Vijf tips voor wie een unieke Ferrari wil kopen

Auteur: , 25 Reacties

Het moge bekend zijn dat de Italianen er nogal ondoorzichtige regels op na houden als het gaat om de verkoop van speciale modellen. Nog lastiger wordt het als de zeer vermogende klant een heuse one-off wil laten bouwen in Maranello.

Ferrari SP12 EC

De meest recente one-off Ferrari is de 458 MM Speciale, “de laatste der Mohikanen” met een heuse atmosferische V8. AutoCar sprak met Enrico Galliera, de commercieel directeur van het merk, en kwam zo te weten wat je moet doen als je ook zo’n unieke Italiaanse pony in je garage wilt kunnen parkeren.

1. Zorg dat je een goede klant bent van Ferrari

Hetzelfde gold al bij de verkoop van de Enzo, de F50, de F40 en natuurlijk de LaFerrari, dus heel opzienbarend is deze tip niet. In elk geval helpt het als de mensen van de fabriek je al kennen. Wees echter niet verbaasd als je zelfs al goede klant een “nee” te horen krijgt.

2. Heb geduld

Een one-off laten bouwen kost een hoop tijd. Ga rustig uit van een jaar of twee, waarbij je ook nog eens geregeld naar de fabriek zult moeten komen om knopen door te hakken en keuzes te maken.

3. Bewaar je rare verzoekjes voor Rolls-Royce

Eventuele verzoeken moeten wel passen binnen de normale gang van zaken bij Ferrari. Bepaalde ideetjes worden sowieso afgeschoten, hoeveel geld er ook op je bankrekening staat. Een knalroze F12berlinetta met paarse stippen gaat dus niet gebeuren. Het eindresultaat is en blijft een Ferrari.

4. Heb nog meer geduld

Ferrari is niet van plan om vaker dan drie maal per jaar een unieke auto te bouwen voor vermogende klanten. Tot 2021 zitten de orderboeken vol en dus duurt het nog wel een poos voor je aan de beurt bent.

5. Bestellen = rijden

Het merk gaat er prat op dat de speciaaltjes ook echt worden gebruikt, dus als het je om waardevermeerdering te doen is kun je wellicht beter verder shoppen. We moeten natuurlijk ook niet vergeten dat de one-offs marketingtechnisch interessant zijn om te bouwen. Dat idee gaat een beetje verloren als blijkt dat de unieke auto’s in garages stof staan te happen.

Foto: Ferrari SP12 EC van Eric Clapton25 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Duurt even heb je wel wat en ff 20 jaar wachten en heb je zoizo winst!
@bmwm3gtr: Gelukkig stellen ze daarom de eis dat er met de auto gereden gaat worden, want daarvoor zijn ze gemaakt. Zo hard mogelijk gaan.
@bmwm3gtr: als hij de band afrolt is hij al meer waard.
@bmwm3gtr: Kan je in die 20 jaar werken aan je spelling.
En als je er dan toch uiteindelijk er toch niet mee gaat rijden en hem stof laat happen? Dan kan je zo en zo nooit meer een Ferrari bestellen, maar dan?
@pinut187: ik wil niet onbeleefd doen maar heb je de tekst wel gelezen?
@pinut187: zo en zo?
@pinut187: Jij kan misschien wel met @bmwm3gtr meedoen.
@mikkeloentje: snoeihard ben je…
@mikkeloentje: you, i like your style mikkeloentje
Regel 5 zouden ze standaard bij elke verkoop moeten opnemen.
Gelukkig staat de mooiste en smaakvolste one-off als foto bij dit artikel. Hulde aan Eric Clapton ??
Gaf thumbs-up emoticon, maar dat worden kennelijk twee vraagtekens.

Geen vraagteken intended dus !! :-)
@bietje: zou @lincoln een vergelijkbaar probleem hebben? ;)
Gewoon lekker overspuiten om ze te zieken haha lekker boeiend als iemand een paarse Ferrari wilt hebben met gele stippen….
@3246cm252kw: “Een knalroze F12berlinetta met paarse stippen gaat dus niet gebeuren.” Gelukkig voor @spykerboy heb jij de oplossing :-)
@renegade: wat wil je daarmee zeggen? Ik zeg alleen lekker boeiend wat iemand voor kleur wilt haha
Ik zou een Ferrari Countach of een Ferrari Miura laten bouwen. Als we dan toch anders dan anders willen zijn…
Regel twee kan toch ook eenvoudig via een telefoontje of een mailtje. Telkens naar Maranello afreizen is toch wel niet iets wat je wilt als zakenman. Niet dat dat een straf is overigens..
Tip 6

Ga niet in discussie als ze bij Ferrari beweren dat je je maar lekker met trekkers bouwen bezig moet houden en verras de wereld een aantal maanden later met je eigen sportwagen.
Misschien ben je wel gewoon erg zuinig op je speeltjes, en heb je genoeg keus uit verschillende voertuigen…
Stelling 5 lijkt mee eerlijk gezegd al zeker bullsh*t…

1) Hoeveel SP’s hebben nog nooit het daglicht gezien?

2) De exemplaren die we wel kennen worden ook nooit gespot nadat ze gepresenteerd zijn. Enkel de F12 TRS heb ik hier en daar al eens zien passeren…
‘Tip 3: geen rare verzoekjes.’ Ik vraag mij af hoe Ferrari zou reageren als je bijvoorbeeld zou vragen om de V12 van de F12/FF in een vb 458 te plaatsten. Zouden zij dit doen, of niet?
@thezonda: Die vraag is blijkbaar gesteld door Eric Clapton voor de hierboven afgebeelde SP12, maar dat was om technische & homologatie redenen niet mogelijk.
Die auto van van EC is zo mooi! De techniek van een 458 en de body van een … sexy wagen. Perfect!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).