Bianchi nog altijd buiten bewustzijn, begint aan revalidatie

Auteur: , 13 Reacties

Formule 1-coureur Jules Bianchi verkeert nog altijd in stabiele, maar kritieke toestand. Toch begint hij binnenkort aan zijn revalidatie.

Jules Bianchi in zijn rol als testrijder van Ferrari

De Fransman raakte in oktober ernstig gewond na een crash tijdens de Grand Prix van Japan. Daarbij liep hij zwaar hersenletsel op. Hij is sindsdien niet meer bij bewustzijn geweest. In eerste instantie werd hij opgenomen in het ziekenhuis van Yokkaichi, maar inmiddels is hij overgebracht naar Nice.

De familie van Bianchi kwam vandaag met een update over zijn situatie, al is er helaas nog weinig tot geen positief nieuws te melden. “Jules ademt zelfstandig en vecht nog altijd door. Dit geeft de medische professionals de mogelijkheid om te beginnen met de geplande, maar enorm pijnlijke revalidatie.”

Het is en blijft dus verschrikkelijk zwaar voor de familie om met de situatie om te gaan, maar de massale steunbetuigingen helpen daarbij absoluut. “We willen iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen. Het sterkt ons enorm om te merken hoeveel mensen met hem meeleven. We zijn hier enorm dankbaar voor.”13 reacties

Ik hoop da ik geen gelijk heb, maar ik denk niet dat hij ooit nog zal ontwaken, hetzelfde geldt voor Schumacher. Zijn ogen zijn wel open, maar niemand weet of hij echt bewust is van zijn omgeving.
@patab: Dit soort dingen zijn zo moeilijk in te schatten, er zijn wel verhalen van mensen die na 2,3 soms 4 jaar ontwaken. Dus laten we afwachten.
@Robbert89: je hebt volkomen gelijk, maar die kans is toch vreselijk klein. En de mensen valse hoop geven vind ik minstens even erg. Ik weet heel goed door welke periode en familie nu moet.
@patab: Ervaring? In dat geval, misschien kan je dan vertellen wat voor soort revalidatie er dan plaats gaat vinden, dat vroeg ik mij namelijk af.
@Robbert89: Die revalidatie bestaat ten eerste ”motorisch gezien” uit veel, heel veel de ledematen doorbewegen en het lichaam dagelijks in verticale stand brengen.. Dit om allerlei complicaties te voorkomen.
En dan het verhaal om hem bij bewustzijn te krijgen maar daar heb ik geen ervaring mee.
@asmulders: Thanks, dat wist ik niet.
@Robbert89: de patiënt kan eventueel ook naar een gespecialiseerde kliniek voor revalidatie gaan, maar daar hebben we geen ervaring mee.
@Robbert89: bij ons was het na 2 maand al over. Maar in die 2 maanden moest het slachtoffer in een soort zetel zitten om doorligwonden te voorkomen. Voor de rest gebeurde er niets speciaal. De slachtoffer moest na een tijdje op intensieve zorgen naar een gewone kamer. Daar konden We dan van 14 tot 19 uur bij hem blijven, de patiënt moet dan in een zo veel mogelijke bekende omgeving zijn. Dus de familie moest gewoon zovaak mogelijk bij hem zitten. Maar zoals ik al zij heb ik meer dan dit niet meegemaakt. Want na 2 maanden coma was mn broer gestorven.
Spijtig dat het seizoen hiermee toch behoorlijk donker eindigde. Laten we hopen dat dit de laatste keer is dat zoiets gebeurd.
Voordat mensen negatief gaan doen en shit en dat het geen boeiende nieuws is ofzo: hou het maar lekker voor je! Er zijn hier zat mensen die wel F1 volgen, deal with it
Wat een ongelofelijk harde klap was dat zeg. Vrees dat dit wel een lastiger verhaal wordt dan bij Schumacher. De klap die Bianchi heeft gemaakt was toch een stuk heftiger.
Ik verwacht dat wanneer hij een ”kasplantje” blijft en niet gaat functioneren dat hem hetzelfde lot zal overkomen als Friso en zal overlijden aan z’n complicaties
Laten we maar met ze alle hoop houden voor bianchi! en trouwens ook voor schumacher. Ik kan het eerlijk gezegd wel waarderen dat ze een update hebben gegeven hoe het met hem gaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).