Ramkraak bij Red Bull Racing: halve prijzenkast gestolen [updated]

Auteur: , 21 Reacties

Bij een ramkraak in het hoofdkwartier van Red Bull Racing is vannacht de helft van de met racen vergaarde bekers gestolen.

Red Bulls prijzenkast

Het rapalje reed rond 01:30 vannacht (lokale tijd) met een zilverkleurige 4×4 dwars door de voorpui van het hoofdkwartier in het Britse Milton Keynes. Eenmaal binnen deden de schobbejakken, zes man sterk, een graai in de prijzenkast. Naast de 4×4-ramauto was ook donkere Mercedes Estate (geen Infiniti dus) betrokken. Voordat de politie arriveerde waren de vogels al gevlogen [voer hier uw Red Bull-grap in]

Betrokkenen reageren geschokt. F1-teambaar Christan Horner: “We are obviously devastated by this serious factory break in, which saw offenders drive a vehicle through our front entrance and steal more than 60 trophies which took years and hard work to accumulate.

Via twitter laat ook Max Verstappen weten geschokt te zijn over de inbraak bij zijn nieuwe werkgever:

Max is geschokt

Er is nog geen verdachte aangehouden, hoewel ooggetuigen één van de daders omschreven als een onverzorgd ogende man met een baard en een vlassige mat, die steeds een vinger in de lucht hield:

Kent u deze  man?

Update 21-01: Vandaag kwamen we CCTV-beelden van de kraak tegen. Bekijk ze op autojunk!21 reacties

Waar was Robert Doornbos vannacht?
Sebas kwam zijn aandeel ophalen?
Plaatsmaken voor de bekers van Max…
Nuja wat ben je nu met zo’n beker?
@Hupke: een dief
Mooie.foto van de vermoedelijke dader hahaha
Hamilton, is that you??
Ik gok op de directie van monster energy.
Ik snap het niet. Is er nou echt een inbraak geweest of is het een pr-stunt?
@arii: oke het is dus echt. Ook al ben ik niet zo’n fan van RBR is dit naturlijk heel zuur. Ik dacht dat het wel beter beveiligd was. Er staan natuurlijk ook allemaal f1 auto’s van paar miljoen per stuk binnen. Mja wtf moeten die lui met die bekers?
Kneuzen… van die prijzen kun je geen geld maken, zodra ze te koop aangeboden worden ben je de sjaak! Tenzij ze voor altijd in het criminele circuit blijven…
@VeniVidiVici:

Zouden er kostbare metalen inzitten?
Als die bekers echt goud en echt platina zijn dan is er mss nog wat waarde aan.

Van scuderia ferrari zou ik kunnen geloven dat een liefhebber ze wil hebben, maar red bull heeft dat pedigree toch nog niet.
@Hupke: er zit natuurlijk een flinterdun laagje kostbaar metaal aan. De waarde van de bekers is vooral symbolisch. Volgens mij een gevalletje van dieven die geen idee hebben.
@mashell:

Dat kan bijna niet anders, of het was een solicitatie voor een grote job, maar zelfs dan is het maar een belachelijke ramkraak.
Zag laats een filmpje waar ze Christian Horner een dag volgde. Liep ook langs de flink gevulde prijzenkast in de hal van het kantoor waarbij hij aangaf dat ze pas een nieuwe gingen aanschaffen zodra de huidige echt overvol was. Iets met bijgeloof. Tja, probleem helaas opgelost. Horner kwam overigens naar voren als een buitengewoon sympathieke kerel en een goede werkgever.
Wat moet je er nou mee? Verkopen lukt toch niet als iedereen weet dat zs gestolen zijn….
Misschien voor de zilverprijs? Zit er zilver in? Of goud?
Wat heb je aan bekers als je ze zelf niet gewonnen hebt?Binnenkort op Marktplaats?
Vooral die ‘teambaar, zal het er moeilijk mee hebben. Spelvoutje (-;
Ze zyn teruggevonden! Een deel was gewoon in een vijver gesmeten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).