Video: Zo sprint de Volvo V60 Polestar naar 230 km/u

Auteur: , 17 Reacties

Hij is duur, maar bloedsnel en het is een genot om ermee te rijden: de Volvo V60 Polestar. Hoe het voelt om van 0 naar 230 kilometer per uur te knallen? Zo!

De Volvo is in de ogen van de motorsportmannen van Polestar de ultieme straatauto. Dat uit zich vooral in het aangepaste onderstel, een beetje (50 pk) extra vermogen ten opzichte van de T6 en een flinke bak herrie. Daarnaast zijn onder andere de aerodynamica en de remmen van de V60 nog eens onder de loep genomen door de huistuner van de Zweden.

Volvo produceert slechts 750 (50 voor Nederland) V60’s in de Polestar-uitvoering. De kans dat je ooit aan den lijve kunt ondervinden hoe het is om ermee naar 230 kilometer per uur te sprinten, is dus niet zo groot. Gelukkig kunnen we in dat geval altijd nog de hulp van onze Wouter inroepen.17 reacties

Snelle Smurf, lekker ding hoor.
mmm lekker, maar ik pak m met de RR
Ik vind helemaal mooi!
via Android app
Die schakelmomenten vallen me op de video best mee. Handig trouwens zo’n maximumsnelheid in je display, je eraan houden is een 2e natuurlijk ;)
leuk op een baan van 90…en het verbruik van 40 liter/100km
Mijn Volvo is niet zo snel, maar het verbruik tijdens optrekken daar ga ik gemakkelijk overheen…
@Hubert: v70 2.5T doet 54.3L/100km geloof ik
1337! :D
Koop een normale t6, gooi er een chipje in, laat hem smurfblauw spuiten voila een polestar( maar dan houd je wel de helft van het geld in je zak )
@maseratizzzzzzzz: zonder speciale remmen, ophanging en andere aanpassingen…
@maseratizzzzzzzz: indd erg makkelijk gedaan… Hij had van mij wel 400/450pk mogen hebben.
Een vel metallicrode V60 Polestar met af fabriek”20 antraciet wielen,zwarte raamstijlen en privacy glass achter lijkt me wel wat.

Maar daar ben ik een rare in.
prachtig wagen , zeer netjes .
Alleen een dashboard dat een beetje terugvalt “?” …
Ik heb nu al 3x getimed met de chrono en ik kom echt niet aan 5.0 seconden op jullie filmpje.
5.8, 6.0, …
Cijfers zijn vast geclaimed bergaf en wind mee op loeiheet zwart asfalt.
Ik heb wel getimed bij het moment dat je hoort dat de rem gelost wordt. Niet vanaf de kilometers beginnen te lopen.
Ik time de 0-200 op 19,2 waar de fabrieksopgave volgens het artikel in de rijtest aangeeft dat deze sprint in 17,8 gedaan moet worden. Geen schokkende verschillen, maar het zal inderdaad in iets idealere omstandigheden zijn gemeten door Volvo.
Schakelmenten van een daf den oudsten uit 1977 zijn nog sneller. En daarom is de acceleratie verre van vernieuwend en de prijs gigantisch hoog. Ergo; er is beter voor minder te koop. Die labrador krijg je er dan nog bij. Hulde dat ze het bij 750 stuks houden daar bij geely

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).