Video: zo ziet 360 km/u in een Koenigsegg One:1 er uit

Auteur: , 37 Reacties

Beide handjes aan het stuur graag.

220 mph

Onlanhgs werd in Engeland het jaarlijkse Vmax200-evenement gehouden. Bij dit hardrijdersfeestje trappen supercareigenaren op een lange rechte baan het gas van hun pk-kanon tot de bodem in, want dat is kennelijk heel leuk.

Ook de Koenigsegg Agera One:1 van the BHP Project was aanwezig, en zo’n Megacar blaast de pussy-Aventadors – die het met de helft van het vermogen moeten stellen – natuurlijk volledig weg. Op gewone brandstof (op E85 moet het nog sneller kunnen) werd dik 360 km/u genoteerd, en dat ziet er zo uit van binnen:37 reacties

Jammer dat je vanuit het POV net niks ziet. Snelheidsmeter is onduidelijk en ook de omgeving zie je niet.
@Robbert89: idd je ziet niet veel :(
@Robbert89: nou zal jouw is wat verklappen, als jij vanuit een POV kijkt dan zal het jouw een worst zijn wat er om je heen gebeurt;-)
@mightymike: Hoezo? Die opmerking raakt kant noch wal. Als het gezichtspunt iets hoger had gelegen had je een veel beter idee van de snelheid gehad.
@brainfear: #googlePOV
Slaat idd nergens op dit; hij had net zo goed op de Auto RAI in zo’n ding kunnen gaan zitten dan had je hetzelfde gezien..
Ballen heeft ‘ie wel, geen flikker zien en toch vloeren dat pedaal.
Je ziet er inderdaad vrij weinig van
Bijna 2x zoveel pk als een Aventador. Onvoorstelbaar eigenlijk.
Mooi stuur man. Goed gefilmd!
Wat een lelijk stuur :|
@stfu: Nou inderdaad, dat ziet er toch niet uit? En daar betaal je dan een vermogen voor.
Het gaat als de brandweer maar om nou te zeggen, mooie auto… Knap stukje techniek maar ik vind het interieur echt heel goedkoop ogen. En die enorme spoiler (ja ik weet het, noodzakelijk) vind ik erg lelijk.
Hoe groot ….(klein) is dat ventje ?
Op video ziet het interieur van Koenigsegg er opvallend goedkoop uit moet ik zeggen. Ook lijkt het alsof deze One:1 nog redelijk angstaanjagend is om als bestuurder alle pk’s eruit te halen, andere hypercars lijken toch meer tractie te vinden.
@hugoe: Supercars horen ook niet als Audi’s te rijden.
Hij schakelt nog even een keertje op bij 210mph….
Leuk project zeker knap werk, maar voor mij toch liever de Veyron Super Sport.
Best hard!
Dan is een veyron toch echt in alles beter, veel meer rust in het interieur, 1000x beter afgewerkt, en nog een hogere top. En niet te vergeten meer dan 10 jaar geleden al.
Kortom briljante wagen de veyron.
@bofkont: in alles beter? Het geluid van de Agera is beter, waarschijnlijk ook het bochtenwerk. En inderdaad, als ik een 1360pk auto koop, wil ik rust in het interieur…
@bofkont: de Veyron is ook de enige wagen waarin ik plaats zou nemen bij snelheden boven de 430+ km /u. De Veyron is een meesterwerk op engineering gebied en de meest stabiele bij dat soort snelheden.
@michaelcorleone: Kijk wij kunnen praten :)
@michaelcorleone: Verschil in budget noemt men dat.
@michaelcorleone: Van stabiel zijn kent Koenigsegg ook wel wat:
https://www.youtube.com/watch?v=SywqgH7n-5g
@bofkont: rust in het interieur? Hoe oud ben jij?
@bofkont: sterker nog is de snelheid van de Veyron is in de praktijk bewezen, die van de K’egg One:1 is theoretisch en alleen op papier bewezen.
@michaelcorleone: ja, omdat Bugatti zo schijt bang is voor Koenigsegg. Hun test track is ongeveer de enige plek op aarde waar je die snelheid kan halen. Bugatti weet zelf dondersgoed dat de kans groot is dat Koenigsegg een stuk sneller is. En daarom kan Koenigsegg het niet eens bewijzen.
@michaelcorleone: die van de Veyron is idd bewezen. Echter laat VAG de One1 niet toe op hun testtrack waar de Veyron wel zn potentie heeft kunnen bewijzen. Zullen ze bang zijn? :)
@zero: & @ikkee: http://www.autoblog.nl/archive/2008/05/10/waarom-heeft-de-koenigsegg-ccx-r-geen-snelheidsrecord

Zie deze zin: (”De woestijn in Amerika is ook geen optie zo vertelde Koenigsegg, de reden daarvan wilde men echter niet noemen. Verder is er volgens Koenigsegg nog geen andere ruimte waar het mogelijk is om de auto op topsnelheid te laten rijden”) Zelfs Hennessey test zijn wagens in de woestijn. Als Koenigsegg zoveel vetrouwen zou hebben in hun eigen spul nota bene waren ze allang ingegaan op het bod die ze hebben gekregen vanuit Amerika. Waarom slaat men dit bod af, je zou zeggen dat K’egg juist niet durft ;)

Als je niet begrijpt waarom VAG haar testbaan niet openstelt zou ik even nadenken waarom niet. Het antwoord is namelijk simpel. Het gaat om het principe, niemand zou het doen, heel begrijpelijk dus VAG ook niet. Een voorbeeld op Jip en Janneke niveau; Als De Kuip afbrandt, zou Ajax Feyenoord ook niet uitnodigen om haar wedstrijden in de Arena af te werken. Het zijn concurrenten zo simpel.
@michaelcorleone: dag Thierry
@trolle: niks dag, prutser, er zijn ook zoutvlaktes in de USA en vast meer mogelijkheden dan alleen VAG. Maare dat ding heeft toch een stuur? Misschien moeten ze is beginnen om te laten zien dat ze op een circuit (neem maar Monza met lange stukken anders word het sowieso niks) sneller zijn dan een standaard 911.
@zero: de Nordschleife mogen ze ook niet op ? Of is daar het probleem dat ze bochten hebben ?
Arme Porsche…
GoPro op z’n buik of hoofd? Indien op hoofd dan is het een klein mannetje en complimenten dat ie hem op de baan houdt. :-P
Heerlijk, lijkt mij alleen niet echt lekker voor die motor. Die is net nieuw.
Wat een lelijk hok is het toch ook eh! Kan zo’n ding trouwens ook nog een beetje sturen? Ik zie eigenlijk altijd maar filmpjes voorbij komen van Russen die hard rechtdoor rijden enzo…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).