Vijf F1-races beginnen vroeger om gevaar te voorkomen

Auteur: , 15 Reacties

De onderzoeken na de horrorcrash van Jules Bianchi werpen komend seizoen hun vruchten al af.

Suzuka 2014 (vlak voor de crash van Bianchi)

Bianchi raakte onder barre omstandigheden omstandigheden van het asfalt en verwondde zichzelf daarbij zo ernstig, dat de jonge Fransman nog altijd buiten bewustzijn verkeert. Het slechte zicht waar de coureurs op dat moment mee te maken kregen had niet alleen te maken met het weer, maar ook met het tijdstip van de race.

De schemering zette, zoals op bovenstaande foto te zien, al een beetje in en de FIA wil een einde maken aan dergelijke omstandigheden. Daarom zijn de starttijden van vijf verschillende races (Japan, China, Maleisië, Rusland en de seizoensopener in Australië) vervroegd. Zodoende wordt voorkomen dat races binnen vier uur na zonsopgang of voor zonsondergang worden gereden. Aan de verlichte nachtraces verandert overigens niets.

Foto: screenshot van vlak vóór de crash van Bianchi15 reacties

Prima joh. Ze doen maar.
Nog eerder je nest uit dus…
Dat had ik je ook voor die crash alwel kunnen vertellen.
@Thijsj: Toen waren ze nog vooral bezig met zo veel mogelijk mensen wereldwijd voor de buis te krijgen om de inkomsten te maximaliseren. Nu moeten ze doen alsof ze veiligheid belangrijker vinden dan geld.
@fejjie: doen alsof inderdaad, geld gaat toch echt voor alles.
Ja, want de schemering was de reden dat Bianchi onder een shovel schoof.
Lekker bezig FIA.
Shit, nog vroeger mijn bed uit.
En iemand denken dat ze hier altijd al rekening mee gehouden hebben….
Is het schemering, of bewolking op de foto? Het kwam echt met bakken uit de hemel op dat moment.
@mrrallycross:

Dat kinderachtige aftellen begint ook wel een beetje te vervelen.
Goh.
Werpt vruchten af……Lijkt me juist niet?
Resultaat: minder kijkers in Europa.
In Maleisië deden ze het toch al lekker laat, zodat je dan net wel of net niet de regenbui aan het einde van de dag meepakt?
En verder is dit natuurlijk gewoon bullcrap. De races eindigden allemaal nog voordat je de lichtval schemering kan gaan noemen.
En stel dat het schemering is: onder droge omstandigheden is dit ook niet echt een probleem: heel Abu Dhabi F1 is hier op gebouwd!
Maar even terug: ze hebben vast uitgerekend dat het stilleggen en niet meer kunnen starten van een van deze GP’s meer kost, dan wat ze mogelijk aan inkomsten verliezen door de deze GP een beetje naar voren te verschuiven.
(overigens vind ik een uurtje of 8, 9, op de zondag morgen prima; maar daarvoor kom ik er mijn nest niet voor uit; gelukkig heb ik playback op mn tv).
@gregorius: Het heeft ook met een laaghangende zon (Melbourne) te maken. Daarnaast is het beeld op tv doorgaans lichter dan dat het daadwerkelijk is.
Goede zaak vind ik. Denk niet dat dit het probleem was bij Bianchi tho…
Ben ook erg benieuwd naar de invloed van jetlag op de alertheid van coureurs.
Je kan die races toch nergens meer (gratis) live kijken. Dus kan me niet heel veel schelen eigenlijk. Lijkt me sowieso logisch dat je de coureurs de best mogelijke condities meegeeft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).