beter als Polestar er aan werkt.

OT: Echt ontzettend jammer dat ze de auto niet in productie hebben gebracht..
@zakar36: laat me niet lachen, Volvo heeft nog nooit auto’s met een fatsoenlijke wegligging gebouwd. M’n pa had ooit een S60 T5, hard rechtuit ging het, maar elke bocht was een drama. En deze maand had een Duits sportwagenblad een vergelijking op (ik meen) de Sachsenring; V40 T5 7sec (!) per ronde trager dan de Megane RS en 4,5sec trager dan de nieuwe Golf GTI. Kortom: klote onderstel.
@mrs250: Ja volvo bouwt heel geen gti of rs achtige auto’s !!! T5 betekend niet hetzelfde als gti o.i.d ! vergelijking van niks dus!! Mijn pa had vroeger een 850 R, en reken maar dat dat ding de bocht om wou!!
@tmenges: dus als ze er T5 en een R-design bodykit op plakken mag ik wel een snelle motor verwachten, maar geen wegligging die op hetzelfde niveau zit? Da’s wel vreemd…

Maar iemand beweerde hier dat zo’n Volvo goed stuurt, ik had toevallig gefundeerde getallen om dat te ontkrachten. Het stuurt voor geen meter.
@mrs250: “klote onderstel”, “stuurt voor geen meter”. Beetje nuancering mag natuurijk wel. De C30 die in dit topic genoemd is, is een pure raceauto. Is ook als zodanig gebruikt. Hij is niet in productie gegaan. Misschien helaas, maar goed, echt veel van verkopen doen ze dan waarschijnlijk toch niet. De huidige V40 T5 is een goed sturende, comfortabele en krachtige auto (net als z’n grote broer de V60 T6). Ziet er ook nog eens mooi uit (tuurlijk, smaken verschillen). Het is echter geen hot hatch. Zo’n R-design kitje helpt ook daarbij echt niet. Die kun je ook op de instapversie krijgen. Er zal vast wel een of andere polestar race concept komen van de V40 (misschien is ie er al). Als je veel drang hebt naar de ultieme “hardcore” prestaties en super getalletjes ben je (op dit moment) bij Volvo aan het verkeerde adres. Maar goed: “klote onderstel” en “stuurt voor geen meter” is natuurlijk onzin.
@renezzzz: nuancering mag zeker wel, maar ik reageerde op iemand die zei dat standaard C30’s goed sturen en dat degene ervoor blijkbaar nooit in een 5-cilinder heeft gereden. Dat mag dan ook genuanceerd worden op basis van een objectieve test met harde meetgegevens. Inderdaad zijn mijn opmerkingen daarna wat minder genuanceerd, maar past wel bij de stelligheid van degene ervoor.

Maar ik snap gewoon niet waarom ik met 250pk niet een onderstel zou mogen verwachten dat een beetje op hetzelfde niveau zit. Misschien is een GTI dan niet het juiste vergelijkingsmateriaal, maar BMW en Mercedes krijgen het wel voor elkaar dat ze snelle auto’s bouwen die een bocht om willen en tegelijkertijd comfortabel blijven.
@mrs250: Een C30 stuurt gewoon goed, prima zelfs, zeker in combinatie met een roffeltje van die 5 cylinder, is niets ongenuanceerd aan. De huidige V40 is qua rijeigenschappen in zijn klasse een van de betere. En een V40 T5 is ook een fijne auto. Waar de concurentie veelal op 4-cylinder blokjes overstappen, is dit nog een fijne 5-cylinder die ook nog eens krachtig is. Voor zolang het duurt bouwens ze nog die 5-cyclinders…. Het enige “nadeel” van Volvo is dat ze geen ultime versies maken ala “RS, ST, R, M, AMG, etc”. Dus voor mensen die dat zoeken en kicken op “specs” en “ronde tijden” is Volvo niet de beste keuze. En voor de mensen die dat niet snappen, hebben we een oplossing. Dat noemen we “keuze”….
@mrs250: Een Volvo is standaard niet bepaald bedoeld om hard ’n bochtje om te knallen, daar zullen ze dan ook niet echt in uitblinken nee. Maar Volvo kán het echt wel. De 850R of de V70R bijvoorbeeld, dat zijn echt totaal anders sturende auto’s dan de standaard varianten. Onder onze V70 zit (kwamen we later achter) ’n sportonderstel, dat stuurt echt even heel wat strakker ’n bocht door dan bij ’n standaard V70.
@mrs250: Ik heb de moeite genomen om in te loggen voor deze comment. Je hebt werkelijk geen idee waar je het over hebt, dat is niet erg want je hebt je waarschijnlijk ook nooit verdiept in Volvo.

Agreed: Je average Volvo V70 / S60 / V50 /C30 zijn niet de best sturende auto’s en inderdaad ook niet als je daar een T5 blok in hebt liggen. Dat is simpelweg waar. Een V40 is al van een heel andere klasse , daar merk je dat juist het onderstel extreem goed is. Zie o.a. de Autoweek test van deze auto en de autoblog test , beide extreem lovend over het fantastische onderstel.

Het ergst aan je opmerking vind ik toch wel dat je je niet eens de 850 R van Jan Lammers herinnert. Dit ding was op zijn minst competitief te noemen in het British Touring Car championship. Daarnaast was hij gewoon ontzettend cool , komop man .. een estate die op 2 banden door een bocht gaat, stijvere kar dan dit was er niet .

Do your homework first buddy.
@mrs250: de S40/V50/C30 (oude model dus) is zijn technisch gezien gewoon ford focii.

En die rijden juist heel goed!
Ik snap dus even niet waarom er hier beweert word dat deze 3 Volvo’s niet goed zouden rijden?
@Mairsil: ik had het zelf niet beter kunnen schrijven! Wegligging en stuurgedrag van Volvo is stug, indirect en niet sportief…
@alfista: Hiermee gereden dan?

Zelf C30 eigenaar dus ik word hier heel blij van! Wat een ding!
Ik kwam laatst een Volvo in precies die kleur tegen: Is dat dan ook een bijzonder ding, of is dat een marketing-technisch-handig-weggezet-kleurtje?

Oh wacht. Rebel Blue heet ’t en is ook op een muesli slow-motion driv-e met 14% bijtelling te verkrijgen. laat maar.
Weet niet of Rebel Blue dan veel afwijkt van het Polestar blue, maar zie er nu ook dagelijks eentje staan in die kleur.
Goed dat Volvo weer ’n wat sportiever karakter krijgt door de Polestar concepten/modellen. Nu de productie ervan nog (V40 en S60 Polestar), zodat we ze in NL tegen gaan komen.
Mooie auto, jammer dat ze bij volvo gestopt zijn met het bouwen van de C30.
Geweldige auto, maar niet sneller dan de camera auto erachter?!
Weet iemand hier trouwens of de Volvo C30 die er in Nijmegen tijdens de vierdaagse stond ook een polestar was? Die in dat glazen hok, kan er niets over vinden…
heeft er ooit een Volvo ook maar 1 race gewonnen? Denk het niet en dat zegt genoeg voor mij…
@alfista: in het BTCC bijvoorbeeld wel meer dan 1 hoor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).