Videotime: LaFerrari FXX K en zijn goddelijke V12-sound

Auteur: , 33 Reacties

Dus zo klinkt een woeste V12 door een uitlaat waar elke vorm van demping uit gesloopt is...

Purno de Purno

Momenteel vindt de Ferrari Finali Mondiali paats, Maranello’s jaarafsluiting in de warme woestijn van Abbie Dabbie. Iedereen die gelukkig genoeg is een bezoekerspas te hebben kan daar live genieten van het nieuwe gelimiteerde testlab voor de 1% van de 1% van de 1%: de Ferrari FXX K, met de ‘K’ van ‘kiek ‘um goan!‘. Of KERS, dat kan ook.

FXX K me!

In onderstaande video zien we de auto, waarbij de technici naar verluidt nog eens 80 kg van de toch al aardig tot op het bot gestripte LaFerrari hebben weten te schaven, op een stand staan. Maar hij wordt er ook even afgereden, wat garant staat voor een aanslag op de trommelvliezen. Hubba hubba!

U wilt meer? Nou, vooruit:33 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Lekke uitlaat?
HO-LY-SHIT
@reinoutgtr: eerder HO-LY-F**K :))
http://www.evo.co.uk/ferrari/laferrari/14777/laferrari-fxx-k-video-on-track

hier een filmpje waar hij vol gas over het circuit blaast!
de P1 kan gaan douchen met zijn turbo V8, dit is veuul gaver!
@lambo4all: Uiteraard ben ik het met je eensch. Dit is heel gaaf. Zou mij dan wel weer benieuwen hoe een P1 klinkt zonder alle “road legal” componenten, waar dus ook het uitlaatssysteem onder valt.
@screamgt: als een V8
Heerlijk, wat een bruut ding. Kan blijkbaar niet alleen elektrisch rijden.
@trustmeiamanengineer: kan de “standaard” LaFerrari ook niet.
@baars1992: Dat kan die wel, maar een klein stukje (info van een officiele dealer)
Abbie Dabbie, die kende ik nog niet. Mooi.
Net mijn auto met een koude start…. ;)
Wat een foei en foeilelijke auto. Maar wat een geweldig geluid!
waarom gaan dit soort dingen altijd met van die veel te kleine plankjes? pak gewoon één grote plaat, en knal hem in één keer dat podium af…
@meneer: dan zou je ook die plaat gewoon weg kunnen laten;)
@meneer: verbaast me ook altijd. Heb genoeg filmpjes gezien waar dit zo hard fout ging. Waarom de snelste oplossing bij een wagen van 2 mil.?
@meneer: Ik heb weleens lulligere plankjes en constructies gezien met misschien veel duurdere auto’s. Dit ziet er tenminste nog degelijk uit.
Wat een prachtige ding. Enig minpunt, en dat is best wel een groot minpunt aan deze auto, is dat ie niet alleen in mijn garage staat…

Kan dat topic over dat rijdende varkentje in Rotterdam trouwens niet wat topics naar beneden worden geschoven? Dat ding mag niet in de schaduw van deze auto staan…
@Rick-dos:
Dat ding had ook nooit voor ons mooie nieuwe CS mogen staan, die is beter op z’n plek op de Nieuwe Binnenweg of de Kroeskade..
@Rick-dos: Heb jij die 16 cilinders met 4 turbo’s van da varkentje wel eens met een illegaal uitlaat systeempje gehoord?
Ondanks zijn V12 met dit geluid heb ik liever de P1 GTR.
https://www.youtube.com/watch?v=5SoZiTxdQyw doe mij deze v12 Ferrari maar. Die nieuwe rommel mogen ze wel houden
@gerjan:

Amen…

Dat is pas het ferrari v12 geluid!!!

Of zoals Jort Kelder zegt..Hoe heurt het eigenlijk?………………nou….zo heurt het!!
Goed dat meningen verschillen, want ik heb veel liever die Bugatti Veyron uit Rdam dan deze Ferrari.
@rangerover: die bugatti klinkt waardeloos en is ook nog spuuglelijk
Verbaast me dat er geen Ferrari medewerker op de motorkap slaat, omdat het allemaal niet snel genoeg gaat ;) .
via iPhone app
Tsja, klinkt zeer indrukwekkend. Maar laten we niet vergeten dat dit eigenlijk gewoon een race auto is waarvoor geen raceklasse is. En dan zou ik liever een Pagani Zonda R hebben. Klinkt beter, is veel lichter en ook qua investering zit het wel snor. Ze zullen alleen maar in waarde toenemen.
Wat een keiharde porno zeg! Ferrari laat weer spierballen zien, Lamborgini is gewoon kinderachtig speelgoed vergeleken met dit.
Waarom heeft Ferrari niet in godsnaam de koplampen en achterlichten meer zoals deze FXX gemaakt???? Ik vind vooral de achterlichten stukken beter passen bij de auto dan die ronde gedrochten. Ze hadden gewoon a la Porsche Boxter van die aerodynamisch gevormde units kunnen maken waarin de achterspoiler doorloopt.
Technisch is de la ferrari een hoogstandje, maar om te zien vind ik hem niet geweldig.
Als ik zou mogen kiezen zou ik voor een F12 gaan, vlot zat voor mij ;)
Als de laferrari hier nou iets meer op had geleken, vooral die gekke koplampen weg en die lelijke achterkant, dan had ik m vet gevonden. Deze vind ik wel cool maar mag alleen op t circuit dus heb je geen fuck aan.
Ik had niets minder verwacht van het geluid! Wel aangenaam verrast van de styling. Vind het eigenlijk beter geslaagd dan de standaard Laferrari. Buiten dat spoilertje. Toont dat de lijn van de auto best nog meevalt, maar dat de styling van de lichten voor en achter gewoon niet zo passen bij het ontwerp.
Ik kan geen minpunt ontdekken aan deze auto, wat maakt deze FXX K mij hebberig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).